Tecno lanserar Slimmed Down 14″ Megabook T1 & Color Changing S1 Dazzling Edition

Tecno är ute efter att ta en ökad andel av marknaden för bärbara datorer och försöker slå till med sitt avslöjande av två nya bärbara datorer, Tecno Megabook T1 2023 14-tum och Tecno Megabook S1 Dazzling Edition. Medan vi har sett fler överraskande och iögonfallande releaser från Tecno, inklusive deras senaste Phantom V Fold, fokuserar årets event i Berlin på att fräscha upp deras populära bärbara serie med ökad portabilitet och personlighet.

Nyckel takeaways

  • Tecno presenterar två nya bärbara datorer, Tecno Megabook T1 2023 14-tum och Tecno Megabook S1 Dazzling Edition, med tonvikt på portabilitet och personlighet.
  • Tecno Megabook T1 14″ erbjuder en mindre formfaktor men lyckas överraska med ännu mer imponerande batteritid, med ett större batteri och anspråk på upp till 18,5 timmars körtid.
  • Tecno Megabook S1 Dazzling Edition använder polykromatisk fotoisomerteknologi, som avslöjar ett pixelfontmönster när den utsätts för UV-ljus. Prissättning och anpassningsalternativ har inte tillkännages.

Tecno Megabook T1 14″: Mindre, men ändå längre batteritid

Med utgångspunkt i framgången med deras populära Megabook T1 ville Tecno göra en ännu mer portabel version som fortfarande behöll sitt utmärkta urval av I/O och funktioner. Man skulle kunna tro att neddragningar från ett 15,6-tums chassi till ett mindre 14-tums chassi också skulle resultera i offrad batterikapacitet.

Bildkredit: Paul Antil/MakeUseOf

Medan dess tjocklek på 14,8 mm förblir oförändrad från förra årets Megabook 15,6″, är den nya T1 14″ lättare på 1,39 kg (mot 1,48 kg) och klarar av att passa ett större 75Wh (mot 70Wh) batteri som påstår sig ge 1 timmes extra körtid på upp till 18,5 timmar. För snabb laddning hittar du samma 65W GaN-strömadapter.

Bildkredit: Paul Antil/MakeUseOf

Även om den mindre 14″-skärmen kanske inte verkar lika tilltalande om du föredrar att ha extra skärmfastigheter, har T1 14″ uppgraderat till ett bildförhållande på 16:10 med ett skärm-till-kroppsförhållande på 90 %, och ger fortfarande 100 % sRGB färg och TUV ögonskydd. Som avrundning av denna nya modell behåller den Red Dot Design Award från förra året med sin ”metalliska metallkropp i premium aluminium”, som erbjuder en bra balans mellan portabilitet, prestanda och det största batteriet i sin prisklass.

Tecno Megabook S1 Dazzling Edition

Istället för en fullständig omdesign visade TECNO upp en konceptspecial, ”Dazzling”-utgåvan S1. Medan dess chassi och inre delar förblir oförändrade, får S1 Dazzlings topplock och handledsdyna en subtil teknisk/magisk makeover.

Bildkredit: Paul Antil/MakeUseOf

Med hjälp av polykromatisk fotoisomer, i sin White Moon-färg, kan den monokroma ytan på S1 avslöja färger när den utsätts för UV-ljus. För att demonstrera detta för oss lyste de en UV-ficklampa över ytan i några sekunder för att avslöja ”MEGABOOK S1” skrivet i pixeltypsnitt längs höger sida av topplocket. Tecno, som först sågs på Camon 19 Pro Mondrian Edition-smarttelefonen som lanserades förra året, utökar denna teknik till sina andra enheter.

Bildkredit: Paul Antil/MakeUseOf

Även om effekten inte var lika uttalad inuti under deras monterpresentation, föreställer jag mig att längre exponering för solen verkligen skulle framhäva denna förändring i utseende. Dessutom, även om detta fortfarande är en konceptprodukt och prissättningen inte har tillkännagivits, misstänker vi att Techno vill ta in sin unika teknologi till ett liknande överkomligt utgångspris som standard Megabook S1. Det är oklart vilken anpassning användare kommer att ha över den visade texten eller designen, men precis som med ASUS ROG Zephyrus G14 med sin AniMe Matrix Display på locket, kommer S1 Dazzling Edition sannolikt att hitta sin fanbas.

Bildkredit: Paul Antil/MakeUseOf

Tecnos nya bärbara datorer bländar på IFA 2023

IFA 2023 avslöjar ofta de bästa nya bärbara datorerna du kommer att se under nästa år, och årets upplaga var inte annorlunda. Tecno har drivit framåt och uppåt med sitt Megabook-sortiment och bygger vidare på framgångarna 2022 och början av 2023. Som sådan är vi hyped att se vad som kommer från Tecno 2024!