Vad du ska göra om din Joy-Con inte ansluter till din Nintendo Switch

Nintendo Switch Joy-Con-kontroller är en av de mest mångsidiga kontroller som någonsin gjorts. Detta betyder dock inte att du aldrig kommer att uppleva problem med din Joy-Con. Tvärtom, det finns en hel del vanliga problem du kan ha med Joy-Con som Nintendo Switch-ägare.

Ett av de mest irriterande problemen du kan uppleva med din Joy-Con är att kontrollerna inte kan ansluta till din Nintendo Switch, vilket förhindrar allt från co-op-spel till allmänt spel. Lyckligtvis är problemet relativt åtgärdbart så länge du felsöker din Switch och Joy-Con, men hur gör du det? Låt oss ta en titt.

Se till att det inte är fel på din Nintendo Switch-konsol

Oavsett om din Joy-Con inte kan ansluta till din Switch trådlöst eller när den är dockad, är det första du kan göra för att försöka lösa problemet att kontrollera om din Nintendo Switch-konsol är fel och felsöka den.

I allmänhet finns det flera sätt du kan felsöka hårdvara på, som din Nintendo Switch. Men för problemet med att Joy-Con inte ansluter till din Switch, det finns ett par felsökningsmetoder som kan hjälpa till att åtgärda felet eller identifiera om din Switch är skyldig. Dessa felsökningsmetoder är följande:

  • Om din konsol redan är uppdaterad kan du behöva återställa din Nintendo Switch genom en mjuk återställning för att säkerställa att uppdateringens effekter har ägt rum.

Som en sidoanteckning, om du inte kan navigera din Nintendo Switch på grund av att din Joy-Con inte ansluter, använd din Switch i handhållet läge och använd pekskärmen för att komma åt inställningarna du behöver för att felsöka din konsol.

Om du försöker dessa felsökningsmetoder för din Switch, men din Joy-Con fortfarande inte kan ansluta, är inte allt förlorat. Åtminstone är det troligt att din konsol inte bär skulden, och du kan gå vidare till att felsöka din Joy-Con.

Så här felsöker du din Nintendo Switch Joy-Con

Genom att felsöka din Joy-Con efter din Switch täcker du alla baser. På så sätt kan du se till att du har kontrollerat alla delar av vad som kan orsaka problemet samtidigt som du upptäcker orsaken till problemet.

För att felsöka anslutningsproblemen med din Joy-Con-kontroller för både en dockad eller trådlös anslutning, finns det några möjliga korrigeringar:

  • Försök att docka din Nintendo Switch Joy-Con med din Nintendo Switch för att se om de ansluter automatiskt. Om inte, prova andra Nintendo Switch Joy-Con först, och sedan de som inte kommer att ansluta.
  • Om dina kontroller fortfarande inte kan ansluta kan du också försöka få åtkomst till alternativet Ändra grepp/beställning under inställningen Controllers på din Nintendo Switch. Härifrån kan du trycka på både L och R på din Joy-Con för att försöka tvinga dem att ansluta till din konsol.

Bildkredit: Nintendo

Om du upptäcker att andra Joy-Con kan ansluta till din Switch men din inte kan, är det sannolikt fel på din Nintendo Switch Joy-Con. Men om din Switch inte kan läsa någon Joy-Con, är din Switch troligen orsaken. Lyckligtvis, även om ditt problem förblir olöst, har du fortfarande alternativ.

Vad du ska göra om din Joy-Con fortfarande inte ansluter

Om din Nintendo Switch Joy-Cons fortfarande inte ansluter oavsett om den är trådlös eller dockad med din Switch är det ett funktionsfel med antingen din konsol eller Nintendo Switch-konsol som orsakar problemet.

Beroende på resultaten av de felsökningsmetoder du har försökt, bör du kunna avgöra om din Nintendo Switch-konsol eller Joy-Con bär skulden.

Som tur är, eftersom vissa Joy-Con-problem är relativt vanliga, reparerar Nintendo ofta din Joy-Con för liten eller ingen kostnad. Trots det kommer din Joy-Con också med en 12-månaders garanti. Så även om du skulle behöva betala, om du inte har haft din Joy-Con i mer än 12 månader, kan du få en reparation gratis.

Därför skulle de bästa stegen framåt när du försöker fixa anslutningsproblemen med din Joy-Con vara att boka en reparation för din Nintendo Switch-konsol eller Joy-Con via Nintendos officiella supportsida.

Garantera funktionaliteten hos din Nintendo Switch-konsol och Joy-Con

Även om felsökning av din Nintendo Switch och Joy-Con ofta löser alla vanliga problem du kan ha med din hårdvara och tillbehör, garanterar det inte att du inte kommer att möta större fel. Men även då borde ett robust reparationssystem som erbjuds av Nintendo kunna åtgärda problemet.

Det finns dock massor av saker du kan göra för att underhålla din Switch och minska chanserna att någonsin behöva reparera eller fixa din konsol. På så sätt ser du till att garantera din hårdvara och tillbehör innan du någonsin behöver felsöka vanliga Nintendo Switch-problem.