Vad är Mail Drop? Hur man använder Mail Drop på iPhone och Mac

Behöver du skicka en e-postbilaga som överskrider gränsen för e-poststorlek? Oavsett om du använder en iPhone, iPad eller Mac kan Mail Drop-funktionen hjälpa dig att kringgå dessa gränser och göra det möjligt att skicka stora filer, upp till 5 GB åt gången. Så här använder du den.

Vad är Mail Drop och hur fungerar det?

Mail Drop är en Apple-funktion som låter människor skicka stora filer som videor, presentationer och bilder direkt från Mail-appen över iCloud. Förutom Apple-enheter som din iPhone, iPad eller Mac, är Mail Drop-funktionen också tillgänglig från vilken dator som helst via iCloud på webben.

För att använda Mail Drop på din Apple-enhet måste du ha ett iCloud-konto. Mail Drop fungerar genom att ladda upp din fil till iCloud istället för att skicka den direkt till andra via e-post. Det som är bra är att lagringen som används av Mail Drop inte räknas in i din iCloud-kvot. Så även om du inte betalar för en iCloud+-prenumeration kan du använda den här funktionen utan lagringsproblem.

Tänk på att när du skickar ett e-postmeddelande med en bilaga med den här funktionen har mottagaren 30 dagar på sig att öppna den. Efter denna period kommer den att löpa ut och mottagaren kommer inte längre att kunna ladda ner och se den skickade filen.

Eftersom det är möjligt att skicka filer så stora som 5 GB, kommer du att kunna skicka nästan vad som helst när du väl har konfigurerat det. Du bör dock vara medveten om att det finns en lagringsgräns på 1 TB för Mail Drop. Om du har skickat många filer och överskridit denna gräns måste du vänta lite tills några av filerna går ut och frigöra lagringsutrymme.

Hur man använder Mail Drop på din iPhone

Det finns ingen speciell knapp som låter dig komma åt funktionen Mail Drop omedelbart. När din iPhone upptäcker att filen som du har valt är för stor för att skickas normalt via Mail-appen, kommer den att leverera dessa bilagor med Mail Drop istället.

Här är steg-för-steg-instruktionerna om hur du skickar en stor fil från din iPhone med Mail Drop:

 • Öppna Mail-appen på din iPhone.
 • Tryck på ikonen Skriv i det nedre högra hörnet av skärmen.
 • Skriv mottagarens e-post, skriv ditt meddelande och lägg till nödvändiga bilagor.
 • Tryck på uppåtpilen i den övre högra delen av skärmen för att skicka den.
 • Om bilagorna är för stora för att skickas som ett vanligt e-postmeddelande kommer Mail automatiskt att skicka dem med Mail Drop.
 • E-postmeddelandet kommer att se ut som ett vanligt skickat som vanligt. Den kommer dock automatiskt att ange det sista datum då bilagorna kommer att vara tillgängliga för nedladdning. Detta bekräftar att du har skickat bilagan med Mail Drop.

  Hur man använder Mail Drop på din Mac

  Att skicka ett e-postmeddelande med en stor bilaga på en Mac är enkelt, tack vare Mail Drop-funktionen. Så här bör du göra:

 • Starta Mail-appen på din Mac.
 • Tryck på Kommando + N på ditt tangentbord för att skapa ett nytt meddelande, eller klicka på ikonen Skriv.
 • Klicka på gem-ikonen i verktygsfältet för att lägga till en bilaga till meddelandet. Välj de filer som behövs från din Mac och klicka på Välj fil.
 • När du är redo att skicka meddelandet klickar du på pappersplansikonen, som fungerar som Skicka-knappen.
 • Om de bifogade filerna är för stora skickar Mail-appen dem automatiskt med Mail Drop.
 • Mottagaren kommer att se det e-postmeddelandet som vanligt. För att öppna filerna behöver de bara klicka på dem. Om du har problem med att skicka en stor fil via Mail Drop på din Mac, kontrollera om den här funktionen verkligen är aktiverad.

  För att göra detta, gå till Mail > Inställningar > Konton från menyraden. Välj ditt föredragna e-postkonto från det vänstra sidofältet (om du har flera) och markera rutan bredvid Skicka stora bilagor med Mail Drop.

  Hur man använder Mail Drop på vilken dator som helst

  Du kan faktiskt skicka e-postbilagor med Mail Drop-funktionen på vilken dator som helst. Allt du behöver för detta är en internetanslutning, en uppdaterad webbläsare, ett Apple-konto och en iCloud-e-post.

  Så här gör du:

 • Starta din föredragna webbläsare på din dator, gå till iCloud.comoch logga in med ditt Apple-konto.
 • Klicka på ikonen Mail-app och klicka på knappen Skriv i det övre högra hörnet på sidan för att skapa ett nytt e-postmeddelande.
 • Ange all nödvändig information, såsom mottagarens e-post, ämne och text. För att lägga till en bilaga, klicka på gem-ikonen.
 • Välj var filerna du vill inkludera lagras (iCloud Drive, iCloud Photos eller på din enhet).
 • Välj de filer du vill skicka och klicka på Välj. Ha tålamod och vänta tills appen har laddat upp dina filer till iCloud.
 • När du är klar klickar du på Skicka.
 • Så enkelt är det, du kan skicka ett e-postmeddelande med stora bilagor från vilken dator som helst. Om något går fel, se till att du har aktiverat Mail Drop-funktionen för stora bilagor.

  För att göra detta klickar du på kugghjulsikonen i det övre vänstra hörnet på sidan och väljer sedan Inställningar i popup-fönstret. Välj Skriva i den vänstra sidofältet i popup-menyn och markera sedan rutan bredvid Använd e-postsläpp när du skickar stora bilagor. Dina preferenser sparas automatiskt.

  Andra sätt att skicka stora filer

  Om den här metoden inte fungerar av någon anledning finns det alternativa sätt att skicka stora filbilagor via e-post som du kan använda gratis för att snabbt och smärtfritt skicka stora filer till vem som helst. Naturligtvis kan du alltid använda lagringstjänster som Dropbox eller Google Drive för att dela filer. Men ibland kan de verka för restriktiva.

  Skicka stora filer från din Apple-enhet med Mail Drop

  När du skickar filer via e-post är det viktigt att välja ett säkert och pålitligt överföringsverktyg. Eftersom Mail-appen och iCloud anses vara tillförlitliga alternativ kan du använda Mail Drop-funktionen för att skicka bilagor av nästan vilken storlek som helst och vara säker på att inget dåligt kommer att hända.