Topp 11 Dogecoin-plånböcker för säkra och enkla transaktioner

Spread the love

Memecoin eller inte, att handla Dogecoin säkert är viktigt för alla användare.

Kryptovalutor handlar om offentlig spekulation, och Dogecoin har gjort bra ifrån sig på den fronten.

Från Doge Foundation som samlade in $50 000 för Kenyas vattenbrist till att Elon Musk kort ändrade Twitters logotyp till en Doge, detta mynt har oöverträffad goodwill bland andra meme-mynt.

Dessutom har Dogecoin livfulla gemenskaper som håller konversationerna flytande på Reddit, Twitter, TikTok, etc. Den här aktiviteten hjälper Dogecoin att njuta av en dominerande position bland meme-tokens, och den slår de näst bästa (Shiba Inu) med nästan 100 % i den nuvarande Börsvärde.

Bland annat är Dogecoins mest framträdande användningsfall som tipsmynt. Det är dock självklart att Dogecoins värde kan se vilda svängningar, precis som alla andra krypto. Och man bör bara investera det belopp de är redo att förlora.

Med den varningen ur vägen, låt oss titta på lite kryptoplånbok för att hjälpa dig göra rätt val.

Kryptoplånböcker: Hur väljer man?

Det finns många Dogecoin-plånböcker på marknaden. Även vår lista har mer än ett fåtal, vilket gör det väldigt svårt att välja den bästa.

Och faktiskt, det finns inte någon universell lösning för varje kryptoproblem. Varje användare har sina egna krav, och därför varierar plånboken de väljer.

#1. Programvara eller hårdvara

Kryptoplånböcker för hårdvara ger extra säkerhet men fungerar knappast på egen hand. Så de levereras vanligtvis med ett dedikerat gränssnitt eller en app som fungerar på samma sätt som en mjukvaruplånbok från tredje part.

I slutändan måste varje hårdvaruplånbok vara integrerad med mjukvara (plånbok) för att fungera. Med det i åtanke täcker den här listan huvudsakligen mjukvara (heta) plånböcker. Och om du redan har en hårdvaruplånbok bör du söka efter vilka hot-plånböcker från tredje part den stöder innan du fortsätter.

#2. Frihetsvårdande eller icke-frihetsberövande

”Dina nycklar, dina mynt” är ett lika gammalt talesätt som själva kryptovalutorna.

Här innebär icke-förvarande eller självvårdande plånböcker att privata nycklar skyddas av plånboksägarna. Å andra sidan kommer förvaringsplånböcker att låta någon annan (normalt en kryptobörs) hantera en användares privata nycklar.

Helst går kryptoentusiaster i godo för plånböcker utan förvar av uppenbara skäl. I första hand har kryptoversen ständigt skakat med hacks som riktade sig till kryptoutbyten, vilket resulterat i försvunna mynt utan tecken på återhämtning.

Därför, som individ, finns det en försumbar chans att någon kommer att bli målet för skickliga hackare.

Tvärtom, betrakta din krypto som borta om du har tappat bort din enhet och de privata nycklarna. Eller, om du inte kan skydda dig från de ständigt utvecklande webb3-nätfiskebedrägerierna.

Slutligen, plånböcker utan förvaring för teknikkunniga användare som kan förvara sina privata nycklar säkert, och förvaringsplånböcker för andra.

#3. Multi-valuta och andra funktioner

Plånböcker med flera valutor kommer normalt med en bekvämlighetsfaktor, vilket gör att man kan hantera många mynt på en enda applikation.

Dessutom kan de ha funktioner som insats, kryptolån, handel, etc. Det är dock inte alla användare som behöver dem, och det är bäst att leta efter det absoluta minimum eftersom mer funktionalitet översätts till mer kod, vilket innebär en större attackyta för hackare .

  7 bästa och effektiva trådlösa åtkomstpunkter (WAP) för 2022

Dessutom skiljer sig deras närvaro på flera plattformar också. Till exempel finns det bara en handfull alternativ för en Dogecoin-plånbok för Linux eller till och med en Mac.

Gör därför en lista över funktioner du behöver för närvarande eller inom en snar framtid och enheten du kommer att använda dem på innan du försöker välja din Dogecoin-plånbok.

Så, det här var några saker att rensa innan du hoppade på den här listan (utan särskild ordning), börja med…

Infinity Wallet

Infinity Wallet hjälper dig att handla, övervaka och byta Dogecoin mot andra kryptor utan ansträngning. Det är en självvårdande (privata nycklar på enheten) kryptoplånbok som kan generera plånboksfrön när den är offline.

Ett frö är en 12-24 ords mnemonisk fras som används för att återställa en kryptoplånbok.

Denna plånbok märker sig själv som ”den enda digitala plånboken du behöver”. Följaktligen är det en plånbok med flera valutor (Dogecoin ingår) med inbyggda Windows-, MacOS- och Linux-appar, med smartphoneversioner listade som ”kommer snart”.

Det som behöver nämnas särskilt är den praktiska portföljövervakningen. Detta låter dig ställa in prisvarningar för enbart Dogecoin eller hela plånboken.

Slutligen stöder Infinity Wallet över 150 000 digitala tillgångar, vilket ger dig tillgång till flera blockkedjor och dApps från en enda instrumentpanel.

YouHodler

YouHodler är inte bara en plånbok; det har en kryptobörs, kryptolån och några andra tjänster, vilket gör det till ett litet investeringsnav.

Det är ett annat verktyg i flera valutor som inte är en exklusiv Dogecoin-plånbok. Och detta kan vara bra om du vill göra många saker med flera kryptovalutor utan att testa ytterligare verktyg.

Som en registreringsbonus får en ny användare 10 $ incitament att sätta in sina Dogecoin till YouHodler.

Denna plånbok stöder flera operationer, inklusive köp, sälj, lån, utbyte, multi-HODL, dubbla investeringar, etc.

Multi-HODL är som automatisk handel (men har manuella alternativ), där du investerar (och riskerar) några av dina mynt för att starta en kedja av krypto-stödda fonder. Här används din säkerhet för att köpa lite krypto, som återigen används som säkerhet för att köpa ännu mer krypto. Tanken är att söka vinst genom att sälja tillgångar till ett högre pris genom att bygga en kedja av kryptolån. Multi HODL låter dig också kontrollera vinst- och förlustmarginalerna, som, när de väl uppnåtts, utlöser händelser som försäljning för att stänga din position.

På samma sätt finns det ett dubbelt investeringssystem som garanterar avkastning i en av valutorna du väljer. Sammantaget finns det mycket mer att göra än en vanlig kryptoplånbok erbjuder.

När det gäller säkerhet använder YouHodler en kombination av varm- och kallförvaring. Dessutom är fonderna skyddade med en gruppförsäkring värd $150 miljoner mot flera riskabla situationer, som nämnts i deras vanliga frågor.

För närvarande är YouHodler tillgänglig för Android och iOS.

Atomic Wallet

Atomic Wallet är ett verktyg som är multi-valuta och erbjuder många kryptor.

Det bästa med Atomic är att det är en självvårdande plånbok med ett rent och minimalistiskt gränssnitt. Det stöder köp, försäljning, utbyte och satsning, vilket ger dig tillgång till över 300 kryptovalutor, inklusive Dogecoin.

Atomic Wallet är också ett av de mest anonyma verktygen i sitt slag, som aldrig ber om någon registrering eller någon KYC.

  Hur man matar ut en extern hårddisk på en Mac

Slutligen upprätthåller Atomic Wallet en utmärkt plattformsoberoende närvaro med appar för Windows, MacOS, Linux, Android och iOS.

ZenGo

Lägg till i listan över icke-förvarande plånböcker här är denna – ZenGo. Det låter dig köpa, sälja, byta, handla NFT:er och få tillgång till dApps, med tillgång till över 70+ kryptotillgångar.

Det som dock skiljer ZenGo från andra är dess säkerhetsprotokoll.

För det första eliminerar det ”fröfrasen sårbarhet”. Så i stället för att ge all kraft åt frönfrasen och riskera dina pengar i händelse av ett nätfiske-bedrägeri, uppfann ZenGo MPC: multi-party computation.

Här kan du anta två pusselbitar (share), en lagrad hos dig och den andra på ZenGo-servrar (ZenGo lagrar även din andel i krypterad form på deras servrar). För varje transaktion pratar de två aktierna med varandra för att godkänna processen.

Dessutom har ZenGo trefaktorsautentisering för att återställa din plånbok på en annan enhet. Så, alla hotaktörer kan inte bara migrera din plånbok var som helst utan att få tillgång till din e-post, 3D-ansiktsskanning och en återställningsfil som säkerhetskopieras med dig.

Dessutom har ZenGo en brandvägg för att skydda sina användare från Web3-attacker.

Sammantaget verkar detta säkerhetslandskap perfekt om ZenGo kan hålla sina servrar säkra och skiljer sig något från ”äkta” självvårdande plånböcker.

ZenGo är tillgängligt för Android och iOS.

Exodus

Exodus är ett välkänt namn i kryptoplånboken som inte behöver något konto eller personlig information för att börja med 260+ kryptotillgångar. Dessutom är detta också en självvårdande plånbok.

För närvarande stöder den köp, försäljning och byte av krypto, handel med NFT och dApps och utvecklar sina DeFi-funktioner med integrerade appar. Dessutom ger det dig alternativ att tjäna passiv inkomst genom att satsa.

På säkerhetsfronten samarbetade Exodus med Trezor, en kryptoplånbok för hårdvara. Enkelt uttryckt är en hårdvara (eller kall) plånbok det säkraste sättet att lagra och fysiskt autentisera transaktioner. Så tekniskt sett får du skönheten och lättheten hos Exodus tillsammans med den robusta säkerheten hos Trezor.

Men det säger sig självt att du behöver en kompatibel Trezor-plånbok för att denna fackförening ska fungera. Ändå, på egen hand, är Exodus tillräckligt bra för en mjukvara (eller het) plånbok du kan använda för att handla Dogecoin.

Exodus har appar för Windows, MacOS, Linux, Android och iOS. Dessutom kan du använda den här plånboken med dess webbläsartillägg för Chrome och Brave.

Trust Wallet

Trust Wallet har allt: kryptohandel (köp, sälj & byt), NFTs, DeFi och stödet från den största kryptobörsen, Binance, som också är dess moderbolag.

Det är en plånbok med flera kedjor som låter dig hålla de privata nycklarna för dig själv. Dessutom kan du ställa in detta kryptoverktyg utan någon typisk registrering.

Trust Wallet stöder häpnadsväckande 4,5 miljoner kryptotillgångar och täcker över 60 blockkedjor.

Du kan ladda ner Trust Wallet på iOS och Android eller använda den som ett webbläsartillägg.

MyDoge

MyDoge är en kryptoplånbok gjord speciellt för Dogecoin-entusiaster. Det här är en plånbok utan förvaring som tar NOLL avgifter från och med nu. Så allt du betalar är nätverksavgiften, den lägsta möjliga beräknad av MyDoge plånbok.

Detta är byggt med tanke på det livliga Dogecoin-communityt och har funktioner som DogeChat, sociala profiler, tips, etc. Specifikt har DogeChat en Twitter-bot som hjälper dig att tipsa de Twitter-skapare du beundrar.

  Hur man inaktiverar chatt i zoom

MyDoges gränssnitt är extremt enkelt. De primära alternativen är att köpa, ta emot och skicka Dogecoins. Inställningssektionen låter dig ta manuella säkerhetskopior och säkerhetskopior av den hemliga frasen.

MyDoges grundare har donerat en miljon Dogecoins till Dogecoin Foundation som ett tecken på deras stöd och uppskattning.

Slutligen är detta skapat exklusivt för Dogecoin och är tillgängligt för Android och iOS.

Paybis

Paybis är en förvaringsplånbok med flera kryptovalutor med ”state-of-the-art” säkerhet för att hantera dina privata nycklar.

Följaktligen är detta lämpligt för alla som inte vill hantera sina egna privata nycklar. Dessutom handlar det mest om att köpa och sälja flera kryptor utan några ytterligare alternativ som insats, kryptolån etc.

Noterbart är att denna plånbok kräver identitetsverifiering vid registrering och är inte lämplig för någon som letar efter en anonym Dogecoin-plånbok.

Paybis har appar för Android och iOS, och du kan även använda dem i din webbläsare.

Dcent plånbok

Dcent är ett företag främst inom hårdvaruplånböcker. Däremot kan deras mobilapp också fungera som en fristående ”het” Dogecoin-plånbok.

Detta är en plånbok med flera kedjor som tillåter portföljhantering för hundratals kryptovalutor.

Dessutom har denna en inbyggd dApp-webbläsare som indikerar kompatibla applikationer, inklusive DeFi-tjänster du kan prenumerera på. Dessutom integreras detta också med NFT-tunga blockkedjor.

Sammantaget kommer detta att fungera för en Dogecoin-plånbok, men du har fler funktionsrika alternativ för det. Det är dock mycket mer meningsfullt om du också har deras hårdvaruplånbok.

Du kan ladda ner den här mjukvaruplånboken för iOS och Android.

Lumi plånbok

Lumi stöder över 1200 kryptovalutor och är en valfri plånbok för integritetskänsliga användare eftersom man inte behöver ge någon personlig information för att använda den.

Du kan ha denna kryptoplånbok med öppen källkod för att köpa krypto med ett lägsta tröskelvärde på $50.

Dessutom erbjuder den här plånboken mottagning och omedelbar växling med fasta priser som indikerar den exakta mängden mynt du kommer att få.

Lumi har appar för Android och iOS, och man kan också använda den direkt från vilken webbläsare som helst.

Freewallet

Freewallet är en förvaringsplånbok som fungerar för över 100+ kryptovalutor och erbjuder ”avgiftsfria” transaktioner med andra Freewallet-användare.

Det här har en inbyggd kryptoväxling med ett löfte om att hålla dina mynt i ”kyllager”.

Som många sådana plånböcker behöver du ett konto (sociala medier eller e-post) för att komma igång. Samma konto kan användas för att återställa förlorade portföljer vilket innebär att det är säkrare för dem som inte kan hålla sina privata nycklar säkra.

Dessutom nämner deras hemsida att de kan ”backa upp dig vid ett misstag”. Även om de inte har angett verkliga tillämpningar av sådana försäkringar eftersom blockchain-transaktioner i allmänhet är permanenta.

Slutligen kan du få denna Dogecoin-plånbok på Android, iOS och som en webbapplikation.

Vilken valde du?

Vi försökte täcka några av de bästa Dogecoin-plånböckerna och hoppas att du hittade den perfekta för ditt användningsfall. Om du fortfarande är osäker, gå igenom avsnittet ”Crypto Wallet: How to Choose” igen.

Personligen skulle jag välja Trust Wallet för en portfölj med flera mynt och hålla mig till MyDoge om det bara handlar om Dogecoin. Du kan dock prova andra och se hur de klarar sig på din skala och vilka avgifter de tar ut för att fatta ett mer robust beslut.

PS: Här är några säkerhetsåtgärder för varje kryptoanvändare.