Vad är en Smart Home Bridge?

Om du har olika smarta tekniska varumärken i ditt hem kan du tycka att kompatibilitet över plattformar är ett frustrerande problem. Men med en smart hembro kan du övervinna många av dessa hinder. Så, vad är en smart hembro, och behöver du en?

Hur fungerar broar för smarta hem?

Logotypkredit: Apple Inc./Wikimedia Commons

Som namnet antyder fungerar smarta hembroar som en bro mellan en plattform och en annan. Till exempel, om du använder både Alexa och Apple HomeKit-enheter i ditt hem, kommer du inte att kunna länka dem inbyggt eftersom Apple HomeKit inte kan anslutas till Alexa via dess app. Men med en brygga kan dessa två plattformar kommunicera med varandra, vilket gör ditt smarta hem till en sömlös maskin.

Se det här som en översättare. En smart enhet talar franska och den andra talar spanska, så den ena kan inte förstå den andra. Men med hjälp av en bro kan denna barriär övervinnas, vilket gör att de två kan kommunicera. Nu kan din inkompatibla högtalare ansluta till din hubb, eller så kan ditt smarta lås ansluta till din smarta assistent.

Vissa broar för smarta hem emulerar smarta plattformar för korskommunikation. Till exempel emulerar Homebridge Apple HomeKit API så att HomeKit-enheter kan fungera med annan smart hemteknik, som Echo-högtalare eller Nest-hubbar.

Se till att inte blanda ihop smarta broar med smarta hemhubbar. Medan smarta hubbar tillåter olika enheter att delta i automatiserade uppgifter som utlöses av ett centralt system, tillåter broar olika smarta hemplattformar att arbeta tillsammans.

Det är också värt att notera att smarta hembryggor också kallas enheter som länkar en smart enhet till ett Wi-Fi-nätverk. Till exempel kan en brygga tillhandahålla en anslutning mellan din smarta dörrklocka och ditt Wi-Fi-nätverk. Men vi kommer att fokusera på broar som tillåter kommunikation över plattformar här.

Typer av broar för smarta hem

Broar för smarta hem är inte alla en och samma. Det finns två huvudtyper av broar för smarta hem: mjukvarubaserade och hårdvarubaserade. Några populära mjukvarubroar för smarta hem är Homebridge, IFTTT och Scrypted. Dessa fungerar alla lite olika och kräver olika nivåer av teknisk skicklighet, men de är alla helt gratis att använda.

Om du är ganska bekant med JavaScript, kommer du sannolikt att kunna konfigurera Homebridge på din dator, så länge ditt operativsystem är kompatibelt. Men Homebridge-mjukvaran måste vara aktiv hela tiden för att fungera, vilket innebär att du måste lämna din dator igång dygnet runt. På samma sätt kräver Scrypted också en konstant operation.

IFTTT, å andra sidan, kräver inte kodning och kan användas av tekniska nybörjare. Du kan använda IFTTT via smartphone-appen, som är tillgänglig för Android och iOS.

Ladda ner: IFTTT för Android | iOS (Gratis, premiumversion tillgänglig)

När det kommer till hårdvarubaserade broar för smarta hem är HOOBs det mest populära alternativet. HOOBs (Homebridge Out Of the Box) ser ut som små Wi-Fi-routrar. Denna lilla enhet eliminerar behovet av komplex kodning eftersom den kör Homebridge direkt.

HOOBs stöder över 3 000 plugins för alla typer av smarta hemfunktioner och integrationer, vilket ger dig en enorm mängd val mellan en lång rad smarta enheter. Du kan också flasha HOOBs-bilden på en Raspberry Pi-dator, vilket innebär att du inte behöver köpa en enhet.

Den här bilden kan vara laddas ner gratis, även om du också kan donera en liten summa till HOOBs som en gest av välvilja. Att blinka en bild på en Raspberry Pi kräver dock en högre nivå av teknisk kunskap.

Du kan dra nytta av en Smart Home Bridge

Om du har olika typer av smarta enheter i ditt smarta hem och kämpar med kompatibilitetsproblem kan du njuta av den extra funktionaliteten som en smart hembrygga erbjuder. Oavsett om du är nybörjare eller expert så finns det en smart hembrygga för dig.