The Best Code Collaboration Bliss

Spread the love

Du kommer ofta att stöta på termerna GitHub och WordPress i utvecklingsvärlden. Att integrera WordPress och GitHub kan förenkla utvecklarens arbetsflöde och göra dem mer produktiva.

GitHub är en molnplattform som låter dig spåra, hantera och lagra din källkod. Å andra sidan är WordPress ett innehållshanteringssystem (CMS) för att skapa webbplatser.

Varför behöver du integrera de två?

 • Versionskontroll: Med GitHub kan du spåra alla ändringar av WordPress-källkoden över tid. Du kan därmed enkelt hantera din anpassade kod, WordPress-teman och plugins.
 • Förgrening: Efter att ha integrerat WordPress med GitHub behöver du inte längre hålla webbplatsen ”under underhåll”. Skapa nya filialer, arbeta med enskilda funktioner, testa dem och distribuera dem när du är nöjd med att allt fungerar som förväntat.
 • Samarbete: Du kanske bygger en stor webbplats som kräver olika utvecklares input. GitHub låter dig ta med dina teammedlemmar och tilldela dem olika roller.
 • Kodgranskning: Saker och ting kan gå fel när du bygger en WordPress-applikation och din app går sönder. GitHub låter dig granska alla ändringar av WordPress-källkoden innan du distribuerar till utveckling.
 • Säkerhetskopiering och återställning av kod: Att lagra din WordPress-källkod i din dator kan vara riskabelt eftersom maskinen kan krascha eller skadas. GitHub lagrar källkoden i molnet, så att du kan klona tillbaka den till din maskin om en olycka inträffar.
 • Transparens och ansvarsskyldighet: GitHub ger en tydlig koll på alla ändringar som gjorts i WordPress-källkoden och av vem.

Vad är WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som individer utan erfarenhet av kodning kan använda för att bygga webbplatser. Denna plattform designades ursprungligen för bloggar men har nu utvecklats, och användare kan bygga e-handelsplattformar, forum, sociala plattformar, mobilapplikationer och företagswebbplatser.

Det faktum att WordPress är öppen källkod är en av de största attraktionerna för utvecklare och designers. Således kan du ladda ner WordPress-källkod och redigera och omdistribuera den. Du måste dock köpa ett domännamn och värd för att publicera din webbplats online.

Varför använda WordPress?

 • Lätt att använda: WordPress är designat för att vara användarvänligt, oavsett om du är ny på kodning eller är expert. Du kan använda släpp-och-dra-redigeraren för att skapa en professionell webbplats utan att skriva en enda kodrad.
 • En mängd olika teman: WordPress har tusentals teman som du kan redigera för att passa dina behov. Du kan också skapa ett anpassat tema och ladda upp det till din webbplats.
 • Olika plugins: Du behöver inte skapa allt från grunden, eftersom du kan använda plugins. Till exempel kan du integrera en WordPress-app med betalningsgateways med hjälp av plugins.
 • Stor community: Om du fastnar kan du alltid satsa på det stora WordPress-communityt. Du kan också använda massor av resurser för att felsöka och lösa olika utmaningar.
  Får din gamla router fortfarande säkerhetsuppdateringar?

Vad är GitHub?

GitHub är en molnprogramvaruutvecklingsplattform. Denna plattform kan lagra, spåra och samarbeta i olika utvecklingsprojekt. GitHub låter användare skapa gratiskonton, skapa arkiv och bjuda in medarbetare till olika projekt. Plattformen fungerar sömlöst med Git, en versionskontrollplattform som låter dig spåra ändringar i ditt projekt lokalt.

GitHub erbjuder gratis värd för statiska webbplatser genom GitHub-sidor och kan vara ett bra alternativ för portföljsidor. Du kan också använda GitHub som en social nätverksplattform, eftersom den låter dig visa projekt offentligt. Den här funktionen gör det också enkelt för utvecklare att utforska open source-projekt de kan bidra till.

Varför använda GitHub?

 • Lätt att använda: Det är enkelt att sätta upp ett GitHub-konto även om du inte är tekniskt kunnig.
 • Molnbaserat: GitHub lagrar din källkod i molnet, vilket innebär att du kan komma åt den på distans eller till och med återställa dina filer när din maskin går sönder.
 • Versionskontroll: GitHub spårar alla ändringar som görs i källkoden. Du kan också skapa olika grenar för enkel spårning.
 • Samarbete: Du kan bjuda in lagkamrater till ditt GitHub-projekt för att samarbeta. Denna plattform låter dig också skapa en organisation där du kan ge medlemmarna olika roller och rättigheter.

Hur man använder GitHub för WordPress

Du måste skapa en lokal utvecklingsserver innan du utvecklar och integrerar en WordPress-webbplats med GitHub.

Det finns olika lösningar för att skapa en utvecklingsserver. Däremot kan vi använda Lokal WP för denna artikel.

Krav för WordPress Github-integration

 • Git. Det kommer förinstallerat om du har en maskin som körs på senaste Linux eller macOS. Du kan använda det här kommandot för att kontrollera om det är tillgängligt: ​​git –version.
 • Fungerande GitHub-konto. Om du inte har Git och GitHub kan du använda denna guide.
 • Förstå hur WordPress fungerar

Installera lokal WP

 • släpp sidavälj en distribution som matchar ditt operativsystem (jag använder Ubuntu).
 • Efter nedladdning, följ installationsguiden baserad på ditt operativsystem.

 • Local WP kommer att uppmana dig att skapa ett gratis konto. Du kan hoppa över detta steg genom att klicka på ”X”-knappen.
  Kryptera filer och schemalägg ett raderingsdatum för dem

 • Välj det första alternativet som låter dig skapa en ny WordPress-webbplats.

 • Välj din miljö. För nu, låt oss gå med ”Preferred”.

 • Ställ in ditt användarnamn och lösenord.

 • Installera ett tillägg som hjälper dig att använda en kodredigerare. Du navigerar till förlängningsknappen på vänster sida av WP Local. Om du använder VS-kod kan du installera detta:

Du har nu en WordPress-sajt som du kan utveckla lokalt. Vårt nästa steg är att integrera vår webbplats i GitHub.

Hur man ansluter WordPress med GitHub

På WP Local-gränssnittet kan du klicka på ”Gå till webbplatsmapp”, som visas i den här skärmdumpen.

Vi kan nu öppna källkoden för WordPress-webbplatsen som vi skapade lokalt. Eftersom jag använder VS-kod kommer mappstrukturen att vara som visas nedan:

För nu, oroa dig inte mycket om de olika mapparna och filerna.

Skapa ett GitHub-förråd

Förutsatt att du har Git och GitHub konfigurerade kan du följa dessa steg för att skapa ett repo och använda Git som versionskontroll:

 • Logga in på GitHub och klicka på ”Ny”

 • Ge ditt arkiv ett minnesvärt namn, kryssa i de relevanta rutorna och tryck på ”Skapa arkiv”.

 • Initiera din källkod från WordPress-projektmappen. GitHub ger dig flera kommandon som du kan kopiera och klistra in i din terminal för att komma igång. Du kommer att ha kommandon som liknar detta:
echo "# GitHub-WordPress" >> README.md
git init
git add README.md
git commit -m "first commit"
git branch -M main
git remote add origin [email protected]:username/repository-name.git
git push -u origin main

Byt ut ”användarnamn” och ”förrådsnamn” med ditt användarnamn och förvarsnamnet du valde i steg två.

 • Skicka WordPress-källan till GitHub. Du använder dessa kommandon:

git add . (Detta stegar alla filer i ditt projekt)

git commit -m “commit the project folder”

git push (denna commit skickar alla filer till GitHub”

Efter dessa steg har du integrerat din lokala WordPress-webbplats med GitHub.

Kolla denna skärmdump:

Du kommer att notera att den har en liknande mappstruktur som den vi hade när vi öppnade vår källkod i kodredigeraren.

Ditt lag kan nu klona förvaret till sina lokala maskiner, skapa grenararbeta med olika funktioner, commit dem och skicka dem till GitHub för lagring.

Redigera din WordPress-webbplats

Det mesta av kodningen/byggnaden kommer att finnas i temamappen. Du kan hitta den här mappen med den här sökvägen: app/public/wp-content/themes

Min mapp har tre teman och jag kan välja det senaste. Min sida ser ut så här innan jag börjar redigera:

Om jag följer denna väg: app/public/wp-content/themes/templates/home.html kan jag redigera innehållet på hemsidan.

Jag kan ändra innehållet i

på hemsidan till ”Detta är ett WordPress-GitHub-integreringsexempel”.

Om jag uppdaterar innehållet på den lokala utvecklingsservern kommer detta att visas:

Hur man driver ändringar till GitHub

Ändringarna jag har gjort ovan är endast tillgängliga lokalt. Vi kan iscensätta, begå och skjuta dem till GitHub för lagring. Följ dessa steg:

 • Kör detta kommando: git status

Som du kan se finns det ospårade filer på app/public/wp-content/themes/twentytwentythree/templates/home.html

 • Iscensätt dina redigeringar. Du kan använda detta kommando: git add .
 • Begå. Använd detta kommando git commit -m ”this commit redigerar hemsidan”
 • Tryck på ändringarna. Använd detta kommando: git push.

Om vi ​​går tillbaka till förvaret på GitHub kan vi se att vi har en ny commit, som visas i den här skärmdumpen.

Ditt team kan nu dra ändringarna, redigera filerna och skicka dem till det här arkivet.

Bästa metoder för att upprätthålla en smidig GitHub-integration

 • Dra fördel av versionskontroll: Den största fördelen med att integrera WordPress med GitHub är versionskontrollfunktionen. Se till att du spårar all kod du skriver eller ändrar med versionskontroll (Git)
 • Skapa en iscensättningsmiljö: Den lokala utvecklingsservern är din iscensättningsmiljö. Kontrollera alla ändringar du gör på din WordPress-webbplats via den lokala utvecklingsservern innan du förbinder dig och skickar dem till live-webbplatsen.
 • Använd .gitignore-funktionen: Du behöver inte spåra varje mapp och fil när du utvecklar en WordPress-webbplats. Ditt huvudsakliga fokus kommer att ligga på teman. Du kan använda .gitignore-funktionen för att säkerställa att du endast spårar relevanta ändringar.
 • Använd filialer: Du kan ha flera utvecklare som arbetar med olika funktioner samtidigt. Du kan skapa grenar för sådana funktioner och slå samman dem med Main/Master efter att ha testat att allt fungerar.
 • Utveckla ett arbetsflöde: En bra utvecklare bör ha ett tydligt flöde som visar alla steg som ska följas i utvecklingen. Ditt arbetsflöde bör ange när du ska testa och distribuera din webbplats och vilka kriterier som måste uppfyllas.
 • Automatisera testning: Använd pipelines för kontinuerlig integration och kontinuerlig distribution (CD/CI) som Jenkins för att testa din kod automatiskt när du utvecklar.
 • Dokumentera ditt arbete: Dokumentationen bör ange vad varje funktion gör i din WordPress-kod.

Slutsats

Att integrera WordPress med GitHub är enkelt när du följer stegen ovan. Nästa steg är att ge dina lagkamrater länken till GitHub-förvaret och tilldela dem olika funktioner att arbeta med. Om du är teamledaren kan du alltid granska alla åtaganden innan du godkänner dem. GitHub gör det också enkelt att komma åt källkoden eftersom den kommer att lagras i molnet.

Å andra sidan, när du har WordPress på din lokala maskin, kan du vara värd för den på GitHub-sidor om du letar efter en statisk webbplats. Du kan också installera olika plugins från deras arkiv till din lokala utvecklingsmiljö.

Du kan kolla in vår artikel om GitHub vs. GitLab.