Vad är en Snapchat-kontoportal?

Snapchat är en social medieplattform som släpptes 2011. Den har varit en av ledarna för sociala medier vid sidan av Instagram och TikTok under ganska lång tid. Snapchat-appen är känd för sina filter och sekretessfunktioner. Det tillåter också användare att chatta med människor över hela världen och dela medieinnehåll med dem. Men det som sticker ut är att alla media och meddelanden försvinner inom några sekunder efter visning. Andra funktioner som Stories, Memories, Streaks och For My Eyes Only bidrar till det roliga. Snapchat kan ibland bli beroendeframkallande vilket kan få dig att vilja ta bort ditt Snapchat-konto. Om du inte vet var kontoportalen finns i Snapchat, fortsätt att läsa den här artikeln till slutet. Du kommer att lära dig hur du hittar vägen till din Snapchat-kontoportal och vet varför ditt Snap-konto är permanent låst.

Vad är en Snapchat-kontoportal?

Fortsätt läsa vidare för att ta reda på vad som är Snapchat-kontoportal i detalj.

Var är kontoportalen i Snapchat?

Snapchat-konton kan inaktiveras genom att gå till Snapchat-kontoportalen på Android-telefoner. Men du kanske undrar var är kontoportalen i Snapchat. Den finns på Snapchat-supportsidan i dina inställningar. Leta efter frågan hur tar jag bort mitt Snapchat-konto, och där kommer du att kunna se en länk till Snapchat-kontoportalen.

Vad är en Snapchat-kontoportal?

Snapchat Account Portal låter användare ta bort sina Snapchat-konton med sina användarnamn och lösenord. Det är det enda sättet att ta bort ett Snapchat-konto för Android-användare.

Kan du logga in på Snapchat från webben?

Ja. Snapchat meddelade tidigare i år att Snapchat nu kan nås i en webbläsare genom att besöka Snapchat för webben sida. Användare kan chatta och dela videor eller bilder med andra på webbversionen av Snapchat. Samtal kan också göras på webbplatsen och linser kan nu användas i realtid under ett videosamtal. Dessutom säkerställer Privacy Screen-funktionen en säker Snap-upplevelse för Snap-användare.

Hur tar du bort ditt Snapchat-konto?

Det är mycket lättare att ta bort ditt Snapchat-konto på en iOS-enhet jämfört med en Android-enhet. För Android-enheter måste du först komma åt Snapchat-kontoportalen för att inaktivera ditt konto. Efter 30 dagar från inaktivering kommer kontot automatiskt att raderas av Snapchat-teamet. Följ instruktionerna nedan för att lära dig hur du tar bort ditt Snapchat-konto på Android-enheter:

1. Öppna snapchat app på din enhet.

Obs: Se till att du är inloggad på ditt konto.

2. Tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet på skärmen.

3. Tryck på kugghjulsikonen Inställningar för att komma till Snapchat-kontoportalen.

4. Svep nedåt och välj Jag behöver hjälp under Support-avsnittet.

5. Sök efter nyckelorden Ta bort konto i sökrutan.

6. Välj frågan Hur tar jag bort mitt Snapchat-konto?

7. Klicka på länken Snapchat-kontoportalen, som visas nedan.

8. Ange ditt användarnamn och lösenord och tryck på FORTSÄTT.

Varför kan du inte ta bort ditt Snapchat-konto?

Tyvärr har Snapchat inget alternativ att direkt ta bort ditt Snapchat-konto. Istället måste du först avaktivera ditt konto tillfälligt och efter 30 dagars inaktivering kommer ditt konto automatiskt att raderas. Om du loggar in innan 30-dagarsperioden går ut kommer kontot att återaktiveras. Läs den här artikeln från början för att lära dig vad som är Snapchat-kontoportal.

Kan du återställa ett raderat Snapchat-konto?

Ja, du kan återställa ett raderat Snapchat-konto inom 30 dagar från det att det raderades. Det är omöjligt att återställa ett Snapchat-konto om det har gått över 30 dagar sedan kontot raderades.

Tar Snapchat bort inaktiva konton?

Nej, Snapchat tar aldrig bort inaktiva konton. Men efter avaktiveringen av ditt Snapchat-konto kommer kontot att raderas permanent efter 30 dagars inaktivitet på kontot.

Varför är ditt Snap-konto permanent låst?

Snapchat följer strikta policyer och riktlinjer som kan leda till olyckliga förbud för vissa användare. Låt oss ta en titt på anledningarna till att ditt Snap-konto är permanent låst:

  • Brott mot Snapchats communityriktlinjer och användarvillkor. Detta inkluderar hatretorik, nakenhet, användning av automatiserade bots för att sälja produkter, främja olämpliga agendor och mycket mer.

  • Snapchat låser ditt konto om en okänd enhet har använts för att logga in på ditt konto, det gör det för att skydda ditt konto från eventuella missöden.
  • Om du använder tredjepartsprogram för att logga in på dina konton, till exempel de som ger dig detaljerad information om ditt konto eller stalkerverktyg, låses ditt konto permanent.

Varför skulle Snapchat ta bort ditt konto?

Även om Snapchat inte tar bort inaktiva konton kan det finnas några anledningar till att de kan ta bort ditt konto:

  • Du äger ett falskt konto och missbrukar det för att sprida falsk information om den faktiska personen.
  • Du använder appar/verktyg från tredje part för att logga in på ditt Snapchat-konto. Stalker-appar eller emulatorer är ett par exempel. Dessa appar/verktyg stjäl din information och är obehöriga, detta leder till radering av konton.
  • Om du har varit vansinnigt aktiv på ett konto med en overifierad e-post och ett telefonnummer, betraktar Snapchats det som ett falskt konto och kan så småningom radera det.

Läs den här artikeln från början för att lära dig vad som är Snapchat-kontoportal.

Hur tar du bort ett Snapchat-konto som du inte kan logga in?

Eftersom det är omöjligt att ta bort ett Snapchat-konto utan att logga in måste du först återställa ditt lösenord och sedan ta bort ditt konto. Du kan återställa lösenordet för ditt Snap-konto med hjälp av e-postadressen eller telefonnumret som är kopplat till ditt konto. För att lära dig hur du återställer ditt Snapchat-kontolösenord, följ stegen som nämns nedan noggrant:

1. Starta Snapchat på din telefon.

2. Skriv in ditt användarnamn och tryck på Glömt ditt lösenord?

3. Välj antingen via telefon eller e-post för att återställa lösenordet. För den här demonstrationen använder vi e-post.

4. Ange din e-postadress och tryck på Skicka.

5. Kontrollera din inkorg och klicka på återställningslänken för att återställa ditt lösenord.

6. Gå nu över till kontoportalen och logga in.

Läs den här artikeln från början för att lära dig vad som är Snapchat-kontoportal.

Hur kommer du i kontakt med Snapchat?

Om du vill rapportera ett problem eller har några frågor om Snapchat kan du kontakta Snapchat Support Team. Snapchat har en dedikerad supportsida för sina användare. Följ stegen nedan för att komma i kontakt med Snapchat:

1. Öppna Snapchat på din enhet.

2. Tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet.

3. Tryck nu på kugghjulsikonen Inställningar.

4. Välj Jag behöver hjälp i supportsektionen.

5. Klicka slutligen på Kontakta oss.

***

Vi hoppas att du har lärt dig vad som är Snapchat-kontoportal och varför är ditt snap-konto permanent låst. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.