Varför kommer din Oculus Go inte att laddas?

Spread the love

Oculus Go VR-headsetet gör det möjligt för vem som helst att uppleva den fulla potentialen av virtuell verklighet. Möjligheten att köra alla de bästa VR-upplevelserna utan att behöva en anslutning till en annan enhet är briljant balanserad. Vi kommer att gå igenom orsakerna till att din Oculus Go inte laddas i den här artikeln. Det kan finnas flera anledningar till att ditt Oculus Go-headset inte laddas. Om du är en Oculus Go-användare undrar du hur länge Oculus Go-batteriet håller. Om du är någon som letar efter mer information relaterad till Oculus Go, ger vi dig en användbar guide som kommer att lösa alla dina frågor om hur du fixar att din Oculus inte laddas.

Varför kommer din Oculus Go inte att laddas?

Du kommer att få veta varför din Oculus Go inte laddar ytterligare i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Kan du använda Oculus Go under laddning?

Nej. Ett separat kylsystem används av Oculus Go. Oculus Go inkluderar bara en kylfläns, som är frontpanelen på headsetet som passivt distribuerar värme till luften, till skillnad från Oculus Quests inbyggda kylfläkt. Om du använder Oculus Go medan den laddas kan den bli för varm. Faktum är att Oculus webbplats uttryckligen varnar för att du inte ska använda Oculus Go under laddning. Dessutom är Oculus Gos laddningssladd bara 3,3 fot lång. Det är tydligt att det inte är meningen att använda headsetet medan det laddas.

  Moderkort förklaras: Vad är ATX, MicroATX och Mini-ITX?

Hur lång tid tar det att ladda ett Oculus Go-batteri?

Oculus Go kan laddas helt med den medföljande laddaren på cirka 3 timmar. Det rekommenderas inte att använda alternativa laddare, inklusive bärbara batteribackuper, enligt bruksanvisningen.

Hur länge håller Oculus Go-batteriet?

Oculus Gos inbyggda 2600mAh litiumjonbatteri ger 1,5 till 2 timmars kontinuerligt spelande eller cirka 2 till 2,5 timmars videovisning. Oculus körtidsprojektioner är också någorlunda exakta. Ditt headset kan hålla något längre än 2 timmar när det används för både video och spel, och nästan 3 timmar när det bara används för Netflix.

Blir Oculus överhettad?

Ja. Oculus Go blir verkligen för varmt, och det finns flera orsaker till detta. Anta att du kopplade din Oculus till väggladdaren och det interna batteriet i Go var mindre än 60 till 70 % laddat när du startade. I så fall försöker laddaren ladda det interna batteriet samtidigt, vilket verkar producera lite värme. Att låta det inre batterinivån faller under 30 % är en annan faktor som kan göra att Go överhettas. När Li-ion-batterier börjar producera mer värme när deras effektivitet faller under 30 %. Försök därför att förhindra att ditt Go-batteri sjunker under 30 %.

Hur vet du att din Oculus laddas?

Det finns några saker du kan kontrollera om du är osäker på om din Oculus Go laddas eller inte.

  • Kontrollera först att USB-kabeln är ordentligt ansluten till headsetet och att nätadaptern är ansluten till ett uttag. Kontrollera LED-lampan på nätadaptern om allt verkar vara korrekt inkopplat. Om den lyser bör din Oculus Go laddas och nätadaptern fungerar som den ska. Anslut nätadaptern igen om LED-lampan är släckt genom att först koppla ur den. Detta kan ibland underlätta laddningsproceduren.
  • Genom att besöka menyn Inställningar på din Oculus Go kan du också kontrollera batterinivån. Välj Batteri för att ta reda på hur mycket laddning ditt headset har. Den laddas fortfarande om andelen är mindre än 100 %.
  Använd Smartsheet-mallar för att hantera ditt företag adminvista.com

Om Oculus Go fortfarande inte laddas kan det vara ett problem med batteriet. Du kan försöka ta ut och sätta tillbaka batteriet för att vara säker. Du kan behöva kontakta Oculus kundtjänst om det inte löser problemet för dig.

Varför laddas din Oculus långsamt?

Din Oculus kan vara laddas långsamt av olika anledningar.

  • Under uppspelning kan det hända att headsetets batteri inte laddas lika snabbt.
  • Innan du laddar kan ditt headsetbatteri behöva svalna om det är extremt varmt.
  • Laddningsporten kan vara trasig.

Varför slås inte din Oculus Go på?

Oculus Go kanske inte slås på på grund av några svårigheter.

  • Headsetet kanske inte slås på om batterierna inte har tillräckligt med laddning eller är slut.
  • Lamporna som inte tänds kan också orsakas av fasta eller avbrutna firmwareuppdateringar.

Varför laddar inte din Oculus Go?

Din Oculus Go kanske inte laddas av flera anledningar. Här är anledningarna till att Oculus Go inte laddar.

  • Om Oculus Go inte är korrekt konfigurerad
  • Nätadaptern är ansluten till ett uttag.
  • Det kan vara problem med strömförsörjningen eller Oculus Go.

Hur fixar du att din Oculus inte laddas?

Det finns flera lösningar som du kan använda för att lösa problemet och få headsetet att starta upp normalt. Här är en guide om hur du fixar att din Oculus inte laddas.

Metod 1: Inspektera laddningskabeln

Det är tänkbart att din Oculus inte slås på eftersom den börjar ta slut. Leta efter laddningslampans indikator när du laddar gadgeten. Det är också tänkbart att headsetet inte laddade alls trots att du lämnade det för att ladda på grund av ett problem med laddkabeln eller en lös anslutning. Även om du har anslutit den korrekt, om det inte finns någon indikator för laddningslampan, kanske din laddningskabel inte fungerar som den ska. I den här situationen måste du byta ut laddningskabeln för att se om den kommer att ladda ditt headset.

  3 verktyg för att skapa och bädda in grafer eller diagram online

Metod 2: Utför hård omstart

När du upplever det här problemet är det första du bör göra en hård omstart. Det visar sig att en påtvingad avstängning ibland kunde ha lämnat enheten i ett oväntat tillstånd och hindrat den från att slås på ordentligt. En hård omstart i denna situation bör lösa problemet. Du kommer inte att återställa dina inställningar om du gör detta, så oroa dig inte. En hård omstart är ganska lätt att utföra.

1. Tryck och håll ned strömknappen i mer än 30 sekunder.

Obs: I vissa fall kan du behöva hålla den i cirka 60 sekunder.

2. När LED-lampan blir vit släpper du strömknappen.

Gadgeten har hårdåterställts.

Varför slås inte din Oculus Quest på eller laddas?

Det finns flera möjliga orsaker till att ditt Oculus Quest 2-headset inte slås på. Du kan behöva ladda ditt headset innan du använder det om det till exempel har låg batterinivå. Dessutom finns det andra variabler som kan vara i spel när du stöter på det här problemet. Ditt headset kanske inte slås på i vissa situationer om det har genomgått ett ovanligt tillstånd till följd av en felaktig avstängning.

***

Vi hoppas att du har lärt dig varför din Oculus Go inte laddas och hur du fixar att din Oculus inte laddas. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.