Vad är etisk hacking?

Spread the love

Etisk hacking definieras som varje form av hacking där det finns ett auktoriserat försök att få obehörig åtkomst till data, applikationer eller datorsystem. Det är auktoriserat av ägaren av systemet som är inriktat på. Det inkluderar att duplicera metoder, perspektiv och strategier för illvilliga angripare. Detta är den process där säkerhetsåtgärder vidtas proaktivt för att förhindra att systemen från hackare med illvilliga eller skadliga syften för datasekretess. Förutom att ta upp frågan om vad som är etisk hacking, skulle vi också diskutera är etiskt hacking lagligt, fördelar och nackdelar med hacking och omfattningen av etisk hacking.

Vad är etisk hacking?

Nu när du har en grundläggande förståelse för vad som är etisk hacking, låt oss diskutera det i detalj. Etiskt hackning är planerat, lagligt och godkänt eftersom det hjälper till att motstå attacker eller avleda dem. Denna praxis hjälper till att känna igen säkerhetsriskerna som kan sorteras och lösas innan en illvillig angripare har haft chansen att utnyttja dem. De organisationer som äger nätverket eller systemet ger Cyber ​​Security-ingenjörer tillstånd att utföra sådana aktiviteter för att testa systemets försvar och utveckla lösningar för att undvika dataintrång.

Huvudsyftet med etiska hackare är att undersöka nätverket eller systemet för svaga punkter som elaka hackare kan utnyttja. Etiska hackare kan hjälpa till att förbättra säkerheten för applikationer och system genom att samla in och analysera information för att motstå attacker eller för att avleda dem.

På tal om exempel på etisk hacking, innebär det i allmänhet en form av penetrationstestning. Detta är ett försök att göra intrång i ett system, server, nätverk, program eller enhet. Penetrationstestning kan innefatta följande:

 • I Extern testning testas sårbarheter eller risker som om en utomstående försöker ta sig in i ett system. Extern testning upptäcker problem med brandväggar som kan vara felkonfigurerade, svagheter i e-postservrar, problem med tredjepartsapplikationer och mer.
 • Intern testning hittar problem inom en organisation; det är i allmänhet relaterat till mänskliga misstag. Mänskliga fel är ett vanligt hot mot cybersäkerhet för organisationer. Detta kan bero på misslyckande med att uppdatera system, svaga lösenord, bedrägerier med social ingenjörskonst, risk för nätfiske med mera. Etiska hackare kommer att leta efter potentiella säkerhetsrisker och sårbarheter.

 • Webbapplikationstestning är en typ av etisk hacking som hittar problem med applikationer och webbplatser. Detta kan utrota potentiella säkerhetsintrång med webbplatser och applikationer innan de distribueras.

Är etisk hacking lagligt?

Ja, etisk hacking är lagligt så länge det är auktoriserat av ägaren att hitta brister och sårbarheter i systemet och tillhandahålla lösningar för att förbättra det. Det förhindrar systemet från mer skada som annars kan orsakas av hackarna. Personer som är i detta yrke infiltrerar systemet som illvilliga angripare, men istället för att stjäla information eller orsaka skada rapporterar de systemets sårbarheter och risker och utvecklar lösningar för att undvika dataintrång. När du har ditt digitala system etiskt hackat ger det dig insikter om styrkan i dina lösenord, brandväggar, protokoll och mer.

Foto av The Digital Artist på Pixabay

Vilka är fördelarna och nackdelarna med etisk hacking?

Medan syftet med certifierade etiska hackare är att skydda företag från cyberattacker, både fördelar och nackdelar är inblandade i det. Efter att ha lärt dig vad som är etisk hacking och är etisk hacking lagligt, läs om fördelar och nackdelar med etisk hacking nedan.

Fördelar

 • Detta gör att vi kan vidta förebyggande åtgärder mot hackare genom att tillhandahålla kontinuerliga bedömningar.
 • Utöver det hjälper det motstå säkerhetsintrång genom att tillhandahålla lösningar för sårbarheter.
 • Dessutom hjälper det att bygga ett system som undviker och motstår alla slags attacker och penetration av hackare.
 • Etisk hackning hjälper till att ta reda på och stänga öppna hål i ett system eller nätverk.
 • Det hjälper till att fastställa de svaga punkterna i ett system eller nätverk som enkelt kan undersökas och lösas genom penetrationstestning.
 • Dessutom hjälper det kunder och investerare att lita på din organisation om säkerheten för data och systemet är väl underhållen.

Nackdelar

 • Genom att anlita proffs som kan hacking kommer företagets kostnader att öka.
 • Denna teknik, om den hamnar i fel händer, kan äventyra någons integritet.
 • Dessutom stör det också systemdriften.
 • Den har kapacitet att korrumpera en organisations data eller filer.
 • Proffs som ägnar sig åt hackning kan använda den viktiga data och information som de har fått och samlat in i illvilliga syften.

Vad är skillnaden mellan etisk hacking och cybersäkerhet?

Foto av Pete Linforth på Pixabay

 • Cybersäkerhet är ett brett begrepp som omfattar olika säkerhetstekniker, å andra sidan är Ethical Hacking en del av Cyber ​​Security.
 • Inom cybersäkerhet ligger huvudfokus på hur man skyddar nätverket eller systemet, medan man vid etisk hackning fokuserar på hur man attackerar systemet eller nätverket. skydda nätverket
 • Cybersäkerhet handlar i princip om att motstå skadliga aktiviteter genom att lösa säkerhetsproblemen för att skydda data och systemet, medan Ethical Hacking letar efter systemets brister och sårbarheter och rapporterar det till ägaren.
 • Inom cybersäkerhet görs regelbundet underhåll för att säkerställa att säkerhetssystemet är uppdaterat, å andra sidan vid etisk hacking görs regelbundna tester på systemet för att ta reda på brister och sårbarheter som finns i det så att problemen kan lösas.
 • Cybersäkerhet tillhandahåller yrken som SOC Engineers, cybersäkerhetsanalytiker, CISO:er och mer. De stora etiska hackningsrollerna inkluderar penetrationstestare och säkerhetschefer.
 • Cybersäkerhet är på den defensiva sidan, men Ethical Hacking är på den offensiva sidan.
 • Cybersäkerhet upptäcker problem och skyddar systemet eller nätverket från säkerhetsöverträdelser, Etisk hacking utför undersökningar av nätverket eller systemet för svaga punkter som elaka hackare kan utnyttja.

Varför etisk hacking är viktigt i cybersäkerhet?

Etisk hacking spelar en viktig roll när det gäller att känna igen säkerhetsriskerna som kan sorteras och lösas innan en illvillig angripare har chansen att utnyttja dem. Därför är dess betydelse för cybersäkerhet avgörande. Dess teststrategier och tekniker representerar ett proaktivt strategiskt förhållningssätt för att kontrollera, hantera och undvika cyberattacker och risker. På det hela taget hjälper det organisationer att bli offer och möta destruktiva konsekvenser.

Vad är omfattningen av etisk hacking?

Etisk hacking är en viktig komponent i riskbedömning, mot bedrägeri och mer. Den används som penetrationstestning för att hitta risker och sårbarheter och den belyser hålen i system eller nätverk så att förebyggande åtgärder vidtas mot attacker.

 • Omfattningen av etisk hacking har fantastiska karriärer med varierande möjligheter. Det är en viktig aspekt av varje organisations säkerhetsmetod då traditionella cybersäkerhetsmetoder inte räcker till för alla företag nuförtiden.
 • Etiska hackare anlitas av organisationerna för att hitta eventuella sårbarheter eller risker som kan finnas i ett nätverk och för att hitta lösningar för att åtgärda dem. De kan också bli en del av statliga organisationer såväl som privata företag som experter på cybersäkerhet.
 • Det har också setts att många etiska hackare har anställts av företag som Airtel, HCL, Reliance, Mahindra, TCS & IBM.
 • Utöver det har etiska hackare också varit mycket efterfrågade bland National Security Agency och Federal Bureau of Information.
 • Dessutom finns det många organisationer som anlitar dem för att granska sina system och säkerhetstestare.

***

Etiska hackare fungerar som företagens messias som skyddar organisationen med ett etiskt hackvapen. Det är och mer så kommer det att vara avgörande för att skydda mot digitala hot om några år. På grund av detta har många institutioner börjat börja kurser i cybersäkerhet. Förutom frågan om vad som är etisk hacking, nu har du förmodligen räknat ut omfattningen av etisk hacking och betydelsen av denna karriär som definitivt kommer att växa i framtiden. Jag hoppas att du har gillat att läsa vår artikel. Fortsätt kolla vår sida för mer sådan information och släpp dina förslag och frågor nedan.

  Hur aktiverar jag mitt TruConnect SIM-kort