Vad är ChatGPTs standardinsticksprogram, och vad kan jag använda dem till?

Viktiga takeaways

  • ChatGPT Plus innehåller tre inbyggda plugins: Bläddra med Bing, Code Interpreter och DALL-E, som förbättrar dess kapacitet.
  • Bläddra med Bing gör att ChatGPT kan utföra webbsökningar i realtid och tillhandahåller en källa för den information som genereras.
  • DALL-E möjliggör generering av text-till-bild, men det kanske inte gör ändringar i befintliga bilder korrekt och genererar ofta nya istället.

Att använda ChatGPT innebär inte bara grundläggande faktainsamling. GPT-4, ChatGPTs premiummodell, har några intressanta extra plugins: DALL-E, Browsing och Code Interpreter. Så, hur fungerar dessa ChatGPT-plugins, och vad kan du få ut av dem?

Vilka är ChatGPTs standardplugins?

ChatGPTs tre inbyggda plugins erbjuds alla ChatGPT Plus-användare. ChatGPT Plus använder GPT-4, OpenAI:s senaste LLM-version, som kommer med DALL-E 3, Code Interpreter och Bläddra med Bing-plugin.

OpenAI började introducera sina inbyggda plugins i mars 2023. Här är en grundläggande översikt över vad varje plugin gör:

  • Bläddra med Bing: Genomför Bing-sökningar för användarens räkning för att hitta realtidsdata.
  • Kodtolk: Kör, analyserar och tillhandahåller Python-kod i en sandlådemiljö.
  • DALL-E: Tillåter generering av text-till-bild i chatt med DALL-E 3.

När du öppnar ditt ChatGPT Plus-konto kommer var och en av dessa plugins att vara aktiva som standard, vilket innebär att du inte behöver aktivera något manuellt för att använda dem.

Hur man använder ChatGPTs standardinsticksprogram

Om du inte har ett ChatGPT Plus-konto kommer du inte att kunna komma åt dessa plugins. Så överväg att registrera dig för den månatliga premiumplanen på $20 om du vill övervinna denna barriär.

1. Bläddra med Bing

För att komma igång med Bläddra med Bing, gör en begäran som kräver realtidsdata eller förtydliga specifikt att du vill att ChatGPT ska söka på webben efter en uppmaning.

När du gör begäran får du veta att GPT för närvarande söker på webben. Det kan ta tio eller så sekunder att få dina resultat eller längre om din anslutning är ojämn, OpenAIs servrar är överväldigade eller din förfrågan innehåller detaljerad information som det tar tid att söka efter.

När ChatGPT ger ett svar baserat på en webbsökning kommer källan alltid att anges inom citattecken ([“]) i slutet av svaret. Du kan återskapa svaret om du är missnöjd med den initiala utgången genom att klicka på den cirkulära pilsymbolen under svaret.

Ibland tillhandahåller ChatGPT tillverkade eller opålitliga källor för sina svar, så det är alltid bäst att kontrollera källan innan du använder någon av den information som tillhandahålls.

Det är troligt att ChatGPT inte kommer att göra en webbsökning efter data som den redan har tillgång till, till exempel historiska fakta. Om det är nödvändigt att söka på webben, gör det känt i din prompt.

2. DALL-E

DALL-E är en separat plattform från ChatGPT, men OpenAI skapade den också. Den senaste versionen av DALL-E är DALL-E 3, släppt i augusti 2023. Denna programvara använder AI för att generera bilder baserat på användarmeddelanden. DALL-E är ett betalverktyg, men du kan använda det utan extra kostnad med ditt ChatGPT Plus-abonnemang (eller komma åt det med Microsoft Copilot)

ChatGPT Plus erbjuder en inbyggd DALL-E 3-funktion, så att du kan använda text för att skapa bilder när du vill. Beskriv helt enkelt vilken typ av bild du vill ha, så skapar ChatGPT den åt dig.

Det kan ta 10 eller 20 sekunder för ChatGPT att generera bilden, och möjligen längre om det finns anslutningsproblem, höga nivåer av servertrafik eller komplexa ämnen.

När du har fått din bild kan du be ChatGPT att återskapa eller göra ändringar. Men den största nackdelen med DALL-E i ChatGPT är dess ofta oförmåga att ta en tidigare bild och redigera den. Du kan ha tur och låta ChatGPT behålla bilden i stort sett densamma, förutom de ändringar du begärde, men detta är inte garanterat. Faktum är att det sannolikt kommer att generera en helt ny bild.

Nu ber vi om ändringar.

Även om vi bad ChatGPT att behålla bilden identisk bortsett från en ändring, gjorde det ändringen men ändrade också nästan allt annat om bilden. Ha denna nackdel i åtanke när du använder detta plugin.

3. Kodtolk

Om du vill skriva, köra eller förses med kod på Python-språket kan ChatGPTs kodtolk hjälpa till. Med detta plugin kan du begära kodutdrag, låta ChatGPT analysera och köra kod och njuta av möjligheten att ladda upp filer i chatten för granskning.

Om ChatGPT upptäcker några fel i din kod kommer den att meddela dig och ge en rättelse.

Du kan ladda upp textfiler och dokument för analys i en mängd olika format, inklusive PDF, DOCX, JSON, TXT och PPTX. Du kan också välja mellan flera data- och kodformat och till och med ladda upp en JPEG-bild av koden i fråga.

Efter att ha laddat upp dokumentet kommer ChatGPT att analysera det och ge dig dess tolkning.

Du kan också be ChatGPT att ge dig Python-kod för funktionen eller programmet du vill skapa. Detta är dock inte en del av Tolk-plugin, så det kan användas med GPT-3.5 eller GPT-4.

Se till att du kör vilken kod som helst som tillhandahålls genom ett dedikerat Python-exekveringsverktyg innan du implementerar det. ChatGPT kan göra misstag, så det är alltid bäst att kontrollera all data som den ger dig.

Hur man använder ChatGPTs plugins på mobilen

Processen att använda någon av dessa standardplugin är densamma på ChatGPT-mobilappen som på ditt skrivbord. Gör din begäran i din prompt, och så länge du är inloggad på ditt ChatGPT Plus-konto bör relevant plugin fungera automatiskt.

Du kan använda ditt ChatGPT Plus-konto på både din dator och mobil samtidigt.

Ladda ner: ChatGPT för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Med alla dessa plugins som erbjuds, är ChatGPTs möjligheter avsevärt utökade. Oavsett om du vill skapa AI-konst, kolla vädret, hitta onlineerbjudanden eller testa lite kod kan GPT-4 hjälpa dig.