Vad är Automatic Gain Control i Discord

Om du har försökt förbättra kvaliteten på ditt ljud i Discord kan du ha stött på alternativet Automatisk förstärkningskontroll.

Det här alternativet finns i avsnittet Röst och video i appinställningarna och har mer att göra med din ljudkvalitet än du kanske tror. Så, ska du lämna den här funktionen på eller bör du inaktivera den?

Den här artikeln kommer att förklara den automatiska förstärkningskontrollen och hjälpa dig att förbättra ditt headsets ljudkvalitet utan ytterligare programvara.

Vad är automatisk förstärkningskontroll?

Låt oss glömma Discord för en sekund och fokusera på själva Automatic Gain Control.

Automatic Gain Control, eller AGC för kort, är en återkopplingskrets med sluten slinga som reglerar och justerar ljudstyrkan hos en förstärkare eller en kedja av förstärkare. Denna typ av krets används i mobiltelefonsignalförstärkare.

Om du inte är en radiofrekvensingenjör, och chansen är stor att du inte är det, så är definitionen ovan inte mycket meningsfull. Så låt oss göra det enkelt.

Föreställ dig att du har sett din vän tvärs över gatan. Ingen av er kan komma till andra sidan eftersom trafiken är upptagen just nu. Så du börjar prata 20 fot från varandra och väntar på möjligheten att skära över.

Eftersom du inte är så nära, måste du prata högt för att din vän ska höra dig och förstå vad du säger. Några sekunder har gått och möjligheten har visat sig. Kusten är klar!

Din vän börjar korsa gatan mot dig och när de kommer närmare och närmare sänker du rösten. Du kommer att göra detta, förmodligen utan att ens inse det, ända tills du står ansikte mot ansikte.

Automatic Gain Control-kretsen fungerar på samma princip men med mobiltelefonsignaler. Det spelar en viktig roll för att upprätthålla din mobiltelefons signalförstärkares prestanda. Utan AGC skulle du inte ha samma ljudkvalitet när du ringer långdistanssamtal. Vissa signaler, särskilt starkare, kan till och med störa dina egna, vilket gör den andra sidan av ditt samtal ohörbar.

När denna krets betydelse växte under åren började den expandera till andra områden. Så, hur hittade det sig på Discord och har det samma roll? Följande avsnitt kommer att ge dig ett svar.

Vad betyder automatisk förstärkningskontroll på Discord?

Discord förbinder spelare över hela världen, så att de kan prata med varandra medan de spelar sina favoritspel.

Ofta är människor som pratar på samma Discord-kanal kontinenter åtskilda från varandra. Med det i åtanke är ett system som skulle reglera deras delade ljudsignaler absolut nödvändigt. Det systemet skulle behöva förstärka eller minska sin signal efter behov.

Med förklaringarna ovan är Automatic Gain Control en ganska logisk lösning. För att svara på frågan har AGC samma grundläggande roll, men den har använts på ett lite annorlunda sätt för plattformens syfte.

Även om fördelarna är uppenbara, kan Automatic Gain Control faktiskt göra tvärtom mot vad den ska. Med andra ord kan det sänka kvaliteten på ditt ljud medan du är i spelet. Så, var kommer denna motsägelse ifrån? Ska du ens aktivera det här alternativet på Discord?

Ska du hålla automatisk förstärkningskontroll aktiverad på Discord?

Funktionen Automatic Gain Control har visat sig vara en ganska bråkmakare i Discord. Anledningarna till att utvecklare har valt att inkludera den här funktionen är uppenbara, men spelarnas feedback berättar en annan historia.

Det har funnits mer än ett fåtal fall där Discord-användare klagat på att volymen sänks automatiskt när de pratar med någon. Detta inträffar ofta medan de är i spelet. Svaret på varför det händer är fortfarande inte klart, men det kan bero på att AGC misstolkar vissa situationer och signalstyrkor. Så, vad nu?

Om du bara spelar ett spel med dina vänner skulle detta inte vara så stora problem för dig. Men om du spelar in ditt ljud och video för andra ändamål, till exempel YouTube-videor, kan detta allvarligt äventyra kvaliteten på ditt innehåll.

Därför, om du märker att din volym och ljudkvalitet ofta fluktuerar när du pratar på Discord (och om detta stör dig), försök att inaktivera alternativet för automatisk förstärkningskontroll.

Så här hittar du det:

 • Öppna din Discord-app. Detta kommer också att fungera på Discord Online.
 • Klicka på Inställningar i det nedre vänstra hörnet på skärmen. ett annat fönster öppnas, som innehåller en uppsättning justerbara alternativ.
 • Välj Röst och video.
 • Rulla ner till botten av sidan och stäng av automatisk förstärkningskontroll.
 • Efter att ha inaktiverat Automatic Gain Control i Discord, kontrollera om problemet kvarstår.

  Du är nu en Discord AGC-expert

  Grattis! Du vet nu vad Automatic Gain Control är och hur det påverkar signaler på Discord. Om du har haft några av de nämnda problemen med volymen eller övergripande ljudkvalitet, förhoppningsvis har du löst det med hjälp av den här artikeln.

  Har du någonsin märkt detta problem tidigare? Hjälpte det att inaktivera den automatiska förstärkningskontrollen? Berätta för oss i kommentarerna nedan.