Vad är din e-postadress för återställning av ditt Google-konto och hur fungerar det?

Du kanske har hört talas om Googles återställningsadresser, eller till och med har en för dina konton. Men vet du exakt hur de fungerar? Exakt hur integrerar Google en annan e-postadress i ditt kontos säkerhet?

Vi har undersökt vilka e-postadresser för återställning av Google som finns här och fördjupat oss i allt du kan göra med dem.

Vad är din e-postadress för återställning av ditt Google-konto?

En återställnings-e-postadress är en icke-obligatorisk e-postadress som du lägger till i ditt Google-konto som ett sätt att återställa Google-kontot i fråga om du skulle förlora åtkomsten.

Den här återställningsadressen behöver inte vara ett annat Gmail-konto. Du kan till exempel använda ett Outlook-konto som en återställningsadress för ditt Google-konto.

Varför skulle du behöva en e-postadress för återställning av Google-konto?

Även om ett återställningsmeddelande inte är obligatoriskt, finns det några viktiga anledningar till att du bör lägga till ett till ditt Google-konto:

1. Återställ ett förlorat konto

Om du någonsin glömmer lösenordet till ditt Google-konto kan du använda en återställningsadress för att få åtkomst till det igen. Välj bara Glömt lösenord, ange det senaste lösenordet du kommer ihåg och skriv in ditt återställningsmeddelande i rutan.

När du har skrivit in e-postmeddelandet får du en verifieringskod i inkorgen för återställningsmeddelandet, som du kan använda för att få åtkomst igen.

Du kanske inte ser e-poståterställning som ditt första alternativ när du väljer Glömt lösenord; välj Prova på ett annat sätt tills du ser alternativet för ett återställningsmeddelande. Om du behöver mer hjälp har vi behandlat mer om hur du återställer ditt låsta Google-konto i en särskild guide.

Du kan använda ett återställningskonto för att hålla reda på ditt Google-kontos säkerhet. När den upptäcker nya inloggningsförsök skickar Google aviseringar till din återställnings-e-postadress. Det kommer också att skicka meddelanden om misstänkt aktivitet till din återställnings-e-post så att du kan agera snabbt.

Det är därför vi rekommenderar att du använder en e-postadress som du ofta använder för din återställningsadress. På så sätt kan du hålla koll på aviseringar och misstänkta aktiviteter – särskilt om Google-kontot inte är ett du använder ofta.

Hur tilldelar eller ändrar du en e-postadress för återställning?

Nu när du vet allt du behöver om återställningsadresser kanske du vill lägga till eller ändra en om du redan har en. Du kan göra detta på en dator som använder webben:

 • Logga in på din Google-konto i din webbläsare.
 • Klicka på Säkerhet i den vänstra rutan.
 • Rulla ned till segmentet Hur du loggar in på Google.
 • Välj Återställnings-e-post och ange din återställnings-e-postadress i inmatningsrutan.
 • Skriv in den e-postadress du vill använda för återställning och välj Nästa.
 • Google skickar en verifieringskod till e-postmeddelandet. Skriv det i inmatningsrutan.
 • Du får ett meddelande om att din e-postadress har verifierats.
 • Du kan ändra detta på Android från Inställningar > Google > Hantera ditt Google-konto > Säkerhet. Kontrollera avsnittet om hur vi kan verifiera dig och välj Återställnings-e-post.

  Eller, med en iPhone, kan du göra detta från Gmail-appen. Tryck på din profilbild och välj Hantera ditt Google-konto. Gå till Säkerhet och scrolla ned till Återställnings-e-post.

  Skydda ditt Google-konto med ett återställningsmeddelande

  En e-postadress för återställning kan vara oattraktiv om du tror att det är ett ytterligare sätt för någon att komma åt ditt konto. Om du är rädd att din återställningsadress inte är så säker bör du använda ett annat Google-konto med ett starkt lösenord.

  Utöver det är återställnings-e-postmeddelanden ett utmärkt sätt att övervaka säkerheten för ditt Google-konto och återställa det om du skulle stöta på problem med att logga in.