Vilken streamingtjänst är bättre?

Viktiga takeaways

  • Max (tidigare HBO Max) vinner i kategorin originalprogram och filmer tack vare dess prisbelönta exklusiva innehåll.
  • Netflix har ett större övergripande utbud av filmer och serier, men Max erbjuder fördelen med livestreaming av sport.
  • Max erbjuder billigare prenumerationspriser än Netflix med ett årsabonnemang. Men du kanske vill betala månadsvis för att växla mellan de två tjänsterna.

Är Max, tidigare HBO Max, bättre än Netflix? Eller är Netflix fortfarande #1 inom streamingtjänster? Om du försöker välja mellan dessa två streamingplattformar kommer denna omfattande jämförelse att hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut.

1. Netflix vs. Max: Originalprogram och filmer

Max, tidigare känd som HBO Max, har originalserier och filmer som spänner över flera kategorier. Exempel inkluderar Tokyo Vice och den omstartade versionen av Gossip Girl. Andra exempel är Friends: The Reunion och Zack Snyders Justice League.

Netflix själv har tusentals originalserier och filmer, och dessa går också över flera kategorier och språk. Du hittar massor av dokumentärer, som Beckham, som fokuserar på fotbollslegenden och modeikonen David Beckhams liv. Du kan också hitta Miss Americana, en dokumentär om sångerskan Taylor Swift, på Netflix.

När Max och Netflix sätts samman i den här kategorin är Max känt för sitt prestigefyllda och prisbelönta exklusiva innehåll. Dessutom har vissa användare blivit desillusionerade av Netflix på grund av att företaget avbröt många av sina originalserier efter en eller två säsonger.

En annan vanlig kritik mot Netflix är att dess original inte är så bra som de brukade vara. Medan plattformen har gett internationella serier som Squid Game betydande erkännande, ger vi poängen till Max i den här kategorin.

Vinnare: Max

2. Netflix vs. Max: Totalt urval av filmer och program

Max har mer än 1 000 serier och över 2 000 filmer, och hundratals läggs till i sin katalog varje månad. Förutom ett antal originalserier och filmer kan du även se innehåll som har visats på andra håll. Till exempel fanns Rick and Morty på Netflix fram till sommaren 2022, men nu kan du hitta den på Max.

När man tittar på HBO Max vs Netflix när det gäller tv-program, vinner Netflix i fråga om kvantitet. Du hittar mer än 3 000 filmer på plattformen, tillsammans med över 1 800 TV-program. Liksom Max lägger Netflix till nytt innehåll regelbundet. På Netflix hittar du The Office och Brooklyn Nine-Nine – förutom Breaking Bad och diverse andra serier.

En stor fördel som Max har jämfört med Netflix är att du kan se livesport med ditt abonnemang. Vad du ser beror på din specifika region, men plattformen streamar NBA och många andra professionella ligor. Så om du letar efter en av de bästa sajterna för live-sportströmning är Max ett utmärkt val.

Du kan ladda ner program från Netflix i upp till 30 dagar, och program förblir tillgängliga för streaming så länge som plattformen förnyar dem. Max låter dig hålla program i upp till 48 timmar, medan program också kommer att finnas kvar på plattformen under en obestämd period.

Vinnare: Slips

3. Netflix vs Max: Prenumerationspriser

En annan viktig faktor när du väljer mellan (HBO) Max och Netflix är prenumerationspriset. Båda har olika prissättning för olika regioner, så vi ska titta på USA för enkelhetens skull.

Nedan är en jämförelse av Max och Netflixs priser:

Prenumeration

Max

Netflix

Grundläggande (med annonser)

9,99 USD/månad; 99,99 USD/år

6,99 USD/månad

Annonsfri (Max)/Standard (Netflix)

15,99 USD/månad; 149,99 USD/år

15,49 USD/månad

Ultimat annonsfritt (Max)/Premium (Netflix)

19,99 USD/månad; 199,99 USD/år

22,99 USD/månad

Netflix erbjuder inga årsprenumerationer. Om du inte kan se 4K-innehåll på Netflix trots att du använder Premium kan du följa vår separata guide för tips och råd.

Tekniskt sett är Max billigare än Netflix utöver grundprenumerationen för båda plattformarna. Det finns dock en stor varning här: du måste skaffa en årlig plan för att spara pengar.

Vinnare: Max

4. Netflix vs. Max: Videoupplösning

Både Max och Netflix erbjuder visning i upp till 4K. Du kan dock bara se denna bildkvalitet om du prenumererar på den högsta prenumerationen på båda plattformarna. Förutom det kommer du att kunna titta på innehåll i 1080p.

I stort sett ingenting skiljer Max och Netflix i den här kategorin, så det är en annan oavgjort.

Vinnare: Slips

5. Netflix vs. Max: Regioner och språk

Från och med januari 2024, Netflix är tillgängligt i mer än 190 länder och territorier. Du kan inte använda tjänsten i Ryssland, Krim, Nordkorea, Kina eller Syrien. Men på de flesta andra ställen bör du kunna komma åt den utan alltför stora svårigheter. Innehållet kommer dock att skilja sig beroende på regional licensiering.

På baksidan är Max tillgänglighet inte i närheten av lika utbredd. Streamingplattformen är tillgänglig i 61 territorier, inklusive USA och Latinamerika, plus delar av Europa. Dess sportutbud är dock inte tillgängliga i alla territorier.

Netflix har mer än 60 språk att titta på ditt innehåll på, men du hittar inte undertexter för alla dessa i varje program. Max har å andra sidan 24.

Vinnare: Netflix

6. Netflix vs. Max: Användargränssnitt och design

Både Netflix och Max har liknande gränssnitt när man väljer vilket konto som tittar på. Men utöver det är deras gränssnitt och design väldigt olika.

Netflix har en hemsida där du kan bläddra bland filmer, tillsammans med filter för olika kategorier. Utöver det har du en My Netflix-flik med alla dina nedladdningar och aviseringar. Här kan du även se avsnitt och filmer som du nyligen har sett.

Max har ett lite annorlunda färgschema jämfört med Netflix, och du kan bläddra baserat på olika segment. Du kan till exempel söka baserat på Cartoon Network-program, Max Originals och mer.

Båda gränssnitten är väldesignade och användarvänliga. Om du har problem med Max kan du alltid kolla in vår guide om hur du löser vanliga HBO Max-problem.

Vinnare: Slips

7. Netflix vs. Max: Unika funktioner

Varken Netflix eller Max tillåter lösenordsdelning utanför ditt hushåll. Tjänsterna är också både tillgängliga på smartphones, stationära enheter och surfplattor.

En stor fördel som Max har jämfört med Netflix är att du kan se flera program från Warner Bros. nätverk, inklusive Looney Tunes och DC Comics.

På Netflix kan du gå bakom kulisserna i många populära program (inklusive Bridgerton) för att se hur de gjordes. En annan stor fördel med plattformen är att du kan ladda ner flera mobilspel från Netflix, med dess mobilspelkatalog som kommer gratis med ditt abonnemang.

Vinnare: Netflix

Netflix vs. (HBO) Max: Vilken ska du välja?

Du bör välja mellan Max och Netflix baserat på vilken typ av innehåll du vill titta på.

Max är ett bättre val om du vill ha tillgång till prestigeserier, med exklusiva saker som House of the Dragon och Raised by Wolves. Utöver det är Max ett utmärkt val för sportfantaster som vill ha tillgång till livespel, så länge du bor i regioner där detta innehåll är tillgängligt.

Netflix, å andra sidan, är ett bättre alternativ om du älskar TV-program från olika genrer. Du kan till exempel njuta av realityprogram som Love Is Blind. Utöver det är Netflix ett bättre val om du vill se en större volym nytt innehåll.

Även om Max tar en liten ledning i vår jämförelse, är skillnaderna inte dramatiska. Du bör komma ihåg att vad du kan se ibland bestäms av regionala begränsningar, och du kan också se något som du gillar på båda plattformarna.

För att spara pengar på dina streamingprenumerationer kan du alltid betala månadsvis och växla mellan varje gång nytt innehåll som du är intresserad av faller.