Strömma foton från Android till din TV med Photowall för Chromecast

Chromecast-dongeln har varit en stor hit för Google, förstärkt av det faktum att många utvecklare nu skapar appar för denna lilla strömmande gadget. Även om det inte bara är dess otroliga stöd från tredje part, det Mountain View-baserade teknikföretaget själv är också ganska aktiva för att uppmuntra utvecklingen av enheten. Fresh out of Mountain View Headquarters är en app för iOS och Android som heter Photowall for Chromecast, som gör det möjligt för en grupp människor att överföra bilder från sina Android- eller iOS-enheter till en Chromecast-ansluten TV, så att de kan se sina bilder på större skärmar. Detaljer kommer att följa.

Appen är väldigt enkel, presenterar samma gränssnitt på båda plattformarna som stöds och har några roliga funktioner, som att låta användare skapa doodles på bilderna och skriva anteckningar på dem för att bevara minnen från ett speciellt tillfälle eller händelse, låt oss säga, en födelsedagsfest, en väns bröllop eller din första resa till Paris. Dessutom kan appen också generera ett YouTube-montage från bilderna, förvandla dem till en video som sedan kan delas med andra.

Appens samarbetselement gör den idealisk, särskilt för familjesammankomster där användare kanske vill omedelbart dela foton med andra, som med Photowall kan de göra det utan att gå online. Det intressanta är att alla som inte ens har appen installerad kan se Photowall som delades med dem.

Att använda appen är helt enkelt. Allt du behöver göra är att ansluta din enhet och Chromecast till samma WiFi-nätverk. När appen har startat trycker du på Chromecast-ikonen i appen, och den kommer omedelbart att fråga dig när en framgångsrik anslutning har gjorts mellan båda enheterna. Efter det måste du logga in på ditt Google-konto.

Både Android- och iOS-appar är gratis, men är endast tillgängliga i utvalda länder när detta skrivs.

Installera Photowall för Chrome på Android

Installera Photowall för Chromecast på iOS