Vad är Corsairs iCUE LINK? 4 skäl att uppgradera

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Corsairs iCUE LINK-system förenklar kabelhantering för speldatorer, med endast en kabel för alla kylbehov och tillåter individuell kontroll av varje enhet.
  • iCUE LINK-systemet består av ett centralt nav, proprietära kablar, smarta komponenter och programvaran iCUE LINK, vilket gör det enkelt att montera och kontrollera din spelrigg.
  • Uppgradering till iCUE LINK-ekosystemet ger fördelar som framtidssäkring, enklare underhåll, bättre kontroll över kylsystem och tillgång till nya funktioner som temperatursensorer och anpassningsbara block.

Kabelhantering är en av de mest tidskrävande och minst spännande delarna av att bygga en speldator. Med spelriggar ofta utrustade med sex eller fler RGB-fläktar kan det vara svårt att hantera över ett dussin kablar bara för kylning. Även om lösningar som fläktkontroller kan vara till hjälp, kan de fortfarande vara en huvudvärk att konfigurera korrekt.

Det är här Corsairs nya iCUE LINK-ekosystem kommer in. Genom att använda detta system säkerställer du enkel kabelhantering och att din spelrigg alltid ser snygg ut.

Så, vad är egentligen iCUE LINK-systemet? Och hur fungerar det?

Corsairs iCUE LINK-system är en innovativ lösning för att göra kabelhantering snabbare, enklare och mer elegant. Det är en kombination av både hårdvara och mjukvara, specialiserad på att göra spelriggar mycket mer intuitiva att bygga och kontrollera.

  Vad är spoolattacker och hur kan du skydda dig från dem?

Bildkredit: Corsair

Corsairs iCUE LINK-system gör det möjligt att montera en speldator med endast en kabel för alla kylbehov. Tanken är att du länkar alla dina kylenheter i en seriekedja och bara använder en kabel för att ansluta till ett centralt nav. Denna hubb kommer att tillhandahålla all data och kraft som krävs för att styra ditt kylsystem.

Till skillnad från en daisy chain låter iCUE LINK-systemet dig styra varje enhet separat, vilket gör det möjligt att ändra hastigheten och belysningen för varje RGB-fläkt för potentiella effektivitetsvinster och mer flexibla belysningsscheman.

Så, hur kan ett helt kylsystem bara använda en enda kabel och fortfarande ha kontroll för varje enhet?

Bildkredit: Corsair

Corsairs iCUE LINK-system är en utmärkt innovation för att hantera PC-kylsystem. Systemets effektivitet ligger i Corsairs nya linje av enheter, som avsiktligt är gjorda för att vara modulära och har sömlös anslutning.

Systemet består av fyra delar: det centrala navet, de proprietära kablarna, de smarta komponenterna och programvaran iCUE LINK. Låt oss kort diskutera varje komponent för att förstå systemet bättre.

Central nav

Det centrala navet är hjärtat i iCUE LINK-systemet och det är där alla kablar ska anslutas. Den har två iCUE Link-portar för anslutning av enheter, en strömport för att ge ström till hela systemet och en USB 2.0-kabel för data. Varje iCUE LINK-port kan stödja upp till sju enheter, vilket gör att en konfiguration med sju fläktar kan använda endast en kabel för att länka till hubben. För mer kraftfulla system som kräver ännu fler kylfläktar, måste du använda båda iCUE LINK-portarna för att stödja maximalt 14 enheter.

  9 bästa maskininlärningskurser för att accelerera din karriär [2023]

Proprietära kablar

iCUE LINK-systemet använder en egen kabel för att länka samman alla enheter. Denna kabel har ungefär samma form och storlek som ett USB-A-gränssnitt men med en vändbar design, ungefär som ett USB-C-gränssnitt. Båda ändarna av kabeln har samma gränssnitt, vilket gör dem helt vändbara. Corsair erbjuder också iCUE LINK-kablar med 100 mm, 200 mm och 600 mm kabellängder med raka eller 90-graders kontakter, perfekta för alla typer av PC-fodralstorlekar.

Smarta komponenter

Corsairs nya smarta komponenter är enheter från deras nya serie av PC-kylningsprodukter, såsom fläktar, AIO, hybrid GPU-block och olika typer av CPU-kylare och tillbehör. Dessa enheter har avsiktligt gjorts för att länkas till andra iCUE-länkenheter, som de nya Corsair QX-fläktarna och iCUE LINK-serien av AIO.

Speciellt QX-fläktarna har designats för att sömlöst ansluta med hjälp av en aktiv brygga för data och kraft och en passiv brygga och magneter för strukturell integritet. iCUE LINK-serien av AIO, som H150i och H100i, har också designats för att integrera ström- och datakablarna tillsammans med AIO-rören för en till synes trådlös installation.

Du måste använda programvaran iCUE LINK för att kontrollera all hårdvara. Programvaran låter dig styra ljuseffekter, hastighetskontroll och olika inställningar och funktioner som realtidsvarningar. Programvaran iCUE LINK kan också användas för Corsairs kringutrustning som mus, tangentbord och headset.

1. Framtidssäkring

Corsairs iCUE LINK-ekosystem är för närvarande implementerat på deras top-of-the-line produkter. Vi förväntar oss att Corsair kontinuerligt kommer att använda iCUE LINK-systemet på alla sina nya toppprodukter.

  Vad är Slack Channel Analytics?

Uppgradering till systemet säkerställer nu att du kontinuerligt kan återanvända de egna kablarna, centrala navet och switcharna när du uppgraderar komponenter.

2. Enkelt underhåll

Många undviker att rengöra och underhålla sina datorer eftersom ingen vill göra om sina kablar. Kabelhantering kan vara så komplex att det är vanligt att nyinstallerade enheter har ohanterade kablar. Uppgradering till ett iCUE LINK-ekosystem säkerställer att underhåll och installation av nya enheter på din nuvarande dator inte kommer att vara lika tidskrävande som det var tidigare.

3. Bättre kontroll

iCUE LINK-anslutningarna kategoriseras inte som daisy chains eftersom systemet tillåter individuell kontroll av varje enhet även när den är sammanlänkad. Detta ger större kontroll över dina kylfläktar och vattenkylningssystem.

Den nya Corsair iCUE Link-serien ger fantastiska nya funktioner. De nya QX-fläktarna har utrustats med temperatursensorer, som du kan använda för bättre PC-kylning. Medan de nyare iCUE LINK AIO:erna nu har flyttbara CPU- och GPU-block, som du kan ersätta med andra färgade eller LCD-block. Dessutom kan båda produktlinjerna även använda Corsairs nya tidsförskjutning och väggmålningsbelysningsfunktion.

Baserat på acceptansen av Corsairs iCUE LINK-ekosystem av PC-byggargemenskapen, är det säkert att säga att Corsair kommer att fortsätta använda iCUE LINK-systemet för sin framtida produktlinje. Vi kan också se iCUE LINK-tekniken sippra ner till Corsairs produkter på lägre nivå, vilket gör systemet mer prisvärt. Slutligen undersöker Corsair för närvarande potentialen i att licensiera sitt iCUE LINK-ekosystem till andra tillverkare. Oavsett om detta godkänns eller inte, kan vi förvänta oss ännu bättre system eftersom Corsair ständigt höjer ribban när det gäller kylhårdvara och användarupplevelse.