Vilket BI-verktyg ska jag välja?

Spread the love

Behovet av BI-verktyg har ökat dagligen, med en ökande efterfrågan på effektiv datalagring och visualisering.

QlikSense och Qlik View är två mycket använda BI-verktyg och produkter från mjukvaruföretaget Qlik. Båda BI-verktygen har sitt syfte och tjänar företag med olika behov och krav. Även om QlikView och Qlik Sense delar likheter, har de olika funktioner som vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Vad är QlikView?

QlikView är en Qlik-programvara som används ofta för datavisualisering och analys. Det hjälper företag att få värdefulla insikter för deras tillväxt och övervakning. Företag använder plattformen för att utveckla datamodeller, instrumentpaneler och analytiska applikationer för analys och förståelse av datatrender.

Följande är nyckelfunktioner i QlikView:

 • Den erbjuder både skräddarsydda och standardkontakter
 • Den har en dynamisk BI-ekosystemfunktion för bättre interaktioner
 • QlikView tillhandahåller både avancerad och guidad analys.
 • Datavisualisering
 • Med QlikView kan data lagras, sökas, analyseras, samlas in, visualiseras, transformeras och delas.

Vad är Qlik Sense?

Qlik Sense, som lanserades 2014, är nästa version av QlikView med några ytterligare funktioner. Det är en affärsintelligensplattform för självbetjäning och upptäckt. Det kan hjälpa företag att skapa snabb visualisering, omedelbart dela värdefulla insikter, utforska data i stor utsträckning och utforska kopplingar i data.

  Åtgärda problem med batteritömning av Samsung Note 4

Följande är nyckelfunktioner i Qlik Sense:

 • Plattformen tillhandahåller dataanalys, visualisering och utforskning.
 • Den erbjuder avancerade sökalternativ som Google och associativa funktioner.
 • Plattformen inkluderar mobil och inbäddad analys.
 • Det möjliggör snabb och pålitlig anslutning med olika datakällor.
 • Den erbjuder en modern molnbaserad plattform.
 • Andra funktioner som självbetjäningsdataupptäckt, dra och släpp visualiseringar, generering av personliga rapporter och detaljerade, interaktiva instrumentpaneler.

Skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense

QlikView och Qlik Sense varierar i olika attribut, och några av de viktiga och som nämns nedan:

AttributQlikViewQlik SenseOLAP-funktionalitetQlikView utför analytiska operationer genom online-analytiska bearbetningsfunktioner.OLAP-funktionalitet finns inte i Qlik Sense.ETL-funktioner Ger extrahera, överföra och ladda funktioner.Tillhandahåller ETL-funktioner SjälvbetjäningsvisualiseringDen erbjuder inte självbetjäningsvisualisering.Alla Qlik Sense-funktioner är självbetjänade.Guided AnalyticsDet tillhandahåller guidade analysfunktioner till alla sina användare.Det tillhandahåller inte guidad analys.Data Mining och AnalyticsDen stöder inte data mining och analytics.Det stöder data mining och analytics.Modern VisualizationsDen erbjuder grundläggande visualisering.Det erbjuder modern visualisering genom sitt attraktiva och interaktiva användargränssnitt.Associative Indexing EngineDen har en robust associativ indexeringsmotor.Associative Indexing Engine finns här också.MobilsupportDen stöder Apple Mobile safari (iOS 10 eller senare).Den stöder Apple Mobile safari (iOS 11.0) eller senare). Filterkrav tsFilter-krav krävs i QlikView. Filterkrav behövs inte i Qlik Sense. Data Storytelling Datastorytelling-funktionen är inte tillgänglig i QlikView. Olik Sense erbjuder en unik funktion för databerättelse. Avancerad analys och integrationDen ger avancerad analys och integration. Den erbjuder jämförelsevis bättre avancerad analys och integration. Integrerad apputvecklingsmiljöQlikView är ett utvecklingsbaserat verktyg och ger därmed en miljö för integrerad apputveckling. Qlik Sense är ett visualiseringsverktyg och tillhandahåller således inte integrerad apputveckling.

  Topp 16 bästa budget-phablet

QlikView vs. Qlik Sense: Final Verdict

QlikView och Qlik Sense är båda användbara för företag för olika ändamål. QlikView är ett traditionellt tekniskt verktyg för delad affärsintelligens, rapportering och dataanalys.

Medan Qilk Sense är en modern datautforskningsplattform med sitt interaktiva användargränssnitt, modern visualisering och avancerad analys. Man kan inte utse en vinnare till vilket verktyg som är bättre, men det bör väljas helt baserat på de tjänster och funktioner som behövs för ett företag.

Om du fortfarande är förvirrad är följande några ytterligare punkter du kan tänka på innan du bestämmer dig för vilken som är perfekt för dig:

 • Qlik Sense ger snabbare dataladdning jämfört med Qlik Sense.
 • Qlik Sense är användarvänlig och enkel att använda. Det kräver ingen teknisk utbildning eller skicklighet, medan QlikView kräver utbildade och skickliga yrkesmän för att fungera, vilket kräver en investering.
 • Språket som stöds av QlikView är endast engelska, men QlikSense stöder flera språk som engelska, kinesiska, japanska och tyska.
 • QlikViews licens- och inköpsprocess är komplex jämfört med Qlik Sense.
 • Qlik View är idealiskt för små, medelstora och storskaliga industrier, medan QlikSense är idealiskt för små och medelstora industrier.
  Hur man tämjer en räv i Minecraft

Slutsats

Båda verktygen har olika funktioner, som vi redan diskuterat, och likheter i att ge en rik erfarenhet av att skapa interaktiva visualiseringar. Förstå dina affärsbehov och välj sedan rätt verktyg för dig.

Kolla sedan in viktiga programvaror för dataforskare.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?