Topp 13 typer av grafisk designjobb att utforska för bättre lön

Spread the love

Grafisk design är ett kreativt område med enorma karriärmöjligheter. Du kan kombinera dina design- och konstnärliga färdigheter med fantasi och teknik för att producera vackra, genomförbara mönster som älskas av både konsumenter och kunder.

Ett grafisk designjobb kan ta dig till olika sektorer som tillverkning, produktion, multimedia, publicering, videospel, filmskapande och många fler.

Nästan varje bransch använder någon form av design. Och med ökande konkurrens och behovet av att sticka ut, letar varumärken ständigt efter grafiska formgivare. Dessa proffs kan vara UI/UX-designers, produktdesigners, videospelsdesigners och så vidare.

Baserat på branschen anlitar varumärken designers för att producera unika design av hög kvalitet som kan slå konkurrenterna samtidigt som de presenterar sina produkter och tjänster precis som de har föreställt sig.

Så om du älskar att designa och funderar på att göra karriär inom det, har vi listat olika grafiska designjobb åt dig. Men först, låt oss förstå lite om hans område.

Vad är grafisk design?

Grafisk design är ett område som involverar att skapa grafik, grafik, design, layouter och element för olika produkter och tjänster inom olika branscher, från publicering och marknadsföring till tillverkning och e-handelsbutiker. Proffsen som skapar dessa mönster är grafiska formgivare.

De skapar design för konsument- och industrivaror och digitala produkter som webbplatser, e-böcker, användarmanualer, logotyper, videospel, animationer och många fler. Grafiska formgivare besitter starka kunskaper och färdigheter inom olika konstnärliga principer såsom bildkonstruktion, färglära, former, effekter, layouter. Dessutom har de mycket analytiska, fantasifulla och kreativa sinnen för att föra komplex design till verklighet.

Dessutom använder grafiska designers olika typer av verktyg för att skapa mönster eller skisser på papper eller dator. I takt med att tekniken växer, kan de använda mjukvaruverktygen att experimentera med sin design och skala dem utifrån designkrav. De använder CAD-programvara som AutoCAD eller andra verktyg som PhotoShop, Adobe Illustrator, Corel Graphics Suiteetc. Därför är en stark kunskap om att arbeta med dessa verktyg ett krav för moderna grafiska formgivare.

Varför ska du välja grafisk design? 👇

Att vara grafisk designer kommer med många fördelar för din karriär och på individuell basis. Här är några anledningar till varför det kan vara ett bra karriäralternativ att välja en grafisk design.

  • Få betalt för det du älskar att göra: Kreativitet kan inte tvingas fram. Så om du verkligen älskar att designa och vill arbeta som grafisk designer kommer du faktiskt att få betalt för det du älskar att göra. Det kommer inte att framstå som en börda du gör för att försörja dig. Istället kommer du att njuta av det hela tiden.
  • Växande efterfråga: Grafiska designers är mycket efterfrågade över hela världen. Enligt IBISWorld är marknadsstorleken för grafiska formgivare 45,8 miljarder dollar globalt.
  • Göra skillnad: Med dina unika designidéer och implementering kan du göra skillnad i världen. Du kan vara med och designa miljövänliga produkter, delta i kampanjer för att bevara miljön, uppmuntra människor att vaccinera sig mot en sjukdom genom kraftfulla illustrationer och annat.
  • Få en chans att arbeta var som helst: För grafisk design behöver du en bärbar dator för att fungera. Du behöver inte nödvändigtvis fysiska medier. För diskussioner kan du träffas online och ta emot feedback för att förbättra din design.
  • Var din egen chef: Om du inte vill göra ett heltidsjobb kan du arbeta som frilansande grafisk designer för att vara din egen chef. Du kan ha flexibla arbetstider och ingen annan att styra dig runt. Du kan också arbeta med flera varumärken över hela världen utan geografiska begränsningar.

Så om du söker en karriär inom detta område, här är flera grafiska designjobb som du kan utforska och välja det som passar dig bäst baserat på ditt intresse och dina färdigheter.

User Experience (UX) Designer

Ett av de högst betalda jobben för grafisk design är UX-design. Det är perfekt för dig om du gillar grafisk design och har vissa tekniska kunskaper inom webb- och mobilutveckling. Som UX-designer kommer du att arbeta med ett projekt för att designa en webbplats, applikation eller tjänst, vilket säkerställer att användare enkelt kan öppna och arbeta med den digitala produkten.

Ansvar: En UX-designer strävar efter att erbjuda en utmärkt användarupplevelse (UX) när en användare öppnar en webbplats, applikation eller webbtjänst. De måste tycka att det är enkelt att använda och navigera genom produkten. Dessutom måste du ta hand om dess utseende för att göra det estetiskt tilltalande.

  Hur återaktiverar du ditt taggade konto

Du kommer att få arbeta med projekt för att förbättra användarupplevelsen genom att använda dina designkunskaper. Dessutom säkerställer UX-designers att produktens logiska flöde är stabilt, och de testar den under olika förhållanden för att kontrollera dess beteende och göra ändringar.

Kompetens: UX-design kan kräva en examen i grafisk design, UX-design eller programmering. Andra arbetsgivare kan också leta efter en kandidatexamen. Och detta område kräver starka tekniska färdigheter och en förståelse för kundpsykologi för att ge utmärkt användarvänlighet.

Lön: Medellönen för UX-designers är $90 634 per år i USA.

Designer för användargränssnitt (UI).

Användargränssnittsdesigners (UI) är proffs som skapar användargränssnittsdesigner för applikationer och webbplatser. De går ibland hand i hand med design av användarupplevelse (UX), och därför är UX-kunskap en extra fördel. Så om du har lite kunskap om kodning och designfärdigheter, gå till UI-design.

Ansvar: En användargränssnittsdesigner ser till att webbsidor är användarvänliga både i design och funktionalitet. UI-designers ansvarar för att designa annonser, webbsidor och andra webbtjänster som är lätta att interagera med slutanvändare. Även om de inte gör direkt kodning, utvecklar de användargränssnittsdesigner genom att arbeta nära med programvaruprogrammerare.

Kompetens: många arbetsgivare kräver en examen i grafisk design, UI-design eller kodning för UI-designers eller en kandidatexamen. Som UI-designer behöver du ha starka kodningsfärdigheter, starka designfärdigheter och skapa funktionella gränssnitt för webbprodukter.

Lön: UI-designers kan tjäna en genomsnittlig lön på cirka 78 080 USD årligen.

Logotypdesigner

Intresserar marknadsföring och varumärkesbyggande dig förutom att designa?

Logo Designer kan vara ett lukrativt karriäralternativ för dig. Eftersom logotyper är en viktig aspekt av ett varumärkes identitet, hjälper meningsfull design att skilja företag åt. Logotypdesigners kan också arbeta som varumärkesidentitetsdesigners för att skapa logotyper och leka med färger och typsnitt, former och element för att skapa vackra mönster. Förutom logotyper kan de också skapa design för visitkort, annonser etc.

Ansvar: Logotypdesigners skapar symboler eller grafik som representerar ett varumärke, en tjänst eller en produkt. De leker också med former och färger för att komplettera varumärkets identitet. För detta undersöker de noggrant varumärket eller produkten, deras målgrupp, var de tjänar och annan viktig information som hjälper dem att skapa en visuellt konkurrerande design.

Dessutom förblir de också uppdaterade om aktuella designstandarder och andra mönster som trendar på marknaden. Men de måste också producera fräsch och unik design, inte kopierad från någonstans.

Kompetens: Vanligtvis måste en logotypdesigner ha en kandidatexamen i grafisk design, men det kan variera från företag till företag. Viktigast av allt är att kunskap om reklam- och illustrationsförmåga letas efter hos kandidater. Du kan välja att arbeta heltidsjobb i ett reklamföretag eller ett stort varumärke som letar efter interna designers. Eller så kan du bli frilansande logotypdesigner och arbeta med flera varumärken.

Lön: Medellönen för en logotypdesigner är $50 430 per år.

Mode designer

Om du brinner för mode och konst kan du pröva lyckan i Fashion Designing. Modedesigners hjälper till och designar klädsortiment, accessoarer och skor. De har ett skarpt öga för detaljer och färger och en starkare känsla för proportioner, balans och estetik. Du kan välja att arbeta som specialist inom ett specifikt område som skor, damkläder etc., eller arbeta som generalist.

Ansvar: Ansvaret för en modedesigner inkluderar att skapa design baserad på publiken. De använder vanligtvis datorstödd design (CAD) programvara för att utveckla design och skala dem för att passa klädstorlekar.

För detta förstår de ett varumärkes kundbas och deras krav på att skapa design som tilltalar deras kunder. Dessutom planerar och formulerar de produktsortiment, koordinerar med andra teammedlemmar, presenterar storyboards för kunder och recenserar produkter. De spårar också de senaste modetrenderna för att möta förändrade modekrav.

Kompetens: Det kräver vanligtvis en kandidatexamen i modedesign eller grafisk design med tidigare erfarenhet. Dessa grafiska designjobb erbjuds av kläd- eller accessoarmärken eller en tredjepartsbyrå som arbetar för olika märken.

Lön: Modedesigners löner kan variera från $48.998 till $73.643 per år.

Fotoredigerare

Fotoredigering är en krävande färdighet nu för tiden. De krävs i företag som säljer breda produkter som e-handelsbutiker, sociala medier, klädmärken och andra. En fotoredigerare måste ha en god känsla för estetik, färger, ljussättning och effekter. Så om du älskar fotografering kan du överväga detta karriäralternativ.

Ansvar: Fotoredigerare redigerar verkliga bilder för att justera dem, balansera färger och ljus, kombinera flera bilder, etc., för att skapa önskad bild. Ibland ändrar de till och med färgerna på plagg, smycken etc. och gör dem presentabla inför publiken. Dessutom kan de lägga till företagets banner eller logotyp i en bild för att markera varumärket.

Kompetens: Om du vill bli fotoredigerare behöver du starka Photoshop-kunskaper eller kunskap om andra fotoredigeringsverktyg. Du kan lära dig det i en grafisk designkurs. Vissa varumärken kräver också en kandidatexamen i produktdesign, grafisk design eller fotografi. Företag som tillverkar produkter kan anställa fotoredigerare för att arbeta med bilder om det inte representerar de faktiska produkterna. De gör också bilderna representativa så att kunderna bättre kan förstå produkten.

  (LÖST) Videoexport har fastnat i Microsoft Photos-appen

Lön: Fotoredaktörers genomsnittliga lön i USA är 39 029 USD per år.

Förpackningsdesigner

Har du någonsin undrat hur vackra vissa märkens förpackningar ser ut?

Till exempel är Apples förpackning elegant och följer minimalism.

För detta är paketdesignerna de du bör tacka!

Förpackningsdesign är mångsidigt och finns i alla möjliga storlekar och former. Du har lådor, flaskor, påsar, burkar, burkar, omslag och annat. Förpackningsdesigners är de som producerar mönster för förpackningsprodukter och slår in dem. Det är en mycket kreativ gren och kräver en betydande nivå av fantasi med rätt blandning av designgenomförbarhet. Det måste erbjuda bekvämlighet för kunder att öppna förpackningen och använda produkten.

Ansvar: Paketdesigners använder CAD-programvara för att designa paket, inkludera produktdetaljer med läsbara typsnitt och lägga till annan information för att hjälpa konsumenterna att använda produkten. De måste också göra designen skalbar så att samma förpackningsdesign kan användas för olika storlekar, till exempel en schampoflaska.

Dessutom ska de ha kunskap om förpackningsmaterial, deras påverkan på miljön och andra aspekter.

Kompetens: De flesta företag kräver en kandidatexamen i produktdesign eller grafisk design med tidigare erfarenhet.

Lön: En paketdesigner kan tjäna $33 167 per år i genomsnitt.

Art Director

Art directors är yrkesverksamma på hög nivå som leder ett team av många designers som arbetar med kreativa projekt för design och grafik som ingår i webbdesign, tv, film, tv, marknadsföring, publicering etc. De övervakar designarbete och kan olika konstformer, film tillverkning, mode och andra konstrelaterade industrier.

Ansvar: Art directors är ansvariga för att förstå varumärkets mål och mål och styra sitt team för att skapa utmärkt design som är skräddarsydd för ett specifikt projekt. De utbildar designers, anställer nya och samarbetar med andra involverade på avdelningen för att skapa visuella element. Dessutom sätter de också tidslinjer och budgetar för projekt, spårar projektprestanda och studerar konsumenternas krav och marknadstrender.

Kompetens: Arbetsgivare kan leta efter en kandidat- eller magisterexamen i design eller konst med beprövad erfarenhet. Art directors måste ha utmärkta sociala och ledarskapsegenskaper eftersom de ständigt samarbetar med intern personal och kunder.

Lön: Art directors lön kan vara $72 297 i genomsnitt per år.

Produktdesigner

Produktdesigners förknippas med att designa produkter som används i det dagliga livet. Dessa produkter kan vara konsument- eller industrivaror. Förutom att designa nya produkter, förbättrar de också designen för befintliga produkter. De samarbetar med tillverknings-, marknadsförings- och ingenjörsteam för att ta fram de design som kan vara mest genomförbara och värdefulla för konsumenter och företag.

Ansvar: Produktdesigners analyserar produktutvecklingsprocessen och skapar detaljerad dokumentation och design, och presenterar dem för andra team via skisser, ritningar och storyboards. De kan också designa prototyper för att testa produktens funktionalitet och samla in kundfeedback och insiderteam.

Kompetens: Produktdesigners måste ha en kandidatexamen i produktdesign eller motsvarande examen med viss erfarenhet. De kan arbeta i tillverkningsföretag, verkstäder eller designstudior.

Lön: Produktdesigners kan tjäna en genomsnittlig lön på $62 400 per år.

Videospelsdesigner

Om du älskar tv-spel har du möjlighet att göra karriär inom det genom att bli tv-spelsdesigner. De är kreativa tänkare med hög fantasi och utmärkta designförmåga med en nypa äventyr, sport eller andra relaterade videospelfält.

Ansvar: Videospelsdesigners skapar interaktiva effekter och bilder för videospel. Det kan inkludera att designa karaktärer, miljöer, animera bakgrunder, landskap, vilda djur, vapen och mycket mer. Du kan designa äventyrliga spel, racingspel och olika andra för att visa upp dina designfärdigheter.

Förutom att designa dessa kan du tillsammans med skrivaravdelningen utveckla storylines med hjälp av olika funktioner och presentera karaktärer och element utifrån berättelsen.

Kompetens: Arbetsgivare kan leta efter en kandidatexamen i grafisk design eller en motsvarande examen. För den här positionen behöver du ha starka visualiserings- och designförmåga förutom att arbeta med element som kompletterar berättelser. Du kan välja att arbeta som frilansare eller gå på heltid.

Lön: Som videospelsdesigner kan du tjäna en genomsnittlig årslön på cirka 57 355 USD.

Multimediadesigner

Multimediadesigners kan arbeta som animatörer eller artister som utnyttjar flera tekniker för att skapa animationer, 3D-element, specialeffekter och andra visuella effekter. De kan fungera för olika typer av media som tv, videospel, filmer, etc.

Ansvar: Multimediadesigners arbetar med 2D- och 3D-modeller och utvecklar komplex animation och grafik med hjälp av illustrationer och datorprogram som CAD-program som AutoCAD. De leker med färger, ljus, rörelse, textur, skugga och andra aspekter av föremål för att få en karaktär att se livlig ut.

De samarbetar med konstavdelningarna för att anpassa sig till handlingen, skapa storyboards och forska om de senaste designtrenderna och projekten. Dessutom arbetar de ständigt med författare, skådespelare, regissörer och kunder för att producera meningsfull design samtidigt som de håller sig till deadlines.

  Hur man använder en säkerhetskameras mörkerseende genom ett fönster

Kompetens: En examen i animation eller grafisk design kan vara kvalificeringskriterierna för detta jobb. Det skulle dock hjälpa om du hade en stark känsla för karaktärer, känslor, rörelser, design och andra aspekter av multimediadesign, och erfarenhet är alltid en extra fördel.

Lön: Multimedia designers kan göra $56 351 per år i genomsnitt.

Reklamdesigner

Om du gillar marknadsföring och älskar att designa, kan reklamdesigners vara ett bra karriäralternativ. Du kan kombinera dina marknadsföringskunskaper och -tekniker med designfärdigheter för att producera utmärkta bilder som kan hjälpa till att marknadsföra ett varumärkes produkter och tjänster unikt och särskilja det från konkurrenterna.

Ansvar: Reklamdesigners ansvarar för att skissa och designa visuellt tilltalande marknadsföringsmaterial som banderoller, broschyrer, menyer, e-böcker, broschyrer etc. för ett varumärke. De kan också utnyttja sin fotografering för att lägga till fler smaker till sin design. Dessutom designar de också skyltar, webbannonser, tidningsannonser och annat material som är inriktat på marknadsföring.

Reklamdesigners använder designverktyg som Adobe, PhotoShop och några avancerade mjukvaruverktyg för att skapa design som bäst förmedlar varumärkesbudskapet. Med hjälp av verktyg skalar de också designen eller gör ändringar snabbt baserat på feedback från andra teammedlemmar eller högre chefer för att producera den förbättrade versionen.

Kompetens: Arbetsgivare kan leta efter en kandidatexamen i grafisk design för dessa jobb. Och om du har genomgått en certifierad kurs i marknadsföring, affärer eller reklam är det en stor bonus för dig att bli utvald.

Lön: Medellönen för en reklamdesigner är $62 930 per år.

Publikationsdesigner

Om du har en hög grad av kreativitet med viss kunskap om tryckta medier kan du prova att bygga en karriär som publikationsdesigner. Dessa proffs har en naturlig färdighet att översätta skriftlig information till mönster som människor tycker är lätta att förstå.

Ansvar: Publikationsdesigners ansvarar för att skapa design, grafik, visuellt utseende och layouter för olika tryckta publikationer. Det kan innefatta att lägga till grafik till böcker, användarmanualer, rapporter, whitepapers, forskningsrapporter, kataloger, etc., för att ett varumärke ska marknadsföra sina produkter och tjänster.

Som publikationsdesigner måste ditt fokus vara att ta fram en design som kan hjälpa till att beskriva ett koncept väl, till exempel hur man använder en produkt i flera steg. Dina mönster läggs till tillsammans med förklarande texter, men de bör sticka ut och vara lätta att förstå.

Kompetens: För det här jobbet kan arbetsgivare leta efter en examen i tryckt design, grafisk design, användarupplevelse eller en motsvarande examen. Företag som letar efter publikationsdesign är publikationsbyråer, nyhetsbyråer etc.

Lön: Publikationsdesigners kan tjäna i genomsnitt $72 184 per år.

Produktionskonstnär

Produktionskonstnärer är de personer som utvärderar den slutliga designen av en produkt. De har starka designkunskaper och ett skarpt öga för att bedöma om designen ska godkännas eller inte. Det kräver både design- och analytiska färdigheter för att arbeta som produktionskonstnär.

Ansvar: Produktionskonstnärer slutför en design. De samlar in, laddar upp och bearbetar filer som innehåller design i digitalt format och granskar sedan sina slutliga kopior. Dessutom håller de alltid koll på kundens krav och om den slutliga designen uppfyller dessa krav eller inte. Om ja, godkänner de designen och skickar den för ytterligare produktionssteg; annars, arbeta med att optimera designen.

Produktionsdesigners arbetar med typsnitt, färger och element och ser till att designen möter produktionskvaliteten. Produktionsartister utför också finputsning, eliminerar redundans och sätter layouten. Dessutom måste de leta efter stavfel och fel i den slutliga designen och bli av med dem samtidigt som deadlines följs.

Kompetens: En examen i grafisk design kan ge dig en bra start. Dessutom ska du ha design- och analytisk förmåga.

Lön: Produktionsartister kan förvänta sig en snittlön på $56 259 i USA.

Slutsats 👨‍🏫

En karriär inom grafisk design kan vara givande om du har en passion för design och förmågan att ge dina mönster liv. Utforska därför de ovan nämnda jobben för grafisk design och utöva det du tror kommer att vara bäst baserat på dina intressen och färdigheter.

Intresserad av UX Design istället? 12 UX-designkurser för utvecklare och designers.

Vill du lära dig Photoshop? Här är 6 online tutorials.

Går du frilans? Här är några plattformar för att starta din frilansande grafiska designkarriär.