Topp 9 webbplatser som medför en revolutionerande förändring av hälsokontrollenheter

Spread the love

Massiva tekniska framsteg inom hälso- och sjukvårdssektorn går snabbt över till hälsokläder och hälsokontrollutrustning.

Många människor skyller på tekniska framsteg för den stillasittande livsstil en ivrig person leder i modern tid. Uppfattningen är inte helt falsk eftersom bättre transporter, mer tillgänglig tillgång till matvaror och produkterna från IT-revolutionen enbart syftar till att göra livet enklare och mindre hektiskt. Du kan komma åt mat, arbetsplatsen och prata med dina nära och kära medan du sitter i en soffa hela dagen. Även om dessa framsteg gör livet exponentiellt mer hanterbart, driver dessa många av deras förmånstagare att leva en lat livsstil.

Tekniska framsteg inom hälsosektorn har gett upphov till intelligenta hälsokläder och hälsokontrollutrustning. Dessa enheter ger ditt liv värde genom att göra dig medveten om din hälsostatus i realtid och göra dig medveten om du leder en stillasittande livsstil.

Hur gör Health Wearables dig i form?

Kommer du ihåg hur hälsomedveten du blir när någon påpekar att du är ur form? Du börjar plötsligt tänka på sätt att komma i form och så småningom agera på det. Hälsokläder och hälsokontrollenheter ser till att ständigt visa viktiga hälsoparametrar för din kropp och hjälpa dig att göra ett steg.

De dagar då du var tvungen att schemalägga ett läkarbesök är förbi för att få din blodsyrenivå, hjärtfrekvens eller kaloriantal mätt. Du kan göra allt detta och mycket mer genom att använda innovativa hälsokontroller och hälsokläder på ett ögonblick utan att konsultera en professionell. Låt oss titta på några av de bästa sajterna som ger en revolutionerande förändring av hälsokläder och hälsokontrollenheter som ser till att du alltid är din bästa.

Withings

Withings har ett brett utbud av hälsokläder och hälsokontrollprodukter som inkluderar smartklockor, vågar, BP-monitorer, sömnanalysatorer och smarta termometrar. Alla dessa produkter ser till att ge utmärkt funktionalitet samtidigt som de ser bra ut. Några av deras produkter inkluderar:

Stål HR

Withings har ett brett utbud av hälsokläder som inkluderar smartklockor och smarta band. Steel HR är en hybridsmartklocka från Withings hus som kommer med intelligent väckningsteknik och en levande OLED-skärm. Den smarta hälsobärbara enheten paras med din smartphone och visar smarta aviseringar tillsammans med puls och VO2-uppskattning i realtid. GPS-stödet låter dig räkna dina fotsteg exakt genom att spåra enhetens plats. Enheten har en vattentäthet på upp till 50 meter, vilket ökar dess hållbarhetsfaktor.

Skanna klocka

Scanklockan från Withings kommer med en smart aktivitetsspårare och sömnspårare inbyggd i hälsobärbaren. Klockan kommer med en förstklassig PMOLED-skärm som visar smarta aviseringar, pulsmätning, VO2-uppskattning och ett konditionspoäng. Scan-klockan kommer med en hel 30 dagars batteribackup som låter dig glömma att bära en laddare hela dagen.

Fitnesspoängen tar hänsyn till en uppsjö av parametrar för att kvantitativt sammanfatta din hälsa. Förutom dessa funktioner kommer klockan med en EKG-monitor och en oximeter för att bättre känna till dina blodsyrenivåer och hjärtfrekvens. Safirglaset på toppen ser till att hålla klockan repfri under långvarig användning.

Kropp+

Du måste vara bekant med vågen som talar om för dig din vikt när du står på den. Din vikt är en vag parameter om den inte kombineras med andra värdefulla parametrar som BMI, benmassa, fettmassa, vattenprocent och mer. När du får all denna samlade information får du en omfattande rapport om ditt hälsotillstånd och arbetar mot ett friskare jag.

De Body+ smart våg övervakar din kropp och ger en hel kroppssammansättning, inklusive kroppsfett, vattenprocent, muskelmassa och benmassa i realtid. Vågen låter dig också följa ditt näringsintag med deras vikt- och kalorimålfunktion. Det bästa med Body+-skalan är dess förmåga att synkronisera hela din hälsorapport till Health Mate-mobilappen via Wi-Fi. Du kan titta på dina senaste hälsorapporter och spåra dina övergripande framsteg i själva applikationen. Body+ är perfekt för familjer med flera medlemmar eftersom den smarta vågen automatiskt känner igen användaren och genererar deras unika rapport i Health Mate-applikationen.

Body Cardio

De Body Cardio scale från Withings syftar till att ge en fullfjädrad kardiovaskulär kontroll utan att konsultera en professionell. Skalan visar dig en omfattande hjärtrapport genom deras vaskulära åldersparameter på Health Mate-applikationen. Du får också se de vaskulära ålderstrenderna vid långvarig användning på ett intuitivt grafiskt sätt.

Du får din kroppssammansättning, vikttrender, kroppsfett och vattenprocent synkroniserade med Health Mate-applikationen så snart du kliver på Body Cardio-vågen. Den kommer också med en utmärkt funktion för gravida kvinnor som kallas Pregnancy Tracker. Funktionen låter dig övervaka ditt barns vikt medan det är i livmodern.

  Hur man skapar ett hängande indrag i Word och Google Docs

Atletläget är ännu en fantastisk funktion som uppfyller dina specifika behov beroende på din kropp.

Fit Track

Fit Track gör smarta vågar som låter dig övervaka din hälsa genom olika vitala parametrar. De erbjuder två smarta vågar som heter Dara och Beebo, men du kan också välja familjepaketet för någon av de två vågarna. Låt oss titta på funktionerna i båda rankningarna i detalj.

Dara

Dara-vågen från Fit Track skannar din kropp med 17 vitala kroppar för att hjälpa dig att bättre förstå din kropp. Vågen skickar en låg elektrisk signal genom dina fötter från vågens metallplattor för att mäta alla kritiska hälsoparametrar som kroppsfettprocent, proteinhalt, kroppsvattenprocent, muskelmassa, muskelfrekvens, basal ämnesomsättning och mycket mer. Du kan senare se dessa vitala kroppsuppgifter via Fit Track-mobilappen på ett intuitivt sätt.

Applikationen kommer med funktionen för att ställa in dina egna träningsmål och sedan spåra dina framsteg jämfört med dina mål. Den personliga coachningsfunktionen hjälper dig att hitta vetenskapligt underbyggd information om hur du går ner i vikt, äter rätt, tränar och optimerar din sömn efter din hälsostatus. Applikationen låter dig också spåra dina framsteg via vecko- och månadsdiagram och trender. Senare kan du dela dessa rapporter med dina läkare och tränare direkt via Fit Track-applikationen.

Beebo

Beebo är den perfekta vågen för dig om du noga vill övervaka din och ditt barns hälsa under hela graviditeten. Den extra breda smarta vågen spårar din hälsa och vikt under graviditeten och visar dig detaljerade insikter om din hälsa. De exklusiva graviditetsfunktionerna på Beebo ser till att följa dina framsteg varje vecka under varje trimester på ett säkert sätt. Vågen visar sedan en detaljerad analys av ditt spädbarns hälsa genom dess tillväxt- och viktparametrar. Du kan se denna analys på Fit Track-applikationen och dela informationen på sociala medier direkt genom applikationen.

Mamman får också se en detaljerad analys av hennes övergripande hälsa genom viktiga kroppsuppgifter som vattensammansättning och body mass index. Vågen kan känna igen upp till 8 personer som använder den, vilket gör den till en perfekt följeslagare till en stor familj. Du kan se olika profiler för varje person som använder vågen för att övervaka sin hälsa i Fit Track-applikationen.

Qardio

Qardio designar innovativa hälsokläder och hälsokontroller som passar den moderna livsstilen. Alla Qardio-enheter är kliniskt validerade och kommer med prisbelönt excellens. Deras innovativa hälsolösningar inkluderar intelligenta blodtrycksmätare, trådlösa smarta vågar och EKG-monitorer av medicinsk kvalitet. Låt oss veta mer om deras produkter.

Qardio Arm

Qardio Arm är en smart blodtrycksmätare som registrerar ditt blodtryck utan behov av medicinsk personal och direkt skickar rapporterna till din mobiltelefon. Den kliniskt validerade produkten ser till att ge dig de mest exakta blodtrycksrapporterna genom att ta i genomsnitt tre blodtrycksmätningar. Dessutom integrerar enheten väl med Apple Health och S Health för att enkelt hantera dina hälsorapporter.

Qardio Arm upptäcker automatiskt oregelbundna hjärtslag och varnar dig om möjliga hälsoproblem efter en lyckad upptäckt. Dessa sofistikerade upptäckter är omöjliga med konventionella blodtrycksmätare utan hjälp av medicinsk personal. Dessutom kan du se trenderna för ditt hjärtslag med diagram och grafer och enkelt dela dem med din läkare genom applikationen.

Qardio Core

Qardio Core är den perfekta ersättningen för en fullfjädrad EKG-maskin. Den smarta hälsobärbara enheten låter dig spåra din hjärthälsa genom deras elektrokardiografspår för djupare hälsoinsikter. Det bästa med Qardio Core ligger i dess kompakta och enkla design; den hälsosamma bärbara kommer utan sladdar eller plåster och går helt obemärkt förbi även under ett träningspass.

Enheten registrerar mer än 20 miljoner datapunkter varje dag för att ge dig en kraftfull inblick i hur du hanterar ditt hjärttillstånd och förbättrar din konditionsträning. Qardio Core kan tillhandahålla korrekta EKG-rapporter under hela din hektiska livsstil utan några stamningar eller hinder.

Den smarta enheten övervakar kontinuerligt trådlöst EKG, hjärtfrekvens, andningsfrekvens, hudtemperatur, hjärtfrekvensvariation, aktivitetsspårning och mer och skickar rapporterna direkt till mobilapplikationen i realtid. Dessutom kan du använda enheten under ett tränings- eller simpass utan att behöva oroa dig för vattenskador, eftersom Qardio Core kommer med en IP65 vattentät klassificering.

Tanita

Tanita presenterar ett brett utbud av kroppsövervakningsvågar och annan hälsokontrollutrustning med varierande användning. Du kan hitta en uppsjö av professionella vågar, konsumentvågar och minivågar från Tanita som kan användas i livets olika världar. Tanitas vågar är kända för sina högsta nivåer av klinisk noggrannhet och banbrytande forskning bakom dem. Låt oss lära oss om några av deras bästa hälsokontrollskalor.

  Hur man använder OneDrives "Personliga valv" för att säkra dina filer

BC-1500 Inner Scan Pro

Tanita gör världens enda skala för konsumentklass som levereras med flerfrekvenssensorer för bättre noggrannhet, och BC-1500 Inner Scan Pro är en från denna exklusiva serie. Den smarta vågen övervakar dina kroppsvitala delar genom 30 hela kropps- och segmentmätningar tillsammans med din hjärtfrekvens. Den FDA-godkända vågen kommer med BIA (Bioelectric Impedance Analysis), som använder ANT+ Radio Wireless Technology för bättre precision i dina rapporter.

BIA-teknologin ger dig en omfattande analys av muskelmassa, kroppsvattenprocent, basal ämnesomsättning (BMR), metabolisk ålder, benmassa, visceralt fett och kroppsbyggnad. Du kan ytterligare ansluta BC-1500 till din Windows-dator och övervaka realtidsinsikterna genom deras Healthy Edge Lite-applikation med ANT+-protokollet.

AM-121E Handheld Activity Monitor

AM-121E är Tanitas smarta hälsokläder som visar dig en detaljerad hälsoanalys för din dagliga rutin. Den intelligenta enheten använder 3-axliga aktivitetsmonitorer för att övervaka de minsta rörelser du gör under dagen. Förutom 24-timmarsaktivitetsdiagrammet visar AM-121E andra värdefulla insikter som stegräkning, kaloriantal, distansmonitor, gångtidsmonitor och klocka med 14 dagars minne.

Den lätta smarta gadgeten fungerar som ett motiverande verktyg som uppmuntrar dig att öka dina aktivitetsnivåer. Det visar tydligt din MET (Metabolic Equivalent of Task), steg som gått under dagen och antalet förbrända kalorier baserat på din BMR (Basal Metabolic Rate). Resultaten från AM-121E kommer efter mycket sofistikerade beräkningar som tar hänsyn till VO2- och VCO2-mätningarna. Du kan bära den smarta hälsan runt handen, eller så kan du ha den i fickorna; produkten ser till att ge korrekta avläsningar i alla fall.

Fitness

Att förstå din kropp och bli testad för kroppsvikt blir avgörande, särskilt innan man designar en komplett näringsöversyn eller inriktar sig på ett större hälsomål. Fitness ser till att tillhandahålla den mest djupgående analysen av dina kroppsvitalas genom deras professionellt skräddarsydda friskvårdstester. Dessa tester ger dig insikter i din kroppssammansättning och ämnesomsättning. Låt oss titta på några av testerna från Fitnescity.

DEXA Scan för kroppssammansättning

DEXA (Dual Energy X-Ray Absorptiometry) ger dig en detaljerad analys av din kroppssammansättning, fett och mager massa. Senare visar testet den fullständiga fettfördelningen och olika kroppsdelar som armar, ben, android och gynoid. Testet är utmärkt för att identifiera många möjliga hälsorisker i tidiga skeden och lokalisera problem i kroppen innan de blir märkbara.

Metabolism (RMR) testning

Att känna till din ämnesomsättning är det kritiska steget innan du planerar något större hälsomål. Att veta hur mycket energi du använder i vila hjälper dig att planera din kost bättre, oavsett om du siktar på att gå ner, gå upp eller behålla din vikt. RMR-testet (Resting Metabolic Rate) ger dig en inblick i hur mycket energi din kropp använder medan du vilar. Testet beror på kroppsvikt som kroppsfett, muskler, ålder, kön, mängden träning du gör och andra yttre faktorer som rökning eller drickande.

Senare visar testet också ditt förhållande mellan fett och kolhydrater genom att analysera VO2- och VCO2-nivåer. Att ta RMR-testet gör det enormt enkelt för nutritionister att utforma en diet- och träningsplan för dig.

Omron Healthcare

Omron Healthcare gör flera hälsokläder och kompakta hälsokontrollenheter för att övervaka kroppens vitals. Deras kroppssammansättningsmätare och trådlösa blodtrycksmätare ger fantastisk funktionalitet samtidigt som de är lätta att använda. Dessutom kan du skapa ett helt ekosystem av Omron-produkter eftersom var och en av dem kan paras ihop med din smartphone och lägga till fler datapunkter om din hälsa. Låt oss titta på några av de bästa hälsokläderna från Omron.

Hjärtguide

Den snygga, smarta hälsokläderna från Omron, alias Heart Guide, är ett perfekt verktyg för att hålla dina kroppsvitalas under kontroll när du är på språng. Heart Guide ger kliniskt korrekt blodtrycksavläsning med hjälp av OMRONs främsta precisionstestningsteknik och visar den på urtavlan. Du kan titta på blodtrycksavläsningarna medan du gör dagliga uppgifter och bli varnad om du hittar några avvikelser.

Dessutom spårar den hälsosamma bärbara din stegräkning och visar de kalorier du förbränner under dagen. Sömnspårning är ännu en fantastisk funktion som visar hur mycket och kvaliteten på sömnen du hade i natt på Omron Connect-applikationen. Smartklockan fungerar också som en andra display för smartphoneaviseringar, sms, e-postmeddelanden och påminnelser.

5-seriens blodtrycksmätare

5-seriens blodtrycksmätare från Omron Healthcare är en av de mest avancerade digitala blodtrycksmätarna för konsumentbruk. Monitorn mäter fem gånger datapunkterna för bättre precision i blodtrycksmätningarna. Det minskar också riskerna för fel genom andning eller rörelse under testet. Dessutom kan du ansluta den smarta enheten till Omron Connect-applikationen för att övervaka dina blodtryckstrender under långvarig användning. Enheten upptäcker också oregelbundna hjärtslag och högt blodtryck samtidigt som den testar ditt blodtryck och varnar dig för möjliga hälsoproblem.

Fitbit

Fitbit är det ledande namnet inom branschen för smarta hälsokläder, och tillverkar många smartklockor och trackers. Att vara snygg samtidigt som den ger branschledande prestanda är karaktärsdraget hos varje Fitbit-produkt. Låt oss titta på några av deras bästa produkter som erbjuder det bästa värdet.

  Så här kontrollerar du 5G-band som stöds på din telefon

Fitbit Sense

Fitbit Sense är det mest avancerade erbjudandet från Fitbit som innehåller alla avancerade funktioner samtidigt som det ser bra ut på handleden. Den kommer med hela sex dagars batteritid under kontinuerlig användning och kommer med ett sex månaders Calm och Fitbit premiumprenumeration ur lådan. Lugn är den främsta applikationen för sömn, meditation och avkoppling. Den smarta hälsokläderna kommer med utmärkta funktioner som Stress Management Score och Daily Readiness Score, som ger dig en inblick i din stresshanteringsförmåga och träningströtthet.

Dessutom visar EDA-skanningen på handleden din kropps elektrodermala aktivitet på själva klockan. Klockan kommer med 20 målbaserade träningslägen som simning, promenader, löpning och mer. Du kan också använda klockan som en snabb termometer med hudtemperatursensorn på handleden som följer med klockan.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 är Fitbits mest avancerade smarta tracker som markerar varje kryssruta du kan tänka dig för en intelligent tracker. Den levereras med briljant aviseringsparning med din smartphone och använder Google Fast Pair för att snabbt konfigurera sin enhet. Den livfulla färgskärmen blir ännu bättre med den alltid påslagna displayfunktionen med Fitbit Charge 5. Du får hela sju dagars batteritid med klockan under kontinuerlig användning.

Dessutom tar klockan in en lång lista med funktioner som menstruationscykelspårning, konditionsnivå, hälso- och välmåendepåminnelser, hudtemperaturspårning, hjärtfrekvensvariation, SpO2-övervakning och mer. Den inbyggda GPS:en ökar stegräknarens noggrannhet och detekterar rörelser bättre. Den har också den dagliga beredskapspoängen och den inbyggda EDA-applikationen (Electrodermal Activity) för mätningar av stresshantering.

Eufy

Eufy är ett känt varumärke som tillverkar ett brett utbud av intelligenta enheter för konsumentbruk. Deras lysande hälsosortiment består av snygga smarta vågar som hjälper dig att bättre övervaka din hälsa. Det bästa med dessa vågar är att du kan använda dem med alla viktiga hälsotillämpningar, och du behöver inte en specifik applikation för att hålla reda på din hälsa. Låt oss titta på deras bästa smarta våg och dess funktioner.

Smart våg P1

Smart Scale P1 mäter fjorton värdefulla insikter som vikt, kroppsfettprocent, BMI, kroppsfettmassa, mager kroppsmassa, protein, basal ämnesomsättning, visceralt fett, muskler, ben, kroppsålder, vattensammansättning och mer. Du kan få dina hälsorapporter på alla dina favorithälsoapplikationer som Apple Health, Google Fit och Fitbit. Sensorerna på Smart Scale P1 har bättre noggrannhet på grund av två par superkänsliga G-Shaped-sensorer som lagts till den smarta vågen. Du kan använda den intelligenta hälsoenheten för att mäta hälsorapporterna för 16 personer, vilket gör den perfekt för en stor familj.

Renpho

Renpho gör de mest kreativa smarta enheterna genom att integrera IoT (Internet of Things) i vardagliga hushållsartiklar. Deras Smart Jump Rope, Smart AI Bike och Smart Body Massager är utmärkta exempel på deras kreativa utbud av produkter. Låt oss titta på några av deras bästa hälsokontrollenheter.

AI Smart Bike

AI Smart Bike från Renpho är ett elegant och stilrent sätt att träna på. Du kan ställa in din egen svårighetsgrad och komma åt mer än 70 träningsbanor med den smarta cykeln. Cykeln kommer också med en prenumerationsfri AI Gym-applikation som visar dig dina senaste trender och träningsscheman.

Den smarta motordämpningstekniken säkerställer en smidig körupplevelse och lägger automatiskt till motstånd efter den svårighetsgrad du väljer. Dessutom värderar FTP (Functional Threshold Power) din individuella cykelkraft och anpassar sedan dina träningsbanor därefter.

Bärbar pulsoximeter

En pulsoximeter är en viktig anordning för att mäta dina blodsyrenivåer när du är på språng. Den bärbara pulsoximetern från Renpho visar en omedelbar avläsning av blodsyrenivån inom 5 sekunder efter att du anslutit ditt finger. Enheten kommer också med en batterisparare och en fästbar rem för en långvarig enhetsupplevelse. Dessutom får du SpO2/pulsvarningar om användaren har kritiskt låga pulsfrekvenser.

Sista anmärkning 👨‍🏫

Tekniken ger en massiv revolution inom hälsokläder och hälsokontrollutrustning. Det finns en växande förskjutning mot kompakta hälsokontrollanordningar som inte kräver en läkare för att hantera dem. Ovanstående artikel listar flera smarta hälsoenheter som smarta vågar, smartklockor, blodsyremonitorer och mer. Se till att kolla upp dem och ta kontroll över din hälsa.

Du kan också kolla Top Smart Health Trackers för bättre liv.