Topp 7 DXF till DWG-konverterare för din vektorgrafik

Hur tekniken utvecklas, många saker som en gång var för bra för att vara sanna omger oss i form av verklighet.

Framstegen berörde också designutrymmet, och dess utveckling har varit anmärkningsvärd. En av de senaste milstolparna som jag inte ville gå obemärkt förbi är 3D-design.

För dem som inte känner till, hänvisar 3D-design till att skapa tredjedimensionella mönster med hjälp av olika programvaror för en mer realistisk representation av objekt.

Detta koncept blev snart mycket populärt på grund av en mängd olika anledningar. Ändå är en av dess största fördelar en realistisk bild av vad man kan förvänta sig av en produkt attraktivt och interaktivt.

3D-designer är ofta större än livet och är lätta att korrigera och utföra inom några minuter. Men hur coolt det än låter kräver den här typen av design mycket ansträngning och tid.

För att inte tala om de olika filtyperna du måste arbeta med. Om du för närvarande arbetar med DXF-filer och vill konvertera dem till DWG, behöver du en konverterare.

Vi kommer att granska några av de bästa omvandlarna som låter dig göra det. Innan vi hoppar in i listan, låt oss göra grunderna rätt.

Vad är en DXF-fil?

Känd som datautbytesformat eller datautbytesformat, en DXF-fil är ett CAD-datafilformat utvecklat av AutoDesk. För att förklara i enkla termer, det är ett vektorfilformat som används av designers och arkitekter för att dela sina 2D- och 3D-designer.

Dessa filer kan enkelt delas över vanliga CAD-plattformar. Eftersom detta är ett filformat med öppen källkod är det inte obligatoriskt att använda en AutoDesk-baserad plattform för att komma åt det.

Mer än något annat används detta flitigt för dataöverföringar.

Vad är en DWG-fil?

Ett DWG-filformat används för att skapa tekniska ritningar och ritningar på AutoCAD, som är en berömd CAD-programvara. Designers och ingenjörer arbetar vanligtvis med 2D- och 3D-designer med hjälp av det.

Dessa filer innehåller vanligtvis vektorbilder och metadata för att stödja beteckningarna för vektorbilder.

För att inte tala om, DWG-filer är kompakta, vilket gör dem bekväma att lagra och dela.

Läs också: Bästa 3D-renderingsprogramvaran för proffs

Skillnaden mellan DXF och DWG

Även om båda filerna används flitigt på CAD-plattformar, finns det några slående skillnader mellan de två. Låt oss titta på dessa skillnader för att förstå dem bättre.

DXFDWGDXF-filer är huvudsakligen för att dela.DWG-filer är huvudsakligen för att rita.DXF-filer är öppen källkod. Du kan endast använda DWG-filer med Autodesk-program. DXF-filer använder textbaserad kodning (ASCII), vilket innebär att de kan lagra ett större utbud av filer. kompakt att lagraDu kan inte fånga 3D-data med en DXF-filDu behöver en DWG-fil för att fånga 3D-dataDXF-filer är mer mångsidiga.Alla program kan inte läsa DWG-filer

Som tabellen ovan antyder, finns det en stor chans någon gång; du måste konvertera dessa filer enligt dina krav.

Det är här omvandlarverktyg kommer in i bilden. Dessa verktyg är snabba och följer standardpraxis som följs i hela branschen.

Men det finns för många alternativ där ute som kan göra dig förvirrad. Jag har sammanställt de bästa DXF till DWG-omvandlarna där ute för att göra det enklare.

Molnkonvertering

En av de mest populära webbplatserna på internet, Cloudconvert stöder mer än 200 format, inklusive DXF/DWG, och låter dig konvertera filer utan att ladda ner något på ditt system.

Detta onlineverktyg lanserades 2012 och blev populärt för sina förstklassiga tjänster och säkerhetsfunktioner.

Du kan välja högkvalitativa konverteringar, allt tack vare deras leverantörspartner, som tillåter justeringar vid nedladdningstillfället. Den är utrustad med ett kraftfullt API och är också i linje med Amazon S3 Integration.

AnyDWG

AnyDWG är ett fantastiskt alternativ att ladda ner på din dator för att konvertera DFX-filer till DWG och vice versa.

Några av de många användbara funktionerna i detta verktyg inkluderar:

 • Det kräver inte AutoCAD för att fungera
 • Konverterar DFX till DWG och vice versa i omgångar
 • Utgångar – DWG, ASCII DXF och binär DXF
 • Stöder alla versioner av DWG/DFX-filer
 • Intuitivt gränssnitt och enkelt att använda

Du behöver bara ladda ner och installera programvaran för att komma igång. Tänk på att för att fungera smidigt krävs minst Windows 98 CPU 300 MHz, 128 MB ledigt diskutrymme och 256 MB RAM-utrymme.

Mikonv

Denna gratis att använda omvandlare, kallad Miconv, fungerar helt online, så du behöver inte ladda ner den på din dator.

Den stöder en mängd olika format som du kan välja mellan för att konvertera dina filer, och naturligtvis inkluderar detta DXF- och DWG-filer.

Allt du behöver göra är att:

 • Klicka på knappen ”Välj filer” och välj de filer du vill konvertera
 • Välj DWG som ett formatalternativ
 • Klicka på ”konvertera” och du är klar
 • Miconv är snabbt, enkelt och helt säkert att använda. Det tar bort dina filer 2 timmar efter konvertering, vilket betyder att det inte sparar loggar för länge.

  AnyConv

  AnyConv är en mångsidig filkonverterare för Windows, Mac, Linux, iPhone och Android-enheter. Den har utmärkt stöd, och du kan använda den helt gratis för att konvertera filer inom några sekunder.

  Om du under processen känner dig fast på grund av språkbarriärer kan du använda verktyget på över 12 olika språk.

  Dessutom hjälper AnyConv dig att konvertera andra filer, såsom MP3, MP4, CAD, Arkiv, etc.

  Online-convert.com

  Absolut ingen kostnad och enkel att använda, Online-convert.com hjälper dig att omedelbart konvertera DXF-filer till DWG.

  Den har en lätt släpp- och omvandlingsmekanism för att minska konverteringstiden. Du kan också ladda upp filer från Dropbox och Google Drive eller ange filens URL.

  En intressant egenskap hos det här verktyget är att det låter dig ändra filutmatningen till en annan version. Till exempel, om din nuvarande filversion är gammal kan du ändra den till en nyare version.

  Konvertera online gratis

  Denna molnbaserade omvandlare som heter Online Convert Free är ett utmärkt alternativ om du behöver en snabb konvertering. Den är utrustad med SSL-kryptering och kan konvertera filer i mer än 250 format utan vattenstämpel eller registrering.

  AutoDWG

  AutoDWG är ett populärt val bland designers. Denna dubbelriktade omvandlare är packad med några fantastiska funktioner, såsom:

  • Konvertera DWG till DXF
  • Konvertera DXF till DWG
  • Konvertera från låg till hög och hög till låg i båda formaten
  • Batchkonverteringar

  Du kan också använda deras kommandoradsfunktion för support om du uppgraderar till deras premiumversion, som låter dig konvertera filer tyst utan störningar.

  Författarens anteckning

  Ovanstående filkonverterare är några av de bästa alternativen du har när du vill konvertera dina DXF-filer till DWG.

  Personligen skulle jag rekommendera att du använder ett av verktygen som låter dig konvertera online utan att behöva ladda ner programvara på din dator. På så sätt är det mycket snabbare och tillgängligt var som helst.

  Kolla sedan in den bästa 3D-animations- och designprogramvaran för proffs.