Vart tar FaceTime-foton vägen? Hur du hittar dina FaceTime-foton

Du kanske har lagt märke till kamerans slutarknapp under FaceTime-samtal, men har du undrat var dessa FaceTime-bilder är lagrade? Oavsett om du vill ta FaceTime-foton, hitta deras plats eller har problem med att få funktionen att fungera så har vi dig täckt.

Vart tar FaceTime Live Photos vägen?

Det är bra att ta ett foto medan du använder FaceTime, men du måste veta vart dessa bilder tar vägen för att kunna njuta av dem efter samtalet. Svaret är ganska enkelt: FaceTime-foton sparas direkt i appen Foton på din enhet.

För att se dina FaceTime-foton öppnar du appen Foton och går till fliken Bibliotek längst ner och väljer sedan vyn Alla foton för att se till att din enhet inte filtrerar bort dem. Bläddra till datum och tid då du tog ett foto för att hitta det.

Du kan förenkla saker genom att bara se dina Live Photos. För att göra detta, gå till fliken Album och leta efter Live Photos-albumet. Din iPhone, iPad eller Mac skapar det här albumet automatiskt så snart du lägger till ett livefoto i ditt bibliotek.

Skapa ett smart album för alla dina FaceTime Live-foton

Om du vill ha alla dina FaceTime Live-foton på samma plats, skapa ett smart album för att automatiskt fånga dem alla. Du måste använda en Mac för att skapa ett smart album i appen Foton. Tyvärr kan du inte skapa smarta album från appen Foton på en iPhone eller iPad.

Klicka på plusknappen (+) som visas när du håller muspekaren över Mina album i sidofältet och väljer Smart Album i popup-fönstret. Ge ditt smarta album ett namn och konfigurera sedan följande filter med hjälp av rullgardinsmenyerna: Objektivet inkluderar FaceTime.

Du måste skriva ”FaceTime” i den tredje rutan manuellt eftersom det inte är ett alternativ i rullgardinsmenyn.

Klicka på OK för att skapa ditt smarta album. Foton bör fylla albumet med alla Live Photos du har tagit under FaceTime-samtal. Alla nya FaceTime-bilder du tar bör också visas i albumet automatiskt.

Om du synkroniserar foton över iCloud blir det här smarta albumet tillgängligt från fliken Album på dina andra enheter också.

Hur man tar bilder under FaceTime-samtal

Du kan ta ett livefoto under ett FaceTime-samtal med avtryckaren. Detta visas när du trycker på skärmen på en iPhone, iPad eller iPod touch eller när du för musen över FaceTime-fönstret på en Mac. Det ser ut som två vita cirklar, den ena inuti den andra.

Om du är i ett FaceTime-gruppsamtal på din iPhone, välj personens bricka som du vill ta ett foto av och tryck sedan på helskärmsknappen för att visa avtryckaren. Men om du använder en Mac under ett gruppsamtal dubbelklickar du på personen du vill fotografera och klickar sedan på avtryckaren.

Ett Live Photo är bättre än att ta en skärmdump eftersom det inte fångar FaceTimes användargränssnitt. Det sparar också ett par sekunders video och ljud från precis före och efter att du tagit bilden. I framtiden kan du till och med förvandla dina Live Photos till videor.

Hur man tar ett FaceTime-foto utan att berätta för den andra personen

När du tar ett foto av någon som använder FaceTime skickar den ett meddelande till deras enhet för att låta dem veta att du tagit en bild. Det finns inget sätt att undvika att skicka det här meddelandet när du tar ett foto, men du kan komma runt det genom att ta en skärmdump istället.

För att göra det, tryck på Volym upp tillsammans med sidoknappen på din iPhone eller iPad (eller tryck på hemknappen med sidoknappen om din enhet har en hemknapp). På en Mac trycker du på Cmd + Shift + 5 och klickar sedan på FaceTime-fönstret.

Alternativt, tryck på Cmd + Shift + 3 för att ta en skärmdump av hela skärmen. Bortsett från dessa två alternativ finns det andra sätt att ta skärmdumpar på din Mac.

Hur du aktiverar Live Photos i dina FaceTime-inställningar

Innan du kan ta ett Live Photo i FaceTime måste både du och personen du tar ett foto av aktivera Live Photos i dina FaceTime-inställningar. Så om du inte vill att andra ska ta bilder av dig under FaceTime-samtal bör du inaktivera det här alternativet. Tänk på att andra människor fortfarande kommer att kunna ta en skärmdump.

På en iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > FaceTime. Rulla ned och aktivera FaceTime Live Photos.

På en Mac öppnar du FaceTime och går till FaceTime > Inställningar från menyraden. På fliken Inställningar aktiverar du alternativet för att tillåta att livefoton tas under videosamtal.

Felsökning av FaceTime-fotoproblem

Det finns många problem som kan hindra dig från att kunna ta ett Live Photo under dina FaceTime-samtal. Om du inte hittar avtryckaren, FaceTime sparar inte dina foton eller om du har problem med att hitta FaceTime-foton efter att du tagit dem, prova dessa felsökningstips för att åtgärda det.

1. Aktivera FaceTime Live Photos på båda enheterna

För att ta ett foto av någon under ett FaceTime-samtal måste alla i samtalet aktivera FaceTime Live Photos från sina enhetsinställningar. Gå till Inställningar > FaceTime för att göra detta. Se till att personen du tar ett foto av kontrollerar sina inställningar också.

2. Öppna appen Foton på din enhet

När du tar Live Photos i FaceTime sparas dessa bilder automatiskt i Photos-appen på din enhet. Om du inte har använt Foton tidigare, öppna den på din enhet för att initiera appen innan FaceTime kan spara foton.

3. Uppdatera till det senaste operativsystemet

I vissa äldre versioner av iOS tog Apple tillfälligt bort möjligheten att ta Live Photos på FaceTime. Detta berodde förmodligen på ett säkerhetsfel i FaceTime. FaceTime-bilder är tillgängliga nu, men du måste uppdatera din enhet till den senaste programvaran för att kunna använda dem. Personen du tar ett foto av måste också uppdatera sin enhet till den senaste programvaran.

På en iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. På en Mac går du till Systeminställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Installera alla uppdateringar som är tillgängliga där genom att klicka på Uppdatera nu.

4. Starta om din enhet

Oavsett vilket FaceTime-problem du stöter på bör du alltid försöka fixa det genom att starta om din enhet. Detta är ett anmärkningsvärt effektivt felsökningssteg som bara tar en stund att testa. Stäng av din iPhone, iPad eller Mac som du brukar, vänta sedan 30 sekunder innan du startar om den igen.

5. Starta om FaceTime på din enhet

Försök slutligen att stänga av och slå på FaceTime i dina enhetsinställningar. Du kan behöva logga in på ditt Apple ID-konto igen när du gör detta.

På en iPhone eller iPad, gå till Inställningar > FaceTime och växla FaceTime-knappen längst upp på skärmen.

På en Mac öppnar du FaceTime-appen och går till FaceTime > Inställningar från menyraden. På fliken Inställningar avmarkerar du rutan för Aktivera detta konto och markerar sedan rutan igen för att återaktivera FaceTime.

Gå tillbaka till dina FaceTime-foton på iPhone, iPad och Mac

Alla FaceTime Live-foton du tar under ett samtal lagras permanent på din enhet. Oavsett om du använder en iPhone, iPad eller Mac, sparas FaceTime Live Photos automatiskt i appen Foton.

Om du har aktiverat iCloud Photos kommer du att kunna se dessa foton på alla dina enheter – även din Windows-dator. Om du stöter på några problem, till exempel att FaceTime-foton inte sparas, se till att du går igenom felsökningsstegen ovan.