Vad är en prenumeration i appen och hur man implementerar den [ 6 Tools]

Idag finns prenumerationer i appen överallt; användare måste registrera sig för en återkommande prenumeration för att få tillgång till apperbjudanden på streamingplattformar, utbildningsappar och tidningar.

Låt oss överväga ett scenario – du installerade en e-learning-app för att lära dig nya färdigheter. Nu erbjuder appen bara några grundläggande lektioner gratis, men du måste spendera pengar för att köpa en prenumeration för att komma åt det avancerade lärandeinnehållet. Detta är vad som kallas prenumerationer i appen.

Prenumerationer i appen ger åtkomst till det exklusiva appinnehållet, och åtkomsten återkallas så snart prenumerationen avbryts. Det är värt att nämna att systemet automatiskt förnyar prenumerationen tills användaren säger upp prenumerationen i appen. Låter det spännande? Låt oss prata mer om det!

Fördelar med prenumeration i appen

Prenumerationer i appen erbjuder många fördelar; de uppenbara är listade nedan.

Intäktsgenerering

Prenumerationer i appen är ett bekvämt sätt att tjäna pengar på din app och bli belönad för ditt hårda arbete.

Intäktsgenerering

Appprenumerationer utgör nästan 50 % av de totala intäkterna som genereras av appar, och därför säkerställer de en konsekvent generering av intäkter.

Märkeslojalitet

Eftersom det finns tusentals appar för varje kategori är det en tuff uppgift att fånga och bygga en lovande användarbas. Prenumerationer i appar erbjuder ett säkert sätt att förhindra användare från att migrera någon annanstans.

Enkel betalning

Köp i appar underlättar enkla betalnings- och registreringsalternativ, vilket ger användarvänlighet och ökar användarnas tillfredsställelse.

Enkla erbjudanden

Sist men inte minst är köp i appar ett effektivt sätt att marknadsföra det mest populära innehållet genom att locka erbjudanden till dina användare.

Funktioner för prenumeration i appen

De typiska funktionerna för prenumerationer i appar är följande:

Låga abonnemang

Vanligtvis tar prenumerationer i appen ett mindre belopp från kunderna för att locka nya användare istället för att debitera en enorm summa åt gången.

Återkommande intäkter

Prenumerationer i appar säkerställer stadiga intäkter, vilket kan vara en källa till konsekvent inkomst för appägare.

Synkronisering över plattformar

Prenumerationer i appen ska synkroniseras med kontot och återspeglas när de är inloggade på olika prenumerationer.

Hur implementerar man prenumerationer i appen?

Här är steg-för-steg-processen för att implementera köp i appar i din app:

  • Skapa ditt erbjudande som beskriver ditt innehåll, pris och regler.
  • Begränsa dina exklusiva apperbjudanden och förhandsgranska dem.
  • Skicka in och publicera din app som innehåller prenumerationer i appen i butiken.

Att implementera köp i appen i din app är lättare sagt än gjort.

Tack och lov finns det flera verktyg tillgängliga för dig som hjälper dig att implementera prenumerationer i appen och generera definitiva intäkter från din app.

RevenueCat

Företag som Notion, Buffer och VSCO älskar RevenueCat för enkelheten och den enkla integrationsprocessen för att implementera prenumerationsfunktionen.

Som hävdas av RevenueCat, de bästa prenumerationsapparna förlitar sig på dem för att implementera köp i appar, hantera kunder och öka intäkterna på deras plattform utan att utvecklare behöver skriva massor av kod.

Plattformen tillhandahåller fälttestade mobila SDK:er med öppen källkod, som kan distribueras på några minuter för att implementera appprenumerationer.

Den erbjuder också en omslag runt Apples StoreKit och Google Play Billing, som ger alla detaljer om kundernas prenumerationsstatus och eliminerar behovet av serverunderhåll eller behovet av att skriva backend-kod.

RevenueCat kan utan ansträngning hantera köphändelser i realtid som provstarter, prenumerationer och uppsägningar och tillhandahåller djupgående prenumerationsanalyser och realtidsrapportering för nyckeltal.

Tack vare dess robusta integration och webhooks är det möjligt att snabbt synkronisera intäktsdata i appen och kundlivscykelhändelser med varje plattform du praktiskt taget använder. RevenueCat erbjuder plattformsoberoende funktioner och är kompatibel med nästan alla populära appar runt om i världen.

GoodBarber

Öka intäkter från din app genom att implementera köpprenumerationer i appen med GoodBarbers köptillägg i appen. Tillägget är utan tvekan ett av de bästa sätten att tjäna pengar på din app genom att sälja prenumerationer och samtidigt hålla användarna engagerade.

GoodBarber tillhandahåller inbyggda prenumerationsfunktioner i appen i alla appar som designats på dess plattform och användarna under en provperiod på 30 dagar.

Det gör det möjligt att implementera en automatiskt förnybar prenumerationsmodell i appen som låter användare komma åt exklusivt innehåll och funktioner så länge prenumerationen är aktiv. Detta system ger användarna permanent tillgång till exklusivt innehåll.

GoodBarbers köptillägg i appen används av olika innehållsskapare för att tjäna prenumerationer, tillsammans med appar som erbjuder onlinekurser, tidningar, radioinnehåll och mer för att implementera en sömlös köpupplevelse

Qonversion

Qonversion är en prenumerationsdataplattform för företag i första hand som erbjuder plattformsöverskridande prenumerationer tillsammans med intäktsanalys, automatisering av engagemang och integrationer på ett ställe, vilket gör att din app kan generera mer intäkter.

Plattformen ser till utvecklarnas bästa genom att erbjuda SDK:er som gör det enkelt att implementera köp i appar, kontrollera prenumerationsstatus, hantera prenumeranter och se djupgående prenumerationsanalyser.

Funktionerna du kan använda med Qonversion listas nedan:

  • Skicka automatiskt personliga aviseringar tillsammans med kampanjerbjudanden under prenumerationserbjudanden eller evenemang i appen.
  • Flerplattformsfunktioner på iOS, Android, Stripe och mer för hantering av köp och prenumerationer.
  • Använd inbyggda instrumentpaneler i realtid för att analysera kohorter och återkommande intäktsanalyser.
  • A/B-testfunktion för att experimentera med olika prissättning av köp i appar och betalväggar.
  • Använd flera spårningsmått som intäkter, antal prenumerationer och köp, testperioden startade och konverterade händelser och mer för att fatta välgrundade beslut.

Apphud

Apphud tillhandahåller allt-i-ett-infrastruktur för din apptillväxt och hjälper marknadsförings- och produktledningsteamen att fatta rätt beslut med data och verktyg.

Verktyget gör det också möjligt att integrera köpprenumerationer i appen i din mobilapp genom att använda ett kodavsnitt som eliminerar kravet på serverkod.

Apphud möjliggör kraftfulla intäkter och erbjuder en djupgående insikt i användarförvärvsanalys, tillsammans med integrationer i mobilanalys, marknadsföringsplattformar och budbärare. Det låter dig också köra A/B-experiment för att avgöra vilket köp i appen som ger bäst resultat.

Dessutom hjälper verktyget dig också att automatiskt attrahera bortfallna kunder, minska churn-frekvensen och få värdefulla insikter om avbokningar.

Apphud är kompatibel med både iOS- och Android-plattformar, och prenumerationen som köps på båda plattformarna är tillgänglig för dig på båda plattformarna.

Checkaso

Genom att utnyttja Apples möjlighet att marknadsföra innehåll och generera intäkter genom iOS-appar, kan Checkaso visa sig vara det perfekta köpalternativet i appen för att debitera dina användare för det extra innehåll som din app har att erbjuda dem.

Alternativet för köp av prenumeration i appen som erbjuds av plattformen kommer tillsammans med konkurrensanalys och marknadsföringsverktyg som marknadsför ditt erbjudande till din apps kundbas.

För att hålla iOS-utvecklarnas och skapares bästa i åtanke och maximera intäktsgenereringen, är Checkaso beväpnad med kraftfulla funktioner som tvingar dina användare att göra ett köp i appen.

Det unika med Checkaso är dina konkurrenters användbara prispolicyinsikter som du enkelt kan smyga kika på här, vilket ger dig en uppfattning om var du bör börja. Det låter dig också spåra nyckelord och ASO-matriser som sökvolym, visningar och rankning för att ligga steget före köpkonkurrensen i appen.

Paddla

Slutligen, låt oss kolla in Paddle, ett implementeringsverktyg för köp i appen som bekräftar att du kan öka dina appintäkter utan att du behöver spendera en rejäl summa som pris. Med fokus på Apples ekosystem erbjuder Paddle In-app-köp en mängd flexibla prenumerationsalternativ tillsammans med användbara retentionsverktyg för appskaparna.

Dessutom tillåter Paddle skaparna att implementera ytterligare betalningsmetoder tillsammans med Apple Pay och välja fler faktureringsmodeller. Därmed kan Paddle anses vara ett starkt alternativ till Apples betalningssystem.

När det väl implementerats hanterar Paddle alla komplexa inköpsadministratörsansvar, allt från global försäljningsskatt till kundsupport automatiskt, vilket tar bort bördan från dina axlar.

Dess lägre avgifter hjälper dig att tjäna mer, och alternativet att göra betalningen i förväg påskyndar din inkomstgenerering, hjälper till att behålla prenumerationer, implementerar betalningsåterställningsflöden och ger även ett PayPal-betalningsalternativ.

Slutsats

Inköp i appar blir snabbt populära och de spelar en nyckelroll i genereringen av intäkter från flera appar. Att genomföra köp i appen kan vara knepigt och är en tidskrävande och krävande uppgift.

Tack och lov är verktygen vi har listat ovan utrustade med kraftfulla funktioner som kan hjälpa till att effektivisera processen för att implementera en prenumeration i appen i din app.

Du kan också utforska några bästa appbutiksoptimeringsverktyg för att öka konverteringsfrekvensen och nedladdningssiffrorna.