Vad är Googles Imagen AI? Hur man kommer åt Imagen 2

Viktiga takeaways

  • Imagen 2 är Googles AI text-till-bild spridningsmodell som kan skapa konstnärliga och fotorealistiska bilder.
  • Imagen 2 erbjuder funktioner som inpainting, outpainting och möjligheten att använda en referensbild.
  • Individer kan prova Imagen 2 genom att registrera sig för ett gratis Google Cloud-konto och få tillgång till det via Vertex AI-sviten.

Google har sin egen text-till-bild AI-modell som heter Imagen, med den nuvarande versionen Imagen 2. Det är väl värt att kolla in, och även om du inte är en utvecklare eller ett företag kan du prova Imagen 2 gratis med hjälp av Google Cloud. Här är vad du behöver veta.

Vad är Googles Imagen 2?

Bild 2 är en AI text-till-bild spridningsmodell utvecklad av Google och släpptes den 13 december 2023. Den lägger till den växande listan över AI-text-till-bild-generatorer, som DALL-E 2, Midjourney och Stable Diffusion, som alla direkt kan skapa fantastiska bilder från en textbeskrivning.

Imagen 2 har tagit ett stort steg framåt från sin föregångare (Imagen), och tillhandahåller en fullt fungerande AI-bildgenerator som kan skapa konstnärliga och fotorealistiska utdata som vilken som helst av sina konkurrenter. Den är värd under Googles Vertex AI-svit med verktyg, som du kan komma åt med ett Google Cloud-konto.

Som jämförelse hade den första versionen av Imagen, tillgänglig från maj 2022, en begränsad betaversion via en app som heter AI testkök. Användare kunde bara leka med att skapa stadsbilder eller monsterkaraktärer som såg ut som något ur en Pixar-animerad film.

Imagen 2 har funktioner som inpainting och outpainting, vilket ger dig möjligheten att lägga till innehåll i en genererad bild eller utöka bilden utanför gränserna. Detta är en funktion som DALL-E 2 också har, men det som skiljer Imagen åt är möjligheten att använda en referensbild när man skapar en bild.

Om du letar efter en text-till-bild-generator som kan hantera problemet med AI-genererade händer, är det värt att utforska Imagen 2:s möjligheter. Resultaten är fortfarande inte perfekta, men det är ett område som Google har ägnat särskild uppmärksamhet vid utvecklingen av verktyget.

Hur du provar Imagen 2 för dig själv

Imagen 2 riktar sig helt och hållet till utvecklare och företag, men om du är en individ kan du fortfarande prova det genom att registrera dig för en gratis Google Cloud-konto. Klicka på knappen Starta gratis i det övre högra hörnet på sidan och följ sedan instruktionerna för att skapa ett faktureringskonto.

Du måste lägga till ett kreditkort för fakturering, men du ska inte behöva oroa dig för framtida debiteringar. Google anger tydligt att du inte kommer att faktureras automatiskt efter att den kostnadsfria provperioden är slut.

När du har skapat ett konto klickar du på konsolknappen på Google Clouds startsida och klickar sedan på hamburgermenyn (tre horisontella linjer) i det övre vänstra hörnet. Klicka på Vertex AI Vision i menyn. Väl på den här sidan klickar du på Studio från den vänstra panelen eller klickar på knappen Öppna Studio till höger.

Hur tränade Google Imagen AI-modellen?

Bakom kulisserna tränades Imagen med den allmänt tillgängliga datamängden som heter LAION-400M, i kombination med interna dataset. Inte alla AI-företag väljer att offentliggöra denna information; ett exempel är DALL-E 2.

Användningen av datauppsättningar har också blivit ett kontroversiellt ämne, delvis på grund av dess praxis att skrapa miljontals bilder från internet. Konstnärer i synnerhet har kritiserat AI-företag för att inte ha fått medgivande från ägaren av en bild eller ett konstverk innan de använt det för att träna sina AI-modeller.

Om du är orolig för dina bilder kan du ta reda på om din bild användes för att träna en AI-modell och välja bort det.

Imagen 2 är kul att leka med

Det skulle inte ta lång tid innan tungviktiga teknikföretag som Google började experimentera med AI-modeller. Imagen 2 är ännu en text-till-bild AI-generator som utan tvekan kommer att vara mycket rolig att leka med.

Skapa ett gratis Google Cloud-konto för att ge det en chans, och se till att anmäla ditt intresse och ladda ner Googles AI Test Kitchen-app för att se fler projekt under utveckling före någon annan.