Vad detta betyder för prenumeranter

Spotify är en robust och pålitlig musikströmningsplattform som har åtnjutit många år av popularitet. Du kan lyssna på praktiskt taget vilken låt som helst, skapa spellistor och upptäcka nya artister som liknar den musik du redan lyssnar på.

En musikstreamingtjänst som denna är ovärderlig, eller åtminstone, det är vad Spotify vet. Det är därför företaget meddelade att det höjer priset på sina premiumplaner över hela världen.

Spotify tillkännager en prishöjning

Spotify meddelade i ett blogginlägg att det höjer sina priser, vilket är något företaget inte hade gjort sedan lanseringen 2008.

Du är sannolikt van vid prishöjningar från tjänster du betalar för, Netflix är ett uppenbart exempel. Men eftersom detta är första gången Spotify har höjt sina priser, vill du förmodligen veta vad detta betyder för ditt abonnemang.

Vad Spotify-prishöjningen betyder för dig

Ingenting i din plan kommer att ändras förutom beloppet du betalar. Spotify meddelade att de kommer att erbjuda användarna en en månads respitperiod. Om du är en nuvarande prenumerant bör du redan ha fått ett e-postmeddelande om prishöjningen på din plan.

Om du använder en gratis provperiod får du en månad till det ursprungliga priset direkt efter att provperioden är slut. Därefter kommer det nya priset att träda i kraft. Om du inte stöder Spotifys prishöjning bör du se över skillnaderna mellan Spotifys gratis- och premiumplaner innan du fattar ett beslut om att behålla ditt abonnemang.

Spotify har precis blivit dyrare

Spotify är en plattform full av funktioner, har tillgång till i stort sett vilken musik du kan tänka dig och har funnits för alltid. Prishöjningar kan fortfarande vara oroande, så det är bara naturligt att du och andra kan ifrågasätta om det ens är värt att använda Spotify.

Det finns andra sätt att få musik till dina enheter utan en prislapp, och om du inte bryr dig om att föreslå ny musik eller titta på dina lyssningsmått, kan du överväga alternativa plattformar.