Vad är Tribel? Den ”smartare” appen för sociala medier

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Tribel är en social medieplattform som har likheter med Facebook, X (Twitter) och Instagram.
  • Plattformen har ett användarvänligt gränssnitt med olika flöden för vänner, följda konton, senaste nyheter och trendinlägg.
  • På Tribel kan användare hantera sina sekretessinställningar, anpassa sin profil och göra inlägg offentligt eller privat.

Etablerade webbplatser för sociala medier som X (tidigare Twitter) och Facebook förändras ständigt. När dessa webbplatser förändras utöver vad användarna vill ha, kommer konkurrenter som Tribel för att erbjuda ett alternativ. Så vad är Tribel och är det faktiskt värt att använda?

Vad är Tribel?

Tribels sociala medieplattform strävar efter att ge användarna ett positivt, berikande utrymme att ansluta över gemensamma intressen utan hatiska kommentarer. Appen fick snabbt användare i november 2022, bara en månad efter att Elon Musk förvärvade Twitter.

Tribel skapades av Rafael och Omar Rivero, ett par digitala entreprenörer som tidigare ansvarade för att skapa Occupy Democrats-rörelsen. Innan de skapade Tribel försökte Omar och Rafael Rivero skapa en separat social medieplattform som heter Liker. Efter ett dataintrång i mars 2021 (som registrerats av HaveIBeenPwned), Liker gick offline. Tribel släpptes så småningom som Likers efterträdare.

Tribel är mer framgångsrik än sin föregångare. I ett mejl till MakeUseOf bekräftade Tribel att plattformen snart kommer att nå en miljon användare. Utöver det har Tribel över 100 000 nedladdningar på Google Play.

Enligt Tribel WeFunder-sidaär plattformen avsedd att koppla samman människor med liknande intressen och samtidigt minimera problem som negativitet och trakasserier.

Ladda ner: Tribel för Android | iOS (Fri)

Besök: Tribel för webb (Fri)

Som du kan förvänta dig av Tribels uppdragsbeskrivning är plattformen centrerad kring samhällen som delar gemensamma intressen. När du registrerar dig för plattformen uppmanas du att välja dina intressen från en bred lista med kategorier.

När du förfinar dina valda kategorier, följer intressanta användare och lägger till vänner till ditt konto, anpassar Tribel sig gradvis till dessa intressen.

Tribel blandar välbekanta funktioner från Facebook, Instagram och Twitter. Precis som på Facebook kan du lägga till vänner och dela foton och textinlägg privat på din vägg.

Om du föredrar en Twitter-liknande upplevelse kan du göra dina inlägg offentliga, bidra till kategorier som cryptocurrency och få följare genom att bli en toppbidragsgivare. Bidragsgivare är kategoriserade, vilket gör det ganska enkelt att bli produktiv inom kategorier som volontärarbete.

Tribels offentliga flöde liknar också X, där ett flöde enbart är dedikerat till senaste nyheter. Som på Instagram kan du också skapa berättelser och dela dem med dina vänner och följare.

Tonen på plattformen är dock skild från X och Instagram. Tribel är inte lika livlig som X, och dess Breaking-flik visar fokus på politiska inlägg snarare än ett brett spektrum av senaste nyheter.

Plattformen är faktiskt mest lik Facebook. Inläggen i trendflödet liknar de virala videor som är vanliga på Facebook, liksom memes och diskussionsinlägg på Breaking-flödet.

Precis som du kan anpassa ditt Facebook-flöde kan du anpassa ditt Tribel-flöde. Tribels avsaknad av teckenbegränsning skiljer den från Instagram och X, eftersom användare nästan alltid väljer långa textinlägg snarare än snabba korta inlägg eller fristående bilder.

Tack vare dess likheter med andra sociala medieplattformar är Tribel lätt att använda. Det är förvånansvärt enkelt, att avstå från funktioner som postrekommendationer till förmån för två kronologiska flöden och två trendflöden.

Plattformen har inga annonser, men tillåter företag att skapa professionella konton.

Tribels hemsida har fyra flikar: Friends, Following, Breaking och Trending. Varje avsnitt tjänar ett annat syfte:

  • Vänner: Det här flödet innehåller bara inlägg från användare som ömsesidigt har lagt till dig som vän.
  • Följer: Det här flödet innehåller inlägg från användare som du har valt att följa.
  • Breaking: Det här flödet liknar fliken Trender, men fokuserar enbart på de hetaste inläggen från politiska kategorier.
  • Trender: Det här flödet innehåller de hetaste inläggen från alla kategorier på Tribel.

Till skillnad från på andra plattformar verkar inte inläggen i trendflödet vara anpassade efter dina intressen. Flöden Följande och vänner är idealiska för de flesta användare, eftersom du bara kommer att se de senaste inläggen från de konton du följer.

Du kan filtrera efter inläggskategori i flödena Following, Breaking och Trending. Du kan använda filtret Mina favoriter för att snabbt filtrera ner till dina specifika intressen, Single Category för att söka efter ett specifikt ämne eller Allt utom för att bli av med vissa ämnen.

Utöver startsidan finns det fyra andra sektioner som du kan utforska genom att trycka på deras ikon i den nedre raden.

Som namnet antyder låter Messages dig skicka meddelanden till andra användare direkt, medan Profile låter dig se, redigera och hantera din profil och dina inlägg. Aviseringar är användbara för att svara på svar på dina inlägg och kommentarer.

Hur man hittar konton att följa på Tribel

Du kommer inte att se några inlägg på dina vänner eller följarflöden när du först skapar ditt Tribel-konto. Istället måste du hitta personer genom att bläddra i flödena Breaking och Trending eller genom att söka efter ämnen som du är intresserad av.

Fliken Trending är idealisk för de flesta nya användare, eftersom den blandas med brett tilltalande innehåll som söta husdjursbilder och inspirerande videor. Om du gillar en viss användares inlägg kan du följa dem eller lägga till dem som en vän genom att klicka på deras ikon och skicka en förfrågan.

Om du vill hitta dina vänner och familj kan du hitta dem genom att ge Tribel tillåtelse att komma åt dina kontakter. Det är dock tillrådligt att göra din profil igenkännbar så att dina kontakter vet vem som skickade en vänförfrågan till dem.

Hur du hanterar dina Tribel-kontoinställningar

Det mest användbara avsnittet på den nedre raden är menyn. Oavsett om du vill bli en influencer eller behålla din integritet är det viktigt att konfigurera ditt konto om du vill ha den bästa upplevelsen av att använda Tribel.

Du kan ändra dina sekretessinställningar i Meny > Sekretess och säkerhet om du vill dölja dina foton eller begränsa vem som kan skicka meddelanden till dig.

Med flikarna Aviseringsinställningar, Bidragarinställningar och Kontoinställningar kan du ändra dina meddelanden, bidragsgivares kategorier respektive kontodetaljer.

Hur man gör inlägg på Tribel

När du har skapat och konfigurerat ditt konto är du redo att börja göra inlägg på Tribel. Det finns två huvudtyper av inlägg: offentliga och endast vänner. Genom att konsekvent göra offentliga inlägg i kategorier som Skulptur som bidragsgivare kan du få ett antal följare.

Du kan dela korta textinlägg, långa textinlägg och foton. Ungefär som på Facebook kan du också skapa ett inlägg genom att skriva text över en generisk bakgrundsbild. Du kan till och med dela en Instagram-liknande berättelse med dina vänner och följare.

Är Tribel värt att använda?

Tribel är en utmärkt plattform, men den är inte en perfekt X (Twitter)-ersättning. Dess flöden liknar Facebook mer än X, och det saknar interaktion i realtid som gör X så intressant.

Om du är villig att ge en ny plattform ett försök, kan du dock njuta av Tribels vänliga användare, uppsjö av inläggskategorier och tydlig separation av vänner och följare.