Topp 14 Proctoring-programvara för att säkra dina onlinetentor/tester

Spread the love

En robust, funktionell, lättanvänd programvara för proctoring online säkerställer att studenter eller kandidater följer de bästa metoderna under onlinetest.

Metoder för fjärrbedömningar växer globalt eftersom fler skolor, universitet och företag går över till onlineutvärdering av studenter eller arbetssökande. Effektiv proctoring har dock alltid varit det viktigaste för utvärderingsorganen.

En manipuleringssäker och motståndskraftig onlineproctoring-mjukvara är lösningen för virtuella tester och bedömningar.

Vad är Online Proctoring i tentor?

Online proctoring är en teknik för att säkerställa tentamens integritet i virtuella installationer när studenterna eller kandidaterna deltar i ett prov virtuellt. Online övervakning kan bestå av flera åtgärder för att hålla bedömningen bedrägerisäkrad.

Till exempel observerar en handledare eller lärare alla kandidater genom webbkameror. Andra mer effektiva åtgärder är följande:

 • Övervakning av röstinmatning och -utgång från kandidatens enhet
 • Blockerar all webbplatsåtkomst från examensenheten
 • Spelar in webbkameravyn och övervakar flödet senare

Avancerade onlineproctoringverktyg använder mänskliga och AI-input för att göra det oslagbart.

Varför behöver du Proctoring online?

Online proctoring-verktyg är oumbärliga för virtuell utbildning, certifieringar, anställningsintervjubedömningar eller personalutbildning. Alla institutioner och företag använder ett virtuellt övervakningsverktyg av följande skäl:

 • Stoppa kandidater från att komma åt externa onlineresurser under bedömningar
 • En proctoring-programvara kan tillgodose olika typer av tentor och tester
 • Verifiering av kandidatens identitet
 • Minskar arbetskraftsbehovet i testcenter online
 • Alternativ för skala upp och ner utan ansträngning
 • Videoarkiv hjälper till att lösa eventuella tvister som kan uppstå i framtiden
 • Dataanalys från proctoring-verktyg hjälper till att förstå elevens beteende
 • Studenter på distansutbildningsprogram kan när som helst dyka upp för tentor

Verktyg för övervakning online är oerhört användbara för att upprätthålla det globala antagandet av virtuellt och onlinelärande.

Eftersom efterfrågan på virtuellt lärande ökar, ökar även kravet på pålitlig onlineproctoring-mjukvara för att bedöma eleverna. Nedan hittar du den ultimata listan över de 15 bästa onlineproctoringverktygen som passar för alla onlinebedömningar:

Proctortrack

Proctortrack är ett populärt namn för att övervaka onlinetest. Den levereras med fem olika typer av tentamensövervakningsverktyg. Därför är det lätt för skolor, universitet, testcenter och företag att välja det paket de behöver.

Kandidaterna måste ladda ner Proctortrack-mjukvaran för att göra testet efter att ha verifierat sin identitet. Identitetsverifieringsprocessen inkluderar att skanna ansiktet, ett giltigt ID och knogar.

Å andra sidan måste proctorerna aktivera onlineproctoring för testet från sina konton. Instruktörer måste också ställa in kontrollbegränsningarna för att uppfylla de krav som krävs.

Proctortrack använder ett AI-program för att bearbeta det registrerade flödet och enhetsaktiviteten när provet är avslutat. Sådan bearbetad data visas automatiskt på instruktörens instrumentpanel för manuell granskning.

Mercer Mettl

Mettl från Mercer är ett annat stort namn inom området för proctoring-produkter och -tjänster online. Den erbjuder proctoring som en tjänst eller en testplattform tillsammans med en fjärrkontrolltjänst.

  14 bästa bokmärkeshanterare för att spara och återvända till dina länkar

Dess proctoring-system inkluderar AI-programmering och människobaserad granskning för att överträffa alla möjliga vilseledande taktik under ett onlineprov. Följande är proctoring-teknikerna som verktyget använder:

 • AI-baserad automatisk övervakning
 • Mänskliga proctorer för högprofilerade bedömningar
 • Granska en inspelad session

I ett nötskal, Mettl proctoring AI observerar och flaggar ovanliga aktiviteter som kandidatens ID-felmatchning, elev som inte är närvarande, närvaro av enheter eller extern mänsklig röst. Följaktligen registrerar AI också sådana incidenter och skapar en rapport för den mänskliga revisorn.

Talview Proview

Talview Proview Proctoring är också en AI-baserad programvara. Verktyget är känt för kognitiv fjärrkontroll. Många företag och företag använder detta verktyg för screening av jobbsökande genom onlinetester.

Dess automatiserade proctoring-tjänst använder olika digitala metoder för att avskräcka sökande från bedrägliga aktiviteter under testet. Dess AI flaggar skadliga aktiviteter och kandidatimitation i realtid. Den tillhandahåller också en säker webbläsare för tester så att kandidater inte kan tillgripa något externt hjälpmaterial.

Under testet underlättar verktyget liveövervakning slumpmässigt och förhindrar kandidaterna från att dra nytta av systemet. Dessutom fortsätter ett ansiktsigenkänningssystem att granska testtagaren. Talview erbjuder också mänsklig övervakning utöver AI-proctoring för extra säkerhet och realtidsintervention.

ProctorExam

ProctorExam är ett helt anpassningsbart skyddsverktyg för högre utbildning, företagscertifiering och språkcertifiering. Institutioner, företag eller instruktörer kan anpassa proctoring-inställningarna på detaljerade nivåer för att uppfylla specifika examensstandarder.

ProctorExam använder både dator och smartphone för att erbjuda en 360° vy av testtagarnas miljö. Verktyget använder också webbkameror och mikrofoner för att säkerställa fullständig säkerhet under fjärrundersökningar.

En testinstruktör kan låta den sökande öppna en webbläsare eller använda miniräknare om de anser att det är nödvändigt. ProctorExams programmering tar automatiskt hänsyn till sådan tillåten utrustning när en detaljerad rapport görs efter tentamen.

Onlineproctoring-mjukvaran erbjuder flera provövervakningsalternativ som inspelning och granskning, liveövervakning och integrering med ett lärandehanteringssystem (LMS).

ProctorEdu

Ett annat pålitligt namn inom virtuell proctoring är ProctorEdu live proctoring tjänster. Om dina höginsatstester behöver liveproctoring i stor skala, bör du prova det här verktyget. Den erbjuder multimedia- och fjärrsamarbetstekniker så att dina proctors kan ingripa när det behövs.

Du kan tilldela en uppsättning proctors för examenshändelser. Systemet kommer slumpmässigt att tilldela proctors för att mildra eventuella fördomar. ProctorEdus verktyg kommer att hjälpa proctoren att övervaka upp till 30 elever och flagga eventuella bedrägliga aktiviteter i realtid. Proctors kan interagera med elever via chatt, video och ljud när eleverna behöver förtydligas.

Verktyget behöver ingen mjukvaruinstallation. Dessutom använder den kandidatens smartphone för att skapa en 360° vy runt kandidaten. Slutligen skickar den också en trovärdighetsrapport när provet är slut.

MapleLMS

Ännu ett mycket hyllat proctoringverktyg är MapleLMS. Det kan hjälpa dig att övervaka upp till 100 000 kandidater i en enda examensuppställning. Den använder avancerade proctoring-arbetsflöden som AI-driven övervakning, mänskligt ledd proctoring och inspelning och granskning.

MapleLMS aktiverar ett Monitor AI-program under bedömningssessionen. När den är aktiv observerar den ansikte, rörelser, tangentbordsaktiviteter, enhetsaktiviteter och musrörelser. Därför kan den generera en godkännanderapport automatiskt utan att distrahera testdeltagarna.

  Hur man konfigurerar Surround PhysX-konfiguration

Den samlar också in intermittent data om kandidaten, såsom slumpmässig ansiktsigenkänning, kandidatens ansikte saknas, döljer kameran, flera ansikten, webbläsaraktiviteter, etc. Tvärtom, den direktsända proctoringprocessen är beroende av resurser som livevideo, ljud och screena aktiviteter för att förhindra att eleverna fuskar.

ExamRoom.AI

ExamRoom.AI erbjuder dig värdebaserade proctoringtjänster online. Således, om ditt krav är på färre studenter, betalar du mindre, och när ditt behov växer kan du skala upp ditt abonnemang därefter.

Dess live-proctoring-tjänst låter dig köra bedömningar under överinseende av ExamRoom.AI:s proctors. För livesessioner kan du begära 6:1 eller 1:1 proctoring, beroende på examensportföljen. Du kan också gå in när som helst för att granska om tredjepartskontrollanter följer reglerna eller inte.

ExamRoom.AI erbjuder också inspelad och granska proctoring genom sin avancerade proctoring programvara. I båda tjänsterna övervakar AI testsessionerna och flaggar bedrägliga aktiviteter med tidsstämplar och visuella bevis.

Testinbjudan

Om du vill köra prov med proctoring-programvara och en fusksäker webbläsare bör du försöka Testinbjudan. Det erbjuder strikt proctoring genom olika strategier, som:

 • Låsbar webbläsare
 • Randomiserade frågor
 • Kandidatövervakning i realtid
 • Inspelning av webbkameraflöde
 • Spelar in enhetens skärm
 • Tidsbegränsning av prov
 • Restriktioner för att navigera bakåt eller framåt
 • Validera kandidaten med PIN-kod, studentlegitimation, inbjudningskod etc.

Verktyget låter dig också skapa ett team av proctors och slumpmässigt tilldela dem studenter eller kandidater. Således kan du se till att det inte finns någon partiskhet från proktorns ände.

När eleverna loggar in för proven kommer deras enheter inte att låta dem flytta till några andra sidor/fönster eftersom Test Invite körs i en säker webbläsare.

Examens

Ett annat populärt verktyg för virtuell proctoring inom rekrytering, intern bedömning, onlineutbildning och företagsutbildning är Examus Proctoring-programvara.

Liksom de andra verktygen som nämns ovan använder den också en blandning av AI och mänskligt ledd proctoring för maximal säkerhet. Några av proctoringtekniken som verktyget använder är:

 • Kandidatens ansiktsigenkänning
 • Läser testtagarnas känslomässiga status
 • Upptäcker och flaggar händelser när kandidater tittar på fuskmaterial
 • Upptäcker flikändringar
 • Upptäcker omedelbart främlingar i närheten
 • Upptäcker enhetens ljudingång och -utgång
 • Varnar prospektören eller flaggar tidsstämpeln om kandidaten är frånvarande

Verktyget erbjuder också flera distributionsalternativ som kundinfrastruktur, molnserver eller Examus molnserver.

Honorlock

Om du vill ha en smidig tentamensupplevelse för kandidaterna och ett lättförståeligt proctoring-gränssnitt för instruktörerna, ge Honorlock ett försök. Förutom att identifiera fusk, ger det också självförtroende, integritet och framgång för eleverna.

Honorlocks molnproctoring-mjukvara är något annorlunda än sina konkurrenter. Det följer en icke-invasiv proctoring policy och teknik så att eleverna inte blir överväldigade under bedömningen.

De kan till exempel helt enkelt verifiera sitt student-ID för att logga in och börja svara på frågor. Alla proctoring uppgifter sker i bakgrunden. AI-program och livetestkontrollanter övervakar examenssessionerna.

När AI flaggar otillåtet examensinnehåll, spärrade aktiviteter på enheten eller ovanliga aktiviteter från kandidaten, informerar den proctoren för ingripande i realtid.

Proctorio

Om du vill förbättra ryktet för din onlineutbildningsplattform genom att implementera strikt onlineproctoring, kan du kolla in Proctorio. All insamlad data förblir krypterad och delas endast mellan testtagaren och institutionen.

  Topp 18 bästa mätningsappar

Proctorio distribuerar en robust verktygslåda i ditt bedömnings- eller LMS-verktyg. Den består av proctoring-algoritm, verifieringssystem för kandidatidentitet, innehållsskydd och plagiatdetektering.

Det säkerställer att kandidaten inte läcker testinnehållet i de offentliga domänerna genom att skydda hela testskärmen från kopiering. Den går också igenom kandidaternas innehåll för att verifiera originalitet.

Proctoring-mjukvaran blockerar också återinträde i bedömningen. Således kan kandidater inte byta plats med någon annan efter identitetsverifieringsfasen.

ExamSoft

ExamSoft ExamMonitor är ett tillförlitligt verktyg om du vill besegra akademisk oärlighet och fusk i din institution, testcenter eller företagsutbildningar. Den använder avancerad ljud- och videoövervakningsteknik för att göra proctoring online.

Verktyget är praktiskt taget kompatibelt med alla moderna datorer som bärbara datorer, stationära datorer, Chromeboxes, iPads, etc. Det övervakar tentor och tester genom att kombinera följande processer på ett ställe:

 • AI som upptäcker onormalt beteende
 • Webbkameran observerar kandidaten för frånvaro, ovanliga rörelser och blickar
 • Enhetens mikrofon övervakar omgivande ljud
 • Skärmövervakning och inspelning
 • Kräver endast internet för att logga in och ladda upp examensdata

ExamMonitor har också professionella tentamensvakter som granskar tentamens data och flaggar eventuella fuskförsök från kandidaterna.

SpeedExam

Du kan försöka SpeedExam för enkel och fusksäker onlinerekrytering, bedömning, certifiering och urval. Det är också lämpligt för innehållsskapare som säljer certifieringskurser online.

Denna onlineproctoring-mjukvara använder följande strategier för att säkerställa tentamens integritet:

 • Säkerhet för tentamens- och kandidatdata
 • Online proctoring med hjälp av en AI
 • Kunden kan chatta med kandidater i realtid
 • Exammonitor

SpeedExam Ai är kraftfull nog att upptäcka sidoansikte, främlingar, kandidatens frånvaro, ovanliga aktiviteter, enhetsaktiviteter och så vidare. Det kan också stänga av testtagaren från sessionen när bedrägliga aktiviteter går utöver toleransnivån.

MeritTrac

MeritTrac fjärrkontrollverktyg är lämpliga för myndigheter, företag och utbildningssektorer. Du kan också få deras bedömningslösning tillsammans med proctoringtjänsterna.

Den har tre olika övervakningsstrategier: live online proctoring, inspelad proctoring och automatiserad proctoring. De säkerställer testintegritet genom att övervaka kandidaternas rörelser, enhetsaktiviteter, musrörelser, webbläsaraktiviteter etc.

Plattformen erbjuder enkel integration med externa LMS-verktyg för att ställa in den med din interna bedömningsprogramvara. Dessutom fungerar dess proctoring-lösning även offline.

Slutsats 🖥️

De verktyg som nämns ovan erbjuder de bästa möjliga funktionerna för att säkra alla bedömningar eller prov som du vill köra online. Nu när du känner till deras funktioner och funktioner blir det enklare att välja den bästa onlineproctoring-mjukvaran som bör uppfylla din institutions krav på distansbedömning.

De flesta av dessa molnbaserade verktyg fungerar i Google Chrome webbläsare. Om du behöver snabba upp Chrome-webbläsaren, försök att minska minnesanvändningen i Google Chrome.