Vilken är den bättre betalningsplattformen?

Tid är pengar och vice versa. Världen går mot kontantlösa transaktioner och interaktioner, och många lösningar har underlättat denna förändring. PayPal är en av de mest populära plattformarna för penninghantering som finns tillgängliga för närvarande, men andra lösningar som Payoneer erbjuder också utmärkta tjänster.

Det väcker frågan, vilket är det bästa valet mellan PayPal och Payoneer inom de områden som betyder mest, som säkerhet och förmåner? Låt oss ta reda på.

PayPal vs. Payoneer: Vilket är säkrare?

Till att börja med har båda plattformarna dedikerade säkerhetscenter på sina webbsidor. PayPals säkerhetscenter visar vanliga säkerhetsintrång som användare kan möta och detaljer om hur de kan undvikas. Det här avsnittet ger också tips och vanliga steg som användare bör vidta för att säkra sina konton.

De rudimentära aspekterna av PayPals säkra teknik inkluderar PayPals säkerhetsnyckel (engångslösenord), bedrägeriövervakning och förebyggande, datakryptering, e-postbetalningsbekräftelse och transportlagersäkerhetsanslutning.

Användare måste länka sitt telefonnummer till sitt PayPal-konto innan de får åtkomst till sin PayPal-säkerhetsnyckel, eftersom den kommer att skickas via textmeddelande. Dessa säkerhetsprotokoll kan utökas för köpare och säljare till ett extra pris – vilket gör det till en utmärkt funktion om du tänker använda ditt PayPal-konto för företag.

PayPal erbjuder också en lista över sina säkerhetscertifieringar på samma sida som information om deras säkerhetsteknik och -praxis. De ovan detaljerade säkerhetsfunktionerna och certifikaten bör reda ut alla tvivel du har om huruvida PayPal är säkert att använda.

Payoneers säkerhetssida är också otroligt detaljerad. Sidan visar olika listor över varumärken och tjänster som litar på Payoneer som en betalningslösning för att visa trovärdighet. Den visar också Payoneers licenser och säkerhetscertifieringar från tillsynsorgan i populära länder över hela världen.

Men hur är det med användarsidan av säkerhet? Tja, Payoneer beskriver hur du kan säkra dina konton mot hackare. De erbjuder tvåstegsverifiering, RSA-autentisering (Rivest-Shamir-Adleman-algoritm) och förhindrande av kontoövertagande.

Det finns mycket mer att utforska i säkerhetscentret som är i nivå med de tjänster som PayPal erbjuder. Så det är säkert att säga att båda plattformarna tar sin säkerhet på största allvar.

PayPal vs. Payoneer: Användningar och integrationer

Payoneer är väl integrerat med många plattformar och populära marknadsplatser som Fiverr, Upwork och iStock. Detta gör det enkelt att ta emot betalningar via Payoneer från dessa plattformar. Plattformen ger dig också befogenhet att fakturera kunder genom att begära betalningar via plattformen i olika valutor.

Dessutom låter stödet för flera valutor dig konvertera från en valuta till en annan bekvämt. Vad mer? Payoneer stöder också online shopping och fungerar bra med butiker som Amazon, Walmart och Alibaba.

På samma sätt stöds PayPal på tusentals butiker och plattformar. Alternativet att betala med PayPal dyker automatiskt upp på Amazon, Wish, Fiverr, Airbnb och mer.

Som ett gammalt namn i onlinetransaktionsutrymmet har tjänsterna som erbjuds på PayPal utvecklats bortom att handla i fiat-valuta och krypto. Du kan betala och hantera räkningar, ta ett företagslån, sätta sparmål och få tillgång till andra affärsresurser.

Av ovanstående kan vi se att även om båda plattformarna har många integrationer, har PayPal mer djup i användningen än Payoneer, till stor del på grund av dess år av drift. Som sådan har PayPal haft mer tid att förfina sina tjänster och är för närvarande det bättre alternativet när det gäller erbjuden funktionalitet.

PayPal och Payoneers accepterade betalningsmetoder

PayPal uppmanar ofta nya användare att länka sina kredit- eller betalkort till sina konton innan de utforskar vad appen erbjuder. Plattformen underlättar även kreditkortsbelöningar som betalningsmedel. Det finns dock andra betalningsmetoder tillgängliga i USA. Till exempel tillåter PayPal-appen användare att skicka, ta emot och lagra krypto.

Payoneer är en annan historia. Plattformen är tydlig med sina betalningspolicyer från början. En användare kan inte lägga till pengar till sitt Payoneer-konto från sin bank. Du kan dock fortfarande ta emot pengar från marknadsplatser eller kunder med ditt Payoneer-konto och använda dessa medel för att göra betalningar.

Payoneer stöder även andra valutor och låter användare enkelt byta från en valuta till en annan. Och medan pengar som finns på ditt Payoneer-konto är lättillgängliga via betalkortstransaktioner, måste du först veta hur du beställer och använder Payoneer-betalkortet.

I slutändan är PayPal mycket bekvämare när det gäller betalningslösningar eftersom du enkelt kan finansiera ditt konto med ditt kredit- eller betalkort.

PayPal vs. Payoneer: Avgifter

Både Payoneer och PayPal erbjuder fantastiska tjänster för din bekvämlighet, men vad får de i gengäld? Det är här serviceavgifterna, eller avgifterna, kommer in i bilden. PayPal och Payoneer tar ut olika priser. Så låt oss jämföra.

Låt oss först titta på PayPals serviceavgifter. Det är viktigt att notera att dessa siffror kan variera beroende på din region, men är standard för det mesta. Du kan göra ett köp eller donation med PayPal gratis så länge som ingen valutaomvandling är inblandad.

Det finns en annan underavdelning för avgifter för handlare, det vill säga de som använder sina konton för att göra kommersiella transaktioner. Avgiften sträcker sig från så lågt som 1,9 % av transaktionsbeloppet till så högt som 3,49 %. Vissa av dessa försäljningar kan också medföra en fast avgift utöver en procentandel av transaktionsbeloppet.

PayPal har också en separat lista över avgifter som hänför sig till köp och försäljning av kryptovalutor. Det börjar så lågt som $0,49 för alla kryptotransaktioner lägre än $5 och skalar så högt som 1,5% av transaktionsbeloppet när mängden krypto som är involverad är värd mer än $1 000.

Transaktioner mellan Payoneer-konton är å andra sidan helt gratis, oavsett valuta. Plattformen tar också så mycket som 3 % av transaktionsvärdet när användare begär betalning från sina kunder via Payoneer.

Dessutom varierar kostnaden för att integrera med marknadsplatser som Fiverr och Upwork beroende på plattform. Du skulle behöva kolla deras webbplatser för transaktionsavgifter. Payoneer tar också betalt för uttag till vanliga bankkonton och för ägande av deras Payoneer-betalkort.

Jämfört har PayPal en längre och mer komplex lista över avgifter, allt beroende på olika förhållanden. I detta avseende är Payoneer mycket lättare att arbeta och spåra kostnader med.

Betalningsgränser på PayPal och Payoneer

PayPal är generöst mot nybörjare och tillåter en engångstransaktionsgräns utan konto för upp till $4000. Du måste dock skapa ett konto för att göra ytterligare transaktioner efter detta. Det finns ingen gräns för hur mycket pengar verifierade PayPal-kontoinnehavare kan skicka – totalt. Däremot kan plattformen begränsa hur mycket du kan skicka på en gång till $10 000.

Payoneer är lite annorlunda. Med Payoneer kan du skicka och ta emot upp till $25 000 dagligen. Du är dock begränsad till att skicka 50 000 USD och ta emot 100 000 USD varje månad. Så när det gäller bulktransaktioner kommer PayPal ut med en högre, nästan obefintlig transaktionsgräns.

PayPal vs. Payoneer: Uttagstider

Både PayPal och Payoneer tillåter användare att säkert ta ut pengar från sina konton till ett vanligt bankkonto. Det är viktigt att veta hur lång tid denna transaktion kan ta. Så låt oss titta på uttagstiderna för båda plattformarna.

PayPal erbjuder två metoder för uttag, som båda är helt gratis. Funktionen Omedelbart uttag överför pengarna till ditt avsedda konto var som helst inom en till 30 minuter. Å andra sidan tar standarduttaget ungefär en hel arbetsdag att behandla. Båda dessa tider beror också på hur snabbt din bank kan rensa transaktioner.

Payoneer har dock en standarduttagstid för alla användare: en dag. Denna tid kan dock förlängas till så många som två arbetsdagar.

PayPal vs. Payoneer: Vårt omdöme

Så, med tanke på alla faktorer som beskrivs ovan, vilket är det bättre valet mellan PayPal och Payoneer? Man skulle lätt kunna hävda att PayPal är ett bättre beprövat och pålitligt val på grund av dess stöd och gränslösa transaktionskaraktär.

Payoneer underlättar dock bättre att begära betalning från kunder och företag. Så det kokar i slutändan ner till din avsedda användning. Gå med PayPal för personlig och allmän affärsanvändning, men välj Payoneer om du har för avsikt att göra transaktioner med kunder och kunder ofta.