Vilka AWS EC2-instanser ska du använda?

Spread the love

AWS erbjuder flera typer av instanser för att möta varje användares affärsbehov.

En instans är en virtuell server som kör applikationer på Amazons EC2. Den kan ses som en liten del av en större dator.

Varje instans har sin egen hårddisk och nätverksanslutning. Flera ”små” datorer kan monteras på en fysisk maskin. Dessa små maskiner är kända som instanser.

I den här artikeln kommer jag att prata om olika typer av AWS EC2-instanser, instansstorlekar, prissättning etc.

AWS EC2 Introduktion

AWS erbjuder en on-demand EC2-instans, som tillåter användare att hyra virtuella servrar per timme och distribuera sina egna applikationer.

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) är en webbtjänst som erbjuder molntjänster som kan ändras i storlek. Som ett resultat kan du enkelt skala upp eller ned antalet serverinstanser som du använder om dina datorbehov ändras.

Varje instans kommer att debiteras ett timpris, med olika priser beroende på typ av instans. Du kan hyra en instans som du ställer in enligt dina CPU- och minneskrav, och du kan använda den så länge du vill.

Förekomsten kan avslutas när som helst och du sparar pengar. Det bästa med en on-demand-instans är att du kan spara mycket pengar på din CAPEX.

Låt oss säga att du är en utvecklare och du bestämmer dig för att arbeta på egen hand. Du har beräknat rätt kapacitet, och du tror att datorkraften är tillräcklig. Men nu måste du se till att säkerhetskorrigeringar uppdateras varje dag.

Du måste också felsöka problem som kan uppstå på baksidan av servrarna. Du behöver inte oroa dig för dessa saker om du köper en EC2-instans. Allt du behöver göra är att fokusera på din ansökan.

Typer av AWS EC2-instanser

AWS har många typer av instanser. Låt oss börja med att förstå vad AWS EC2 Compute Instances är. Här är en lista över liknande fall.

 • Allmänt (A1, T2, T3 och T4g),
 • Compute Optimized (C4,C5, C5a C5n,C6g)
 • Minnesoptimerat (R4, R5, R5a och R5n), R6g, R6g, R1e, Z1d),
 • Accelererad beräkning (P2, F3, F1, G3 och G4)
 • Lagringsoptimerad (D2, I3, I3en).
  3 bästa JavaScript-ramverk/bibliotek för frontend-utveckling

Det kan vara svårt att identifiera och numrera olika AWS-instanstyper. Varje instanstyp består av tre delar. Den första delen betecknar familjen, och sedan betecknar siffran dess generation (A, CD I, FGHMPRT X).

Varje generation har olika funktioner. Några AWS-instanstyper har en extra bokstav för att indikera hur de optimerades. ”g” i T4g eller M6g General Purpose-instanserna indikerar att de drivs av Graviton 2, som är 40 % effektivare.

Låt oss börja med att förstå dem i denna ordning.

Förekomster för allmänna ändamål

Dessa instanser erbjuder balans i beräknings-, minnes- och nätverkskapacitet. Dessa instanser kan användas för en mängd olika arbetsbelastningar. AWS EC2 generella instanser kan användas om dina applikationer kräver lika resurser, såsom arkiv, servrar och så vidare.

Här är några av dess nyckelfunktioner.

 • De är utrustade med specialbyggda processorer
 • Erbjud nätverkstjänster som erbjuder en hög nätverksbandbredd
 • EBS-optimerad volym

Beräkna optimerade instanser

AWS EC2 Compute-optimerade instanser är bäst lämpade för applikationer som kräver högpresterande processorer. De är bäst lämpade för Compute-bundna applikationer.

Dessa instanser kan också användas för att stödja batchbearbetningstyper av arbetsbelastningar, mediaomkodning och högpresterande servrar. Spelservrar, annonsservrar och maskininlärningsapplikationer är bara några av de andra anmärkningsvärda applikationerna.

Nedan är funktionerna i beräkningsoptimerade instanser:

 • De är kompatibla med specialbyggda processorer, kända som AWS Gravitation 2-processorenheter
 • Dessa EBS-optimerade instanser är desamma som generella
 • Förbättrat nätverk kan stödjas med upp till 25GBPS bandbredd
 • Den drivs med AWS Nitro System, som kombinerar en lätt hypervisor och dedikerad hårdvara.

Minnesoptimerade instanser

De är optimerade för hastighet och optimering. Detta är ett sätt att effektivt bearbeta stora datamängder i minnet. Dessa typer av instanser anses vara minnesoptimerade:

AWS Gravition2 är processorn som driver EC2 R6g-instanserna. Dessa processorer är de senaste och erbjuder 40 % prisprestanda. Dessa är bra för minnesintensiva applikationer. Dessa enheter erbjuder följande funktioner:

 • De är kompatibla med 64-bitars Arm Neoverse-kärnor
 • Nätverksstöd är tillgängligt för upp till 25 GB bandbredd
 • De drivs av Nitro-system

Lagringsoptimerade instanser

Dessa instanser används för att hantera stora arbetsbelastningar som kräver höghastighetsläs-/skrivåtkomst. Den data som hanteras är stor och lagras på lokal lagring. Dessa instanser kan leverera IO-operationer i tiotusentals varje sekund.

Det stödjer följande familjer:

  Fixa filsystemfel 2147219196

Dessa är dess nyckelegenskaper

 • Den drivs av högfrekventa Intel Xeon E5-2686 v4-processorer med en basfrekvens på 2,3 GHz
 • Den ger nätverksbandbredd på upp till 25 GB och använder Elastic Network Adapter, som är ett nätverksbaserat förbättrat nätverk.
 • Den har hög I/O-prestanda och till och med Sequential Read throughput
 • För arbetsbelastningar som behöver direktåtkomst till minne och processorer, kan du få stöd för bare metal-instansen för upp till 256 GB

Accelererad beräkning

Dessa är kända som grafisk bearbetningsintensiva typer av instanser. Dessa instanser kan använda hårdvaruacceleratorer och co-processorer för att göra intensiva beräkningar eller grafisk bearbetning. Detta är effektivare än vanlig programvara som körs på system.

Den stöder följande typer av familjeinstansuppsättningar eller typer.

Det handlade om de olika EC2-instanserna baserat på deras familjetyp.

AWS EC2-instansstorlek

AWS EC2-instansstorlek indikerar antalet resurser (kapacitet) som har tillhandahållits till en instans. AWS-instanser kan ha olika storlekar och använda samma hårdvara.

Förekomster av olika storlekar kan köras på olika hårdvara. Till exempel kan SSD- och HDD-lagringsenheter användas. Den minsta instansstorleken har minst mängd minne. Större AWS EC2-instanser innehåller proportionellt mer minne.

Det finns många storlekar tillgängliga för alla AWS-instanstyper, inklusive:

 • Nano
 • Micro
 • Små
 • Medium
 • Stor
 • Extra stor
 • 2XLarge
 • 4XLarge
 • 6XLarge
 • 8XLarge
 • 16XLarge
 • 32XLarge

AWS EC2 Prissättning

Nedan är de olika prissättningsmodellerna för AWS EC2-instanser:

Instanser On-Demand

On-demand-instanser är enkla genom att du bara betalar för det du använder. Du debiteras endast för förbrukad beräkningskapacitet – per dag eller timme – när du använder en EC2-instans. Det finns ingen förskottsbetalning.

Reserverade instanser

I utbyte mot en förskottsbetalning får du en rabatt på upp till 75 % på kostnaden för on-demand-instanser. Reserverade instanser är ofta mer kostnadseffektiva än prissättningsmodellen på begäran.

Spot-instanser

Den här prismodellen låter dig bjuda på reservdelar eller oanvända EC2-datorresurser till så mycket som 90 % rabatt på nuvarande prissättning. Prissättning för spotinstanser är beroende av efterfrågan och utbudet av oanvänd AWS ECS2-molnkapacitet.

Dedikerade värdar

Denna modell förser dig med en AWS EC2-server som är exklusivt för din användning. Antalet instanser du använder är inte grunden för fakturering. En dedikerad värd kan köpas antingen genom att betala ett timpris eller genom att göra en reservation. Det senare är vanligtvis 70 % lägre än on-demand-priset.

Mina rekommendationer om AWS EC2-priser

Enligt min mening är AWS EC2 en flexibel plattform som låter dig ställa in din instans för att passa dina behov och budget. Dessa tips hjälper dig att välja rätt instans och spara pengar på EC2-instanser:

  Hur fungerar hologram på scenen?

Välj den EC2-instans med det lägsta priset som uppfyller dina behov

Om du inte behöver dyra instanstyper är det en bra idé att spara pengar. Om du har olika belastningar på dina applikationer, överväg den automatiska skalningsgruppen. Automatisk skalning kan användas för att skapa kluster EC2-instanser för din växande verksamhet.

Du bör sikta på en minimal belastning

För att minska kostnaderna kan du minska instansbelastningen om din instanstyp har hög CPU- eller minnesanvändning. Du kan också köra hela din operation utan krångel.

Reservera eller hitta instanser

Reserverade eller spot-instanser kan användas för att minska kostnaderna. On-demand-instanser är bäst när dina EC2-instanser bara kommer att användas under en kort tid. Reserverade eller spot-instanser kan vara ett bättre alternativ om du vill använda fler av dina instanser.

När det inte behövs, kom ihåg att inaktivera EC2-instanser

Ibland kan EC2-instanser fortsätta att köras, vilket ökar dina kostnader. Du kan lära dig att stänga av produktionssystem som inte behövs. Automation kan användas för att stänga av sådana system när de inte används.

Identifiera och stoppa EC2-instanser av lågt utnyttjande

Identifiera inaktiva eller underutnyttjade EC2-instanser. Sedan kan du minska dina kostnader genom att antingen stoppa dem eller minska deras storlek.

För att optimera dina ECS-kostnader kan du använda AWS Billing and Cost Management Tool. Du kan också använda AWS Instance Scheduler för stoppinstanser och AWS Operations Conductor för att minska antalet EC2-instanser.

Slutsats

Denna handledning var en djupdykning i AWS EC2. Jag hoppas att du tyckte om det. Denna färdighetsuppsättning är mycket eftertraktad av rekryterare inom molndomänen. Läs mer om molntjänster för att hjälpa dig avgöra om molnet är rätt för ditt företag.

Du kan välja från en rad AWS EC2-tjänster för att uppfylla dina applikationskrav. Den här guiden förklarade också prismodellen för molnplattformen AWS EC2.

Du kan också utforska några AWS-nyckelterminologier som främjar ditt AWS-lärande.