Vad du behöver veta om den nya PS5 Slim-modellen

Nyckel takeaways

  • Sony släpper en ”Slim”-modell av PlayStation 5 i november 2023, som är mindre och mer kompakt än originalmodellerna.
  • ”Slim”-modellerna är smalare och lättare än tidigare modeller, med en blank finish på toppen och en matt finish på undersidan.
  • ”PS5 Slim” kommer att kosta mellan $449,99 och $499,99 och kommer att vara tillgänglig i USA först, med lansering till andra länder under ”de följande månaderna”.

Sony har släppt smala modeller av sina spelkonsoler i flera år, med början på PS2. Och företaget fortsätter trenden med PlayStation 5, och släpper en ”Slim”-modell lagom till semestersäsongen 2023. Det bör dock noteras att Sony inte officiellt märker detta som en PS5 Slim.

”PS5 Slim” kommer i november 2023

Sedan PlayStation 5 lanserades 2019 har du haft två alternativ. Den fysiska utgåvan, som är lite dyrare men har en skivfack som tidigare konsoler har, eller den digitala utgåvan, som är billigare men inte har en skivfack.

Nu, som meddelats på PlayStation-bloggen, det kommer att finnas en ny modell för båda versionerna; som är mindre och mer kompakt med en valfri skivenhetstillägg. Lanseras i november 2023 i USA, och du kan förvänta dig att köpa detta från utvalda butiker (kommer att meddelas närmare datumet) samt från direct.playstation.com.

Om du inte är i USA måste du vänta lite längre för att få tag på en av dessa nya, smalare PS5:or. Sony har meddelat att de kommer att rulla ut den nya PS5-modellen till andra länder under ”de följande månaderna”, men formuleringen är medvetet vag.

Hur skiljer sig ”PS5 Slim” från standardmodellen?

Om du är ute efter en PlayStation 5 eller vill uppgradera din nuvarande PS5 kanske du undrar hur ”Slim” är annorlunda.

Tja, som väntat är rubrikskillnaden att ”Slim”-modellerna är mycket smalare och lättare än de tidigare modellerna. Den nya modellen har 30 % mindre volym än de två tidigare modellerna och väger 18 % mindre än den ursprungliga digitala modellen och 24 % mindre än den ursprungliga vanliga modellen.

Det finns också en tillvalsprodukt, Ultra-HD Blu-ray-skivan, som kan läggas till den digitala versionen så att du kan titta på dina favorit Blu-rays. Det finns också en blank finish på toppen, med botten kvar i den matta stilen som originalmodellerna.

När kan du förvänta dig ”PS5 Slim”?

Som tidigare noterat lanseras ”PS5 Slim” i USA i november 2023, med lansering till andra länder under ”de följande månaderna”. Det finns många anledningar till varför PlayStation 5 borde bli din nästa konsol, och om du köper en så kan du lika gärna köpa den senaste modellen.

Beroende på vilken modell du väljer kommer ”PS5 Slim” att kosta mellan $449,99 och $499,99, vilket är liknande pris som de ursprungliga modellerna lanserades för.

”PS5 Slim” är den nyaste konsolen på blocket

Om du inte redan har en PlayStation 5 är nyheten om en nyare, smalare modell som anländer lagom till 2023-helgerna fantastiska. Det är så länge leveransproblemen som plågade originalmodellerna vid lanseringen inte upprepas.