Topp 12 Handy YAML till JSON Converter Tools

Spread the love

Många onlineverktyg konverterar från ett språk till ett annat utan att veta något om något av dem. Den här artikeln kommer att diskutera några av de bästa tillgängliga verktygen för att konvertera från YAML till JSON och vice versa.

YAML är ett mänskligt läsbart dataserialiseringsspråk som används för att representera strukturerad data i textformat. I många programmeringsspråk används YAML som standardschemaspråk. Den använder indrag istället för krulliga hängslen och mellanslag istället för semikolon.

En delmängd av YAML känd som JSON (JavaScript Object Notation) används vanligtvis för att överföra datastrukturer mellan program. YAML stöds dock inte av alla programmeringsspråk, och det kan inte lagra objekt i arrayer eller tvinga strängar till siffror, till exempel.

Vad är YAML Language?

YAML är ett dataserialiseringsspråk som vanligtvis används för att skriva konfigurationsfiler. Det är en åsiktsfråga, YAML står för Yet Another Markup Language, eller YAML är inte ett märkningsspråk. Den understryker det faktum att YAML är ett dataorienterat språk och inte dokument.

YAML är ett välkänt programmeringsspråk eftersom det är enkelt att förstå och läsbart för det mänskliga ögat. Det är också ett bra val tillsammans med andra programmeringsspråk.

Eftersom YAML är en superuppsättning av JSON, kan den analysera JSON med en YAML-parser. Tilläggen som är en del av YAML inkluderar .yaml såväl som .yml. YAML-specifikationer tillåter användare att definiera sina datatyper och specifika datatypning. De mest populära datatyperna som används i YAML är siffror, strängar, nollvärden. Boolean, datum och tidsstämplar, sekvenser och kapslade värden.

Vad är JSON-format?

JSON (JavaScript Object Notation) är ett språkoberoende, mänskligt läsbart språk som används för sin enkelhet och används främst i webbaserade applikationer.

JSON innehåller en funktion som låter dig koda sex olika typer av data, inklusive objekt, array, strängar, null, siffror och Boolean. JSON är mycket lättare för datorer att förstå och är anmärkningsvärt flexibel jämfört med YAML, som tillåter kodning av Python-data, men det har sårbarheter vid avkodning. Det är därför YAML är utmanande att tolka.

Det mest använda formatet för dataöverföring mellan program är JSON. Den här artikeln kommer att diskutera några av de bästa tillgängliga verktygen för att konvertera från YAML till JSON och vice versa.

Online YAML-verktyg

Konvertera snabbt Another Markup Language till JavaScript med Online YAML-verktyg. Ange YAML i inmatningsfältet till vänster, och du kommer att se JSON visas i utdatafältet till höger. Ange YAML, hämta JSON. Det finns inga nedladdningar eller annonser, och allt fungerar i din webbläsare.

En YAML-omvandlare konverterar YAML-konfigurationer och dokument till JSON-konfigurationer och filer. Den har inga ytterligare konfigurationsalternativ. Endast en sak som du kan ändra är JSONs utdata. Du har tre val: dra in JSON med blanksteg eller dra in JSON med tabbar och minska JSON-utdata.

JSON-formaterare

JSON-formaterare är en annan gratis webbplats som låter dig förvandla JSON till YAML online utan kostnad. Precis som alla andra webbplatser i det här inlägget kan du ladda upp en YAML-fil eller kopiera YAML-koden till den; efter det konverterar den ingången YAML till JSON och visar utdata.

  Topp 19 mjukvarutestverktyg att känna till som testare

Efter att ha mottagit en utdata formaterad i JSON kan du välja att spara den i ditt urklipp. Du kan också spara JSON-utdata i en textfil. Men det finns inga andra verktyg eller ytterligare funktioner tillgängliga på webbplatsen att använda. Skicka bara YAML så får du din JSON-utdata. Så enkelt är det.

Besök den genom att klicka på URL:en och sedan kopiera YAML-data till dess gränssnitt för att komma åt det här verktyget. Se till att du infogar YAML-data i rutan till vänster. När du har klistrat in indata från YAML kommer den omedelbart att visa JSON-utgången, som du kan ladda ner till din persondator. Du kan också spara JSON-koden och använda den var du vill.

Försköna kod

Försköna kod omvandlare omvandlar YAML-texten till ett faktiskt JSON-objekt. Det åstadkoms genom att ta varje del av YAML-filen och översätta den till en giltig JSON-egenskap.

JSON till YAML

JSON till YAML verktyget är utrustat med två rutor där du kan ange YAML-data i den ena och få resultatet i JSON i den andra. Det här verktyget kan användas för båda konverteringarna: YAML till JSON och JSON till YAML. För att utföra denna YAML-konvertering till JSON-konvertering behöver du bara kopiera YAML-koden till dess gränssnitt. På bara några sekunder får du JSON-utgången.

För att använda det här verktyget online, besök hemsidan med ovanstående URL. Efter det, kopiera och klistra in YAML-koden i den övre högra rutan. Efter det kommer det automatiskt att visa vad som finns i JSON-detaljerna i den nedre rutan.

Du kan kopiera JSON-data och spara den i form av en fil på din persondator. Den stöder också omvänd konvertering. Så, oavsett om du vill ändra YAML till JSON och JSON till YAML, kommer det att kunna åstadkomma detta snabbt.

Kod försköna

Kod försköna är en enkel YAML till JSON-omvandlarwebbplats som du kan testa utan kostnad. Den kan ta YAML-koden direkt, eller så kan du ladda upp en YAML-fil till den. Efter att ha tagit emot dina YAML-ingångar kommer programmet omedelbart att returnera sin JSON-utgång.

Inte bara det, men om du äger en YAML-fil lagrad någon annanstans, är det möjligt att ange URL:en för den filen för att hämta YAML-data och omvandla den till JSON. Då är det möjligt att spara JSON-data som en fil på din dator och utföra vad du vill.

För att börja använda det här verktyget, besök dess webbplats med hjälp av länken ovan. Sedan kan du kopiera YAML-koden eller ladda upp en YAML-fil på din dator. Du kan också ange en URL för din ”.yml”-fil för att hämta YAML-informationen.

Efter YAML-filspecifikationen, tryck på ”YAML till JSON” eller knappen ”YAML till JSON” för att påbörja konverteringen. Konverteringen kommer omedelbart att visa JSON-utgången som du kan spara på din persondator. Så enkelt är det.

  Hur kommer rösttekniken att påverka marknadsföringen i framtiden?

KonverteraJSON

KonverteraJSON är bland de mest populära webbplatserna som låter dig ändra YAML-data till JSON på bara ett ögonblick. Den extraherar din ”.yml”-fil från dig och matar ut data i JSON-format. Det är möjligt att direkt infoga YAML-koden i dess gränssnitt och få JSON-utdata.

Förutom YAML i JSON-ändring kan du också välja alternativ. Det låter dig ange vilka radslut du vill se ska inkluderas i din JSON-fil.

Om du vill konvertera YAML till JSON via denna webbplats för att komma åt verktyget, gå till webbadressen ovan. När du har det kan du antingen ladda upp YAML-filen till din dator eller kopiera YAML-koden till rutan till vänster. När du har gjort det måste du välja typen av radslut i den nedre delen av nästa ruta. Börja sedan konverteringen.

ConvertSimple

ConvertSimple är ett annat onlineverktyg som låter dig enkelt konvertera YAML till JSON. Du behöver bara kopiera din YAML-post till inmatningsrutan till vänster, och den kommer att konvertera den till JSON. JSON-utgången finns i rutan till vänster.

Om det finns ett problem i YAML-filen och omvandlaren inte kan slutföra konverteringen, kommer felmeddelandet att dyka upp i utmatningsrutan, som talar om var felet upptäcktes inuti YAML. Använd kontrollrutan för att välja alternativen som ändrar konverteringen.

YAML-data är skyddade. ConvertSimples omvandlare skickar inga av dina YAML-detaljer till servrarna de använder för konvertering. Processen görs helt och hållet i din webbläsare. Det är därför ConvertSimples omvandlare är den säkraste och mest effektiva omvandlaren som finns.

WTools

WTools gör det enkelt att konvertera YAML-dokument online till lämpligt JSON-format. Verktyget kan konvertera YAML The Ain’t Markup Language (YAML)-dokument till JSON-dokument (JavaScript Obj Notation), och det är en helt gratis konvertering. Det finns ingen anledning att ladda ner någon programvara för att konvertera.

Hur fungerar det?

Klistra in din YAML i textområdet ovan. Klicka på ”Konvertera” och du kommer att kunna komma åt JSON-data i följande textområde. Efter konvertering kan du lägga till denna JSON i din applikation eller någon annan anledning.

Browserling

Med Browserling, kan du ladda upp YAML-filen eller klistra in YAML-koden i den. Efter det konverterar den ingången YAML till JSON och visar utdata för dig.

När du har fått din utdata som JSON är det möjligt att kopiera den till ditt urklipp. Du kan också konvertera JSON-utdata till en textfil. Men det finns inga andra verktyg eller ytterligare funktioner tillgängliga på webbplatsen som du kan använda. Skicka in YAML så får du en JSON-utgång. Så enkelt är det.

För att komma åt det här verktyget, öppna det genom att klicka på URL:en och sedan kopiera YAML-data till dess gränssnitt. Se till att du kopierar YAML-data till den nedre vänstra rutan. När du har klistrat in indata i YAML-formatet kommer den att förse dig med JSON-utgången, som du kan ladda ner till din persondator. Dessutom kan du ta en kopia av JSON-koden och använda den var du vill.

  Hur man skapar och skriver ut etiketter i Microsoft Word

Konverteringsverktyg är ännu en YAML till JSON-omvandlare. Du kan välja mellan en mängd olika planer och använda dess tjänster även utan registrering. Den erbjuder också anpassad omvandlarutveckling för företag och proffs för att transformera filer och bearbeta data.

Här är stegen för att använda det här verktyget-

  • Välj dina alternativ och klicka sedan på knappen ”Kör konvertering”.
  • Dra och släpp filen till ”Bläddra”-knappen eller klicka på ”Bläddra” för att välja filen.
  • Använd ett enda arkiv eller fil (zip 7z, rar, zip, xz) för att konvertera partiet.
  • Välj Antal blanksteg som ska dras in.
  • Klicka på knappen för att starta konverteringen.
  • Kör konvertering.

Det finns begränsningar för hur många konverteringar som kan utföras och filstorleken för varje konvertering. Konverteringsplanen bestämmer gränserna som du väljer. För användare som inte är registrerade finns det en gräns på 10 konverteringar per dag, 10 MB per uppladdad fil – det är bara att registrera sig och uppgradera gratis.

Handledning fungerar

Handledning fungerar är ett gratis verktyg för att konvertera YAML-filer till JSON. All YAML som du matar in här överförs inte till servern eller lagras när som helst. Dina personuppgifter är skyddade.

Kopiera YAML du vill konvertera och klicka sedan på knappen Konvertera. Du får önskad utdata i det nedre fältet.

Aconvert

Aconvert är också ett bra och säkert ställe att konvertera YAML-ingång till JSON-utgång. Här är stegen för att använda det här verktyget-

  • Klicka på knappen ”Välj filer” för att välja flera filer från din dator. Eller använd rullgardinsmenyn för att välja en onlinefil från webbadresser, Google Drive eller Dropbox.
  • Välj ett måldokumentformat. Målformatet för dokument kan vara PDF eller DOC eller DOCX och XLS. Andra format inkluderar XLS, PPT HTML, PPTX, HTML CSV, TXT RTF, ODT, ODS, ODP, XPS eller OXPS. Att välja ett format för målet kommer att visa vilka format från källan som kan konverteras till målformatet.
  • Klicka på ”Konvertera nu!” knappen för att starta batchkonverteringen. De konverterade filerna visas under avsnittet ”Konverteringsresultat” avsnittet ”Konverteringsresultat”. Klicka på ikonen för att visa QR-koden för filen eller spara filerna i onlinelagringstjänster.

Slutsats

JSON är ett lätt, textbaserat datautbytesformat som blir allt mer populärt. YAML är ett märkningsspråk som används i olika programmeringsspråk och annan mjukvaruutveckling för att beskriva data. Att konvertera YAML till JSON kan hjälpa dig att spara tid och resurser.

Du kan nu titta på en introduktion till YAML i Python för nybörjare och JSON-verktyg för att analysera, formatera och validera. Vill du konvertera JSON till Excel? Prova dessa verktyg.