Varför är Miro det bästa valet för fjärrsamarbete?

Vi älskar att jobba hemifrån, eller hur? Främst för att det delvis är arbete, delvis tupplurar och delvis städning av ditt hus. Men viktigare, eftersom det är så bekvämt och effektivt på samma gång.

Nu, hur kom vi hit? Vem skulle ha trott att detta var det ”nya normala”? Statistik visar att det finns nästan tre gånger fler jobb på distans än 2020. Forskning har också visat att anställda är gladare och mer benägna att arbeta för företag som erbjuder den här typen av flexibilitet.

Tja, det krävdes en hel pandemi, lite användarvänlig teknik och många fantastiska fjärrarbetsverktyg för detta.

På tal om fantastiska verktyg för fjärrarbetande, alla företag som har fulländat en fjärr-/hybridarbetsmodell har använt sig av mycket mjukvara. En undersökning gjord av TrustRadius har visat att två tredjedelar av företagen investerar i programvara för webbkonferenser.

För uppgiftsspårning, samarbete eller interaktion med anställda finns det många verktyg på marknaden. En annan baksida till detta – med så många tillgängliga verktyg på marknaden, hur avgör du vilket som är bäst för ditt företag?

Och det är där vi kommer in med Miro.

Vad är Miro?

Miro (tidigare känt som RealTimeBoard) är ett visuellt samarbetsverktyg som grundades 2011. Det är en visuell plattform som gör att ditt team kan arbeta tillsammans i denna era av hybridarbetsytor utan någon förlust i produktivitet. Det är ett verktyg för företag, stora som små (eftersom storleken inte spelar någon roll för Miro 😛) och även platser som skolor, ideella organisationer och konsulter.

Det har varit ett val för några av de bästa företagen där ute, och om det inte var tillräckligt för att övertyga dig, är vi här för att berätta exakt hur Miro kan hjälpa din organisation!

Hur kan Miro hjälpa dig?

Miro har väldigt många användningsfall för olika aspekter av din organisation. Dess flexibla whiteboard, flera mallar och innovativa, samarbetsfunktioner gör att ditt team kan införliva Miro som ett vardagsverktyg i varje aspekt av sitt arbete. Låt oss se hur du kan använda Miro för dessa olika användningsfall –

#1. Möten & Workshops

En stor del av distansarbete är att hålla onlinemöten och workshops. Nu kanske ett enkelt Google Meet eller Zoom inte längre klipper det. För möten handlar inte bara om att prata längre, det finns mycket mer i det. Och det är här Miro hjälper till.

Miro ger dig inte bara en plattform för onlinemöten, utan dess variation av mallar gör också mötet roligare, interaktivare och kreativare. Oavsett om det är en –

 • isbrytare möte med en uppsättning nya snickare,
 • eller ett dagligt standup-möte,
 • eller ett agendamöte
 • eller till och med en känslomässig hjulaktivitet för lite lagbindning,

Miros mallar är här för dig. Den har totalt 56 mallar bara för möten och workshops. Det ger en slags personlig känsla för de anställda och underlättar även bättre produktivitet under distansarbete. Och för att lägga till det har den också ett alternativ att lägga till ljud och musik till dina möten!

#2. Brainstorming

Innovation och kreativitet blir bäst när alla arbetar tillsammans. Och Miros oändliga canvas gör det ännu roligare! Du kan välja en mall för din brainstormingstavla bland hundratals mallar som finns tillgängliga på Miro, som –

 • klisterlappar pack mall
 • sex tänkande hatt mall
 • omvänd brainstorming mall
 • mall för slumpmässiga ord

och så vidare! Faktum är att det finns mer än 300 av dem! Bli vild, lilla. Verktyget har ännu fler funktioner som hjälper ditt team att brainstorma bättre.

Du kan demokratisera din process genom anonym röstning, organisera din process genom nyckelordssökning och hantera din whiteboard för framtida referenser. Du kan också fånga fysiska brädor med deras Stickies-fångstfunktion och låta ditt team kommentera.

Deras virtuella arbetsyta har en funktion av Frames som hjälper dig att organisera dina saker bättre och gör det lättare för teamet att planera. Snacka om att integrera ditt fysiska och digitala utrymme! Och slutligen, spåra hela din idé genom pipelinen från idé till genomförande!

#3. Projektledning

Att hantera ett projekt på en gång är inte lätt. Trots allt byggdes inte Rom på en dag heller. Projekt måste tas en dag och en uppgift i taget. Nu måste dessa många uppgifter och personer hanteras och hållas reda på. Det kan vara svårt om du inte har Miro att göra det åt dig!

Miro är ett utmärkt verktyg som kommer att visualisera dina uppgifter, deluppgifter och beroenden för att hjälpa dig förstå handlingsbart arbete för att uppnå ditt projekt. Den utvecklar projektanpassning mellan tvärfunktionella team för att hålla alla informerade om arbete och framsteg. Här är några Miro-funktioner som gör projekthantering så mycket enklare –

 • Funktioner för mindmapping och user story mappning hjälper till att visualisera uppgifter bättre och designa arbetsflödet bättre för att utveckla en struktur för arbetsuppdelning.
 • Miros uppgiftsspårningsfunktion ger dig ett fågelperspektiv av all information för att säkerställa att ingen uppgift faller mellan stolarna.
 • Verktyg som PI-planering, brainwriting med mera gör att projektledare kan förbereda sig bättre för möten och genomföra bättre workshops för teamuppgradering.
 • Centralisera Kanban-kort, Gantt-diagram, RACI-matriser och användarberättelsekartor för att möjliggöra transparens genom hela projektet.

#4. Säljfunktion

Vi älskar Miro för att vara det bästa verktyget för fjärrsamarbete, men dess funktion för säljteamet är definitivt en bonus! Miro är ett organisatoriskt och samarbetsverktyg som hjälper till att effektivisera säljfunktionen och förbättrar kundrelationshanteringen. Låt oss titta på vilka av Miros funktioner som är användbara för våra säljteam!

 • Miros visuella duk är ett utmärkt sätt att visualisera försäljningsplanering och strategi. Man kan använda de olika whiteboardmallarna för att planera sin marknadsstrategi, lyfta fram nyckelprospekt, spåra potentiella kunder, utföra konkurrensanalyser och planera kampanjer.
 • Miros kundresa kartläggning kommer att hjälpa säljteamen att effektivt spåra sina kunder genom försäljningstratten. Detta hjälper dem också att identifiera de mest effektiva kontaktpunkterna, kundernas smärtpunkter och utvecklingsområden. Visuell representation av potentiella kunder och försäljningscykler hjälper också teamet med hantering av försäljningspipeline.
 • Skapa spelböcker, visuellt utbildningsmaterial, guider etc. med hjälp av Miros visuella duk och förbättra ditt säljteams utbildning och utveckling.
 • Miros stora lista med integrationer inkluderar även CRM-verktyg som Hubspot, Salesforce, Pipedrive, etc., som hjälper ditt säljteam att komma åt allt sitt arbete på ett ställe.

#5. Hybridarbete

Ger dig kvällens stjärna – hybridarbete. Miro är ett av de mest tillgängliga och intuitiva verktygen när det kommer till distansarbete. Det möjliggör sömlöst samarbete oavsett om du känner för att ta på dig byxor och gå till kontoret eller drunkna i Doritos på din säng. Låt oss ta en titt på Miros funktioner för fjärrarbete –

 • Möten i Miro sträcker sig bortom medierna bara text, ljud och video. Ditt team kan komma på en styrelse samtidigt för att skapa, förnya och samarbeta.
 • Dessutom fungerar Miro med alla enheter, från surfplattor till smartphones!
 • Anpassa Miro efter dina behov med dess 100+ appar och integrationer.
 • Använd dubbelriktad synkronisering, automatisering och naturligt inbäddade Miro-kort för att få ut det mesta av dina befintliga verktyg och för att synkronisera allt.

Nu när vi har sett några av de användningsfall som Miro kan ha för din organisation, låt oss förstå några av funktionerna i verktyget som gör att det sticker ut.

Miros unika egenskaper

Här är några funktioner som gör Miro unik och varför det borde vara rätt val för ditt företags arbete!

#1. Diagrammering

Ingenting gör arbetet lättare än att skapa ett visuellt tilltalande diagram om det. Faktum är att nästan 70 % av de tillfrågade Miro-användarna använder Miro för att skapa diagram och kartlägga processer. Miro har en mängd unika verktyg som hjälper dig att skapa de mest intuitiva och representativa arbetsflödesdiagrammen. Använd grundläggande flödesscheman, BPMN, UML-diagramverktyg, komplex nätverksarkitektur och mer för diagram.

Miros omfattande flödesschemamallbibliotek med dess simbanadiagram, dataflödesdiagram, möjlighetslösningsträd och många fler finns där för dig varje gång du behöver kartlägga en ny process eller återanvända befintliga.

#2. Agilt arbetsflöde

Miro har ett antal funktioner som hjälper dig att ladda ditt smidiga arbetsflöde genom dess olika funktioner. Du kan göra din sprintplanering, dagliga scrum, sprintrecensioner och retrospektiv interaktiva och engagera fjärranvändare med Miros agila arbetsflöden.

Importera uppgifter från ytterligare verktyg som Jira, Asana, Rally, Azure eller till och med dina kalkylblad till Miro och anpassa dina arbetsflöden i realtid. Och slutligen, visualisera dina uppgifter och beroenden för att omsätta dina idéer i handling med hjälp av deras anpassningsbara Kanban-tavlor.

#3. Miroverse

Om du är uttråkad av de senaste Marvel-filmerna och letar efter ett nytt fandom, kan Miroverse vara platsen för dig. Det är ett gemensamt forum där du kan komma åt det andra har skapat med Miro och hämta inspiration från det.

Så om du fortfarande letar efter idéer även efter de tusentals mallar Miro redan har skapat åt dig (mycket osannolikt att du skulle göra det), kan du komma och kolla in anslagstavlor på Miroverse och söka efter dem efter ämne, företag eller skapare !

#4. Wireframing

Nu undrar vi om det är något som Miro inte kan göra. Skapa lo-fi-mallar för webbsidor och produktskärmar i ett nafs med Miros wireframe-mallar och UI-bibliotek. Miro integreras med plattformar som IconFinder och Unsplash för att ge dig omedelbar tillgång till grafik. Använd ramar för att visa flera webb- eller produktskärmar och koppla ihop dem med funktioner som pilar och länkar för att visa upp flödet.

Vad gör Miro till det bästa verktyget?

Det bästa med Miro, även efter allt vi just berättat för dig, är att du kan använda Miro istället för att använda tio andra verktyg för olika ändamål.

Miro tillgodoser funktioner som ett verktyg som Asana kan göra, såsom uppgifts- och projektledning. Men vad det också kan göra är att visualisera dina uppgifter och arbetsflöde samtidigt, vilket gör det mer avlägset samarbete, och dess mallar möjliggör mer kreativitet, flexibilitet och användarvänlighet. Samtidigt övertrumfar Miro också verktyg som Trello i de olika visuella format som den erbjuder förutom Kanban-brädor.

Den har fler integrationer och tusentals redan existerande mallar än andra konkurrenter på marknaden. Det ger en helhetsintegration av ditt arbete som många andra verktyg ännu inte kan föreställa sig. Och dessutom gör användargränssnittet och användarvänligheten din upplevelse mycket smidig och lätt för ögonen.

Hur kan du få tag i Miro?

Besök bara Miros webbplats idag och registrera dig med din e-post för en kostnadsfri provperiod. Kolla allt vi har sagt om Miro hittills. När du väl vill uppgradera till en plan hjälper Miros säljteam dig att få den bästa planen för dig. De har tre olika typer av planer –

 • Starter – Börjar på $8 per medlem/månad som faktureras årligen eller $10 faktureras månadsvis.
 • Företag – Börjar på $16 per medlem/månad som faktureras årligen eller $20 faktureras månadsvis.
 • Enterprise – Anpassningsbar grundar de funktioner du vill ha.
 • De har ett 24×7 supportteam tillgängligt för att hjälpa dig i händelse av något och kommer att vara ytterst hjälpsamma för att utbilda dig för deras app. De har också ett brett utbud av stöddokument som kommer att göra hela processen så smidig som möjligt.

  Sista ord!

  Nu kan vi lugnt säga att vi har berättat så mycket om Miro som du borde veta innan du provar. Vi älskar verkligen plattformen och vet att det är lösningen som ditt företag behöver! Så gå in på Miros hemsida idag och prova den magin själv!

  Du kan också kolla in vår recension av Wrikes arbetsledningsplattform.