Vad är Uber One och vilka är dess fördelar?

Viktiga takeaways

 • Uber One är ett premiummedlemsprogram för frekventa Uber- och Uber Eats-användare.
 • Medlemmar kan dra nytta av förmåner som avstående leveransavgifter, rabatter på berättigade beställningar och $5 krediter för sena leveranser.
 • Prenumerationen kostar $9,99 per månad eller $99,99 per år. Uber erbjuder en gratis provperiod på en månad om du vill ge det en snurr först.

Går dina Uber- eller Uber Eats-utgifter på traven? Om du spenderar hundratals dollar per månad på att pendla eller beställa avhämtning med dessa tjänster, bör du överväga ett Uber One-abonnemang för exklusiva förmåner och lägre avgifter.

Vad är ett Uber One-abonnemang?

Uber One är ett betalmedlemskapsprogram för frekventa Uber-åkare och Uber Eats-användare. Det är inte billigt, kostar $9,99 per månad eller $99,99 per år, men du kan spara $20 årligen genom att välja den årliga planen. Och om du inte är säker på om du skulle få tillräckligt med användning av tjänsten, erbjuder Uber en gratis provperiod på en månad.

Du kan prenumerera på Uber One och dra nytta av dess förmåner varhelst Uber och Uber Eats är tillgängliga. Ubers premiumprenumeration är dock endast tillgängligt i en handfull länder förutom USA. Så om du bor någon annanstans och funderar på att registrera dig för tjänsten rekommenderar vi att du kontrollerar om den är tillgänglig i din region innan du fortsätter!

Vilka är fördelarna med Uber One?

En av de främsta fördelarna med att prenumerera på Uber One är att du inte behöver betala leveransavgifter om du uppfyller ett lägsta köpbelopp. För icke-livsmedelsbeställningar, avsägs leveransavgiften för köp på 15 USD eller mer – för livsmedelsbeställningar är det lägsta inköpsbeloppet 35 USD.

Dessutom kan Uber One-medlemmar få upp till 5 % rabatt på matbeställningar och 10 % rabatt på kvalificerade icke-livsmedelsleveranser och hämtningsbeställningar som motsvarar ovanstående inköpsbelopp. Rabatten gäller endast kvalificerade leverantörer märkta med en Uber One-ikon i appen.

Uber One-prenumeranter får också en kredit på $5 varje gång en beställning kommer efter den senaste uppskattningen av ankomsten. Även om det inte finns någon minimitid för hur sent din beställning måste anlända efter den senaste ankomstuppskattningen för att vara berättigad till erbjudandet, gäller krediten på $5 endast för restauranger med Uber One-ikonen.

Prenumeranter får också ”medlemspriser” och topprankade förare. Om du ofta bokar resor i förväg med Ubers Reserve-funktion, finns rabatter tillgängliga för vissa Uber-resor som bokats 30 minuter eller mer i förväg. Slutligen får du även tillgång till premiumsupport och exklusiva erbjudanden som Uber One-medlem.

Hur man registrerar sig för Uber One

Om du inte redan har ett konto på Uber eller Uber Eats kan du registrera dig för ett Uber One-medlemskap medan du skapar ditt konto. Stegen du behöver följa är identiska på både iOS och Android.

Ladda ner: Uber för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Ladda ner: Uber Eats för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Här är vad du behöver göra om du inte redan har ett Uber-konto:

 • Öppna appen Uber eller Uber Eats.
 • Ange ditt telefonnummer och tryck på Fortsätt.
 • På nästa sida anger du din e-postadress och trycker på Nästa.
 • När du har fyllt i dina referenser kommer nästa skärm att visa fördelarna med Uber One. Tryck bara på Gå med i Uber One, ange dina betalningsuppgifter och tryck på Prova gratis.
 • Tryck på Börja spara nu och du är redo!
 • Följ dessa instruktioner om du är en befintlig Uber-kund:

 • När du har angett dina referenser och loggat in på Uber-appen väljer du Konto i det nedre högra hörnet på skärmen och trycker på Uber One.
 • Tryck på Gå med i Uber One och välj om du vill välja månads- eller årsabonnemang.
 • Tryck på Lägg till betalningsmetod för att ange dina betalningsuppgifter och välj sedan Prova gratis.
 • Din prenumeration kommer automatiskt att förnyas när provperioden slutar; vid den tidpunkten kommer din valda betalningsmetod att debiteras.

  Hur du avbryter ditt Uber One-abonnemang

  Om du inte vill fortsätta betala för tjänsten måste du avbryta ditt Uber One-abonnemang i förväg. Det beror på att om din faktureringsdag är inom 48 timmar är ditt enda alternativ att kontakta Uber-stöd för att avsluta din prenumeration.

  Men om du har mer än 48 timmar kvar innan din faktureringsdag kan du säga upp din prenumeration via appen Uber eller Uber Eats. Här är vad du behöver göra:

 • Öppna Uber- eller Uber Eats-appen på din enhet och tryck på Konto i det nedre högra hörnet av skärmen.
 • Tryck på Uber One.
 • Rulla till botten och tryck på Hantera medlemskap.
 • På nästa skärm trycker du på Avsluta medlemskap.
 • Välj någon av orsakerna som anges och tryck på Fortsätt.
 • Uber hävdar att Uber One-medlemmar sparar i snitt $27 per månad. Så det är värt att tänka två gånger innan du säger upp ditt medlemskap och kanske köra några beräkningar baserat på din användning.

  I slutändan, om du är en frekvent Uber-åkare eller Uber Eats-användare, kan ett Uber One-medlemskap vara fördelaktigt i det långa loppet. Vi rekommenderar att du utnyttjar den kostnadsfria testperioden på en månad för att avgöra om prenumerationens fördelar motiverar kostnaden för dig.