Varför vibrerar min MacBook medan den laddas?

Om du någonsin har vidrört chassit på din MacBook medan den laddas, kan du ha känt en stickande eller vibrerande känsla. Denna vibration är inte en anledning till oro, och det är helt normalt. Läs vidare för att lära dig varför det händer och vad du kan göra för att motverka denna känsla.

Varför vibrerar MacBooks när de laddas?

Din MacBook kan vibrera under laddning på grund av bristande jordning. Enkelt uttryckt är jordning processen att ansluta en elektrisk enhet till jordens jord. Eftersom jorden har en egen massiv elektrisk laddning, skingras all överskottsladdning från en elektrisk enhet.

Vanliga eluttag, som det som din MacBook-laddare ansluts till, är vanligtvis jordade för att förhindra överladdning. Felaktig eller svag jordning kan dock leda till att överdriven elektrisk laddning leds genom din bärbara dators aluminiumchassi.

Så när du rör vid enheten kommer denna elektriska ström att flöda genom din kropp för att nå marken. Som ett resultat kan du märka en liten stickande känsla eller vibration.

Hur man löser en vibrerande MacBook under laddning

Det finns ett antal saker du kan göra för att förhindra att denna surrande känsla uppstår. Till att börja med, se till att du använder en laddare med tre stift. Denna tredje stift (ofta den översta) är jordstiftet. Den ansluts till jordningssystemet i ditt hems ledningar och säkerställer att eventuell överskottsström säkert når marken.

Det säger sig självt att denna trestifts strömadapter bör vara äkta, eftersom att undvika billiga tredjepartsadaptrar kan få din MacBook att hålla så länge som möjligt. Det bästa sättet att komma runt detta är att köpa laddare som säljs officiellt av Apple. Detta säkerställer att laddarens jordningsfunktion fungerar korrekt.

För det andra, se till att din MacBook vilar på en plan, icke-ledande yta. Detta kan vara ett skrivbord i trä eller en lädermatta. På samma sätt bör du inte sitta på en yta gjord av ledande material när du använder en MacBook som laddas.

Om du använder din bärbara dator på ett skrivbord med fötterna vilande på golvet, överväg att bära ett par skor. Gummit eller lädret i den kommer att fungera som en isolator och hindra laddningen från att flöda genom din kropp och nå marken. Du kan också lägga till en matta under skrivbordet för att bryta detta strömflöde.

MacBook Vibrationer under laddning är normala

Vibrationer från en laddande MacBook orsakas av dålig jordning. En tresidig laddare kan minska detta strömläckage genom att erbjuda en säker väg för laddningen att nå marken.

Du kan ytterligare förhindra denna känsla genom att hålla dina bara fötter från att direkt vidröra marken när du använder en MacBook som är ansluten till väggen. Så överväg att bära skor eller vila dina bara fötter på en matta.