Vad är Blue Chip NFT och hur man investerar i dem

Blue chip NFT är de mest pålitliga, pålitliga och värderade icke-fungibla tokens. Låt oss kontrollera dess funktioner och steg-för-steg-guide för att investera i dessa NFT:er.

NFT är fortfarande ett av de heta ämnena i kryptorymden, och deras efterfrågan ökar med tiden. Till exempel korsade NFT-handel en jättestor 2 miljarder dollar i februari 2023.

Blue chip NFT är favorittypen av NFT eftersom de har en viss standard, värde och popularitet. Dessutom stöds dessa NFTs av kändisar och påverkare på sociala medier.

Låt oss nu dyka djupt in i ämnet!

Vad är Blue Chip NFT?

Blue chip NFTs inkluderar samlingen av väletablerade NFTs från kryptorymden. Dessutom förväntas dessa samlingar behålla sin lönsamhet och värde under lång tid.

Termen ”blue chip” är hämtad från finansvärlden och representerar ett finansiellt stabilt, välkänt och välrenommerat företag med en stark historia. Dessa företag inkluderar till exempel Apple, Coca-Cola, Nike, Walmart, för att nämna några.

Blue chip NFT:er tillhandahåller oftast ett fast antal NFT:er i en samling. Av denna anledning ökar sällsyntheten, priset och efterfrågan på sådana NFTs med tiden.

Dessutom stöds dessa NFT:er av kända artister och kändisar. Som ett resultat har blue chip NFT:erna en stark och aktiv gemenskap.

Varför investera i Blue Chip NFT?

De flesta NFT:er som finns tillgängliga på marknaden kvalificerar sig inte som en värdig investering. De viktigaste egenskaperna hos blue chip NFTs som gör dem värda att investera i inkluderar:

#1. Hög likviditet

De flesta blue chip NFTs erbjuder hög likviditet till sina köpare och säljare. Av denna anledning kan du köpa eller sälja dessa NFT:er när som helst utan större förseningar.

Likviditet är en viktig faktor att tänka på när du väljer en tillgång från kryptoutrymmet. Om du till exempel köper en illikvid NFT blir det svårt att sälja när det behövs.

#2. Låg risk

Jämfört med miljontals normala NFT:er tenderar blue chip NFT:er att vara mindre riskfyllda. Som ett resultat är det ett bättre beslut att välja blue chip.

Dessutom förblir priset på dessa NFTs konstant under normala marknadsförhållanden. Däremot är prisfluktuationerna för normala NFT:er oförutsägbara.

#3. Diversifiering av tillgångar

Diversifiering är en av de gyllene reglerna för att investera, oavsett om det är aktier eller krypto. Med detta i åtanke är det viktigt att investera i ett brett utbud av tillgångar.

Du kan diversifiera din kryptoportfölj genom att lägga till NFT:er. Som ett resultat kommer du inte att påverkas om en av dina tillgångar går sönder.

#4. Beprövad historia

Blue chip NFTs har en bättre meritlista i NFT-utrymmet. Dessutom ökar deras symboliska försäljningsvärde med tiden.

Dessutom visar NFT-innehavarna också en exponentiell ökning av antalet. Som ett resultat ökar efterfrågan och priset på blue chip NFT-kollektioner också.

De flesta blue chip NFT-samlare får tillgång till exklusiva community-grupper. Genom att gå med i dessa grupper kan du dessutom interagera med andra NFT-innehavare och diskutera framtida handelsplaner.

Viktigast av allt är att communitymedlemmar också får gratis NFT airdrops, tillgång till livestream och mer. Dessutom kan du också delta i viktiga beslutsfattande kring projektets ekosystem.

Hur investerar man i Blue Chip NFT?

Följ dessa enkla steg för att köpa blue chip NFTs som en professionell investerare:

 • Utbilda dig själv: Först och främst måste du lära dig om grunderna i NFT. Håll dessutom reda på nyheterna och trenderna kring NFT-utrymmet.
 • Undersök marknadsplatsen: Därefter måste du kontrollera detaljerna om NFT-marknaden. Kontrollera till exempel tidigare prestanda och listhistorik för blue chip NFT:er.
 • Ställ in din budget: Välj en budget som du är bekväm med att investera i NFT. Se i så fall till att du inte riskerar mycket av dina pengar.
 • Välj Plånbok som stöds: Alla kryptoplånböcker stöder inte lagring av NFT:er. Av denna anledning, välj plånböcker med NFT-stöd som Trust Wallet, Zengo eller MetaMask.
 • Skapa en checklista: Skapa nu en checklista för de funktioner du letar efter i din NFT. Du kan till exempel inkludera prisklass, konstnärligt värde, kategori, unika funktioner och mer.
 • Köp NFT:er: Hitta de blue chip NFT:er som uppfyller dina krav och fortsätt sedan med att köpa dem. Lägg också till tillräckligt med kryptotillgångar i din plånbok innan du köper.
 • Förvara säkert: Blue chip NFT kommer med ett bra pris. Så det är bäst att överföra dina NFT:er till säkrade plånböcker som hårdvaruplånböcker.
 • Gå med i NFT-gemenskaper: När du har köpt NFT-enheter kommer du att vara en del av just den NFT-gemenskapen. Gå därför med i deras officiella sociala mediegrupper för att ta del av de olika förmånerna med att vara en communitymedlem.
 • Övervaka NFT-marknader: Slutligen, och viktigast av allt, håll dig informerad om NFT-relaterade händelser, uppdateringar och trender.
 • Vad ska man tänka på innan man investerar i Blue Chip NFT?

  Faktorer att tänka på innan du investerar i blue chip NFT:er är följande:

  #1. Historisk data

  Se till att NFT-samlingen har en bevisad meritlista. Ett bra NFT-projekt ger data om inkrementell tillväxt sedan starten.

  Dessutom hjälper det tidigare priset också investerare att grovt förutsäga framtiden för NFT. Du kan också kontrollera den tidigare prisvolatiliteten för en blue chip NFT under dåliga marknadsförhållanden.

  #2. Team

  Teammedlemmar och grundare är ansiktet utåt för ett NFT-projekt. Som ett resultat, forskning om kärnmedlemmarna och deras tidigare aktiviteter.

  Se dessutom till att grundarna har goda erfarenheter av att bygga liknande projekt. Gå dessutom igenom deras kompetens, expertis och meritlista.

  #3. Verktyg

  Liksom andra kryptotokens spelar nyttan en avgörande roll för att acceptera NFT-samlingar. Projekt som erbjuder nytta tillsammans med NFTs tenderar att locka fler användare till dess ekosystem.

  Av denna anledning, välj de projekt som ger NFT-innehavare incitament. Till exempel inkluderar populära verktyg biljetter till virtuella evenemang, token-belöningar, premiumprenumerationer, tidig åtkomst, airdrops och mer.

  #4. Efterfrågan

  Analysera marknadens efterfrågan på NFT innan du investerar. Anta till exempel att det finns en negativ känsla kring NFT-utrymme. I så fall finns det en stor möjlighet att priset kommer att sjunka under de kommande dagarna.

  Välj dessutom projekt som har potential att upprätthålla efterfrågan på NFT-området under en längre period.

  Gemenskapen är utan tvekan ryggraden i ett NFT-projekt. Se till att projektet har en enorm och aktiv samhällsbas.

  Du kan kontrollera de officiella sociala mediekontona för att verifiera gemenskapens engagemang. Ökningen av gemenskapsmedlemmar är ett tecken på acceptansen av en NFT-samling.

  Bästa Blue Chip NFT-samlingar

  Låt oss nu utforska listan över de bästa blue chip NFT:erna:

  #1. Bored Ape Yacht Club (BAYC)

  BAYC inkluderar en skräddarsydd kollektion som består av 10 000 Bored Ape NFT. I skrivande stund har denna NFT skapad på Ethereum blockchain ett genomsnittspris på $45 800.

  Denna blue chip NFT, som utvecklades av Yuga Labs 2021, blev populär genom kändisstöd. De viktigaste inblandade namnen inkluderar Eminem, Stephen Curry, Neymar Jr., Jimmy Fallon, Kevin Hart och fler.

  Ägare av BAYC kan komma åt en privat Discord-grupp som låter dem interagera med andra Bored Ape NFT-innehavare. Dessutom utfärdar detta projekt sin ursprungliga token, ApeCoin, till NFT-ägarna.

  ApeCoin låter dig köpa BAYC:s evenemangsbiljetter och merchandise, för att nämna några. Dessutom kan du också rösta och besluta om framtida evenemang eller projekt.

  #2. CryptoPunks

  CryptoPunks är en av de tidigaste NFT-kollektionerna som utvecklades av Larva Labs 2017. Denna samling består av NFT:er i pixlade bilder i 24×24 dimensioner.

  Priset och populariteten för CryptoPunks steg kraftigt 2021 efter NFT-trenden. Noterbart är att den nuvarande billigaste Punk NFT kostar över $75 000.

  Denna blue chip NFT-samling stöds av en stark online-gemenskap. Till exempel har dess officiella X-konto nästan 300 000 följare. Dessutom äger kändisar som Serena Williams, Jay-Z och Gary Vee Punks NFTs.

  #3. VeeFriends

  VeeFriends är en av de bästa NFT-kollektionerna skapade av serieentreprenören och sociala medier-influensern Gary Vaynerchuk, även känd som Gary Vee. Denna blue chip-samling syftar till att bygga en stark och aktiv gemenskap kring NFT-teknik.

  Mer än 10 000 NFT:er finns tillgängliga i denna samling i skrivande stund. Noterbart är att varje NFT-karaktär representerar en mänsklig egenskap som beundras av Gary.

  Dessutom kan du köpa VeeFriends NFTs för att vara en del av deras exklusiva community. Dessutom kan du också få tillgång till Veecon, ett flerdagarsevenemang fokuserat på entreprenörskap, affärer, marknadsföring, innovation och roliga aktiviteter.

  #4. CryptoKitties

  CryptoKitties är blue chip NFTs som representerar olika typer av digitala katter i ett blockchain-spel. Dessutom har dessa NFT: er unika egenskaper och egenskaper.

  Denna NFT-kollektion utvecklades med hjälp av Ethereum-blockkedjan 2017. Men senare skapade de sin blockkedja, Flow, för att ge sina användare en sömlös upplevelse.

  Du kan också köpa och föda upp två digitala kattungar för att skapa en ny kattunge. Dessutom kan du även sälja den nya NFT på marknadsplatsen.

  #5. World of Women (WoW)

  Kvinnors värld, eller WoW, är ett resultat av ett imponerande uppdrag att stärka kvinnliga artister i NFT-rummet. Deras första NFT-kollektion släpptes för offentlig försäljning i juli 2021.

  Denna WoW-samling består av 10 000 konstverk av NFT-konstnären Yam Karkai. Dessutom inkluderar dessa blue chip NFT:er konst som representerar olika kvinnors liv.

  Innehavarna av WoW NFTs får äganderätten till immateriella rättigheter (IP) och originalkonstverket. Dessutom får ägarna förmåner som airdrops, biljetter och rabatter för olika evenemang.

  #6. Azuki

  De Azuki NFT-kollektionen innehåller 10 000 anime-inspirerade teckningar. Dessa samlingar skapades av Chiru Labs och erbjuder NFT:er med olika egenskaper, såsom kläder, hår, bakgrund och wearables.

  Noterbart anser Azuki sitt samhälle som det viktigaste elementet. Av denna anledning har de mer än 350 000 följare på sitt officiella X-konto.

  Dessutom har Azuki-projektet introducerat Hilumia, deras inhemska metavers som ger användarna en uppslukande upplevelse. Dessutom är denna virtuella värld med 10 olika platser endast tillgänglig för deras NFT-innehavare.

  #7. Konstblock

  De Konstblock projektet tillåter användare att skapa sina NFT:er med hjälp av Ethereum blockchain. Förutom det kan du bara se NFT efter att du har slutfört präglingsprocessen.

  Art Blocks NFT, som lanserades 2020, har handlats för över 1,4 miljarder dollar, med över 59 000 handlare. Dessutom är det genomsnittliga priset för en NFT nära $4 000.

  Art Blocks tillhandahåller också kurerade NFT-samlingar handplockade av kärnteamets medlemmar. Dessa samlingar tenderar att ha mer värde och sällsynthet på marknaden.

  Bästa Blue Chip NFT-marknadsplatserna

  Eftersom du nu känner till de bästa blue chip NFT:erna, låt oss utforska de bästa marknadsplatserna som låter dig köpa dem:

  #1. Öppet hav

  Grundades 2017, Öppet hav är den största NFT-plattformen, med över 2 miljoner samlingar. Dessutom har denna marknadsplats registrerat över 20 miljarder dollar i transaktionsvolym sedan starten.

  Denna marknadsplats stöds av toppföretag som Y Combinator, Coinbase, Trust Wallet, Blockchain Capital och mer. Dessutom är branschledare som Mark Cuban, Tim Ferris, Naval Ravikant och Ben Silberman anmärkningsvärda investerare.

  OpenSea är utan tvekan ett av de bästa valen att handla med NFT. Du kan använda denna marknadsplats för att köpa populära blue chip NFTs som CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club (BAYC) och Art Blocks, för att nämna några.

  #2. Rarible

  Rarible bygga på Ethereum blockchain hjälper till att hitta och investera i bluechip NFTs. Du kan sortera ut NFT-samlingarna baserat på sällsynthet, pris och transaktionsvolym.

  Denna plattform grundades av kryptoentreprenörerna Alexei Falin och Alexander Salnikov 2019. Dessutom inkluderar deras största investerare CoinFund, 1kx och Venrock.

  Förutom Ethereum stöder Rarible andra blockkedjor som Polygon, Tezos och Immutable X . Denna marknadsplats låter dig köpa trendiga blue chip NFTs som MutantApeYachtClub, PudgyPenguins, Azuki och DeGods.

  #3. Fläck

  Fläck är en NFT-marknadsplats som har omsatt samlarobjekt värda över 1,4 miljarder dollar. Dessutom har denna marknadsplats mer än 145 000 användare hittills.

  Blur har också utvecklat sin aggregator som låter dig köpa många NFT:er från olika marknadsplatser. Dessutom kan du använda det detaljerade diagrammet och data för att lista de bästa blue chip NFT:erna.

  Du kan använda denna marknadsplats för att köpa blue chip NFTs som Azuki, CloneX, Bored Ape Yacht Club och mer.

  Slutgiltiga tankar

  Blue chip NFT är ett mycket säkrare alternativ jämfört med normala NFT. Det finns dock en risk inblandad, liknande alla andra typer av investeringar som finns på marknaden.

  Du kan följa stegen som nämns i den här artikeln för att hitta de bästa blue chip NFT:erna som passar din investeringsstil. Till sist, diversifiera dina tokens och håll dig informerad om de senaste trenderna inom NFT-utrymmet.

  Kolla sedan in de bästa NFT-plånböckerna.