Vad betyder CTFU och när ska den användas?

Tack vare teknik och internet har sms blivit vårt främsta kommunikationsmedel, med förkortningar, slang och emojis som står i centrum.

Naturligtvis finns det en tid och plats där förkortningar och jargong är tillåtna, och vi kommer att visa dig exakt hur du kan använda det effektivt, med början med CTFU.

Vad betyder CTFU?

CTFU är internetslang för Cracking the f*** up, och det används oftast på sociala nätverkswebbplatser när du pratar med vänner och personer som du inte har någon professionell relation med.

Det används ofta för att uttrycka ens nöjen, liknande hur du skulle använda ROFL, LOL eller ROFLMAO.

Att använda det är dock ganska begränsat ur social synvinkel, med tanke på hur F i CTFU är en förkortning för svordomar.

När kan jag använda CTFU?

Som tidigare nämnts används CTFU mest som en form av internetslang på antingen sociala medieplattformar eller offentliga forum.

Tänk dock på att till skillnad från LOL, ROFL eller ROFLMAO är CTFU inte lika välkänt, så du riskerar att bli missförstådd om du använder det med fel personer.

Mer så, eftersom CTFU visar att du tyckte att något (som en kommentar eller en bild) var väldigt underhållande, använd det inte för ofta, annars riskerar du att förlora trovärdighet.

Slutligen, kom ihåg att CTFU kan användas som ett fristående svar, eller det kan åtföljas av ytterligare kommentarer. Oavsett vilket kommer samma övergripande budskap att levereras.

Här är ett exempel när CTFU ska användas:

Person 1: Ta en titt på den här roliga kattvideon!

Person 2: CTFU, jag kan inte tro det!

När ska jag inte använda CTFU?

CTFU bör aldrig användas under formella samtal, till exempel med arbetsgivare, kunder eller dina kamrater som du inte önskar annat än en professionell relation.

Dessutom, eftersom förkortningen innehåller svordomar, bör den inte användas när du pratar med människor du respekterar, som dina föräldrar, farföräldrar eller äldre.

Som ett extra tips, försök att avstå från att använda CTFU när du faktiskt inte hittar något som är så roligt, eftersom en LOL eller en skrattande emoji räcker.

Här är ett exempel på när CTFU INTE ska användas:

Klient: Jag tycker att vi ska betala ert företag endast 1 000 $ av de 2 000 $ som utlovats.

Du: CTFU!

SLUTSATS: CTFU Betydelse

För att avsluta saker och ting, här är allt du behöver veta om CTFU:

Undvik att använda den i arbetsmiljöer
Det ska mest användas i textform
Det uttrycker en extremt hög nivå av nöje
Undvik att använda det med människor som du aldrig skulle använda svordomar med
Försök att inte överanvända det om inte det du svarar på faktiskt är roligt

Vi hoppas att den här artikeln klargjorde när du bör eller inte bör använda CTFU i en konversation, och att den hjälpte dig att bättre förstå dagens språk.

Om du vill lära dig mer om hur du använder internetslang korrekt, eller hur du undviker att använda den av misstag vid fel tidpunkt, lämna oss dina förslag i kommentarsfältet nedan.

Vi kommer att uppdatera artiklarna därefter och skriva nya guider som täcker andra vanliga slangord.