Topp 12 minidatorer för portabilitet och prestanda

Spread the love

Smarta enheter siktar på mer portabilitet. Datorer gör detsamma genom att skapa utmärkta minidatorer som du kan kolla in.

Det kan vara lite knepigt att bära en större dator från en plats till en annan. Processen kommer att bero på både avståndet och transportmedlet. Att flytta den inom ett enkelrum eller byggnad kan vara relativt lätt, men att flytta den över ett längre avstånd kan kräva mer förberedelse.

Varför är det svårt att ta en större torn-PC från en plats till en annan?

Till en början kan större torn-datorer vara skrymmande och tunga. Så du måste ha en lämplig väska eller behållare för att skydda den när du reser. Du kan också behöva demontera vissa komponenter för att förenkla transporten och säkerställa att transporten inte förstör någonting.

För det andra, var försiktig när du flyttar den för att förhindra att den tappas eller slås, eftersom det kan skada de inre delarna. Det skulle också vara bäst att se till att datorn är säkert förankrad och skyddad från miljörisker som damm, fukt eller höga temperaturer. Av dessa skäl rekommenderas det starkt att använda minidatorer. Låt oss lära oss mer om det.

Vad är minidatorer?

En minidator är en mer kompakt maskin med många av samma egenskaper och funktioner som en stor dator. Minidatorer kan ha en eller till och med flera processorer, multitask och stödja multiprocessing, och hanterar vanligtvis tunga arbetsbelastningar.

Minidatorer är mer potenta än persondatorer och arbetsstationer, även om de är mindre än stordatorer eller superdatorer.

De skapades främst för kommersiell programvara och tjänster som kräver stordatorsystems snabbhet och effektivitet. Minidatorer används vanligtvis som medelstora servrar, kan köra medelstora program och stödja många samtidiga användare.

Varför ska minidatorer prioriteras framför sina kamrater?

En minidator kan vara ett bra alternativ när en person behöver en stark och pålitlig dator men inte har mycket utrymme eller vill spara pengar på el.

De är lättare att resa och passa in på trånga platser eftersom de är mer kompakta och mindre än datorer med mellanstora och stora torn. Dessutom förbrukar de mindre energi, vilket kan minska energikostnaderna.

Minidatorer är perfekta för aktiviteter som surfning online, e-post, ordbehandling och videokonferenser. Även om de saknar datorer i mitten och stora torn bearbetningskapacitet för aktiviteter som spel eller videoredigering, kan de enkelt utföra andra uppgifter.

Små datorer är också ofta billigare än sina skrymmande motsvarigheter, vilket gör dem till ett perfekt alternativ för köpare med en stram budget. Följande är en detaljerad lista som består av några av de bästa minidatorerna som kan användas för daglig rutin och annat arbete.

Den kompakta och potenta Beelink Mini PC Mini S har en 11:e generationens Intel Core-processor, särskilt den fyrkärniga N5095-processorn med en maximal klockhastighet på 2,9 GHz. Tack vare InteeverydayGraphics 610, 8GB, DDR4-minne och en 128GB M.2 SSD kan den hantera vardagliga datoruppgifter, inklusive webbsurfning, dokumentbearbetning och multimediaspelning.

  8 Kontraktshanteringsprogram för att effektivisera ditt arbetsflöde

Dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet och flera portar, inklusive USB 3.0, USB 2.0, HDMI och en hörlurs-/mikrofonkontakt, ingår alla i Mini S. Dessutom stöds 4K Ultra HD-kvalitet för en förbättrad tittarupplevelse.

Dessutom stöds Wake On LAN, Auto Turn On och PXE Boot av denna maskin för att tillfredsställa alla dina behov. Trots sin ringa storlek har Mini S ett robust metallskal som leder bort värmen väl, vilket säkerställer tillförlitlig drift.

AWOW Mini PC

AWOW Mini PC är en liten stationär dator med Windows 11 Pro och en Intel Celeron J4125-processor. Det är avsett att ge tillräcklig prestanda och snabba multitasking-förmågor. Grundläggande datoroperationer som att surfa på webben, e-post och kontorsprogram hanteras enkelt av den.

AWOW Mini PC innehåller flera USB-portar, HDMI, Ethernet och en headsetanslutning bland dess kontakter. Dessutom stöds dubbel skärmutgång för ökad produktivitet. Denna kompakta dator klarar enkelt en mängd olika användningsscenarier, inklusive de hemma, för underhållning, spel, arbetsplatsen, onlineutbildning, industri, etc.

Ett strömlinjeformat och användarvänligt gränssnitt på minidatorns förinstallerade kopia av Windows 11 Pro kommer att göra multitasking och prestanda till en lek. De förbättrade säkerhetsfunktionerna är också fördelaktiga för dig. Denna mini PC möjliggör enkel anslutning till dina nätverk och enheter, tack vare BT4.2 och dubbla 2.4/5G Wi-Fi.

KAMRUI AMD Ryzen 7

Den lilla och potenta KAMRUI AMD Ryzen 7 Mini PC är en maskin byggd för effektiv prestanda. En AMD Ryzen 7 3750H CPU kör den. Den kan arbeta i upp till 4,0 GHz och garanterar snabb och smidig drift.

Din datoranvändning, kortritning, datasurfning och andra uppgifter kommer att vara bekvämare tack vare 4K UHD-kvaliteten och 60 bildrutor med flytande video.

Den lilla datorn har 512 GB NVMe SSD-lagring och 16 GB DDR4-RAM. Detta är mer än tillräckligt med minne och lagring för multitasking eller krävande program. Datorn har också ett Radeon RX Vega 10 grafikkort, som ger fantastiska bilder för videoredigering, spel och andra grafiskt utmanande uppgifter.

Dess flera kontakter, inklusive HDMI, USB-C, USB-A och Ethernet, erbjuder olika anslutningsalternativ. För trådlöst nätverk stöder gadgeten även Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.1. Det är lämpligt för proffs, multimediaproducenter och spelare som behöver högpresterande bearbetning i en kompakt formfaktor.

ACEMAGICIAN Mini PC

En potent och liten stationär dator som heter ACEMAGICIAN Mini PC N5105 har en 11:e generationens Intel Core-processor. N5105 CPU kommer med en maximal klockhastighet på 2,9 GHz. Den innehåller 512 GB M.2 SSD och 16 GB DDR4 RAM, vilket ger den tillräckligt med hastighet och kapacitet för dagliga datoruppgifter som att surfa online, skriva dokument och streama multimedia.

Med Wi-Fi 5, HDMI, Bluetooth och VESA installationsalternativ ger Mini PC N5105 dubbel 4K UHD-upplösning. Den kan användas som mediacenter eller för andra former av nöjen eftersom den har en automatisk startfunktion. På grund av sin blygsamma storlek är den enkel att montera på en vägg eller ett skrivbord i trånga ställen.

Dess högpresterande element och små fotavtryck gör den till ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en kraftfull, utrymmesbesparande skrivbordslösning.

TRIGKEY Mini PC

TRIGKEY Mini PC är en liten stationär dator som använder mikrodatorn N5095 från Intels 11:e generation av processorer. Den erbjuder snabb och effektiv prestanda tack vare dess 16 GB DDR4 RAM och 500 GB M.2 SSD 2280.

Den här minidatorn har en mängd olika anslutningsalternativ, inklusive Ethernet och Wi-Fi för nätverk, HDMI, DisplayPort, USB-C och USB 3.0. Den är enklare att transportera och lagra på grund av sin lilla storlek. Mini PC är en solid och anpassningsbar dator som är perfekt för alla som behöver en bärbar och effektiv datorlösning.

  Så här fixar du problem med Slack-ljud

Tack vare dess högpresterande specifikationer, nätverksmöjligheter och liten storlek är den lämplig för olika aktiviteter, inklusive arbete eller spel. Den är tillgänglig på Amazon med BT4.0, så att du kan ansluta direkt till din fjärrenhet, vilket frigör skrivbordsutrymme och förbättrar dess estetiska tilltal.

En AMD Ryzen 7 3750H CPU driver den lilla stationära datorn som kallas Beelink SER3 Mini PC. Den har en 500GB M.2 NVME SSD och 16GB RAM för snabb och praktisk lagring. Kontorsarbete, filmuppspelning och måttligt spelande är bara några av de saker som SER3 kan hantera.

Dubbla HDMI på den lilla stationära datorn gör det enkelt att ansluta två skärmar samtidigt. Detta gör att du kan förstora arbetsutrymmet, spegla information eller öka ett enda fönster över flera bildskärmar. Trådlösa kommunikationsalternativ inkluderar Bluetooth 5.0 och Wi-Fi 6.

Ett inbyggt kylsystem på datorn förhindrar att den överhettas och säkerställer en stabil drift. Beelink SER3 Mini PC är en kraftfull och anpassningsbar dator perfekt för hem- och arbetsplatsanvändning.

ASBS Mini PC

En kraftfull liten stationär dator gjord speciellt för affärsbruk är ASBS Mini PC. Med en maximal klockfrekvens på 4,2 GHz och en Intel i5-1135G7-processor erbjuder den effektiv multitasking och snabb prestanda.

Windows 11 Pro, som ger ett användarvänligt gränssnitt och interoperabilitet med olika affärsprogram, är redan förinstallerat på enheten.

Med 512 GB SSD och 16 GB RAM, har ASBS Mini PC ett maximalt utbyggbart lagringsutrymme på 64 GB och en lagringskapacitet på 4 TB. Detta möjliggör enkel åtkomst till appar som används regelbundet och tillräcklig lagring för omfattande data.

Dess funktionsrika gränssnitt gör det möjligt att ansluta samtidigt till flera enheter, inklusive projektorer, bildskärmar, tangentbord, möss och kontorsutrustning. Den är perfekt för kommersiella och industriella tillämpningar. Tillgänglig via Amazon, mini-datorns 4K UHD trippelbildskärmsfunktion gör den till ett fantastiskt alternativ för multitasking och videoredigeringsarbete.

Blackview MP60 Mini PC

Blackview MP60 Mini PC använder en Intel N5095-processor och är en bärbar Windows 11 Pro-dator. Den presterar snabbt och effektivt med 512 GB M.2 SSD-lagring och 16 GB DDR4-minne. Den kan fungera som en liten speldator och stöder dual-band Wi-Fi och 4K-grafik.

Fyra USB 3.0-portar, en USB Type-C, HDMI och en LAN-port, är bland MP60:s många anslutningsfunktioner. Dessutom ingår en SD-kortplats och Bluetooth 5.0. Enhetens fläktlösa konstruktion säkerställer tyst drift och liten värmeförlust.

En solid och anpassningsbar dator med exceptionell prestanda i ett litet paket, Blackview MP60 Mini PC är lättillgänglig på Amazon. Dessutom gör dess kompakta karaktär att den är smidig att bära runt på.

KAMRUI GK3 Pro Mini PC

Ett bärbart datorsystem som använder en Intel 11:e Gen N5105 mikroprocessor och en maximal klockhastighet på 2,9 GHz är KAMRUI GK3 Pro Mini PC. Med ett användargränssnitt som liknar en stationär dator, hanterar Intel UHD Graphics 800 enkelt uppgifter som webbsurfning, e-postvisning, dokumentredigering, hem-/kontorsanvändning och mer.

Höghastighets 16GB DDR4, etablerad 512GB M.2 2280 SSD är en del av KAMRUI liten dator. Ett system med 16 GB RAM är överlag snabbt och lyhört. Den kommer också med en Gigabit Ethernet-anslutning, som erbjuder snabb och pålitlig kommunikation.

  10 enkla sätt att avinstallera appar på Mac

Dessutom erbjuder KAMRUI GK3 Pro en 2,5-tums SSD-port för extra lagringsexpansion. De som behöver en solid men ändå bärbar datorenhet som kan hantera krävande uppgifter bör överväga att köpa den.

ACEMAGICIAN Mini Gaming PC

En bärbar och potent stationär dator, ACEMAGICIAN Mini Gaming PC har en AMD Ryzen 5 5600U mikroprocessor med en maximal klockhastighet på 4,2 GHz. Dessutom har den en 512 GB SSD och 16 GB DDR4 RAM för gott om lagring och snabb prestanda.

Windows 11 Pro, ett robust och säkert operativsystem anpassat för spel och arbete, driver denna minispeldator. Dessutom har den inbyggd AMD Radeon-grafik som kompenserar för flytande och engagerande spelupplevelser.

AMR5 kan mata ut maximalt tre videosignaler på 4K 60 FPS genom dess Type-C-gränssnitt på framsidan och dess HDMI- och DP-gränssnitt på baksidan, vilket ger funktionen av en 3-skärms synkron display.

Mini PC Windows 11 Pro

Med en maximal hastighet på 2,9 GHz driver Intel 11:e Gen N5105-processorn Mini PC Windows 11 Pro, en bärbar dator. Den har en 256 GB M.2 SSD och 8 GB RAM för snabb och effektiv prestanda. Mini PC:n stöder även en 2,5-tums SSD med en total potential på 2TB.

4K UHD-video kan spelas upp på Mini PC Windows 11 Pro för fantastiska bilder. Den har 802.11ac Dual Band 2,4 & 5GHz Wi-Fi och kompatibilitet med Wi-Fi 6. Den senaste trådlösa anslutningen möjliggör hastigheter på upp till 450 Mbps på 2,4 GHz-bandet och 1300 Mbps på 5 GHz, vilket ger användarna dubbelt så snabba internet för surfning, streaming och lätt spel.

Gigabit Ethernet-anslutningen kan ansluta till internet snabbt och säkert för applikationer, inklusive industriell och kommersiell användning, regelbundna gruppmöten online och massiva filnedladdningar.

Mini PC Windows 11 Pro EliteMini

AMD Ryzen 9 5900HX-mikroprocessorn i EliteMini UM590 Mini PC, som kör Windows 11 Pro, ger bearbetningsförmåga. Mini PC:n är kompakt men ändå kraftfull, tack vare sina 8 kärnor och 16 trådar, vilket gör den perfekt för krävande applikationer som videoredigering och spel.

Mini PC har 512 GB PCIe SSD-lagring och 32 GB RAM-minne för snabb uppstart och nedladdningshastighet. EliteMini UM590 har många kommunikationsportar, inklusive HDMI, DisplayPort, Thunderbolt 4 och många USB-portar. En LAN-kontakt, Bluetooth 5.2 och Wi-Fi 6 är alla för pålitliga och snabba nätverksanslutningar.

Varje stationär installation, som kan erhållas via Amazon, kommer att se mer elegant ut på grund av sin eleganta och moderna stil, och alla uppgifter kommer att slutföras snabbt på grund av dess kraftfulla prestanda.

Slutsats

Mini-datorer som är lätta och lätta att bära gör ditt arbete bekvämt. Minidatorer är kompakta, robusta, effektiva och kan användas för olika datorbehov. De är perfekta för användning inom IoT, säkerhetssystem, digital skyltning och andra applikationer på grund av sin lilla storlek, låga användning av el och olika möjligheter. Både proffs och entusiaster gynnar dem på grund av deras tillgänglighet och låga kostnad.

Därefter kan du kolla in några av de bästa enkelbordsdatorerna.