Vad är Microsoft Edges plånbok?

Microsofts Edge webbläsare har en ganska praktisk funktion för onlineshoppare och de som vill ha mer kontroll över hur de interagerar med internet. Det är dock inte något som alla känner till. När du väl vet var du hittar Microsoft Edge Wallet är den enkel att installera och ännu enklare att använda.

Hur man hittar Microsoft Edges plånbok

Oavsett var du befinner dig i Edge-webbläsaren är din Microsoft Edge Wallet lättillgänglig från din profilbild i det övre vänstra hörnet. På så sätt behöver du inte navigera tillbaka till startsidan för att hitta det här verktyget. Klicka bara på din kontoikon.

Härifrån kan du se kontot som du använder för närvarande, såväl som eventuella anslutna konton, med din plånbok i mitten. Den största egenskapen i din plånbok från denna vy är saldot av Microsoft Reward Points (poäng som du tjänar genom att surfa med Edge för att spendera på onlineförmåner). Det finns dock mycket mer än så med Edge Wallet.

Från samma vy kan du också hoppa direkt till de tre huvudkomponenterna i din Edge Wallet: betalningsmetoder, lösenord och personlig information. Alla dessa indikeras med ikoner till höger om ordet Plånbok så att du kan navigera direkt i dem. Du kan också klicka på ordet Plånbok för att se allt som den här funktionen har att erbjuda.

Vad kan din Microsoft Edge-plånbok göra?

Din Edge Wallet kan göra mycket, inklusive hantera lösenord och betalningsmetoder, belöningspoäng och onlinekuponger och till och med hjälpa dig att planera din nästa resa. Medan vissa människor förmodligen aldrig kommer att använda några av funktionerna som ingår i deras Edge Wallet, kan andra komma till nytta varje dag.

1. Hantera dina Microsoft Reward-poäng

Från startsidan för din plånbok får dina Microsoft Rewards-poäng en ganska stor bricka nära toppen av sidan. Denna bricka har två mindre knappar: Lös in och tjäna belöningar.

 • Lös in: den här knappen tar dig till ett urval av belöningar för att lösa in dina belöningspoäng. Dessa poäng tjänar du passivt när du surfar på nätet.
 • Tjäna belöningar: den här knappen tar dig till fler möjligheter att tjäna fler poäng, som frågesporter.
 • Microsoft Cashback: den här panelen visar hur mycket du har tillgängligt genom rabatter som du tjänar när du köper vissa varor online med Edge-partners.
 • Få betalt: Den här knappen låter dig ta ut ditt tillgängliga cashback-saldo.
 • Cashback-erbjudanden: Denna knapp tar dig till deltagande säljare och kampanjer. För att lära dig ännu mer om Microsofts belöningar och Cashback-program, välj Mina erbjudanden från kolumnmenyn till vänster på skärmen.

2. Hantera betalningsmetoder, medlemskap och lösenord

Under dessa brickor har en annan ruta knappar för betalningsmetoder, medlemskap och lösenord.

 • Betalningsmetoder: den här knappen låter dig se alla betalningsmetoder som Edge redan har sparat, samt lägga till andra kort.
 • Betalkortsinställningar: dessa verktyg låter dig ställa in om Edge automatiskt sparar betalningsmetoder, ställer in ”snabbkassa” och mer.
 • Medlemskap: detta är ett verktyg för att hantera reseklubbsbelöningar. Välj din klubb från rullgardinsmenyn, ange ditt medlemsnummer och du är med. Detta låter dig spåra dina belöningar inom Edge och kan göra det lättare för dig att tjäna belöningar när du handlar online med ditt Edge-konto.
 • Lösenord: den här panelen låter dig hantera lösenord som Edge lagrar för att göra det enklare för dig att navigera på webben. Det är ett av de mer kraftfulla verktygen för att kontrollera din digitala identitet på webben idag.
 • Visa allt i Lösenord: den här knappen visar hur Microsoft rangordnar säkerheten för dina lösenord, och även om något av dem kan ha äventyrats. Du kan lägga till lösenord när du använder dem, men den här funktionen låter dig också lägga till lösenord i förväg.
 • Lösenord och personlig information: dessa verktyg låter dig hantera annan personlig information, inklusive leveransadresser och telefonnummer. Dessa hjälper Edge att automatiskt fylla i denna information när du gör inköp eller skapar nya konton online.

3. Hantera biljetter

Under Medlemskap i kolumnmenyn till vänster väljer du Biljetter för att se biljetter som du har köpt via Bing Travel. Detta kan hjälpa dig att se till att din resa planeras från den ena änden till den andra genom att se till att du har alla biljetter du behöver, men att se dem alla på ett ställe kan också hjälpa dig att planera detaljerna mellan dessa biljetter.

Använd alternativet Donation i kolumnen till vänster för att ge till välgörenhetsorganisationer. Du kan använda antingen saldot i din plånbok, dina angivna betalningsmetoder eller dina belöningspoäng.

Microsoft presenterar ett urval av föreslagna välgörenhetsorganisationer, men du kan också använda sökfältet högst upp på sidan för att söka efter din favorit välgörenhetsorganisation. Edge spårar även dina donationer över tid.

Hur du finjusterar din upplevelse med Microsoft Edge Wallet

Det nedre alternativet i den kolumnmenyn till vänster är hur du kommer åt inställningarna för din Edge Wallet. Detta är en enda kontrollpanel för att komma åt inställningar som är individuellt tillgängliga på alla andra funktionssidor i plånboken.

Om den här artikeln har beskrivit verktyg du gillar och verktyg du inte gillar kan du hantera de flesta av dem direkt från sidan Inställningar istället för att ta en rundtur genom varje verktyg individuellt. Inställningarna presenteras alla som en serie enkla knappar.

Är Microsoft Edges plånbok den enda digitala plånbok du behöver?

Konceptet med en digital plånbok är utan tvekan rotat i språk som Microsoft lånar från Web3-världen. Där beskriver en digital plånbok ett paket virtuella tillgångar som gör att vi kan resa genom webben lika enkelt som vi reser genom världen. Om du är intresserad av andra Web3-koncept som decentralisering, är Edge Wallet inte för dig. Annars är det ett bra sätt att komma till nyttoaspekten.