Vad är Teslas Drag Strip-läge och hur fungerar det?

Nyckel takeaways

  • Drag Strip-läget förvandlar din Tesla Model X eller Model S till en av de snabbaste elbilarna på marknaden, vilket gör den till ett monster på racingbanan.
  • Med Drag Strip-läge aktiverat arbetar din Teslas kylfläktar övertid för att hålla viktiga komponenter svala, medan batteritemperaturen tillåts gå högre än normalt för att optimera prestandan.
  • Drag Strip Mode är inte tillgängligt på Model 3 och Model Y på grund av hårdvarubegränsningar, men Performance-uppgraderingen ger fortfarande imponerande acceleration och gör dessa fordon lockande för körentusiaster.

Tesla har ett välförtjänt rykte för att tillverka utmärkta elbilar som inte bara är tekniskt avancerade utan också extremt snabba och givande att köra. Det finns massor av tekniker som hjälper Teslas mest kraftfulla bilar att uppnå sin prestandapotential, och Drag Strip Mode är en av dem.

Låt oss utforska hur Drag Strip Mode förvandlar din Tesla till ett kvartsmilsmonster!

Vad är Drag Strip-läge?

Teslas Drag Strip-läge är ett accelerationsläge tillgängligt på Model X SUV och Model S sedan, och det hjälper till att förvandla din Tesla till en av de snabbaste elbilarna du kan köpa. Det här läget är endast avsett för racerbana och hjälper till att förbereda din högpresterande elbil för den ultimata lanseringen i en konkurrensutsatt miljö.

Drag Strip-läget förblir aktiverat i tre timmar, och medan det är på, arbetar det hela tiden för att hålla ditt fordons batteri vid optimala driftstemperaturer. I det här läget kommer du att höra ditt fordons kylfläktar arbeta övertid för att hålla viktiga komponenter som drivenheterna svala (de levererar mest kraft på detta sätt).

I Drag Strip-läge kommer fordonet att låta batteripaketets temperatur gå över vad det normalt accepterar. Detta är mycket viktigt eftersom det är extremt viktigt att ha batteriet laddat i ett racescenario när du behöver ha bilen redo för att leverera maximal prestanda.

Drag Strip Mode har ett annat trick i rockärmen: ett speciellt fjädringsläge som hjälper till att få bilen av linjen snabbare. När du aktiverar startläget går fordonet automatiskt in i vad Tesla kallar ”gepardhållning”, vilket sänker fordonet som om det är redo att kasta sig och slunga dig framåt i vansinniga hastigheter.

Hur man aktiverar Drag Strip-läge

Drag Strip-läget är ganska enkelt att aktivera. Allt du behöver göra är att navigera till menyn Kontroller och trycka på Pedaler och styrning. Väl i menyn Pedaler och styrning behöver du bara trycka på Drag Strip Mode för att aktivera det. När du har aktiverat Drag Strip Mode, måste du vänta tills fordonet visar att det är Peak Performance Ready. När fordonet visar på instrumentpanelen att det är Peak Performance Ready kan det roliga börja.

Med din Model X eller S i drift, tryck hårt på bromspedalen med vänster fot och fortsätt sedan att trycka ner gaspedalen hela vägen med höger fot. Detta är punkten när fordonet går in i gepardhållning, och om allt är klart får du en prompt som säger ”Ready to Launch” och ”Cheetah Stance Enabled”, då du kan släppa bromspedalen och hålla i!

Är Drag Strip-läge tillgängligt på Model 3 och Model Y?

Bildkredit: Tesla

Tyvärr är Teslas billigare fordon inte utrustade med Drag Strip Mode-accelerationsläget som deras avancerade kamrater. Model Y och Model 3 är endast tillgängliga med tre accelerationslägen, som är: Chill, Standard och Sport.

Det är synd att Drag Strip Mode inte är tillgängligt på Teslas billigare poster, men det är också förståeligt med tanke på att Model Y och Model 3 inte är utrustade med Teslas trickluftfjädring som Model X och Model S är. Luftfjädringen är avgörande för att få fordonen i cheetah-ställning, så detta är en hårdvarubegränsning som hindrar Tesla från att erbjuda samma accelerationslägen för båda fordonsnivåerna.

Prestandauppgraderingen för Model Y och Model 3 ger fortfarande massor av fart och förvandlar dessa fordon till prestanda-EV-bilar som skulle locka en körentusiast, så att du inte går miste om för mycket.

Tesla gör fortfarande några av elbilarna med bästa prestanda

Tesla gör grymma fordon; allt från de fantastiska interiörfunktionerna till den fantastiska säkerhetstekniken skiljer sina elbilar från konkurrenterna. Detta är särskilt tydligt när det kommer till prestanda, där alla Teslas modeller lyser, även de billigare som Model 3.

Men Model S och X Plaid är fortfarande i toppen av EV-peckningsordningen, särskilt med innovativa funktioner som Drag Strip Mode som ytterligare förbättrar accelerationen hos redan extremt snabba fordon.

Tesla Model S Pläd med Drag Strip Mode är en av två eldrivna sedaner som kan komma nära Rimac Nevera elhyperbil när det gäller acceleration.