Vilket är bättre för racingspel?

Spread the love

Racerspelsgenren är unik i dess funktion, miljöer och skildringar av kraftfulla motorfordon. Det är imponerande att se hur den typiskt komplexa och krävande mekaniken för racerbilskörning har förpackats i populära racingtitlar.

Dessa spel låter spelare styra kraftfulla och fantastiska fordon med en handkontroll. Men ger detta alternativ den bästa upplevelsen jämfört med ett racerhjul? Låt oss ta reda på.

Controller vs. Racing Wheel: Faktorer att överväga

Mycket går åt till att göra en utmärkt racingupplevelse på en PC, konsol eller arkadmaskin. En faktor som utvecklare ofta överväger är hur användare kan kontrollera fordonen.

En kontroller är ett mer populärt och lättillgängligt alternativ. Men racinghjul och riggarna som omger dem är inte längre begränsade till fancy arkader och har blivit mer lättillgängliga.

För detta ändamål, här är några viktiga punkter du bör tänka på när du bestämmer vilken av de två du ska köpa.

1. Ingångsprecision

Ett framgångsrikt lopp kokar ner till varje beslut på en del av en förare fattar. Vissa racingtitlar gör ett bra jobb med att simulera detta, vilket ger den hårresande upplevelsen av ett hårt lopp för spelare att njuta av.

Men denna nivå av realism innebär att en användare måste överväga hur exakta deras inmatningar kommer att vara. Ett falskt drag och din bil kan kollidera med konkurrenterna, snurra ut eller stanna, beroende på hur svårt loppet är.

Styrenheter låter förare styra sina bilar, bromsa, driva och mer med bara ett knapptryck. Men de analoga spakarna och D-Pad-knapparna ger bara begränsad rörelse, och en snabb sväng kan vara skillnaden mellan en vinst och en förlust.

Ett racinghjul emulerar dock funktionen hos en verklig ratt. De flesta moderna racingtitlar som F1 2023 och Assetto Corsa är racinghjulskompatibla och tillåter realistisk fordonskontroll.

Ett otroligt lyhört racerhjul gör det möjligt för spelare att utföra komplexa manövrar som kräver exakt input när de paras ihop med pedaler och en bekväm sits.

Men inte alla rattar tillåter samma nivå av kontroll. Detta är en viktig faktor att tänka på när du väljer en ratt för din Sim Racing-uppställning. Allt annat lika är kontrollerna tillfredsställande för tillfälligt spel. Som sådan gör populära titlar som Forza Horizon 5 det mesta av moderna kontroller med optimerade inmatningsscheman.

  28 Intervjufrågor och svar på Terraform i realtid

Styrenheter ger också frihet för knappanpassning. Användare kan bestämma vad varje knapp gör och ytterligare anpassa sin racingupplevelse genom att göra det.

I slutändan bör du använda ett racinghjul för bättre inmatningsprecision och kontroll som veteranspelare. Det skulle dock räcka med en kontroller om du är ny på racingspel och bara letar efter ett roligt tidsfördriv.

2. Komplexitet

Professionella förare tränar för att förbättra sin hand-öga-koordination, svarstid och reflexer för att producera bästa prestanda. De måste också bekanta sig med sina bilkontroller inför ett stort lopp.

Men allt detta kan verka som en överbelastning av information för någon som är ny på racing och racingspel. Det är därför de flesta moderna spel startar spelare med enkla kontrollscheman.

Vissa nybörjarvänliga mekaniker inkluderar autodrift, autoacceleration och mer. Dessa mekaniker är vanligtvis förvalda för en styrenhet. Men att koppla upp ett racinghjul säger ofta till systemet att du vet vad du gör. Det kommer att kräva bättre hand-öga-koordination och, i vissa fall, faktisk körupplevelse.

En ny spelare kan inte bara hoppa på ett racinghjul och förvänta sig att vara bra över en natt. Det är svårt att lära sig och ännu svårare att bemästra. F1 2022 är en speltitel som korrekt skildrar denna mekanikers svårighetsgrad.

Det är ett av spelen som verkligen sätter dig bakom ratten av en anledning. Allt från väl genomförda vändningar till tidiga depåstopp kan antingen vägleda dig till seger eller leda till ditt nederlag. Följaktligen kan användning av ett racinghjul över en kontroller eller vice versa göra skillnad i ett sådant spel.

Så tänk på din skicklighetsnivå när du handlar efter antingen ett racerhjul eller en kontroller. Har du skarpa reflexer och utmärkt koordination? I så fall kan du göra fantastiska saker med ett racerhjul. Du skulle dock dra nytta av en kontroller om du är en casual gamer som har för avsikt att hålla saker och ting enkla.

3. Feedback

Racers bakom ratten får känna vinden slåss mot dem, det milda mullret från deras motor och vägens motstånd vid varje sväng. Enkelt uttryckt är feedback en viktig del av racingupplevelsen. Det hjälper spelare och deras fordon att arbeta tillsammans mot seger, och dess betydelse kan inte överskattas.

  Fix Spotify Wrapped Fungerar inte

På samma sätt kan moderna racingspel inte leverera en uppslukande upplevelse utan lite haptisk hjälp. Tack och lov är de flesta moderna kontroller utrustade med vibrationsfeedback. Speciellt PS5-kontrollern har reaktiv haptisk feedback.

De bakre paddlarna kan efterlikna motståndet från en gaspedalen, och själva handkontrollen kan vibrera när din bil blir påkörd eller hindrad av ett hinder på vägen. Hur imponerande det än låter, racinghjul tar haptisk feedback till en högre nivå med force feedback.

Racerhjulen som är force feedback-kompatibla kommer med motorer kopplade till hjulet via en rem. Dessa motorer samarbetar med spelmotorn för att exakt replikera känslan av körning. Force feedback fångar upp de skakande stötarna och nära anropen från tighta lopp och skickar den genom ditt hjul till din hand.

Hur spännande det än är, är inte alla racinghjul så lyhörda. Om du funderar på om det är värt det att köpa ett racinghjul, bör du ta hänsyn till kompatibilitet med force feedback.

4. Ergonomi

Ergonomin hos en racerbil är utformad för att skydda föraren och ge dem optimal positionering för långa lopp. Även om ergonomi i spel inte är en fråga om liv och död, bidrar den avsevärt till den övergripande spelupplevelsen.

Styrenheter är små och hålls bekvämt i många positioner. På grund av detta kan spelare luta sig tillbaka och slappna av när de spelar med en handkontroll i handen. De är också designade för att hållas under längre perioder och kräver bara enstaka fingersträckningar beroende på hur hårt du vill hålla din handkontroll.

Racinghjul, å andra sidan, är en annan historia. Hjulen i en arkad är designade runt en hel rigg som inkluderar ett förarsäte, pedaler och en växelspak. Racinghjul kan köpas i en bunt med en rigg men säljs vanligtvis separat. Detta innebär att det är överlåtet till användaren att bestämma hur han ska stödja sitt racinghjul.

Du kommer att behöva en bra stol och ett skrivbord med justerbar höjd för den bästa upplevelsen. Du kommer dock att kräva en racingrigg för bästa resultat. I slutändan gör du klokt i att komma ihåg att racinghjul inte är den typ av utrustning du bekvämt kan placera i ditt knä när du vill spela.

  Introduktion till Green Computing for A Sustainable Future

Följaktligen kommer en kontroller att vara ett bättre alternativ om du letar efter ett inmatningssystem som låter dig luta dig tillbaka och bli bekväm medan du spelar.

5. Kompatibilitet

Även om det är bra att köpa en kontroller eller ett racerhjul, måste du veta om de kommer att fungera på din spelplattform.

PC som plattform är allmänt kompatibel med de flesta inmatningsstilar. Dessutom gör Steam detta möjligt tack vare kontrollinställningsmenyn som låter dig anpassa vad du använder för att spela dina favoritspel.

Detsamma kan inte sägas om Xbox Series X|S och PS5-konsolerna. De fungerar bara med en kort lista över hjul som är speciellt utformade för konsolkompatibilitet. Även om dina alternativ är små med en konsol, är de verkligen inte alltför begränsade. Du måste dock undersöka noggrant innan du väljer en speciell ratt för din racingrigg.

Kontroller, omvänt, fungerar bra på de flesta – om inte alla – spelplattformar och är vanligtvis plug-and-play.

Controller vs. Racing Wheel: Vilket är rätt val?

Både en kontroller och ett racinghjul kan ge en fantastisk spelupplevelse – begränsad av några av faktorerna vi diskuterade ovan. Vid närmare granskning måste du hålla med om att ett racinghjul är det bättre alternativet för mer uppslukande spel.

Till en början kan ett racinghjul vara svårt att lära sig, men skicklighetstaket är mycket högre än en kontroller. Så skaffa ett racinghjul om du vill tänja på gränserna för vad som kan göras i ditt racingspel. Men om du är begränsad av en budget och är mer av en casual gamer, är handkontrollen rätt väg att gå.

Rensa mållinjen

Inte alla kontroller eller racinghjul är för alla spelare. Varje person är unik i sin spelstil och bör ha en klar uppfattning om vad de letar efter i en handkontroll eller ett hjul.

För att upptäcka detta själv, prova att skapa en lista med funktioner som du kan jämföra med tillgängliga modeller av kontroller och racinghjul samtidigt som du tar hänsyn till det som diskuterades ovan. Det kan tyckas vara en hel del problem initialt, men att få den konkurrensfördel du önskar kommer att vara värt det.