Vilka appar kommer med Office 365?

Spread the love

När du köper en prenumeration på Office 365 får du klientapplikationer att ladda ner och köra på din dator, tillsammans med olika webbapplikationer som körs i din webbläsare. Så, vilka applikationer får du som standard och hur kommer du åt dem?

När du prenumererar på Office 365 kan du ladda ner skrivbordsversionerna av alla vanliga Office-appar du känner till och (kanske) älskar – Word, Excel och så vidare. Du får också tillgång till onlineversionerna av dessa appar och så länge du lagrar dina dokument i OneDrive kan du flytta ganska sömlöst mellan skrivbordsversionen och onlineversionen. Utöver allt det får du tillgång till flera appar som endast är online. Det är dock mindre förvirrande än det låter, så låt oss bryta ner det.

Obs: Apparna som beskrivs här är försedda med Office 365 (även känd som O365) i skrivande stund. Microsoft kan – och kommer nästan säkert – att ändra detta med tiden, så kolla innan du prenumererar.

Traditionella skrivbordsklientappar du kan ladda ner

Office 365 ger dig tillgång till samma skrivbordsappar som du är bekant med. Faktum är att med en Office 365-prenumeration (till skillnad från med den fristående eviga licensen) tillåts du installera dessa stationära appar på flera datorer, även på både Windows och macOS.

Med din Office 365-prenumeration får du följande stationära appar när du laddar ner standardsviten för kontor:

  Installera CyanogenMod 11 på Nexus 5

Outlook: Microsofts ärevördiga e-postklient
Word: Kraftfull ordbehandling
Excel: För kalkylblad och dataanalys
PowerPoint: För bildspelspresentationer
OneDrive: Även om OneDrive i sig är gratis, inkluderar ett Office 365-abonnemang ytterligare en TB molnlagring
OneNote: En anteckningsapp som vi är ganska förtjusta i, som också kommer gratis med Windows 10
Skype: För VOIP och videosamtal
Publisher: En enkel desktop publishing-app
Åtkomst: För enkel databasskapande och hantering

Om du har använt Office tidigare kommer du att vara bekant med de flesta av dessa applikationer, även om du inte har använt några av dem.

Nya webbapplikationer du kan komma åt

För alla som är nya i Office 365 kanske du inte är bekant med webbapplikationerna som följer med din prenumeration. Några av dem är tillgänglig för fri användning även utan ett Office 365-abonnemang, men vissa av dem kräver ett abonnemang. Vi kommer att notera vilka som är vilka i listan nedan.

Men bara för att det finns gratisversioner betyder det inte att de fungerar på samma sätt som när du använder dem som en del av en Office 365-prenumeration. Även om funktionaliteten vanligtvis är densamma, är O365-apparna tätare sammanbundna, vilket ger dig några bättre alternativ mellan appar och synkronisering.

Dessa webbappar använder även OneDrive för lagring, vilket innebär att allt du skapar eller redigerar lagras automatiskt i din OneDrive. Det betyder att du kan använda Office 365 var som helst i världen från vilken dator som helst med bara en webbläsare och komma åt alla dina OneDrive-filer. När du kommer tillbaka till din dator kommer varje fil du har skapat eller redigerat att synkroniseras i OneDrive.

  Använd anpassade mallar för alla iWork-produktivitetsappar på iCloud

När du öppnar Office 365 online är alla appar tillgängliga från appstartaren (knappen med nio punkter uppe längst upp till vänster i valfri Office 365-onlineapp).

Beroende på vilken app du använder ser du antingen en lista med appar…

…eller ett ark med kakel.

Oavsett vilket är det samma lista med appar och här är vad de gör:

Word, Excel, PowerPoint och OneNote: Dessa är onlineversioner av de välbekanta skrivbordsapparna. De är ganska välutrustade, men inte riktigt lika kraftfulla som deras skrivbordsmotsvarigheter. Vi har en genomgång av skillnaderna om du är intresserad.
Outlook: Onlineversionen av Outlook är faktiskt Outlook.com, och den är ganska annorlunda än skrivbordsversionen. För det första är funktionen People, Calendar och Tasks i skrivbordsklienten uppdelad i separata onlineappar (se nedan).
Människor: Kontakthanterare som kommer som en del av Outlook på klientappen, men är en separat onlineapp.
Kalender: Kalenderfunktion som kommer som en del av Outlook på klientappen, men är en separat onlineapp.
Uppgifter: Uppgifter-funktionalitet som kommer som en del av Outlook på klientappen, men är en separat onlineapp.
Sway: Presentationer endast online som är designade för berättelse genom en rullande berättelse, snarare än individuella bilder.
Skype: Telefon- och videosamtal som kommer med Windows 10. Det finns en ”skrivbordsversion” du kan ladda ner, som innehåller mer funktionalitet än den inbyggda versionen, och om det låter komplicerat så är det det. Vi har skrivit upp skillnaderna åt dig, så att du inte behöver reda ut det själv.
Flow: Ett triggerbaserat arbetsflödessystem, endast tillgängligt om du har köpt en Office 365-prenumeration eller en fristående Flow-prenumeration.
Formulär: Skapa enkäter, frågesporter, omröstningar och frågeformulär enkelt och snabbt. Endast tillgängligt om du har köpt en Office 365-prenumeration.
Bing: En länk som tar dig till Microsofts sökmotor på en ny flik.
MSN: Kommer du ihåg när portaler var en stor sak? Har du någonsin använt dem nu? Nej, inte vi heller. Men MSN finns fortfarande kvar om du vill ha en smäll från det förflutna.
Office: En länk till Office-hemsidan där du kan öppna andra appar och visa eller redigera filer som du har öppnat med valfri Office 365-app.

  Tunity är en Shazam-liknande app som skickar TV-kanalljud till din enhet

Om du har kopplat din Office 365-prenumeration till en domän (det vill säga att du har köpt e-postfunktioner för en domän du äger), får du också en adminbricka som låter dig hantera användare, grupper, säkerhet och efterlevnad och diverse andra saker. Men om du precis har köpt prenumerationen för att använda Office-verktygen behöver du inte administratörsverktygen och du kommer inte att få tillgång till dem.