Topp 12 Miro-alternativ för förbättrade visuella samarbeten

Älskar vi inte bara att jobba hemifrån? Främst för att det handlar om att arbeta, ta tupplurar och till och med städa ditt hem. Men det faktum att det är både praktiskt och effektivt är ännu mer betydelsefullt.

Hur kom vi hit då? Vem hade kunnat föreställa sig att detta skulle bli det ”nya normala”? Enligt branschens förutsägelser kommer ”jobba hemifrån” bara att bli vanligare under de kommande åren eftersom det är genomförbart, prisvärt och, viktigast av allt, mer produktivt för både företag och anställda.

Hur förvandlades ”jobba hemifrån” från ett koncept till en verklighet? Det behövdes en global pandemi, lättillgänglig teknik och massor av utmärkta verktyg för fjärrarbete för att få detta att hända. Numera är praktiskt taget allt digitalt, inklusive möten, samtal och projektledning.

Whiteboards kom naturligtvis också med i gruppen, och nu har vi digitala whiteboard-appar som Miro. Ditt team kan samarbeta på distans när som helst och från vilken plats som helst med Miro, som är en rolig (och gratis!) app. Den innehåller allt du behöver för fjärrsamarbete, från idé och strategi till design och implementering.

Men har du svårt att använda Miro? Eller undersöker du bara Miro-alternativ när du testar marknaden? I båda fallen kommer du att upptäcka lösningen idag. Vi kommer att prata om de bästa Miro-alternativen i den här artikeln.

Varför är Miro det bästa visuella samarbetsverktyget?

Det finns massor av skäl som gör Miro så populär. Till att börja med erbjuder Miro ett roligt, lättanvänt samarbetsverktyg med en mängd olika val för asynkront eller realtidsarbete. Whiteboarden är enkel att anpassa och kan användas för allt från projektledning till idégenerering.

Med tillgången till många mallar är det lätt att organisera och registrera tankar. Du kan brainstorma, planera projekt, skapa organisationsdiagram och kartlägga information med lätthet med hjälp av online-whiteboard.

Miro har många tillgängliga mjukvarugränssnitt, så att du kan integrera dem med dina favoritappar och organisera alla rörliga delar av ett projekt.

Miros blixtsnabba⚡tempo gör det enkelt att samarbeta direkt. Dessutom kan du känna dig trygg med att veta att plattformen har omfattande säkerhets- och efterlevnadskontroller tillgängliga, såväl som integritet och säkerhet inbyggd i dess struktur.

Men varför leta efter ett Miro-alternativ?

Utan tvekan är Miro på topp när det kommer till de bästa visuella samarbetsverktygen. Det finns dock ingen anledning att inte utforska andra alternativ. Medan Miro är en vinnare helt enkelt, har alla en preferens, och om en av dina finns med nedan kan du alltid leta efter alternativ och byta tillbaka till Miro🤫 om du tycker att den uppfyller dina krav bättre!

#1. En begränsad gratisversion

Det faktum att Miro är ett gratis verktyg är fantastiskt. Den erbjuder dock ett relativt litet antal gratisfunktioner. Till exempel kan du bara modifiera tre kort samtidigt. Som ett resultat måste du vänta tills tre personer har slutfört sina funderingar innan du börjar

#2. Anpassade mallar kan inte sparas

Användare kan tycka att det är irriterande att de inte kan designa och lagra sina unika mallar för återanvändning, vilket begränsar teamets förmåga att standardisera processer.

#3. Imponerande funktionalitet

Användargränssnittet för Miro har massor av funktioner och möjligheter. Även om det kanske låter bra på ytan, kan dessa funktioner lätt bli överväldigande för en nybörjare.

#4. Problem med sessionens utgång

Vissa användare hävdar att sessioner ibland slutar tidigare än förväntat, vilket kan resultera i att tidigare lagrat arbete går förlorat eller att samarbetsprocessen störs när de använder whiteboards.

#5. Navigera i komplexa, sammanlänkade projekt

Effektiviteten och den övergripande användarupplevelsen kan påverkas negativt av att hantera och navigera genom många anslutna projekt.

#6. Begränsade jobbfunktioner

För att bättre betjäna vissa sektorer eller arbetspositioner kan Miro dra nytta av att lägga till mer specialiserade jobbfunktioner. Detta skulle öka dess tillämpbarhet på ett bredare spektrum av team.

Google Jamboard

Googles Jamboard är ett praktiskt verktyg för anställda att uttrycka sin kreativitet och bättre idéer. Jamboard är designat för flexibla arbetsplatser och gör det möjligt för företag att skissa sina idéer på en uppkopplad, delbar duk med hjälp av en digital whiteboard.

Med hjälp av Googles Jamboard-teknik kan du interagera med teammedlemmar från vilken plats som helst och direkt lägga till anteckningar och bilder till din whiteboard från webben.

Medförfattarfunktioner i realtid gör att teammedlemmar kan bidra med idéer samtidigt, även om de är avlägset. Dessutom kan teammedlemmar delta med hjälp av en mobilapp eller skrivbordstjänst, vilket eliminerar behovet av att köpa kringutrustning från Jamboard för dina fjärrarbetare.

Microsoft Whiteboard

Till skillnad från andra whiteboard-program som Stormboard, Mural och Miro, som har mer funktionalitet, Microsoft Whiteboard erbjuder ett enkelt tillvägagångssätt. Med Microsoft Whiteboard kan du skapa en tavla, kopiera länken till den och dela den med alla deltagare i mötet – oavsett om de är närvarande personligen eller på distans.

När alla har gått med i styrelsen kan de lägga till så många klisterlappar som de vill och rita på vilket sätt de vill samtidigt som de ser alla andras bidrag i realtid. Dessa virtuella whiteboardtavlor saknar ramar, vilket gör att du kan scrolla i vilken riktning som helst för att skapa extra utrymme för nya idéer.

Whiteboard är en enkel visuell samarbetspartner som bara fungerar för snabba samarbetssessioner för distansarbete där du inte behöver avancerade funktioner.

Förklara allt

De Förklara allt Whiteboard är användarvänlig och designad med lärare i åtanke. För att bättre engagera eleverna gör det det möjligt för lärare att utveckla, digitalisera och ordna undervisningsresurser för videor, liveundervisning och klassaktiviteter.

Denna visuella medarbetare fick till och med kategorin Hjälpsamhet i Apple App Store Best of 2020: Leder klassrummets utmärkelser för sina utmärkta funktioner.

Den är idealisk för alla typer av sessioner, inklusive hybrid-, online- och personligt lärande. Programvaran hjälper lärare, studenter, såväl som läkare och kreativa yrkesverksamma i deras dagliga inlärnings- och kommunikationsprocesser, med över 20 miljoner nedladdningar över hela världen.

Lucidspark

Med hjälp av den användarvänliga virtuella whiteboardtavlan, Lucidspark ser till att du får ut det bästa av varje brainstorming. Det erbjuder ett utrymme där individer, grupper och koncept kan mötas för att främja innovation, oavsett om det är i virtuella eller fysiska miljöer.

Genom att inkludera timeboxningsövningar kan du fånga allas uppmärksamhet och öka fokus med Lucidspark. Du kan hålla saker på rätt spår med den inbyggda timern som visar nedräkningen på allas enheter.

För organisationer med mindre team eller snävare budgetar kan det här valet passa bäst på grund av dess kostnadsfria plan, och de kostnadseffektiva teamplanerna börjar på bara $9 per användare, vilket gör det värt att överväga som ett Miro-alternativ.

Läs också: Lucidspark: Bästa whiteboardverktyget för högpresterande team?

Ayoa

Ayoa är en omfattande online whiteboard där du kan samarbeta, generera idéer och utföra uppgifter.

Individer och team av alla storlekar kan åstadkomma vad som helst med hjälp av en speciell kombination av whiteboards, tankekartor, uppgiftshantering och teamsamarbetsverktyg, oavsett om de organiserar ett projekt, genomför produktiva möten eller något däremellan.

Med Ayoa får du ett användarvänligt gränssnitt och alla verktyg du behöver för att effektivt planera, organisera och slutföra alla uppgifter. På tal om funktionerna är mind-map-funktionen det som gör Ayoa till en speciell samarbetsplattform. Dessa förbyggda tankekartor låter dig organisera dina tankar, och Ayoa har massor av dem för att matcha nästan alla arbetsflöden.

Klicka Upp

Det är inte konstigt varför ClickUp gjort vår lista över Miro-alternativ för förbättrat visuellt samarbete. ClickUp är ett projektledningsverktyg utformat för att hjälpa individer, små team och företag att organisera, fördela och spåra aktiviteter. Plattformen skapades som ett centralt nav för team att organisera och samarbeta i projekt.

ClickUp innehåller kommunikationsfunktioner, verktyg för projektspårning, rapporteringspaneler, skapande av arbetsflöden och dokumentorganisation för att skapa en allt-i-ett produktivitetsplattform.

Det är ett av de mest använda mjukvarusystemen för projektledning som finns, med funktioner som chattar, mål, whiteboards, automation, instrumentpaneler, uppgifter, dokumentlagring och mer. Sammanfattningsvis är ClickUp ett bra alternativ för alla organisationer som vill hantera uppgifter, projekt och människor mer effektivt från en enda instrumentpanel.

Läs också: ClickUp ersätter många appar du använder och sparar pengar

Stormbräda

Stormbräda är en data-first collaborative workflow-plattform som omvandlar ostrukturerade interaktioner till informationsrika arbetsytor, och genererar organiserad och användbar data från regelbundet företagssamarbete, vare sig det är ansikte mot ansikte eller på distans.

Utöver telefoner, fjärrmöten och meddelanden fokuserar plattformen på att göra det möjligt för datadrivna företag att förvandla sina ostrukturerade interaktioner, möten och brainstorming till informationsrika samarbetsarbetsytor.

Detta eliminerar ofta behovet av alltför många möten och underlättar datadrivna beslut och effektiva processer. Att kombinera strukturerad data och ostrukturerad brainstorming i ett verktyg är en fördel!

Dessutom kan användare rapportera från workshops och möten på en bråkdel av tiden, tack vare exportmöjligheterna. Stormboard Academy tillhandahåller självstyrd utbildning på begäran för både administratörer och slutanvändare, vilket gör det till en användarvänlig övergång från Miro.

Väggmålning

En annan anmärkningsvärd programvara för gruppbrainstorming och mindmapping är Väggmålning. Det låter dig skapa online-whiteboards och dukar där en grupp människor kan samarbeta i realtid genom att rita, lägga till anteckningar, fästa filer och bilder och mer.

Väggmålning utmärker sig i omfattande filkompatibilitet, utmärkta mallar och konkurrenskraftiga priser💵. Det kommer dock lite kort när det gäller att erbjuda interaktiva grafer och rapporter.

Även om Mural fungerar som ett snabbt och anpassningsbart samarbetsverktyg, kanske det inte uppfyller behoven för mer avancerade uppgifter. Det är idealiskt för snabbt samarbete, men du kanske tycker att det är utmanande att utföra mer komplexa funktioner.

Gruppkarta

Gruppkarta är en samarbetsprogramvara med många funktioner skräddarsydd för små och medelstora företag och stora företag. Detta onlinesamarbetssystem kombinerar samarbete, realtidsredigering, aktivitetspaneler och brainstorming i en och samma plattform. GroupMap erbjuder över 80 brainstormingmallar för effektiv planering, debatter, seminarier och evenemang.

Du kan skapa anpassade aktiviteter med hjälp av färdiga mallar eller skapa dina egna. GroupMap hjälper till att skapa möten som är skräddarsydda efter ditt teams krav, oavsett om det gäller strategisessioner, designtänkande, agila retrospektiv eller allmän brainstorming.

Plattformens säkerhet är dess enastående funktion. Din data och integritet skyddas med den högsta graden av säkerhet som används av GroupMap.

Webboard

Onlinechefer, pedagoger och andra ledare kan använda Webboard som en beröringsvänlig, säker lösning över flera enheter för distribuerade team. Det konverterar vilket onlineforum som helst till en arbetsyta eller klassrum för brainstorming, undervisning eller anteckningar.

Förutom att rita låter WebBoard dig skriva text, ladda upp filer, spåra åtgärder och mer. Dess enkelhet att använda är en enastående funktion – starta och använd WebBoard-applikationen direkt från en webbläsare genom att besöka webbplatsen webboard.io. Bjud in andra att delta genom att ställa in styrelsens åtkomst till privat genom inloggningsuppgifter.

MindMup

MindMup är ett enkelt och effektivt mindmapping-verktyg. Dess olika funktioner och användarvänliga design gör idéorganisation och brainstorming till en vind. Dess samarbetsfunktioner gör den perfekt för lagarbete, och dess enkla design säkerställer ett lättanvänt gränssnitt.

Du kan skapa hur många tankekartor du vill gratis med MindMup, och de är tillgängliga från vilken enhet som helst, var som helst, tack vare molnlagring. Dessutom kan du använda MindMup för att brainstorma, utarbeta presentationer och dokument och dela dina idéer på sociala medier.

Med sina samarbetsfunktioner är MindMup som Miro ett utmärkt verktyg för att visuellt skissera idéer och koncept, oavsett om det är för arbete eller personligt bruk.

Koncepttavla

Lag kan samlas i en visuell arbetsyta som kallas Koncepttavla att generera idéer, samarbeta i projekt och organisera dokumentation. Med denna funktionsrika online whiteboard kan du hitta ett bättre sätt att samarbeta!

Team av olika storlekar kan fokusera på projekt och arbeta både i realtid och asynkront med Conceptboard, den säkraste kollaborativa whiteboardtavlan på nätet.

Distribuerade team världen över använder Conceptboard för olika användningsfall, från fjärrseminarier och brainstormingsessioner till projektplanering och agila processer. Förena dina team och tillhandahåll ett primärt visuellt nav för alla dina initiativ med Conceptboard.

Slutord

I ett landskap fyllt med valmöjligheter har vi utforskat en mängd olika dynamiska Miro-alternativ. Från långvariga konkurrenter till banbrytande verktyg, dessa lösningar tillgodoser olika behov, från visuell kommunikation till projektledning och specifik funktionalitet.

Den bästa lösningen kommer dock att bero på ditt teams särskilda behov, nuvarande arbetsflöden och samarbetspreferenser. Omfamna de olika alternativen för att förbättra ditt lagarbete och dina idéprocesser, och om du inte är nöjd finns det alltid Miro att falla tillbaka till!

Nästa, 5+ OneNote-mallar för att bli organiserad och förbli effektiv.