Vad var Netflix Lägg till en hemfunktion och vad hände med det?

Netflix introducerade sin Add a Home-funktion som ett nytt sätt att slå ner på lösenordsdelning. Add a Home lanserades i utvalda länder där streamingtjänsten är tillgänglig från och med augusti 2022.

Men efter en kort stund bestämde sig Netflix för att lägga ner funktionen bara några månader efter att den skapades i oktober 2022. Här är allt du behöver veta om Netflix Add a Home-funktion, inklusive hur den fungerar och varför den inte längre är tillgänglig.

Netflix introducerar Add a Home

Netflix lanserade en ny funktion som heter Add a Home i juli 2022. Den nya funktionen var avsedd att hjälpa Netflix att upprätthålla sin policy för enstaka hushåll.

Add a Home var ett alternativ till Add an Extra Member, som streamingföretaget introducerade i flera latinamerikanska länder i början av 2022. Båda funktionerna är inriktade på att hjälpa Netflix att slå ner på lösenordsdelning. I augusti 2022 gick inslaget live i Argentina, Dominikanska republiken, El Salvador, Guatemala och Honduras.

Hur Netflixs Lägg till en hemfunktion fungerar

Enligt sin policy tillåter Netflix dig att dela ditt konto inom ett enda hushåll. Enligt Netflix hjälpcenter, är ett hushåll ”en samling av enheter som är anslutna till internet på den huvudsakliga platsen där du tittar på Netflix.” Att upprätthålla denna regel har varit svårt för plattformen, men Add a Home var tänkt att hjälpa företaget. För att upptäcka ditt primära hem använder Netflix olika faktorer som din IP-adress, enhets-ID och kontoaktivitet.

Streamingtjänsten låter dig ställa in eller uppdatera ett hushåll manuellt på din TV. Om du inte gör det, används de tre nämnda faktorerna för att automatiskt ställa in en för din räkning.

Add a Home kom in i bilden om du vill använda ditt konto i mer än ett hem (fysisk plats). Du skulle ha möjlighet att lägga till ett extra hushåll om du loggar in på ditt konto på en annan TV eller TV-ansluten enhet för 2,99 USD extra per hem. Du kan dock bara ställa in ett Netflix-hushåll på en TV. Alla andra enheter som använder samma internet som din TV är automatiskt en del av ditt Netflix-hushåll.

När du reser skulle Netflix tillåta dig att streama på en ny TV under en begränsad tid på upp till två veckor. Fångsten? Du får inte ha använt ditt konto på den platsen tidigare. Vid lanseringen sa en Netflix-supportsida att två veckors anstånd endast är tillåtet en gång per plats och år. När det gäller ditt huvudsakliga hem kan du bara byta det upp till tre gånger var sjätte månad.

Om du köpte ett extra hem och bestämmer dig för att ändra dig senare, skulle Netflix erbjuda en möjlighet att sluta betala för ytterligare bostäder. Alla enheter i det hemmet kommer att loggas ut när den aktuella faktureringsperioden slutar, och du kommer att behålla standardavgiften för Netflix-prenumeration, beroende på vilken Netflix-prenumerationsplan du har valt.

Varför lanserade Netflix Lägg till ett hem?

Huvudmotivet bakom funktionen är att slå ner på lösenordsdelning, ett av företagets största problem. I ett brev till sina aktieägare i april 2022 uppskattade Netflix att lösenord delas med över 100 miljoner ytterligare hushåll. Under första kvartalet 2022 tappade Netflix 200 000 prenumeranter, följt av nästan 1 miljon under andra kvartalet.

I en Netflix tillkännagivandesäger Chengyi Long, direktör för produktinnovation, ”dagens utbredda kontodelning mellan hushåll undergräver vår långsiktiga förmåga att investera i och förbättra vår tjänst.”

Vad hände med Netflix Add a Home Feature?

Add a Home är inte längre tillgängligt från och med juli 2023. Funktionen var tänkt att utökas till fler länder, inklusive USA, men togs bort flera månader efter tillkännagivandet. Netflix avslutade funktionen i oktober 2022 och ersatte den med stöd för Extra Member.

Med hjälp av Extra Member-funktionen kan du skapa Netflix-underkonton för $7,99/månad eller mer (beroende på din plan) som kan användas utanför ditt hushåll. Netflix lade också till en profilöverföringsfunktion samtidigt för att hjälpa dem som delar lösenord att skapa nya konton och flytta sina profiler för att undvika att börja om på nytt.

Netflix vill avsluta lösenordsdelning

Nu mer än någonsin, ser Netflix på allvar med att slå ner på lösenordsdelning. Om du delar någons referenser, få inte panik; du kanske blir lättad över att höra att företaget har en billigare plan kallad Standard med annonser som kostar $7,99/månad. Så länge du kan stå ut med annonser gör den här planen Netflix mer tillgänglig för många.