Vad är Google Scholar-knappen och hur kan du använda tillägget?

Som forskare är det viktigt att hitta sätt att förbättra din forskningsprocess. Att forska kan vara en tråkig, tidskrävande process, och det enda du behöver för att göra denna process enklare är möjligheten att enkelt få tillgång till information.

Det är där Google Scholar-knappen kommer in. Här hjälper vi dig att lära dig om tillägget och hur du använder det för att förbättra din Google Scholar-upplevelse.

Vad är Google Scholar-knappen?

Google Scholar-knappen är ett effektivt webbläsartillägg som låter dig komma åt och söka genom Google Scholar medan du surfar.

Med det här verktyget behöver du inte oroa dig för att öppna flera flikar, eftersom det är särskilt användbart när du undersöker ett ämne och inte vill lämna webbsidan du är på.

Google Scholar-knappen innehåller funktioner som gör att du enkelt kan slå upp vetenskapliga artiklar. En av dessa unika funktioner låter dig markera text på sidan du läser. Du kan markera ämnesrubriker och citat för att söka direkt via Google Scholar, utan att behöva kopiera och klistra in.

Hur man använder Google Scholar-knappen

Om du vill söka i Google Scholar som ett proffs, låter Google Scholar-knappen dig göra just det. Det är enkelt att använda det här tillägget, allt du behöver göra är att installera det och du kan börja söka direkt.

  • Bege dig till Chrome webbutik och installera Google Scholar-knappen.
  • Om du vill göra en sökning med markerad text öppnar du valfri webbsida, markerar texten och klickar på Google Scholar-ikonen för att göra en sökning.
  • För att göra en enkel sökning medan du surfar, klicka bara på tilläggets ikon och skriv in din sökning.
  • Med Google Scholar-knappen kan du också utforska andra snabba funktioner medan du surfar, som att spara artiklar och visa citat.

    Förbättra din Google Scholar-upplevelse

    Nu när du vet hur du använder Google Scholar-knappen behöver du inte längre söka genom kopiera och klistra in metoder eller öppna en Google Scholar-flik i onödan.

    Det slutar inte där, om du vill fortsätta att förbättra din Google Scholar-upplevelse finns det många andra sätt att göra det.