Topp 10 eSignature-lösningar för personliga till affärsdokument

Spread the love

Världen blir digital och papperslös, från officiella dokument, tentor och betalningar, till underskrifter.

Digitaliseringen har revolutionerat liv och arbetsplatser, vilket ger dig möjlighet att välja en elektronisk signatur.

Att signera dokument med en penna håller på att bli föråldrat. Covid-19-pandemin har gett bränsle till elden genom att öka fjärrarbetet där e-signaturer verkade vara det enda alternativet.

Det är därför det är opraktiskt att använda traditionella signaturer för personligt och affärsmässigt bruk, särskilt när man arbetar med människor från stora avstånd.

För att inte tala om, fysiska signaturer kräver personliga möten, skanning, utskrift, postning eller fax av dokumentet till berörd personal. Hela denna process är tråkig, tidskrävande och arbetskrävande.

Det är här e-signaturmjukvaran kommer väl till pass! Det automatiserar processen och sparar dig från krångel.

Så om du vill förbättra din produktivitet och arbetsflöden samtidigt som du undviker problemen som är förknippade med den urgamla signaturpraxis, här är din chans.

Gör dig redo att veta mer om eSignaturer, tillsammans med några av de bästa programmen för det.

Vad är en elektronisk signatur?

En elektronisk signatur (eSignatur) är en kodad form av en signatur som indikerar godkännande av ett elektroniskt kontrakt eller ett dokument. Och programvaran som gör det möjligt för människor att signera ett dokument online kan betecknas som programvara för elektroniska signaturer.

Du kan ladda upp ett dokument via din dator, surfplatta eller smartphone och sedan skicka det till flera personer med hjälp av programvaran. På så sätt kan de signera det online utan att behöva gå igenom den traditionella processen.

Med programvaran eSignature kan du enkelt samla in och lagra signaturer genom att lägga till anmälningsformulär i dina dokument.

Och oroa dig inte för dess säkerhet eftersom dessa programvarutyper låter dig verifiera signaturen och skydda all data som matas in i den genom stark kryptering. Bra programvaruleverantörer kan också erbjuda fler säkerhetsfunktioner som granskningsloggar, autentisering och mer.

Till exempel kan du ha skrivit på ditt namn när du tog emot ditt paket via en budtjänst med hjälp av en mobil eller surfplatta. Det är precis en e-signatur.

Voila! Du visste det.

Några användningsfall:

 • Försäljningskontrakt
 • Leverantörs- eller säljaravtal
 • Färska kundformulär
 • Kundgodkännanden
 • Ändra order
 • Onboarding av anställda
 • Juridiska dokument som linne för immateriell egendom
 • Åldersverifiering och föräldrarnas samtycke
 • Sekretessavtal och kanaler

En annan viktig fråga som nästan alla tänker på när det gäller e-signaturer är – är de lagliga?

Ja. För all del.

Elektroniska signaturer är juridiskt bindande.

År 2000 tillämpade USA ESIGN Act, vilket gjorde e-signaturer lagliga för all virtuell användning. På samma sätt följde andra regioner över hela världen, såsom Europas elDAS, efter.

Nu behöver företag och ensamföretagare inte vara begränsade till att utföra kontrakt på papper.

Hur kan det hjälpa ditt företag?

Populariteten för eSignaturer ökar som en löpeld. Enligt Statistae-signaturtransaktioner ökade från 200 miljoner 2014 till cirka 754 miljoner 2017. Det förväntas växa med 39 % och kan nå över $9 073 miljoner till 2023.

Vad är anledningen?

Låt oss förstå.

Snabbt arbetsflöde för att spara tid ⏱️

Genom att använda eSignature blir den tid som går åt mindre eftersom dokument kan tilldelas direkt online. Du behöver inte vänta på att den berörda personen ska komma och sedan skriva under, vilket hindrar arbetsflödet genom att hålla uppgifterna under en längre period.

Denna teknik är särskilt en välsignelse för sjukvård och andra kritiska företag där godkännande måste göras omedelbart.

Ökad bekvämlighet 💯

Att resa till avlägsna platser bara för att få godkännande verkar vara en urgammal praxis nu. När du har kraften hos internet och eSignature-programvara kan du ta godkännanden på nolltid, vilket ökar bekvämligheten på båda sidor.

Miljövänligt 🌲

Tonvis med papper används för att tillverka papper varje år, vilket försämrar miljön. Gå papperslös för att rädda träd och miljö, så nästa generation ser ett grönare ekosystem än vi gör.

Spara resurser ✂️

e-signaturer sparar inte bara tid utan kostar också. Slösa inte dina resurser på resekostnader eller på att köpa mer bläck och papper. Dessutom kan du också frigöra en del arbetskraft som är involverad i att skanna, skriva ut och leverera dokumenten för att arbeta med andra viktiga aktiviteter.

  10 RegEx Tester för JavaScript, Python, PHP, Golang, Ruby, etc.

Du är nu bekant med enkla saker som kan hjälpa dig mycket när du väljer eSignatur framför fysiska signaturer.

Om du är övertygad, titta på några av de bästa eSignature-programvaran på marknaden för att dra nytta av dess fördelar.

eversign

Automatisera både klientinriktade och interna signaturer samt godkännanden med hjälp av eversign. Att signera med det här verktyget är säkert och enkelt med vilken enhet som helst och hjälper företag för alla skalor och storlekar.

Den har en inbyggd redigerare som ger dig användbara verktyg för att modifiera, signera och skicka alla dokument på nolltid.eversign har också ett fullfjädrat och kraftfullt JSON-baserat REST API för att automatisera funktionerna.

Dess funktioner liknar vad du har sett i de tidigare verktygen, såsom mallar, revisionsspår, personlig signering, integration, efterlevnad, etc. För säkerheten erbjuder den 256-bitars SSL, plus att de hanterar det nära med en övervakad infrastruktur.

Du kan också schemalägga alla dokument som löper ut automatiskt, ta bort dem permanent eller exportera dem någon annanstans privat. Du kan lägga till upp till 25 medlemmar i ett team eller hantera flera företag också.

Använd det gratis för 5 dokument varje månad och 3 API-dokument. Eller använd dess betalda planer från $9,99/månad för obegränsade dokument och utökade funktioner.

signera nu

Ta hjälp av signera nu att generera e-signaturer för en mängd olika användningsfall och öka ditt arbetsflöde. Skicka dokument för att få dem signerade av flera mottagare eller signera dina egna filer med bara några klick. Deras kraftfulla och enkla API hjälper dig att enkelt bädda in e-signaturer på din webbplats eller app på några minuter.

Även om du inte har en internetanslutning kan du e-signera dina dokument var som helst. Det låter dig göra en begäran om ytterligare information eller dokument, ställa in meddelanden vid färdigställande, bulkbjuda in flera mottagare och ställa in specifika signeringsorder för dina mallar.

Du kan skapa en unik signeringslänk för att få dokumenten signerade, begära valfria betalningssektioner i dina ifyllbara formulär och anpassa inbjudningsmeddelandena för signering. Lägg till kopia (CC) till vissa mottagare som kan behöva aviseringar tillsammans med ett utgångsdatum. signNow meddelar dig också om en mottagare vägrar att underteckna ditt dokument.

Den är kompatibel med PCI DSS, GDPR, HIPAA, SOC 2 Type II och 21 CFR Part 11 och har avancerade hotskyddsfunktioner. signNow har ett fantastiskt RESTful API som snabbt kan integreras med andra verktyg.

PandaDoc

Försegla dina avtal med juridiskt bindande och bekväma e-signaturer genom att använda PandaDoc.

Mer än 20 000 företag använder redan denna lösning för att spara tid och resurser. Använd PandaDoc för att skicka förslag, offerter, kontrakt, betalningsinsamlingar som kräver godkännanden.

Du kan dra fördel av den här lösningen genom att använda den var som helst och på vilken enhet som helst; du gillar att snabbt effektivisera arbetet. PandaDoc kompromissar aldrig med säkerhet och har byggt sin eSignatur-teknologi med full överensstämmelse med UETA och ESIGN. De tillhandahåller också ett elektroniskt certifikat med varje undertecknat dokument.

Undvik gissningar; använd istället deras dokumentanalys plus aviseringar för att få en omedelbar utsikt när din potentiella kund öppnar dokumenten du har skickat eller ser och kommenterar dem. De erbjuder 200+ professionella mallar som är designade för att ge ditt företag ett evigt intryck.

PandaDoc integreras också med ett stort antal integrationer för att påskynda ditt arbetsflöde. Det inkluderar HubSpot CRM, Zoho, PayPal, Dropbox, Slack, etc.

Nitro tecken

Ge dina potentiella kunder en verkligt bekväm eSigning-upplevelse med hjälp av Nitro tecken.

Det eliminerar användningsnivåer, överskott och kostar dig inte per signatur. Oavsett om du arbetar med kontrakt, kalkylblad, formulär, ritningar och andra dokument, ger Nitro dig de verktyg du behöver för att förenkla eSigning.

Den är kompatibel med flera webbläsare och mobila enheter. Nitro Sign är säker och kompatibel med den amerikanska e-signaturlagstiftningen. Det underlättar sömlöst samarbete genom att dela dokument online, granska och kommentera dem i molnet.

Du kan enkelt bjuda in andra att kommentera dokumenten och spåra arbetsflöden genom att se analyser och aviseringar i realtid. För att skydda dina dokument och data använder Nitro Sign tvåfaktorsautentisering, revisionsspår och sofistikerade efterlevnadscertifieringar från HIPAA, SOC Type II, Privacy Shield, etc.

Driv dina projekt och ge dina kunder en bättre upplevelse genom att skapa, kombinera, konvertera och organisera PDF-filer på din enhet. Därför hjälper det till att eliminera mänskliga fel som är involverade i processen.

Fylla

Detta är förmodligen den bästa och mest väl avrundade eSignatur-lösningen som finns för tillfället. Det är förmodligen också det enklaste sättet att fylla i PDF-filer och även skicka signaturer som skulle hålla i domstol. En av de bästa sakerna med Fylla är att den kan användas på praktiskt taget alla datorer, iOS eller till och med Android-enheter. Detta hjälper verkligen med plattformsoberoende funktionalitet och tillgänglighet.

  Praktiskt med Skype-röst- och videosamtal för Outlook.com

Fill-användare kan också vara säkra på att de är i trygga händer. Fill kan uppfylla de globala säkerhetsstandarderna och även sekretessstandarderna. De följer också bästa praxis när det gäller säkerhet. Det är därför Fill används flitigt i branscher som hälsovård, brottsbekämpning, fastigheter och finansiella tjänster.

Användare kommer att vara glada att veta att deras data lagras extremt säkert med kryptering som är militärkvalitet och är i enlighet med HIPAA. Fill ger också sina användare lite smart analys. Detta kan vara till stor nytta för många olika företag.

DocuSign

Påskynda ditt arbete från kontrakt, erbjudandebrev och kontoöppningar till fakturor genom att utnyttja det DocuSign. Skicka avtal och få dem undertecknade online med säkerhet, oavsett vilken enhet du eller den andra parten använder.

Eliminera upprepade manuella uppgifter och spara pengar som spenderas i onödan; använd istället deras sömlösa erbjudanden och imponerande funktioner. Den tillhandahåller applikationer för tre plattformar – Android, Windows och iOS så att du kan arbeta var som helst.

Ta reda på ditt avtals status om hur långt det har kommit i processen och ställ in påminnelser om att få aviseringar automatiskt vid varje steg. Du kan inkludera standardfält i ditt avtal, såsom datum och signatur, eller skapa anpassade fält och spara dem.

DocuSign tillåter användare att logga på 43 språk och skicka dokument på 13 språk. Standardisera hela processen och spara tid genom att lagra dokument som du ofta använder och återanvända mottagardirigeringen, anpassade fält etc. som används i dessa papper.

Anslut och integrera eSignaturer med verktygen och mjukvaran du använder eftersom DocuSign stöder 350+ integrationer och ledande API:er, inklusive Salesforce, Googles produkter, SAP, etc. Den motståndskraftiga infrastrukturen hos DocuSign gör att de kan leverera 99,99 % tillgänglighet, vilket är välbehövligt för ditt arbete.

Oroa dig inte för säkerheten eftersom DocuSign uppfyller stränga säkerhetsstandarder som används globalt, inklusive EU och USA, och den använder också stark och avancerad teknik för datakryptering. Den följer reglerande organ som UETA, US ESIGN Act och EU elDAS. De lagrar och genererar också exakta granskningsspår för dina dokument.

Dess prissättning börjar från $10 per månad.

Adobe Sign

Adobe Sign är ett annat bra alternativ för dig. Detta förenklade verktyg hjälper dig att skicka dokument med lätthet, precis som e-post. Allt du behöver göra är att ladda upp en fil, skriva in undertecknarens e-postadress och trycka på ”skicka”-knappen.

På undertecknarens sida kan de klicka på länken du skickade och signera dit själva med hjälp av en webbläsare på vilken enhet som helst, oavsett om det gäller smartphone eller dator. För deras bekvämlighet kräver Adobe inte att de registrerar sig eller laddar ner nödvändigtvis.

Du kan se signaturstatus, skicka påminnelser, se detaljerade granskningar eller avbryta förfrågningar för dina transaktioner. Adobe Sign kan arbeta utan ansträngning med olika verktyg så att du kan skicka dokument från verktyg som Microsoft 365, Dropbox, Box och mer.

Av säkerhetsskäl är den kompatibel med standarder som PCI DSS, SOC 2 Type 2 och ISO 27001. Den stöder också olika filformat, inklusive Adobe PDF och andra PDF-filer, MS Word, Excel och PowerPoint, Text, WordPerfect, grafik som PNG , GIF, JPG, JPEG, TIF och BMP; tillsammans med HTML och HTM.

SignEasy

Med mer än 10 år av konsekvent innovation, SignEasy har redan hjälpt 35 000+ organisationer att automatisera signaturprocessen med eSignaturer. Glöm att skriva ut, skanna och faxa dokument; använd istället detta lättanvända verktyg som erbjuder en utmärkt signeringsupplevelse.

Infoga bara signaturer i ett dokument med hjälp av fingret, pennan eller musen. Eller så kan du också ladda upp bilden av den handskrivna signaturen tagen på papper. Det låter dig skicka dokument i parallell eller seriell sekvens till flera personer. Du kan också göra det möjligt för personer att signera dem i en viss ordning, en efter en eller på en gång.

Du kan granska framstegen för att skicka dokument genom att kontrollera vem som behöver underteckna dem eller vem som redan har gjort det. Skicka push-meddelanden eller e-postmeddelanden som en påminnelse och få aviseringar när en åtgärd äger rum. Andra funktioner inkluderar bred integration, efterlevnad, global igenkänning, avancerad säkerhet med fingeravtrycksautentisering, lösenord och SSL-certifiering.

Det stöder filformat som MS word, Excel, PDF, Pages, PNG, etc. Det gör det också möjligt att spara dina oavslutade dokument, så att du kan komma tillbaka senare och göra ändringar, tillsammans med möjligheten att komma åt filerna offline. Importera dina dokument från molnet, SD-kort, e-postmeddelanden och andra applikationer.

  Hur man åtgärdar WOW-fel #134 dödligt tillstånd

Kvaliteten på signaturerna är också hög och liknar fysiska signaturer. Du kan återanvända befintliga mallar, lägga till bilder, kommentarer, initialer, förutom texter, och ställa in anpassade fält och sidfot för e-post för snabbare arbete. SignEasy finns på 24 språk. För säkerhet kan du ta deras 14-dagars gratis provperiod.

HejSign

Pålitlig av tusentals individer och företag runt om i världen, HejSign är en enkel eSignatur-lösning. Nu ägs det av Dropbox så att du kan utöva kraften från båda fantastiska plattformarna.

Det är tillgängligt i form av ett unikt webbgränssnitt, Salesforce-tillägg eller ett utvecklarvänligt API.

Du har möjlighet att återanvända signaturdokument som mallar tillsammans med en mängd funktioner som anpassat varumärke, undertecknarbilagor, white-labeling, sofistikerad teamhantering, inbäddade eSignaturer och Salesforce-integration. HelloSign är ett klagomål till HIPAA, så du behöver inte oroa dig.

Dess prissättning börjar på $15/månad när du betalar årligen. Du kan också testa HelloSign gratis utan att ange dina kreditkortsuppgifter.

Dokumentskiss

Dokumentskiss är ett gratis verktyg för snabbare signering, och det bygger elektroniska signaturer på ett mycket intuitivt sätt. Det är anledningen till att det här verktyget är enkelt för alla med alla färdigheter att använda det. Den arkiverar och skyddar dina signerade dokument så att ingen kan manipulera dem i alla fall.

Docsketch är kompatibel med både USA och globala lagar om eSignaturer. Ställ in signeringsprocessen för att fråga dem en efter en; valet är ditt! Om du ställer in någon ordning kommer den berörda personen att få ett meddelande automatiskt när deras tur kommer. Det kommer också att hjälpa dig att se hur många personer som finns kvar att signera ditt dokument.

Du kan förvandla ett dokument till en återanvändbar mall så att du kan komma åt det när som helst och var som helst. Med varje undertecknad fil får du en detaljerad rapport med juridisk information också. Den har automatisk upptäckt av tomma rader i dina filer, vilket hjälper till att placera fälten korrekt. Följaktligen blir inställningen av dokument för att få dem ifyllda enkelt och snabbare.

Genom att använda funktionen ”Skicka som försäljningsdokument” kan du få vissa typer av dokument godkända, såsom bud, uppskattningar och förslag. Om mottagaren är redo att godkänna kan de klicka på knappen ”Godkänn” och sedan guidas de genom nästa steg.

Bonustips för att välja en bra programvara för elektroniska signaturer

Du kanske hittar dessa program som erbjuder en liknande uppsättning funktioner, men de är unika i sättet de tillhandahåller lösningar. Därför kan det vara förvirrande att välja mellan. Förstå därför några saker och fattar sedan ditt beslut.

 • Dokumentvolym: Bestäm hur ofta du skickar dokument som behöver e-signaturer. Om det är ett fåtal gånger på ett år, så är det ingen idé att skaffa programvara som erbjuder en mycket stor bandbredd. Välj istället intervallet baserat på ditt volymkrav.
 • Efterlevnad: Lita inte blint på en lösning. Kontrollera nivån på säkerhets- och efterlevnadsbestämmelser de följer. Den måste verifiera äktheten, tillhandahålla granskningsspår och andra viktiga funktioner som bevisar dess äkthet.
 • Integrationer och API: Kontrollera hur smidig programvaran är att integrera med tredjepartsverktyg som du redan använder. Ta också reda på om de tillhandahåller ett anpassningsbart öppet API för att bädda in elektroniska signaturfunktioner direkt på din applikation eller webbplats.
 • Cross-platform: se till att programvaran du väljer är lätt kompatibel med olika plattformar. Du får inte möta svårigheter om du skickar ett kontrakt från din Android-smarttelefon och mottagaren använder en macOS.
 • Dokumenttyper: eSignature-programvaran måste stödja flera typer av dokument och format, så att du inte möter några problem halvvägs.

Slutsats

Elektroniska signaturer har blivit viktiga för moderna företag och privatpersoner. Det har blivit allmänt accepterat av företag och har välsignelserna av efterlevnadsbestämmelser som är välbehövliga när man har att göra med kunder från olika länder.

Således, om du fortfarande inte har utnyttjat den här tekniken, är det inte för sent. Skaffa en eSignature-programvara nu och accelerera ditt arbetsflöde snabbare än någonsin tidigare!

Skapa sedan din e-postsignatur.