Vilken ska man välja för skrotning?

Bright Data och Oxylabs är två viktiga webbdatalösningar som hjälper dig att samla in och analysera tillgänglig data etiskt för olika ändamål som webbskrapning.

Data är en primär källa för moderna företag. Men företag har svårt att få tillgång till kvalitetsdata för att driva sin tillväxt.

Du behöver data för att förstå din marknad, konsumenter och konkurrenter och skapa strategier som hjälper dig att hålla koll på ditt spel.

För detta måste du samla in webbaserad data etiskt från olika källor och analysera den. Men hur gör man det utan att låta källwebbplatserna veta om det?

Ett sätt att göra detta är att använda proxyservrar från en välrenommerad leverantör. Det kommer att ge dig användbara funktioner för att skrota data av hög kvalitet från pålitliga källor.

Det finns många leverantörer du hittar på internet, och Bright Data och Oxylabs är två av de mest använda proxyleverantörerna.

I den här artikeln kommer jag att jämföra Bright Data och Oxylabs genom att diskutera vad de gör, deras funktioner och mer för att hjälpa dig välja den bästa proxyleverantören för webbskrotning bland dessa verktyg.

Innan det, låt oss diskutera vad webbskrapning är och dess betydelse för ditt företag.

Vad är webbskrapning?

Webbskrapning hänvisar till en process där data extraheras från flera källor eller webbplatser. Den samlar in information och exporterar den till ett läsbart format, som ett kalkylblad.

Även om du manuellt kan skrapa webben efter data, kan automatisering av denna process spara mycket tid och ansträngning. För detta finns det automatiserade webbskrapningsverktyg tillgängliga som kan extrahera data med noggrannhet och snabbhet.

Webbskrapning är dock ingen lätt uppgift. Olika webbplatser finns i olika former. Därför varierar webbskrapor vad gäller deras egenskaper och funktionalitet. Datan du slutligen samlar in kommer att sparas i en lokalt tillgänglig fil så att du enkelt kan analysera den när det behövs. Vanliga datatyper är videor, produktinformation, bilder, text, recensioner, kundernas åsikter och mer.

Vikten av webbskrapning

Webbskrapning spelar en viktig roll för ditt företag för att hjälpa dig att utveckla ditt företag, studera marknaden och konkurrenter och nå framgång. Några av fördelarna det ger är:

 • Noggrannhet: Web Scraping hjälper ditt företag att få korrekta resultat. Med automatiserad skrapning kan du få pålitliga och snabba resultat.
 • Data av hög kvalitet: Webbskrapning ger välstrukturerade, rena och högkvalitativa data med hjälp av skrapnings-API:er så att du kan använda färska data för ditt användningsfall.
 • Spara kostnad: Webbskrapning sparar tid och kostnader eftersom det minskar den totala tiden för datautvinningsprocessen.
 • Time-to-market: Med högkvalitativa, exakta resultat från webbhjälpen kan du snabba på tiden till marknaden genom att accelerera olika operationer och uppgifter.
 • Förbättrad innovation: Webbskrapning hjälper dig att förnya och bygga nya produkter snabbare eftersom du kan spara tid med automatisering och rikta dina ansträngningar på mer produktiva uppgifter och idéer.

För att utföra dataextraheringsoperationer är webbskrapningsverktyg användbara. Och det finns två bra alternativ för detta – Bright Data och Oxylabs. Låt oss förstå vad de gör och jämför dem för att hitta det bättre alternativet för dina behov.

Vad är Bright Data?

Bright Data är en populär dataextraktionsplattform som fokuserar på webbtransparens och kontinuerlig innovation. Det är ett robust proxynätverk som låter dig surfa anonymt och hämta tillförlitlig data, etiskt och med efterlevnad. Användare använder dessa data för att analysera, förstå, undersöka och övervaka för att fatta välgrundade beslut på ett intelligent sätt.

Bright Data hjälper dig att samla in strukturerad data av hög kvalitet med sina prisbelönta proxynätverk, färdiga datauppsättningar och kraftfulla webbskrapor. Oavsett vilken typ av verksamhet du har kan du använda dess korrekta och strukturerade data för varje användningsfall.

Bright Data uppmuntrar användningen av detta verktyg endast för etiska och ansvarsfulla webbskrapningsändamål som kan gynna såväl ett företag som kunder. Det hjälper till att öka transparensen på webben, minskar skadligt beteende och förebygger risker genom att använda avancerade cybersäkerhetsfunktioner.

För att försäkra sig om att kunderna använder Bright Data för genuina ändamål gör den en efterlevnadsutvärdering för sina användare så att alla som köper mobil- eller bostadsfullmakterna måste visa en legitim användning innan de får åtkomst.

Bright Data utför datalagring och nätverksövervakning för att säkerställa att kunderna gör vad de ska. Om den hittar något misstänkt eller riskabelt kan det blockera användaren och undersöka scenariot omedelbart.

Bright Data har en stor täckning över hela världen. Många företag förlitar sig på denna lösning för att samla in viktig webbdata i en effektiv, flexibel och pålitlig form.

Vad är Oxylabs?

Oxylabs är en premiumleverantör av webbskrapningslösningar och proxyservrar. Verksamheten sedan 2015 har ett brett utbud av täckning globalt och sprids över 18+ länder. Den kommer med fantastiska funktioner och starkt stöd på företagsnivå för dina kunder.

Den här plattformen erbjuder flera proxyservrar, såsom datacenterproxyer, nästa generations bostadsproxyer, scraper-API:er och mer. Proxyservern stöder protokoll, inklusive HTTPS, HTTP och SOCKS5. Du kan ha obegränsade samtidiga sessioner för att skala upp dina webbskrapningsinsatser.

Oxylabs roterande proxyservrar ger cirka 99,2 % av framgången, så du kan hoppa över IP-förbud och CAPTCHA medan du kontrollerar hela sessionerna. Dess högkvalitativa nätverk av olika proxyservrar täcker cirka 195 platser, inklusive geolokaliseringsinriktning på land, delstat och stadsnivå.

Dessutom ändrar Oxylabs IP-adressen efter varje begäran och konfigurerar din senaste session enkelt så att du säkert kan extrahera data från källor. Du kan till och med komma åt geografiskt begränsad data från vilken plats som helst. Den har många bostäderfullmakter, låt oss säga runt 100 miljoner+. Detta innebär att du enkelt kan komma åt IP:er globalt och övervinna geografiska begränsningar.

Dessutom kommer du bara att få högkvalitativa proxyservrar som kommer från en legitim webbkälla. Oxylabs erbjuder pålitlig drifttid som gör att du kan köra webbskrapningsoperationer smidigt.

Det låter dig också hantera och kontrollera din proxyanvändning eller data från dess instrumentpanel. Du kan också se användningsstatistik, skapa och hantera underanvändare, hantera prenumerationer och vitlista IP-adresser.

Oxylabs tillhandahåller fullständig transparens på källorna för bostadsfullmakter för att ladda upp dess kärnvärden, såsom kvalitet, rättvisa, socialt ansvar, säkerhet och etik. Scraper API:erna tar ditt företag till en högre höjd genom att sänka skrapningskostnaden och leverera 100 % korrekta resultat via färdiga data-API:er.

Bright Data vs Oxylabs: Skrapningslösningar

Skrapningslösningar för ljusa data

 • Scraping-webbläsare: Få allt du behöver för ditt företag med hjälp av scraping-webbläsaren. Du kan revolutionera dataskrapningsprocessen med hjälp av webbläsare som är specialbyggda med automatisering av webbplatsavblockering. Med Scraping Browser API kan du kringgå även de tuffaste webbplatsblocken, överlista mjukvaran för botdetektering och skala med skrapa webbläsare.
 • Web Scraper IDE: Med Bright Datas förbyggda skrapningsfunktioner och Web Scraper IDE kan du enkelt minska utvecklingstiden och möjliggöra gränslös skala. Det hjälper dig att enkelt kringgå alla block och CAPTCHA, använda förbyggda JavaScript-funktioner och kodmallar och mer. Dessutom får du mallar, interaktiv förhandsvisning, webbläsarskript i JavaScript, skapande av parser och färdiga funktioner.
 • SERP API: Konvertera dina resultatsidor till datainsikter för att fatta välgrundade och handlingsbara beslut. Få strukturerad data enkelt med SERP API, levererad i HTML- eller JSON-format. Det är mycket anpassningsbart, så att du kan använda de skräddarsydda parametrarna. Du kommer att få SERP-data i realtid från stora sökmotorer, som Google Search API, Yandex Search API, Yahoo Search API, Naver Search API och mer.
 • Web Unlocker: Med Bright Datas Web Unlocker undvik att bli blockerad. Det kan hantera cookies, webbplatsspecifika webbläsaranvändaragenter och captcha-lösning. Dessutom skrapar den de riktade webbplatserna kontinuerligt med automatisk IP-adressrotation.

Skrapningslösningar av Oxylabs

 • SERP Scraper API: Detta API används för dataextraktion i realtid för ditt företag. Det ger en bättre annonsskrapningshastighet och exakta data på koordinatnivå. Använd detta API för att samla pålitliga och aktuella sökresultat från populära sökmotorer. Beroende på målen kommer du att få strukturerad data i rå HTML- eller JSON-format. Oavsett var du befinner dig kan du komma åt sökmotordata var som helst. SERP API låter dig samla in data från 195 länder.
 • Ecommerce Scraper API: Få mycket exakt produktdata i realtid med Ecommerce Scraper API. Du kan snabbt komma åt exakt produktdata från de 50 onlinemarknadsplatserna. Få e-handelsdata i tid från olika sidtyper, som i HTML, JSON, produkt- och söksidor etc. Få lokal data från vilken plats som helst i världen och hämta högkvalitativ data på några sekunder med hjälp av en ML-baserad Adaptive Parser.
 • Real Estate Scraper API: Samla data från fastighetswebbplatser för dina affärsbehov med Real Estate Scraper API. Det hjälper dig att enkelt kringgå alla avancerade anti-bot-system. Det säkerställer också ett kontinuerligt flöde av korrekt data från populära webbplatser, inklusive bekvämligheter, fastighetstyp, plats, priser och mer. Detta API kommer att leverera resultat i HTML-format eller till molnlagringshinken.
 • Web Scraper API: Med detta API kan du samla landsspecifika data utan ansträngning utan IP-block. Du kan till och med extrahera data från de mest komplexa webbplatserna. Oxylabs inbyggda patenterade JavaScript-rendering, proxyrotator och andra lösningar hjälper till att säkerställa en pålitlig och snabb dataextraktionsprocess.

Bright Data vs. Oxylabs: Användningsfall

Användningsfall av Bight Data

 • E-handel: Spåra så många konkurrenter du vill från vilken plats som helst över hela världen med hjälp av realtidsdata och få informativa insikter om prisstrategier, produkterbjudanden, konsumentsentiment etc. Du kommer att få data i stora volymer, global täckning och en pålitlig dataström.
 • Marknadsföring på sociala medier: Väx bättre på sociala medieplattformar med intelligenta kampanjer, förstå kundresor och förutse de senaste stora trenderna i realtid.
 • SERP och SEO: Samla in data från sökmotorer och analysera sökord och webbplatstrafik för att förbättra SEO och utföra varumärkesplacering, trendövervakning och generering av potentiella kunder. Revolutionera dessutom dina SEO-strategier utanför sidan och på sidan med sökord, bakåtlänksintelligens och realtidsinsikter. Du kan också göra djupgående efterforskningar på marknaden och generera trender genom att identifiera kundtrender.
 • Annonsteknik: Du kan genomföra intelligenskampanjer i realtid, verifiera annonser och skydda ditt varumärke. Med Bright Data Ad Tech kan du se till att rätt annonser enkelt når rätt kunder. Dessutom kan du mäta korrekt placering och storlek på din annons tillsammans med kvalitet.
 • Marknadsundersökning: Förstå din publik på djupet, bygg bättre produkter och förutse nya marknadstrender med denna webbdataplattform. Marknadsundersökningar av Bright Data hjälper dig att utföra fantastiska marknadstrendanalyser för att hålla dig på trenden, upptäcka och övervaka målgrupper, rikta in sig på konkurrens och upptäcka de mest nödvändiga påverkare.
 • Resor: Jämför resepriser på dina konkurrerande webbplatser, övervaka hur användare planerar att resa, förutsäg nästa resetrender och uppgradera din webbplats för din publik. Du kan optimera prissättningsstrategin genom att samla in flyg-, turism- och hotelldata i realtid i realtid.

Användningsfall av Oxylabs

 • Cybersäkerhet: Samla in realtidsdata för att anonymt övervaka skadliga aktiviteter och undvika georestriktioner när du genomsöker djupwebben och offentliga data. Du kan verifiera e-postinnehåll och utföra e-postskydd med effektivitet och hastighet utan avbrott.
 • Varumärkesskydd: Säkerställ varumärkesskydd med Oxylabs webbskrapningslösning. Hämta värdefull offentlig data och omvandla den till din varumärkesfördel för att stoppa förfalskning och intrång.
 • Annonsverifiering: Säkerställ korrekt visning av annonser för rätt målgrupp. Du kan utöka sökoperationerna och initiera flera verifieringsuppgifter. Det hjälper dig att undvika att bli flaggad och likna organisk trafik.
 • Övervakning av webbplatsändringar: Att upptäcka ändringar på webbplatsen är en komplett uppsättning viktiga uppgifter för ett företag. Web Scraper API är den perfekta lösningen för dig som kan hjälpa dig att övervaka HTML-kodändringar och sidtillgänglighet över hela webben. Den kan hantera komplexa mål och extrahera offentliga data.

Ljusa data vs. Oxylabs: skillnader

Bright DataOxylabsBright Data är en av de bästa dataplattformarna som kan hjälpa dig att driva din verksamhet genom att samla in, analysera och använda data.Oxylabs har det största proxynätverket som låter dig arbeta etiskt för att samla in offentlig data med branschledande skrapningslösningar. Den erbjuder olika skraplösningar, såsom Scraping Browser, SERP API, Web Unlocker och Web Scraper IDE. Den erbjuder SERP Scraper API, E-commerce Scraper API, Real Estate Scraper API och Web Scraper API. Du kommer att få bostadsfullmakter, mobila proxyservrar, roterande ISP-proxyer, delade datacenterproxies, SOCx-proxies, SOCx-proxies och fler. , mobila proxyservrar, roterande ISP-proxyer, delade datacenterproxies, dedikerade datacenterproxies, SOCKS5-proxies och mer.Bright Data tillhandahåller flera verktyg som Proxy Manager och Proxy Browser Extension. Oxylabs tillhandahåller flera verktyg och tillägg, inklusive Oxy Proxy Extension för Chrome, Oxy Proxy Manager för Android, Proxy Rotator och mer. Den har ett stort proxynätverk med mer än 72 miljoner IP-adresser från 195 länder med en tillförlitlig drifttid på 99,99 %. Den har det största proxynätverket med mer än 100 miljoner IP:er, som täcker 195 länder med en tillförlitlig drifttid på 99,95 %. Bright Data erbjuder en gratis provperiod. Du kan också välja en gratis Google-registrering. Det finns ingen gratis provperiod. Du kan chatta med kundsupportteamet via Whatsapp, e-post och Telegram och ansluter direkt till teamet som är tillgängligt dygnet runt. Kontakta supporten via e-post.

Slutsats

Både Bright Data och Oxylabs låter dig extrahera högkvalitativ data från olika källor för ditt företag. Båda är lika hjälpsamma för att tillhandahålla värdefull data för att hjälpa dig att växa ditt företag.

Bright Data erbjuder användbara funktioner och har ett nätverk av 72 miljoner+ IP:er med 99,99 % drifttid. Det erbjuder en gratis provperiod där du kan förstå hur det kan gynna dig.

Å andra sidan är Oxylabs världens största proxynätverk, med över 100 miljoner IP-adresser från hela världen. Den låter dig samla in data med branschledande skrapningsfunktioner och har en drifttid på 99,95 %.

I slutändan är både Bright Data och Oxylabs bra alternativ för olika typer av företag. Så välj det bästa dataextraktionsverktyget för ditt företag baserat på dina krav och verktygets funktioner, erbjudanden och prissättning.

Du kan också utforska några populära molnbaserade webbskrapningslösningar.