Vad är ChatGPT Code Interpreter [+ Usage Examples]

Spread the love

Med färdigställandet runt, ökar chatbots dag för dag. Open AI har nyligen varit högst upp i rubrikerna med sina nya funktioner med ChatGPT-4.

Den 6 juli gjorde Open AI ett tillkännagivande på Twitter som fångade uppmärksamheten hos programmerare och datavetare över hela världen.

På Twitter meddelade OpenAI att alla ChatGPT Plus-användare skulle kunna använda kodtolk. Snabbspolning fram till idag (17 juli) släpptes betaversionen av Code Interpreter i världen. Så om du bor under en sten och inte känner till Code Interpreter, så låt mig ta dig igenom.

Kodtolk kommer att vara tillgänglig för alla ChatGPT Plus-användare under nästa vecka.

Det låter ChatGPT köra kod, valfritt med tillgång till filer du har laddat upp. Du kan be ChatGPT att analysera data, skapa diagram, redigera filer, utföra matematik, etc.

Plus användare kan välja att delta via inställningar. pic.twitter.com/IjH5JBqe5B

— OpenAI (@OpenAI) 6 juli 2023

Vad är ChatGPT Code Interpreter?

Kodtolken är ett verktyg som är en del av ChatGPT, och det låter dig göra många saker som att analysera data, ändra bilder och redigera kod. Det testas och förbättras fortfarande när det går från alfa- till betastadiet.

I den här artikeln kommer vi att utforska möjligheterna och erbjudandena med den nya kodtolken. Dessutom ska jag också visa att du vill att de bästa människorna i deras respektive yrke har att säga om den nya produkten. Så håll med mig för det här kommer att bli en mycket intressant artikel.

  Den ultimata listan över fuskblad för systemadministratörer

Så innan vi dyker in i handlingen måste vi veta hur vi kommer åt kodtolken.

Hur aktiverar man kodtolk på ChatGPT?

Först och främst, för att kunna använda funktioner som kodtolk och plugins, måste du prenumerera på ChatGPT Plus. En ChatGPT Plus kommer att kosta dig $20 i månaden. Så nu, med tanke på att du har en ChatGPT Plus, låt oss aktivera kodtolk.

Steg 1: Logga in på ditt Plus-konto.

Steg 2: I det nedre vänstra hörnet hittar du tre prickar; klicka på dem.

Steg 3: Klicka på Inställningar.

Steg 4: Där måste du välja Betafunktioner.

Steg 5: Aktivera ”Kodtolk”

Hur får man åtkomst till kodtolk i ChatGPT?

Efter att ha aktiverat ”Kodtolk” från inställningarna, följ dessa steg för att arbeta med verktyget.

Steg 1: Högst upp i mitten ser du två knappar: GPT-3.5 och GPT-4.

Steg 2: Klicka på ”GPT-4”.

Steg 3: Klicka sedan på ”Kodtolk”.

Bara genom att följa detta enkla steg är du bra att gå. Så nu när vi har aktiverat verktyget. Det är dags för oss att använda det. Så låt mig ta dig genom kodtolkens möjligheter.

Upptäck de avancerade funktionerna i ChatGPT med kodtolk

Om du arbetar med datafiler som bilder och videor kan du enkelt hantera dina upp- och nedladdningar med hjälp av kodtolkningsplugin. Den stöder olika filformat, som CSV och JSON, vilket är superbra för datorseende uppgifter.

Det som är riktigt häftigt med det här verktyget är att det har förmågan att analysera och lära av resultaten av koden den kör. Det betyder att den kan identifiera och korrigera eventuella fel den stöter på. Koppla exekveringen av kod med naturlig språkförståelse.

Med ChatGPT Plus kan du nu dra nytta av den kraftfulla kodtolkarplugin för att utföra en mängd olika uppgifter. Du kan enkelt analysera datamängder, skapa diagram och visualiseringar, redigera filer, köra kod och utföra matematiska beräkningar, allt från ChatGPT-gränssnittet.

ChatGPT Code Interpreter kan komma åt över 300 python-paket.

Här är den kompletta listan — med en kort beskrivning av var och en genererad av ChatGPT pic.twitter.com/tSza0EXJGj

  Fix Photoshop kunde inte slutföra din begäran

— Gavriel Cohen (@Gavriel_Cohen) 9 juli 2023

På grund av dess anpassningsförmåga är plugin ett viktigt verktyg för många ändamål, särskilt inom datavetenskap. Nu när du är medveten om funktionerna i Code Interpreter är det dags att titta på hur det kommer att förändra branschen.

Dataanalys

Kodtolken förändrar spelet när det kommer till dataanalys. Det som är så bra med det är att det möjliggör interaktiva prestanda för komplexa datatransformationer, statistisk analys och visualiseringar på ett konversationssätt. Detta gör det mycket mer engagerande och lättillgängligt för icke-tekniska användare. Jag tycker att det är ett bra sätt att göra dataanalys mer intressant och användarvänlig.

Kodtolk har helt förändrat sättet jag närmar mig dataanalys. Det är otroligt hur det förenklar komplexa uppgifter som statistisk analys, datatransformationer och visualiseringar. Och det bästa är att du kan göra allt detta genom ett naturligt samtal.

Det är som att ha en personuppgiftsanalytiker till hands! (som hur du brukade prata med ChatGPT). Dessutom gör det enkelt för även icke-tekniska chefer att använda den.

Det bästa exemplet på ovanstående information visades av Ethan Mollick. På bilden nedan visade han visualiseringen skapad i Code Interpreter av en användare som inte känner till Python. Är det inte häftigt?

Läs också: Kickstarta din karriär som dataanalytiker med dessa kurser och resurser

SEO

Varför ska datavetare och programmerare ha det roliga? Det är dags för det digitala marknadsföringsteamet att smaka på Code Interpreter. När jag bläddrade igenom Twitter såg jag att några av de bästa proffsen på området har hittat några ganska unika sätt att använda det för SEO-ändamål.

Så häromdagen delade någon något på Twitter som verkligen fångade folks uppmärksamhet. Folk pratade om det över hela världen, och det gjorde alla nyfikna. Jag tänkte dela ett par av tweetarna med er.

Leker med kodtolken för ChatGPT med lokal SEO-data.

Jag tittade på företagsnamn i Atlanta och hittade de vanligaste orden i PI-advokatbyrånamn.

Inte överraskande att det inte finns några ”kreativa” namn. Bara partnernamn i företag.#localseo #seo #chatgpt pic.twitter.com/UtiOaOEjrw

— Casey Meraz (@CaseyMeraz) 10 juli 2023

  Hur man tar bort Reddit-konto på appen

Välkommen till SEO 2.0:

Code Interpreter revolutionerar SEO genom att analysera sökmotorernas algoritmer och användarbeteende, generera datadrivna insikter för innehållsoptimering och öka webbplatsrankingen med skräddarsydda strategier

Miljontals kommer att tjänas när nya företag når nya rankningar

— GREG ISENBERG (@gregisenberg) 4 maj 2023

Det fungerade!

ChatGPT Code Interpreter talade mig igenom alla steg för att ansluta till GSC API.

Vi skrev sedan ett program för att få en webbplatss klick och visa den.

På grund av begränsningarna för användning av GPT-4 måste jag arbeta med detta i små bitar åt gången. (Bra, eftersom jag har… https://t.co/Cq2nhdT8dx pic.twitter.com/Fm1YWmXxEp

— Dr Marie Haynes🌱 (@Marie_Haynes) 10 juli 2023

Jag vet att mycket information delas här. Ta en stund att andas eftersom det kommer mer information.

För det första utfördes detta och de kommande experimenten av Piotr Skalski. Så processen att extrahera texter från bilder kallas optisk teckenigenkänning (OCR). Dessutom, enligt Skalski, var det en mycket enkel uppgift i deras experiment.

I det här steget använde han kodtolk för att extrahera text från bilden. Dessutom, när texten är markerad/extraherad, kan den matas till ChatGPT-4 för att göra texten mer strukturerad och organiserad. Detta demonstreras i nästa steg.

Slutligen, om du vill gräva djupt i detta koncept/experiment, kolla in Skalskis GitHub-profil och utforska steg för att extrahera text från bilder.

Ansiktsigenkänning

Enligt Sklaski är en av de mest grundläggande uppgifterna inom datorseende ansiktsdetektering. För att närma sig detta valde han att använda Haar Cascade-klassificeraren, en välkänd teknik som gjorts tillgänglig av OpenCV.

Även om Haar Cascade är en effektiv ansiktsigenkänningsmetod har den vissa begränsningar. Den ger ofta felaktiga resultat och är inte lika exakt eller pålitlig som moderna neurala nätverksbaserade tekniker.

Enligt Sklaski gjorde kodtolken ett fantastiskt jobb med att hantera denna utmaning. När han ställdes inför frågan om falska positiva, erbjöd han en djupgående uppmaning som beskrev vad som ägde rum och hans bästa hypotes om varför. Otroligt nog kunde kodtolken bli av med de falska positiva med bara en uppmaning.

Om du vill veta mer om ansiktsdetektion, kolla in användning av kodtolkar för ansiktsdetektion.

Författarens dom

Detta är spelförändrande; med tanke på att Code Interpreter bara är i betafasen, kan du få en uppfattning om vad som är på väg att komma. De saker som nämns i den här artikeln är bara en topp av isberget. När tekniken utvecklas kommer det att läggas till fler funktioner. Slutligen är kodtolkningspluginet ett kraftfullt verktyg som avsevärt kan utöka ChatGPT:s möjligheter.

Oroa dig inte; vi kommer att arbeta för att ge dig det bästa innehållet på dina skärmar.

Kolla sedan in vad som är ChatGPT-plugins [+ usage examples].