Vilka är Valorant-rankorna i ordning?

Spread the love

Valorant är ett first-person shooter utvecklat och publicerat av Riot Games Inc. som har blivit extremt populärt efter Counter-Strike.

Riot games är en amerikansk videospelsutgivare och utvecklare. Innan Valorant publicerades spel som League of Legends, Legends of Runeterra och mycket mer. Innan Valorants släpptes fick den kodnamnet och tillkännagavs som Project A.

Spelet lanserades först i ett stängt betaskede den 7 april 2020, med ett begränsat antal spelare som får spela. Spelet fångade mycket uppmärksamhet med populära twitch-streamers som Hiko, ShahZaM, Shroud, och mycket mer som malde genom Valorant-leden. Så småningom blev de tillfälliga spelarna intresserade av spelet, och spelet blomstrade med lanseringen den 2 juni 2020, som gratis att spela, tillgängligt att ladda ner på Riot Games.

Spelet är för närvarande tillgängligt på Windows PC, och det är gratis att spela med krav enligt följande:

MINIMUM SPECIFIKATIONER / 30 FPS REKOMMENDERADE / 60 FPSHIGH-END SPECIFIKATIONER / 144+ FPSCPUIntel Core 2 Duo E8400 (Intel), Athlon 200 GE (AMD) Intel i3-4150 (Intel), Ryzen 3 1200 i 5-29000 (AMD) Intel), Ryzen 5 2600X (AMD)GPUIntel HD 4000, Radeon R5 200Geforce GT 730, Radeon R7 240GTX 1050 Ti, Radeon R7 370

Om Valorant Gameplay

Valorant är ett konkurrenskraftigt, 5v5 karaktärsbaserat spel. Den innehåller olika typer av vapen, kartor och en mängd olika agenter, var och en med unika förmågor för att ge spelarna en uppslukande upplevelse. Det har olika spellägen som oklassade, konkurrenskraftiga, spike rush och mycket mer.

Inledningsvis lanserades spelet med 10 spelbara agenter att välja mellan i betastadiet, vilket ytterligare ökade till 12 agenter från och med patch 1.05. I den nuvarande fasen finns det 19 spelbara agenter i spelet. Var och en kan låsas upp genom att spela spelet.

Det finns olika kartor i spelet. Var och en ger spelaren en annan upplevelse i spelet. För närvarande finns det 7 kartor med ”Split”-kartan som tas ut ur poolen och ersätts av en nyligen lanserad karta med namnet ”Pearl”.

Det finns totalt 17 vapen i spelet, och vart och ett av dem kan utrustas med unika skal, som är tillgängliga gratis eller kan köpas från spelbutiken. Dessutom har varje vapen sin unika egenskap; få kan användas för headshots, medan andra kan användas för sprayer.

Global Agent Pick Rate

Bilden ovan illustrerar global plockfrekvens av agenter över olika rangordningar och olika kartor, där toppen är Reyna, följt av Chamber, Sage, Jett och Raze i topp 5.

  Min erfarenhet nedgradering från flaggskeppstelefoner till Nokia X

Mål

Spelet i grundläget har två sidor, Attackers och Defenders. Det är ett lopp till 13 omgångar, där varje lag spelar antingen som anfallare eller försvarare. Om lagen är oavgjorda med en poänglinje på 12 vardera, går spelet in i den tredje halvleken, där du ska vinna en omgång eller två på varandra följande omgångar för orankade respektive tävlingslägen. Dessutom har konkurrensläget högre insatser än det oklassade läget eftersom det avgör din rankning i spelet.

För ett lag att vinna en omgång finns det två sätt:

 • Ta ner hela fiendens lag innan spiken går på eller av, beroende på din sida.
 • Plantera spiken eller desarmera den innan tiden går ut.
 • Ingame beröm

 • Ess: När en enskild spelare splittrar ut alla fem spelarna i ett fiendelag i en enda runda kallas det för Ess.
 • Lag-ess: När varje spelare i ditt lag tar ner en spelare vardera från fiendens lag i samma omgång kallas det ett lag-ess.
 • Thrifty: Ditt lag tjänar ”Thrifty” när du har en jämförelsevis svag belastning mot din motståndare.
 • Erfarenhetspoäng

  Erfarenhetspoäng eller EXP/XP är de poäng som spelaren förvärvar efter att ha slutfört varje spel eller uppdrag. Dagligt uppdrag belönar 2000 XP, och veckouppdrag belönar variabel XP baserat på veckovisa utmaningar i spelet.

  XP för varje spelläge är som följer:

  ModeXP utan winXP med WinUnrated100/round200/roundCompetitive100/round200/roundReplication100/round200/roundDeathmatch900NASpike Rush1000NAEscalation8001000Snowball 750900CustomNANA

  Detta XP hjälper en spelare att låsa upp agenter, gratis skinn och klättra stridspassnivåer.

  Sudden Death vs. Övertid

  En spelare möter plötslig död eller förlängning i oklassificerat eller tävlingsläge, respektive, under den tredje halvan av spelet när båda lagen är lika.

  Sudden Death: Det är den del av Unrated-läget där du ska vinna hela spelet, du behöver bara vinna Sudden Death-rundan.

  Övertid: Det är den del av tävlingsläget där du måste vinna två omgångar i följd innan fienden vinner hela spelet.

  Andra spellägen

  Spike Rush: Spike Rush är ett snabbt och kortare format som ger spelare samma adrenalinkick som tävlingsläget men på bara 10-15 minuter. Varje sida har 3 omgångar att spela med förmågor och övertid för den som avgör.

  Deathmatch: Det är ett multiplayer-läge, gratis för alla och inga förmågor. Här kan spelare öva på olika vapen och förbättra sitt mekaniska spel. Det fungerar som ett uppvärmningsläge för spelare som inte är redo att hoppa in i konkurrensläge direkt.

  Eskalering: Det är ett 5v5-läge men utan några agentspecifika förmågor. Varje eskaleringsmatch har 12 nivåer, och varje nivå har ett specifikt vapen eller förmåga. Målet är antingen att klara 12 nivåer eller att gå längst på 10 minuter. Varje nivå har 7 poäng; när det är klart tilldelas spelaren nästa vapen.

    Hur man fjärrstyr alla IR-enheter med HTC One

  Replikering: Det är ett 5 mot 5 spikläge där alla spelare i samma lag måste spela med samma agent. Denna agent är baserad på slumpmässigt urval från den valda agenten för varje spelare, även känd som omröstning före match. Replikering är bäst av nio omgångar i spikläge.’

  Anpassat spelläge: Detta spelläge tillåter spelare att vara värd för anpassade lobbylobbyn i spelet med alla ovan nämnda lägen tillgängliga att spela. Dessutom tillåter det spelare att ställa in anpassade lobbyinställningar som oändlig ammunition, turneringsläge, inga köpbegränsningar, spela alla omgångar, etc.

  Rangordnas i Valorant

  I Valorant placeras en spelare i en rank hink baserat på deras skicklighet och förmåga att prestera i spelet. Denna rankning beror på din prestation i konkurrensläget. Dessutom resulterar varje spel i antingen avdrag eller tillägg till din totala ranking. Att klättra uppför stegen resulterar i en mer konkurrenskraftig lobby.

  Det nuvarande systemet har 9 särskiljbara rangordningar som börjar med järn och klättrar upp till strålande rang. Varje rank har 3 nivåer – Iron 1, Iron 2 och Iron 3, med ett undantag i Radiant rank eftersom det är den högsta rangen i spelet. För att nå Radiant-rankningen måste en spelare mala en viss mängd Rank Rating baserat på sin region.

  Valorant ranglista

  • Järn 1-3
  • Brons 1-3
  • Silver 1-3
  • Guld 1-3
  • Platina 1-3
  • Diamant 1-3
  • Ascendant 1-3
  • Odödlig 1-3
  • Strålande

  Ascendant är det senaste tillskottet i rangsystemet. Det faller mellan diamant och odödlig rang. Dessutom är det också den högsta initiala placeringen en ny spelare kan uppnå.

  Rank Nollställ

  • Aktåterställning: En spelares rang får en liten återställning efter varje akt, vilket resulterar i att man spelar ett placeringsspel för att avslöja rang i den nya akten. Den nya rankningen är nästan lik spelarens gamla aktrankning, med en liten nedgång i rankbetyget.
  • Avsnittsåterställning: En spelares rankning återställs hårt efter varje avsnitt, vilket resulterar i att man spelar fem placeringsspel för att avslöja rankningen i det nya avsnittet. Den nya rankningen kommer att ha en märkbar minskning i rankningen såväl som i rankningen. I slutet av varje avsnitt får en spelare en topprankad vapenkompis från det sista avsnittet.

  Rank progression

  Valorant placerar först en spelare i en orankad kategori. Spelarens resa börjar med att spela en introduktionshandledning inom räckvidd. Dessutom, för att ens få en chans att placeras i en av leden, måste en spelare nå kontonivå 20, vilket kan uppnås genom att få erfarenhet i spelet.

  När en spelare har uppnått kontonivå 20 låses konkurrensläget upp för spelaren. Dessutom måste en spelare spela 5 placeringsspel för att avslöja sin rang. Rangplaceringen beror på prestationen i de 5 placeringsspelen. Även om en spelare förlorar på alla fem placeringsspelen, kommer deras prestation i spelen att övervägas för rangplacering.

  Varje rang har 100 Rank Rating-poäng. När en spelare har passerat 100 poäng placeras de i omedelbart nästa ranking, medan spelaren placeras i den lägre rankningen om han förlorar RR under noll poäng.

    Hur man skapar en enkel faktura med Excel

  Matchmaking och betyg

  Valorant använder ett Matchmaking Rating System eller MMR. En spelare får ett nummer baserat på färdigheter och prestation, som justeras baserat på prestation. För att vinna MMR måste en spelare vinna på den aktuella skicklighetsnivån kontinuerligt. MMR är inte relaterat till rangordningssystemet och rangordningen utan är en separat enhet som låter spelklienten hitta matchningar.

  MMR-rankningen är dold för spelarna, men spelen är befolkade på MMR-betyg med spelare som har liknande färdigheter. Detta hjälper spelklienten att matcha spelare jämnt. Både Rank Rating och Matchmaking Rating spelar en viktig roll i matchmaking och upplevelse i spelet.

  Matchmaking Rating Scenarier

  • Om din MMR är högre än din rang, kommer du att få mer RR på vinster än du förlorar på förluster.
  • Om din MMR är jämn med din rang, kommer du att vinna och förlora närmare belopp av RR för vinster och förluster.
  • Om din MMR är lägre än din rang, kommer du att få mindre RR på vinster och förlora mer på förluster.

  Öka din MMR genom att prestera bättre än dina motståndare och vinna mer konsekvent!

  Rangfördelning

  Rangfördelning juli 2022

  Bilden ovan illustrerar antal spelare i en viss rang med avseende på spelarna fördelade i andra led.

  Rangfördelning för en viss rang

  RankProcentJärn6,6 %Brons20,9 %Silver26,3 %Guld20,2 %Platina14,4 %Diamant8,1 %Ascendant2,8 %Odödlig0,5 %Strålande0,02 %

  Rangfördelning för varje nivå för varje rang

  RankPercentageRankPercentageIron 10.3%Platinum 15.6%Iron 21.2%Platinum 24.6%Iron 35.1%Platinum 34.2%Bronze 15%Diamond 13.7%Bronze 28.2%Diamond 22.6%Bronze 37.7%Diamond 31.8%Silver 110.5%Ascendant 11.4%Silver 28.1%Ascendant 20.9%Silver 37.7 %Ascendent 30,5%Guld 17,4%Odödligt 10,3%Guld 26,7%Odödligt 20,1%Guld 36,1%Odödligt 30,1%Strålande 0,02%

  Rank vs. Rank Betyg

  Rank är den skicklighetsnivå en spelare har uppnått, medan rankningen hjälper en spelare att uppnå en viss rang i spelet. Rangen är från Iron 1 till Radiant. Å andra sidan varierar rankningsbetyget från 0 till 100. Tillägget eller avdraget efter varje spel i rankningsbetyget resulterar i den slutliga rankningen efter spelet.

  Slutsats

  Valorant är ett utmärkt spel som uppnådde fantastiska resultat på grund av de förmågor det ger spelarna utöver förstapersonsskytte. Om du är ett fan av Counter Strike kommer du definitivt att hitta Valorant värt att spela.