Vad du ska göra om din Nintendo Switch behöver repareras eller bytas ut

Det är oundvikligt att du någon gång kommer att uppleva hårdvaruproblem med dina konsoler. Lyckligtvis, om du råkar ha problem med din Nintendo Switch är processen för att boka en officiell reparation med Nintendo enkel och kan till och med vara gratis.

Men många faktorer avgör hur reparationsprocessen för din Nintendo Switch kommer att fungera, som garantistatusen för din konsol. Men om du behöver undersöka att reparera din Nintendo Switch kan vi hjälpa dig.

Så här hittar du serienumret på din Nintendo Switch

Det första du måste vara medveten om när du vill reparera din Switch med Nintendo är hur du hittar dess serienummer. Detta krävs under hela Nintendos reparationsprocess.

I allmänhet kan du hitta en etikett som beskriver serienumret på själva switchen. Men modellen och märket på din konsol avgör var denna etikett kommer att vara. För en originalswitch finns serienumret på konsolens bas. Men för OLED-switchen är den placerad under stativet.

Alternativt kommer lådan som din Switch kom i, om den köptes ny, också ha serienumret på sig. Men även med dessa metoder kan serienumren på din Switch blekna med tiden, och det finns ingen garanti för att boxens serienummer är original. Lyckligtvis finns det ett universellt sätt att upptäcka din konsols serienummer.

För att hitta serienumret på din Switch, oavsett modell, sätt på din konsol och följ dessa steg:

 • Från startskärmen på din Nintendo Switch väljer du Systeminställningar.
 • Markera System under alternativen till vänster.
 • Välj serienummer.

Härifrån kommer din konsols serienummer och de för batteriet och Joy-Con att visas på skärmen. Men även om den här metoden fungerar universellt, om din Switch inte fungerar eller inte kan slås på, måste du hitta serienumret genom att analysera din konsol eller dess originalkartong.

Kontrollera din Nintendo Switchs garantistatus

Nu vet du serienumret på din Switch, du kan gå vidare med att kontrollera garantistatusen för din konsol och boka en reparation. Det är viktigt att kontrollera garantistatusen för din Switch i förväg eftersom om din konsol är under garanti, kommer Nintendo troligen att reparera din konsol gratis.

Lyckligtvis, om du har serienumret på din Switch till hands, är processen att kontrollera garantistatusen för din konsol enkel. Följ dessa steg för att kontrollera garantistatusen för din Switch:

 • Gå in på den officiella Nintendo Repair Center-sidan i valfri webbläsare genom att följa den här länken till Nintendo.
 • Under Kontrollera garantistatus anger du serienumret på din Nintendo Switch.
 • Välj Kontrollera garanti.

Under garantiinformation kommer Nintendo sedan att tillhandahålla alla detaljer om din konsols garantistatus, inklusive om den är under garanti och garantins utgångsdatum.

Tyvärr, om din konsol är utanför garantin, måste du betala för reparationen av din konsol. På samma sätt upphäver skärmskada garantin för din Switch, och skärmreparationer täcks inte av garantin.

Det kan dock vara värt att kolla några vanliga fixar för Nintendo Switch-problem innan du bokar en reparation. På så sätt kan du undvika eventuella reparationsavgifter om din konsol är utanför garantin.

Så här bokar du in din Nintendo Switch för en reparation

Om du har bestämt dig för att officiellt reparera din Nintendo Switch, med eller utan den kostnadsfria prislappen som följer med garantin för din Nintendo Switch, finns det några krav du måste gå igenom i förväg.

Precis som om du skulle boka en reparation för din Joy-Con, eller någon annan aspekt av din Switch, kräver reparationsprocessen att du kommer åt Nintendo Repair Center via Nintendos officiella hemsida. Härifrån kan du starta reparationsprocessen genom att följa dessa steg:

 • Välj Starta felsökning.

 • Följ instruktionerna på skärmen och välj Starta en Nintendo Switch-systemreparation.

 • Välj alternativet nedan Allmän felsökning som bäst definierar felet med din Nintendo Switch.

 • Följ felsökningsguiderna på skärmen för ditt valda problem och välj Starta en reparation.

 • Ange produktinformationen, inklusive serienumret, för din Nintendo Switch och välj Fortsätt.

Nintendos reparationscenter ger dig sedan en avgift för hur mycket reparationen kommer att kosta. Om din Switch är under garanti och inte påverkas av skärmskada bör denna avgift frångås. För att bekräfta reparationen, välj Fortsätt.

Du kommer nu att behöva ange all personlig information som är relevant för reparationsprocessen och bekräfta dina leveranssätt till och från reparationscentret. När detta är klart måste du betala för reparationen. Men med reparationen betald och leverans bekräftad har du lyckats boka en reparation för din Nintendo Switch.

Reparera din Nintendo Switch på det mest effektiva sättet som möjligt

Genom att följa de officiella stegen som beskrivs av Nintendo Repair Center kan du garantera att du fokuserar reparationsprocessen för din Switch på dina exakta krav. Och med Nintendo som automatiskt tar emot avgiftssvagningen, om din konsol är under garanti, kan du till och med få en prissänkning.

Även om reparationsformuläret kan vara ganska långt och exakt, genom att välja dina föredragna leveransmetoder och tidsram, kan du finslipa processen för att vara det mest effektiva sättet för dig. Och detta gör huvudvärken att reparera trasig hårdvara desto lättare.