Topp 12 MS Office 365-alternativ du bör överväga

Google workplace översteg Microsoft Office 365:s marknadsandel 2022. Det finns en stor sannolikhet att den kommer att öka i framtiden.

Varför kan Microsoft Office 365-alternativ behövas?

Även om det inte är den enda, är Microsoft Office 365 en välkänd samling produktivitetsverktyg. Alternativ till Microsoft Office blir allt populärare när kunniga företagsägare använder spjutspetsteknik för att passa deras krav.

Många små och medelstora företag och stora företag letar efter nya metoder för att arbeta och samarbeta mer effektivt i den moderna affärsmiljön.

Dessa alternativ inkluderar funktioner som kan vara mer användarvänliga och ekonomiska, vilket gör dem till ett önskvärt val för företag som vill behålla sin konkurrenskraft.

Även om Microsoft Office har varit den främsta sviten av affärs- och produktivitetsprodukter, med framväxten av molnberäkningar och uppkomsten av billiga alternativ, söker företag i allt högre grad metoder för att spara kostnader utan att kompromissa med effektiviteten i sina produktivitetslösningar.

Dessa prisvärda alternativ erbjuder samma funktionalitet och funktioner som Microsoft Office-användare har vant sig vid men till ett mycket lägre pris. Det kan vara fördelaktigt för företag som vill sänka kostnaderna och samtidigt behålla en professionell arbetsmiljö.

Dessutom erbjuder dessa alternativ extra funktioner som inte finns i Microsoft Office, som samarbetsverktyg som kan öka produktiviteten på flera sätt.

Eftersom Microsoft Office är dyrt har många kunder nyligen valt andra mjukvarulösningar. Microsoft Office är ofta dyrt, och kostnaden för ett abonnemang kan snart stiga.

Alternativ till Microsoft Office är mer avgörande än någonsin idag. När cloud computing blir mer populärt väljer fler företag alternativa värdbaserade lösningar framför konventionella datorprogram.

Fördelar med att använda Microsoft Office 365-alternativ

Organisationer kan dra nytta av MS Office-alternativ som kanske inte är tillgängliga när de använder standardpaketet MS Office. Dessa alternativ är ofta mer ekonomiska, vilket gör det möjligt för företag att sänka de totala kostnaderna.

Många MS Office-alternativ tillåter företag att anpassa sina arbetsflöden och procedurer på sätt som den konventionella MS Office-sviten kanske inte har tillåtit. Dessutom är de ofta enklare att använda, vilket gör att användarna blir bekanta med produkten snabbare.

En stor nackdel med Microsoft 365 är att användare måste välja mer än de komponenter de vill ha från programmets kompletta funktionsuppsättning.

Användare kanske tycker att det inte är värt att betala för funktioner de inte behöver eftersom de måste köpa det eller registrera sig för ett månatligt abonnemang för hela paketet. Men flera alternativa kontorsapplikationer tillhandahåller nu samma tjänster för mindre pengar; vissa är gratis att använda.

Vissa alternativ erbjuder olika funktioner för individer och organisationer, från att öka produktiviteten och effektivisera komplexa processer till att minska kostnaderna. Dessa alternativ kan hjälpa alla användare att öka sin effektivitet samtidigt som de sparar pengar på lång sikt.

Dessutom är Office-appar endast ibland kompatibla med andra operativsystem, vilket gör det svårt att arbeta med människor som använder olika plattformar. Därför kan MS-alternativ användas i sådana situationer.

På grund av den ökande konkurrensen letar företag alltid efter kostnadssänkande plattformar. I framtiden skulle de föredra verktyg som kan nås var som helst och som erbjuder jämförbara funktioner men med ett bättre förhållande mellan kostnad och nytta.

Nu kommer vi att utforska listan över MS Office 365-alternativ du kan överväga.

Ashampoo

En välkänd mjukvaruleverantör vid namn Ashampoo utvecklade en onlinekontorssvit. Det är en kraftfull samling innovativa verktyg som kommer att effektivisera och förbättra effektiviteten i ditt arbete.

Det erbjuder ett omfattande urval av kontorsproduktivitet och affärsapplikationer, inklusive ordbehandlare, kalkylblad, presentationsprogram och andra databearbetningsverktyg.

Den har många funktioner, från att redigera och dela dokument till att skapa anpassade formulär. Paketet innehåller även ett urval av mallar och clipart som kan användas i dokument.

Den har också funktioner som sofistikerade säkerhetskontroller, datadelning och skydd samt molnlagring och samarbete.

Toppfunktioner

 • Förbättringar av automatisk avstavning för bättre texter.
 • Producerar PDF-filer i ISO-standard PDF/A-format.
 • XLSX-filer kan importeras utan förlust.
 • SQLite-stöd.

Dess enda pris gör att den kan använda upp till 5 enheter. Den som letar efter en intuitiv kontorssvit bör välja Ashampoo på grund av dess användarvänliga gränssnitt och design.

Zoho

En banbrytande uppsättning produktivitetsverktyg är Zoho. Det gör det möjligt för organisationer att effektivisera sin verksamhet och samarbeta bättre än någonsin. Användare drar nytta av en enkel och användarvänlig miljö som gör deras arbete mer produktivt.

Den innehåller funktioner som fillagring, uppgiftshantering, e-post, chatt och dokumentdelning.

Dess massiva 20 miljoner användare globalt fungerar som en bra indikator på dess popularitet. Plattformen erbjuder nödvändiga verktyg för företag av alla storlekar.

Det ger kapacitet att effektivisera innehållshantering, kommunikation och samarbete mellan enheter, avdelningar och platser. Digital dokumentdelning, uppgiftshantering och förbättrad kommunikation är alla möjliga för företag.

Toppfunktioner

 • Dataöverföring från ett befintligt verktyg är enkelt med det inbyggda migreringsverktyget.
 • Ge företag tillgång till realtidsanalys för att underlätta beslutsfattande.
 • Integrerat chattsystem.
 • Möjlighet att utföra delmigrering.

Företagsklassiga datasäkerhets- och sekretessalternativ erbjuds av plattformen, vilket garanterar att kunddata lagras korrekt och säkert. Programvaran kan användas gratis i 15 dagar.

LibreOffice

Miljontals människor använder den kostnadsfria kontorssviten LibreOffice, ett exempel på programvara med öppen källkod. Över sex miljoner människor har laddat ner denna produkt med öppen källkod.

Det är en robust samling mjukvaruverktyg som fungerar med Windows, macOS, Linux och andra operativsystem och som stöder alla större operativsystem.

LibreOffice-programmet innehåller verktyg för ordbehandling, skapande och redigering av kalkylblad, skapande och redigering av bildspel, databasoperationer och formelgenerering.

Toppfunktioner

 • Lätt att förlänga på grund av dess robusta förlängningsmekanismer.
 • Du kan ladda ner och använda den gratis för alltid.
 • Förbättringar av mörkt läge.
 • Diagram med datatabeller.
 • Förbättrad bokmärkeshantering.

Utöver dess många andra funktioner tillåter den användare att producera och arbeta med PDF-dokument. Dessutom kan webbplatsens kostnadsfria mallar och tillägg användas för att öka användbarheten. Den enda nackdelen är att det inte kommer med teknisk support.

FreeOffice

Ett av de mest pålitliga och omtyckta kostnadsfria verktygen för att skapa dokument som finns tillgängliga online är FreeOffice. Det erbjuder en säker plattform för enkel dokumentskapande och redigering på flera språk. Kontorssviten innehåller ordbehandlings-, kalkylblads- och presentationsverktyg.

Det är tillgängligt för Windows, Mac och Linux och integreras enkelt med Microsoft Office.

Den har en funktionsrik onlineredigerare med olika verktyg som textformateringsalternativ, bildinbäddning och möjligheten att spara projekt i format som PDF och Microsoft Word.

Toppfunktioner

 • Den har pekskärmsfunktioner för peklägesdatorer.
 • Möjlighet till textbrytning och avancerad placering.
 • Erbjuder stavningskontroll med hjälp av Hunspells ordböcker.
 • OpenGL grafikacceleration används för att skapa vackra animationer och bildövergångar.

Du kan prova FreeOffice om du letar efter ett gratis alternativ till Microsoft Office-paketet. Det har gett konsumenterna de resurser de behöver för att producera och hantera dokument i mer än tio år. Studenter, affärsmän och alla som vill hantera sina dokument kan prova det.

WPS

WPS Office erbjuder en mängd solida funktioner och banbrytande verktyg för att generera, redigera och dela dokument. Det är en allt-i-ett-lösning för kontorsdokumenthantering.

Den innehåller olika funktioner, allt från enkla ordbehandlingsfunktioner till mer avancerade som pivottabeller och e-postkoppling.

Med WPS Office kan du samarbeta med kollegor om dokument samtidigt som du kommer åt dem från vilken plats eller enhet som helst. Dessutom är det enkelt att utbyta dokument, vilket gör det till det perfekta alternativet för personligt och professionellt bruk.

Den har flera utmärkta applikationer, inklusive textextraktion, lång bildutmatning, skapande av vattenstämplar och anteckningar.

Toppfunktioner

 • Den använder mindre minne och är lätt.
 • Stöd för 46 språk på mobilen.
 • WPS moln tvåvägssynkronisering på alla plattformar.
 • Inbyggd app för filkonvertering.

Den erbjuder alla funktioner för konventionella skrivbordssviter, som chatt, kalender och e-posttjänster. WPS tillhandahåller också ett urval av mallar, typsnitt och teman för anpassning av dokument och presentationer.

Alla populära operativsystem, inklusive Windows, Mac OS X, iOS och Android, är kompatibla med WPS Office.

OfficeSuite

Populariteten för OfficeSuite har nått 300 miljoner installationer från 195 plus länder. Det är en all-inclusive kontorssvit för företag, grupper och människor. Den har alla förmågor som krävs för att hantera dagliga uppgifter.

OfficeSuite innehåller allt du behöver, inklusive enkel ordbehandling, skapande av kalkylblad, e-postskrivning och kalenderschemaläggning.

Dessutom har sviten banbrytande funktioner som anpassade formulär och mallar som gör det enklare att producera dokument med ett professionellt utseende.

Den har ett intuitivt användargränssnitt som gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt skapa dokument, kalkylblad, presentationer och mer. Dessutom gör det det enkelt att samarbeta med kollegor genom att tillåta fildelning och projektsamarbete i realtid.

Toppfunktioner

 • Den har ett välbekant gränssnitt som gör det enklare att bosätta sig och komma till jobbet.
 • Kompatibilitet med alla ofta använda format, som Microsoft Office, Google Docs, Sheets, Slides och Adobe PDF.
 • På Windows, Android eller iOS kan du arbeta med och synkronisera dina dokument.
 • Få åtkomst till och synkronisera dina filer lagrade på flera moln.

OfficeSuite kan hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dina behov på grund av dess omfattande urval av föremål. Den erbjuder ett omfattande utbud av funktioner för företag och privata användare skapade för att tillgodose alla krav och prisklasser.

Öppet kontor

Apache OpenOffice är en erfaren, pålitlig programvara utvecklad under tjugo år. Istället för att vara sammansatt av flera mjukvaruprodukter skapades OpenOffice från grunden som en fristående applikation. På grund av detta är den otroligt konsekvent och enkel att använda.

OASIS OpenDocument Format (ISO/IEC 26300) är det första programvaran i världen som används som sitt ursprungliga filformat av Openoffice. Detta program har en ordbehandlare, kalkylblad, presentatör och andra funktioner.

Den är kompatibel med många operativsystem, inklusive Apple Mac, GNU/Linux, Sun Solaris och Microsoft Windows. Dessutom underlättar det att dela filer med andra oavsett vilken typ av dator eller enhet de använder eftersom det stöder olika filformat.

Uppdateringar är regelbundna och innehåller ofta nya förbättringar eller buggfixar eftersom den passionerade communityn av Openoffice-användare och -utvecklare ständigt uppfinner och letar efter sätt att förbättra programvarans funktioner.

För den genomsnittliga användaren erbjuder den många funktioner, såsom mallar för många appar, anpassningsval, makron och samarbetsverktyg. Den som letar efter en högkvalitativ kontorssvit utan att spendera mycket kan överväga att använda OpenOffice.

jag jobbar

Den ledande molnbaserade produktivitetssviten för alla dina Apple-baserade produkter är Apples iWork. Det är en komplett lösning för företag som behöver spjutspetsteknik för att vara effektiva.

Användare kan skapa och redigera dokument, kalkylblad och presentationer med denna omfattande och praktiska programsvit på vilken Apple-enhet som helst.

Företag kan komma åt sina filer, samarbeta med andra och hantera projekt online med Apples iWork-svit.

Den levereras med Pages (ordbehandlare), Numbers (Excel-kalkylblad) och Keynote (presentation), som alla fungerar med iOS-, macOS- och iPadOS-kompatibla enheter. Med dessa appar kan användare snabbt skapa dokument, kalkylblad, presentationer och mer.

Apparna är också integrerade med iCloud och delar information med andra som Mail, Messages och Calendar för att underlätta samarbete.

Toppfunktioner

 • Anpassade mallar för att påskynda skapandet av sidor.
 • Spåra ändringar, lägga till höjdpunkter och ha trådade konversationer med teamet i realtid.
 • Du kan skapa fantastiska datavisualiseringar med hjälp av 700 redigerbara former.
 • För snabb och vacker presentationsutveckling, införliva 40 teman och 100 filmiska övergångar.

iWork-sviten är gjord för att erbjuda kunderna en uppsättning robusta och bekväma verktyg för att hantera deras dagliga arbete. Det gör det enkelt för användare att hålla sig organiserade och produktiva oavsett var de är, tack vare iCloud-integrering och stöd för många plattformar.

Google Workspace

Google Workspace är ett mångsidigt, banbrytande sätt för individer och organisationer av alla lagstorlekar att ansluta, utveckla och arbeta tillsammans för att åstadkomma mer.

Google Workspace erbjuder många funktioner och verktyg som har ökat produktiviteten och effektiviteten i många organisationer.

Plattformen tillåter användare att samarbeta i projekt, dela dokument och ha konversationer i realtid. Dessutom gör det det möjligt för användare att spara filer i molnet, vilket gör dem tillgängliga från vilken enhet som helst.

Det erbjuder sömlös kommunikation och samarbete och gör det möjligt för team att arbeta tillsammans oavsett plats. Den har många sofistikerade funktioner, inklusive teamchatt, kalendrar, fildelning, Google Meet, uppgiftshantering och mer.

Toppfunktioner

 • Inkluderar sömlösa kommunikationsverktyg som Google Meet, chatroom delad enhet, etc.
 • Företagsklassad säkerhet för att hålla data säker.
 • Smart canvas för att arbeta med flera personer tillsammans.
 • Arbetsflöden kan göras mer effektiva genom att integrera dem med Salesforce eller DocuSign.

För att på bästa sätt möta sina behov kan team ändra sina arbetsytor med hjälp av Google Workspaces anpassningsbara arbetsytor. Dessutom hjälper dess spamskydd till att hålla sig borta från oönskad information. Användare kan ändra Workspace med anpassade domännamn och varumärke.

OnlyOffice

Tio miljoner användare världen över litar på den prisbelönta webbaserade kontorssviten Onlyoffice. Det ger användarna olika funktioner, inklusive en kalender, kontakthanterare, dokument, ark, bilder och formulär.

Den har skapats för att ge kunderna en produktiv, teambaserad lösning för att hantera sin kontorsverksamhet. Dessutom erbjuder det ett privat och säkert sätt att spara och distribuera dokument med teammedlemmar eller klienter och möjlighet att versionshistorik.

Plattformen erbjuder verktyg för individer och organisationer av alla storlekar att skapa, redigera och arbeta tillsammans i dokument, kalkylblad och presentationer.

Plattformen tillhandahåller en robust uppsättning kontorsverktyg för ökad produktivitet och ansluter till välkända molntjänster som Google Drive, Dropbox och Box.

Toppfunktioner

 • Telegram eller den inbyggda chatten för sömlös kommunikation.
 • Integrering av Rainbow eller Jitsi för att skapa ljud- och videosamtal.
 • I vila, under transport och från början är de tre stegen av kryptering.
 • Markdown och HTML-konvertering av dokument är enkelt.
 • Läroböcker kan konverteras till e-böcker med bara några enkla klick.

Dess grundläggande men effektiva kontorssvit online är det perfekta alternativet för alla som söker efter ett användarvänligt, lättnavigerat användargränssnitt. Skolor och ideella grupper kan använda det utan kostnad, och nystartade företag med upp till 5 personer kan också använda det gratis.

Polaris kontor

Polaris Office har 100 miljoner abonnenter och har ISO/IEC 27001-certifiering (ISMS) internationell standard.

Det är en kontorssvit som erbjuder ett komplett utbud av produktivitetsverktyg, inklusive kalkylblad, presentationer och dokument, både på plats och i molnet. Det är ett lättanvänt verktyg för små och företag av alla storlekar.

Användare kan säkert dela dokument och filer med anställda någon annanstans, samarbeta med dem på distans och hantera sina företagsdata från vilken enhet som helst.

Det gör det möjligt för användare att lagra sin data i molnet och komma åt den var som helst, när som helst, genom att stödja en mängd olika molnlagringsleverantörer. Dess samarbetsmöjligheter, som realtidsredigering och ett inbyggt chattsystem, säkerställer att projektaktiviteter hanteras utan dröjsmål.

Toppfunktioner

 • Konvertera och redigera PDF-dokument.
 • Bekvämt för realtidsredigering och dokumentdelning.
 • Integrering av API:er efter behov.
 • Stöder olika operativsystem, inklusive Windows, Mac, iOS och Android.

Användare av Polaris Office-paketet kan enkelt och snabbt skapa och dela dokument med människor över olika kontorsgrenar var som helst.

Dessutom erbjuder den mallar, webbseminarier och lektioner för att hjälpa användare att få ut det mesta av deras kontorspaket. Den kan användas kostnadsfritt för upp till 15 enheter.

Calligra

KDE:s Calligra Suite är ett kontors- och grafikprogram. Den är kompatibel med stationära datorer, surfplattor och smartphones.

Programvara med öppen källkod kallad Calligra erbjuder Words, Sheets och stage som ersättning för Microsoft Word, Excel respektive Powerpoint.

Utöver dessa applikationer ger den ett brett utbud av möjligheter för personligt anteckningar, projektledning, databasdesign och visuell kreativitet och konstverk. Microsoft Office-användare kan enkelt skicka dokumenten till alla andra som använder Calligra Suite.

Toppfunktioner

 • Inbäddningsbara objekt.
 • Lätt att använda vektorritningsapplikationer.
 • App för projektledning.

För att stödja användare har webbplatsen uppdaterad information i handboken och handledningarna, och användare kan gå med i communityn för att anpassa upplevelsen och få kunskap.

Slutord

För många av de fördelar och fördelar som nämns ovan ersätter molnbaserade alternativ till MS Office det. I framtiden finns det en stor sannolikhet att Microsoft Office 365 kommer att tappa marknadsandelar till andra prisvärda alternativ om vi inte ser något genombrott.

Det finns en stor sannolikhet att stora företag och små och medelstora företag så småningom kommer att byta till mer överkomliga alternativ, med tanke på de ökade driftskostnaderna.

Därefter kan du kolla in de bästa Microsoft Word-alternativen att prova.