Vad är Binances nya Web3-plånbok och är det värt att använda?

Viktiga takeaways

  • Binances Web3 Wallet är en kryptovaluta-plånbok som inte är förvaringsbar integrerad i Binance-appen, vilket gör decentraliserad finans (DeFi) mer tillgänglig.
  • Nyckelfunktioner inkluderar enkel installation, säker backup till molnet, självvård, stöd för flera kedjor, token-byten, mobilvänligt gränssnitt och kompatibilitet med andra Binance-tjänster.
  • Även om det skulle vara trevligt om Web3-plånboken inte var knuten till Binance och kunde användas oberoende, är det ett bekvämt och övertygande val för Binance-användare som letar efter en kryptovaluta-plånbok.

Den 8 november 2023 släppte Binance sin Web3-plånbok, som ger säker och strömlinjeformad tillgång till den decentraliserade blockkedjevärlden, och håller hanteringen av dina Web3-tillgångar direkt inom Binance.

Binance-användare har länge efterfrågat bättre Web3-hantering, så nu är den här, låt oss dyka in i Binances Web3-plånbok och se om den är värd att använda.

Vad är Binances Web3-plånbok?

Binances Web3-plånbok är en kryptovaluta-plånbok utan förvaring (alias självvårdande) som gör att du kan lagra, skicka, ta emot och byta tokens över flera blockkedjor. Den integrerar Web3-funktioner i Binance-appen, vilket gör decentraliserad ekonomi (DeFi) mer tillgänglig för sina användare.

Några nyckelfunktioner och fördelar med Binances Web3 Wallet inkluderar:

  • Enkel installation: Du kan skapa en Web3-plånbok i Binance-appen utan krångel med fröfraser eller privata nycklar.
  • Säker säkerhetskopiering: Du kan säkerhetskopiera din Web3-plånbok till molnet (iCloud eller Google Drive) krypterad med ett lösenord. Detta möjliggör återställning om du tappar bort din enhet.
  • Självvård: Du har full kontroll över dina privata nycklar, som är säkrade med hjälp av multi-party computation (MPC)-teknik. Binance har inte tillgång till dina pengar.
  • Stöd för flera kedjor: Lagra och handla med kryptotillgångar över olika blockkedjor som Ethereum, BNB Chain, Polygon, etc.
  • Tokenswappar: Byt mellan tokens effektivt genom att aggregera likviditet från decentraliserade börser (DEX) och centraliserade börser (CEX).
  • Mobilcentrerad: Som en del av Binance-appen är Web3 Wallet mobilvänlig och ger ett lättanvänt gränssnitt för DeFi.
  • Kompatibilitet: Fungerar sömlöst med andra Binance-tjänster som Binance Bridge och WalletConnect.

Sammantaget främjar Binances Web3 Wallet antagandet av DeFi- och Web3-tjänster genom att ge dig en lättanvänd plånboksupplevelse.

Är Binances Web3-plånbok värd att använda?

Om du redan använder Binance regelbundet, skulle jag säga att det är värt att kolla in dess Web3 Wallet. Integrationen med Binance-appen (du kan inte komma åt Web3-plånboken i Binance-webbversionen) gör det ganska enkelt att överföra pengar mellan ditt växlingskonto och plånbok. Jag gillar hur jag kan komma åt min Web3-plånbok direkt i Binance-appen utan att ladda ner en separat app eller tillägg.

Installationsprocessen var snabb och smärtfri. Att säkerhetskopiera Binances Web3 Wallet till iCloud eller Google Drive ger lite extra säkerhet (även om du bara bör göra detta om du är säker på att dina molnkonton är lika säkra!). Plånbokens Emergency Export-funktion, som låter dig återfå tillgång till tillgångar oberoende om du inte längre kan komma åt ditt Binance-konto, är också värt ett specifikt skrik. Det är inte en funktion som jag har sett på någon annan Web3-plånbok.

Naturligtvis är säkerhet alltid ett problem när man hanterar kryptoplånböcker. Binances Web3 Wallet använder multi-party computation (MPC) för att dela upp den privata nyckeln i resurser över din enhet, molnlagring och Binances servrar. Med två av de tre i din kontroll bör det ge dig sinnesfrid.

Binances Web3-plånbok stöder olika mynt och tokens över blockkedjor som Ethereum, BNB Chain, Polygon, etc. Du kan använda den för att hålla och handla med olika kryptovalutor – även utöver det som är listat på Binance. Det intuitiva gränssnittet gör det också enkelt att skicka, ta emot och byta ut tokens.

En av mina favoritfunktioner är den inbyggda bytestjänsten. Den hittar de bästa priserna genom att aggregera priser över flera DEX och CEX. Sett till utseendet kommer du förmodligen att få mycket bättre swapräntor än att använda individuella decentraliserade börser direkt. Bytet bör också vara omedelbart och sömlöst eftersom det använder Binance Bridge under huven.

Som sagt, jag önskar att Web3 Wallet var mer plattforms-agnostisk snarare än att vara knuten till Binance. Det skulle vara trevligt om jag kunde använda Binances Web3 Wallet oberoende utan ett Binance-konto. Men för Binance-användare är det ett enkelt val för en kryptovaluta-plånbok.

Sammantaget är Binances nya Web3 Wallet snygg och värd att kolla in. Bekvämligheten, de fantastiska funktionerna och den täta integrationen gör den till en övertygande kryptoplånbok.

Binances Web3-plånbok förtjänar ett snurr

Binances nya Web3 Wallet ger några söta fördelar till bordet. Så om du redan är med i teamet Binance kan du också provköra dess nya Web3 Wallet. Det kan bli din favorit för allt som rör krypto och decentraliserad ekonomi.