Vilka andra webbplatser är som Omegle?

Spread the love

Att få kontakt med andra har kommit långt sedan de dagar då man ringde fasta telefoner. Det finns nu otaliga tjänster som förbinder dig med vänner och kollegor, vilket minskar besväret och kostnaderna för resor. Speciellt under en tid som denna börjar vi lära oss hur viktig den mänskliga anslutningen är. Men vissa tjänster går längre än att bara ansluta dig till dina befintliga kontakter. Omegle, till exempel, är en enormt populär plattform som kopplar dig till främlingar. Så vilka andra webbplatser är som Omegle? Vi kommer att utforska den frågan i artikeln nedan.

Vad är Omegle?

Omegle gör att du kan ha interaktioner ansikte mot ansikte med inte människor du känner utan totalt främlingar. Omegle skapades av en tonåring i hans sovrum och var en av de första onlinechatttjänsterna i sitt slag. Ja, vi hade AOL-chattrum på 90-talet, men Omegle har tagit några steg längre än så.

Det finns noll registrering till att börja med, vilket är utmärkt för att din identitet och personliga uppgifter förblir anonyma, men det ställer också till problem. Vem som helst kan använda det – bokstavligen vem som helst. När du har valt om du vill gå med via text eller video kopplar Omegle dig till en annan person. Detta görs slumpmässigt, så det är helt och hållet potluck som dyker upp på den andra raden.

  Hur man återställer Apple AirPods

Naturligtvis är Omegle särskilt populärt bland tonåringar. Det är lite spännande att prata med någon du inte känner, anonymiteten ger dig möjligheten att chatta öppet och utan att döma, men ofta är det bara ett sätt för tonåringar att bekämpa sin tristess. Men med allt så här öppet är det lätt att det missbrukas. Omegle säger till och med på framsidan av deras hemsida, ”Rovdjur har varit kända för att använda Omegle, så var försiktig.”

Naturligtvis behåller Omegle ingen av användarnas detaljer, men vem som helst kan ta skärmdumpar av deras chattar. Användare kan till och med välja ”spionläge”, vilket gör att de kan krypa på andras konversationer. Även om du är försiktig är det lätt att släppa detaljer om dig själv när du börjar svika din vakt med någon du tycker om. Det är därför många föräldrar har börjat blockera sajter som Omegle så att deras barn inte kan använda dem alls.

  Where To Watch Hittar där du lagligt kan titta på filmer och TV-program [Web]

Men när du väl börjar blockera webbplatser, hur långt går du då? Är detta den enda chattsidan som är osäker? Vilka andra webbplatser är som Omegle? Till att börja med, Internets vidsträckta storlek och alla dess djupa mörka hörn gör det nästan omöjligt att vara den enda i sitt slag.

Alternativ till Omegle

Det finns många fler alternativ till Omegle som inkluderar TinyChat, Whisper, CoolMeet, ChatHub, Emerald Chat, ChatRoulette, Shagle, Chatrandom, Dirtyroulette, Camsurg och Bazoocam – alternativen är nästan oändliga. De har alla några skillnader, men de tjänar alla i huvudsak samma syfte.

Till exempel är TinyChat i grunden detsamma som Omegle, men de flesta av dess användare ansluter via ett chattrum, som rymmer upp till 12 videoflöden per rum. Detta känns omedelbart lite mer bekvämt eftersom chattarna inte är en till en, så samtalen kommer förmodligen inte att bli alltför personliga.

ChatRoulette, å andra sidan, fungerar på en-till-en-basis, precis som Omegle. Det kopplar ihop dig med en främling, och om du känner dig obekväm eller inte vill chatta med den personen längre, ”dödar” du konversationen och går vidare.

  Hur man delar musik med någon annan med AirPods

Ska du stoppa dina barn från att använda dessa webbplatser?

Som förälder kan du gå runt och blockera vänster, höger och mitten när du börjar ta reda på vad andra sajter är som Omegle, men du kanske utkämpar en förlorande strid. Där det finns en vilja finns det en väg. Den stora kapaciteten på internet har gjort att det nästan alltid finns fler sätt än ett. Från internets gryning har tonåringar ständigt hittat nya sätt att chatta med främlingar online. Det bästa vi kan göra är att hålla våra barn utbildade om att läsa röda flaggor och vilken typ av samtal som orsakar varningsklockor. Ha alltid en öppen dialog mellan er så att de vet att de kan komma till er om något fick dem att känna sig obekväm, då kan ni diskutera hur ni ska gå vidare tillsammans.